Sunday, December 28, 2008

nan ado gambo..

hai sume...(sume??ramai ke reader aku?)kih2...aku nak hupdate blog tp nan ado gambo stakat nih..jdnye malaih sket la...xpo..sabaq ye..nnti aku nangkap gambo byk2..den aku post yo...daaa...

Saturday, December 27, 2008

sedih time...

ni aku nak cite psl mak su aku...die kena strok satu bdn...terpakse la tahan kat spital..
alkisahnye die ni mmg dah kena strok sebelah bdn..pastu ari hape ntah,aku lupe...pakcik aku ninggal aka abg mak su aku ni la...mlmnye after tahlil my pakcik tu,mak su aku nih rebah..tup2 kena strok satu badan..bwk g spital..kn tahan la of cos..haih...sian nau..

now..aku pny xtvt every ptg pas blk keje mesti g melawat die..ade gak ambik gambo die..tp idok la aku ambk dgn btol2..nak mampuih ke..kang ape kt org plak..org ngah sakit2..aku gatai pi ambik gambo plak...nan ado adab susilo tol..haih..

layan gambo skeping 2 nih ..

rombongan cik kiah...

ni time br smapi..ayah aku tu ha berbondong2 bwk krusi utk kezen aku jaga maksu aku kan....

tu org mai melawat2...ramai gile org mai melawat..

tu yg terbaring tuh maksu aku...idok la aku brani nak ngambik gambo dpn2 muke mak su aku tu kn..ade ditempelengnye aku dgn kezen aku tuh..

ekau idok puah2 lg duk spital bdk kocik???org laen nangih masuk spital..ko leh senyum manjang....

Tuesday, December 23, 2008

brunch..

ari ni nak cite psl bekpes aku ngan opismate..haa....brunch tu dr kamus aku sendrik ye...maksudnye..breakfast+lunch...gni ler aku ngan opismate aku tetiap ari..td aku 'brunch' kul 11 lbh weh...kenkadang tu kul 3 br lunch..tu xdak doh namenye brunch...ktorg ni kalu bos masuk opis mmg leh wat bende lain selain keje je...bile bos da cabut....otai la korang yerk..memasing dgn game la,tido la,lepak la...aku ofcos la dgn game...da mmg kipas ssh mati game...esp zuma..suko eden...ntah bape kali katam..tp nak jugok maen...hehehe.. eh...da lari dr tajuk nih...layan je la brunch aku nih...

opismate aku da abih mkn die pny br teringat nak ambk gambo...aisehmen....nasi kerabu die pny....for me nasi minyak org tahlil smlm...hehehe...panaskan je b4 g keje..

air mineral je for us for diet purpose...hehehe

ni ha opismate aku..fidah namenye..ade mu kenal?x nyempat no perabihkan nasik..x tggu teman yo...jago ko..

ni ha eden..muko serupo belon udoh...x beringat aku mkn...camno nih..tlg2...sesape tu camne nk kurus tanpa control2 mkn??hikss


mood...

halluuu!!mod nak nulih mai jap nih...bebenornye dr kemarin lg tp terpakse blk awai la plak...br igt nak lepak ofis sampai kul 6... n3 kali ni eden nak cito psl cito lamo dah ni....sbbnye tentibe teringat kat deme2 nih..act mase kat SATU...rindu btol kat sume org...byk kenngan time duk SATU...makhluk2 best pn ramai..nak list ni..haih gamaknye satu page ler die tibai n3 utk SATU ajo...(gitu ramai ko)...pepehal nan ado mood nak nulih...layan gambo je la yo..
geng yang gamatkan opis...korang mmg besh!!!!

5 of us..anies,k.nie,me,aja n sa

mija,me n aja...mija is ank abg man..mulut satu bdk ni tp ckp byk..hik..

ni time aku ngan aja je tggl..bebudak laen da abih practical..gile bosan time ni...uwaaaa

ni ngan bebudak prac kat bisnes n stor..deme mai melawat admin..

ni la ghuponyo ofis eden..ofis lamo..la ni ofis baru da eden..ofis lama reject eden..uwaaa!!!

itu je la yo...maleh nak nulih manjang2...maleh gak nak upload gambo...jupo next n3 deh..

