Monday, September 29, 2008

sedey mode..

lame bebenor dah x menulih lam blog nih...ilang semangat haku + nak setelkan keje.tu pon byk lg x tersetelnye..mls pny pasal la nih..
act, today is my last day @ SATU...sedey!!!!!!!!!!!sgt la sedey ok...ye ar,makhluk2 kat cni mmg besh thp gaban.x penah lg haku jmpe company cam gini...mase prak kat MARA dl gile hipokrit aku..senyap je kat opis..waaa..duk SATU nih dah jumpe geng sume..bergegar opis..wakakakaka.. cik man tuh..gile sporting..aku salute la die...even perangai cam gile2,merapu hape tah..tp keje gile mantap.bg je kat die,mesti setel pny...(jgn la die bc blog haku nih..kembang semedang..huahuahua:P)...tp mmg best..abg man, kuper, mat din and also hj din..(hj din adalah silent viewer kat opis ye kengkawan....)hehe
i'll be going missing all dis time @ SATU..really!!!!!!!sgt la sedey...huhuhuhu:(

Wednesday, September 24, 2008

semekut asam masin

n3 kali ni untk sis haku yg nak recipe semekut nih.tahun nih die x balik raye umah aku.ikut en suami balik penang..sis,ni haa recipe semekut tu.

bahan2:
2 cawan majerin
1 cawan gula
1 cawan tepung jagung
4 cawan gandum
2 biji merah telur
sedikit baking powder
1 bungkus asam masin
sedikit vanila

cara2:
pukul gula ngan marjerin sampai kembang. masukkan telur. pukul lagi.pastu masukkan tepung jagung plus gandum plus baking powder plus vanila.

tu je la haa..senang jerk..tp aku x buat2 lg.kuikuikui..k la..tu je utk n3 kali ni.
daa...

*kakek,nak semekut almond sket.kuikuikuikui

Monday, September 22, 2008

permata untuk isteriku

aku skang diserang kegilaan terhadap lagu nih..ni gara2 org opis dok psang jd halwa telinga nih..syahdu bebenor bile dengo liriknye..kalau laki aku bagi kat aku sure dah aku tergolek depan die..sayu pny psl..kuikuikui

ni haa liriknye..haku pny semangat salin lirik lagu sambil alleycats tu nyanyi..pny lenguh tgn..huhu..layann...

PERMATA UNTUK ISTERIKU

TELAH KU SIAPKAN
SATU DAERAH PALING SUNYI
DALAM HATI INI
UNTUK KAU ISI SEBAGAI ISTERI
UNTUK KAU PENUHI DENGAN KEMULIAAN SEORANG WANITA
UNTUK KAU BELITI DENGAN KELEMBUTAN
UNTUK KAU HARGAI DGN KASIH SYG

KU INGIN KAU JADI WANITA MULIA
YANG TAHU HARGA BUDI DAN HATI
SEORANG LELAKI BERNAMA SUAMI
KERANA ENGKAU ISTERI
KU INGIN KAU MENGERTI
BAHAWA HIDUP INI
TAK SEMUDAH YG KITA JANJIKAN
YG KITA JANJIKAN
KERANA KAU ISTERIKU

UNTUK KAU PENUHI DENGAN KEMULIAAN SEORANG WANITA
UNTUK KAU BELITI DENGAN KELEMBUTAN
UNTUK KAU HARGAI DENGAN KASIH SYG

KU INGIN KAU JADI WANITA MULIA
YG TAHU HARGA BUDI DAN HATI
SEORANG LELAKI BERNAMA SUAMI
KERANA ENGKAU ISTERI
KU NGIN KAU MENGERTI
BAHAWA HIDUP INI
TAK SEMUDAH YG KITA JANJIKAN
YG KITA JANJIKAN
KERANA KAU ISTERIKU

kuih raye..

semalam hajatnye nak wat kuih raye..tp x jd gak sbbnye tepung jagung lupo nak beli.ekekeke aku nih..taun nih haku terpakse la wat memacam kat umah haku sbb kakak aku pi beraye umah mentua..biasenye die yg uruskan sume..skag haku pny turn plak..skali skale berbakti kat pamili..