**mcm2 bhs aku guna lam 1 n3...haha

Saturday, October 25, 2008

sekian lame x nulih..ari ni cam ade mood sket..hehehe..xpe la sket pon mood ye...jgn ko lari udah..act aku skang ngah keje..keje cikai2 je pon..cukup la nak wat mkn..huhuhu..even dah hampir seminggu stat keje tp mood SATU still ade..huhuhu..miss everything+everyone @ SATU..:(

ari senin nie jamuan raye SATU.dpt gak la invitation even dah hilang dr company dorang..hehhehe...segan lak aku nak g..hehehehe..biase la..lame udoh ninggal satu nih...
hmm...aku rase td byk je topik aku nak nulih..tentibe ilang lak..haih..ni yg tension nih...k la..aku nak g survey lens lak nih..pale pun dah pening2 pkai spek lame beno nih..alahan betol aku nih dgn spek..

k geng,daaa...c u in da next n3.:)
*p/s:gambo xde mood nak masuk n3 nih..hehhe..so tulisan semata2 yerk..

Wednesday, October 8, 2008

Penyakit M

da lame x nulih kat blog aku...penyakit M da dtg..so xleh nak buat ape la...nak cite psl raye mls, nak cite psl dah tanam anggur balik pon mls..xtau la nak cite psl ape..hehhe..

k la sume, kesimpulannya aku mmg nak nulih...hahha...daaaaa...

Monday, September 29, 2008

sedey mode..

lame bebenor dah x menulih lam blog nih...ilang semangat haku + nak setelkan keje.tu pon byk lg x tersetelnye..mls pny pasal la nih..
act, today is my last day @ SATU...sedey!!!!!!!!!!!sgt la sedey ok...ye ar,makhluk2 kat cni mmg besh thp gaban.x penah lg haku jmpe company cam gini...mase prak kat MARA dl gile hipokrit aku..senyap je kat opis..waaa..duk SATU nih dah jumpe geng sume..bergegar opis..wakakakaka.. cik man tuh..gile sporting..aku salute la die...even perangai cam gile2,merapu hape tah..tp keje gile mantap.bg je kat die,mesti setel pny...(jgn la die bc blog haku nih..kembang semedang..huahuahua:P)...tp mmg best..abg man, kuper, mat din and also hj din..(hj din adalah silent viewer kat opis ye kengkawan....)hehe
i'll be going missing all dis time @ SATU..really!!!!!!!sgt la sedey...huhuhuhu:(

Wednesday, September 24, 2008

semekut asam masin

n3 kali ni untk sis haku yg nak recipe semekut nih.tahun nih die x balik raye umah aku.ikut en suami balik penang..sis,ni haa recipe semekut tu.

bahan2:
2 cawan majerin
1 cawan gula
1 cawan tepung jagung
4 cawan gandum
2 biji merah telur
sedikit baking powder
1 bungkus asam masin
sedikit vanila

cara2:
pukul gula ngan marjerin sampai kembang. masukkan telur. pukul lagi.pastu masukkan tepung jagung plus gandum plus baking powder plus vanila.

tu je la haa..senang jerk..tp aku x buat2 lg.kuikuikui..k la..tu je utk n3 kali ni.
daa...

*kakek,nak semekut almond sket.kuikuikuikui

Monday, September 22, 2008

permata untuk isteriku

aku skang diserang kegilaan terhadap lagu nih..ni gara2 org opis dok psang jd halwa telinga nih..syahdu bebenor bile dengo liriknye..kalau laki aku bagi kat aku sure dah aku tergolek depan die..sayu pny psl..kuikuikui

ni haa liriknye..haku pny semangat salin lirik lagu sambil alleycats tu nyanyi..pny lenguh tgn..huhu..layann...

PERMATA UNTUK ISTERIKU

TELAH KU SIAPKAN
SATU DAERAH PALING SUNYI
DALAM HATI INI
UNTUK KAU ISI SEBAGAI ISTERI
UNTUK KAU PENUHI DENGAN KEMULIAAN SEORANG WANITA
UNTUK KAU BELITI DENGAN KELEMBUTAN
UNTUK KAU HARGAI DGN KASIH SYG

KU INGIN KAU JADI WANITA MULIA
YANG TAHU HARGA BUDI DAN HATI
SEORANG LELAKI BERNAMA SUAMI
KERANA ENGKAU ISTERI
KU INGIN KAU MENGERTI
BAHAWA HIDUP INI
TAK SEMUDAH YG KITA JANJIKAN
YG KITA JANJIKAN
KERANA KAU ISTERIKU

UNTUK KAU PENUHI DENGAN KEMULIAAN SEORANG WANITA
UNTUK KAU BELITI DENGAN KELEMBUTAN
UNTUK KAU HARGAI DENGAN KASIH SYG

KU INGIN KAU JADI WANITA MULIA
YG TAHU HARGA BUDI DAN HATI
SEORANG LELAKI BERNAMA SUAMI
KERANA ENGKAU ISTERI
KU NGIN KAU MENGERTI
BAHAWA HIDUP INI
TAK SEMUDAH YG KITA JANJIKAN
YG KITA JANJIKAN
KERANA KAU ISTERIKU

kuih raye..

semalam hajatnye nak wat kuih raye..tp x jd gak sbbnye tepung jagung lupo nak beli.ekekeke aku nih..taun nih haku terpakse la wat memacam kat umah haku sbb kakak aku pi beraye umah mentua..biasenye die yg uruskan sume..skag haku pny turn plak..skali skale berbakti kat pamili..
ari nih nak stat wat dah..tp sket je haku nak wat..x kuase haku nak wat byk2..tu je entry haku kali nih..pasal kuih raye..slamat hari raye sume!!!:)

Azliyana bt Dollah





ari ni haku rase cam nak borak 'bout my best fren la..sbb aku rindu sgt kat die..lame bebenor dah haa aku x jmpe dgn die nih..last jmpe bln 7 taun lps.ktorg sesame wat repot LI.die kelantanese so ssh skit nak jmpe.haku ngan die nih mmg rapat bebenor la.mase kat uni dulu aku kenkadang(aku rase bkn kenkadang je,sokmo la..kuikuikui..) x blk bilik sbb lepak kat bilik die,tido ngan die.kalau aku de prob ngan die ni la haa haku gtau.nangih2 depan die.gelak2 depan die.kiranye sume die tau la..la ni pon even x jumpe aku ade prob pon gitau die..kalau lawak haku campur lawak die bergegar dunia kami gelak.kuikuikui..rindu bebenor haku saat2 tu..huhuhu
kalau haku ade prob konpem pny die tlg aku..x kira la chenta ka,duit ka..sume la..aku sgt terharu ok..
tp dlm2 happy nih aku slalu gak gadoh ngan die..biase la ngin masing2..kuikui..aku la slalu wat hal..ntah pape..aku bkn ape..haku ni ade sejenis penyakit.kalau org tu rapat ngan haku, haku xleh dah tgk die rapat ngan org lain..jeles semedang..liya ni la especially..kiranya aku nak syg die sensorang haku je..tamak haloba gak aku nih..:)..nak wat camne..tuhan dah jadikan perangai haku cam gitu.haku pon xnak..
kalau nak cite psl semek nih byk lg ceriteranya.tp haku xderk mase dah ni..ni ha ade la gambo kami seketol dua..layannnn....

Sunday, September 21, 2008

kerajinan haku..

hari ni haku rs cam rajin nak menghupdate blog aku setelah sekian lame x ambik tahu pslnye...tp aku ttp x pues ati gak ngan layout haku..huhuhu..nnti la time haku dah senang lenang skit haku nak hupdate lg..kuikuikui..

p/s:cam rajin lak aku hari ni nak nulih2..:)

9 ari nak raye..

huarghhh...xde ape jd ari ni...dtg opis awl gile..bereskan sume keje then bile sume org dah sampei opis aku dah siap kije..adakah aku terlampau rajin??huahuahua..sbnrnye haku mmg x suke wat keje time org ade..cam x best..byk gangguan..bile sume org dah ade nih..aku memulakan operasi la..jeng..jeng..jeng...antara operasi haku:
1)jenguk2 fotopages yg interesting
2)tinguk2 resepi tp mls nak masok..huahua..tgk gambo mknn je la..
3)chek friendster,mail,facebook

tp hari ini(uih skema la plak haku) aku seharian ngadap pc bc blog yg tah pape..tp aku tetap bace..huahua.

huh..xde entry dah nak tulih..daa
p/s:cam x berkaitan lak tajuk entry aku ngan hape yg haku tulih nih..lantak la nyah..

Monday, September 1, 2008

1 Ramadhan 1429H


ari ni 1st pose....ngantuk gile+mls nak wat keje..hehehe..ni muke poyo aku..pose la tu kunun..haha

Thursday, August 7, 2008

1st day...


1st day writing in my blog...fuhh...byk yg berlegar dlm kepala otak nih...tp bz sesangat so xleh nak tulis byk2...hope 2 see u again....WELCOME TO MY BLOG!!!!!!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...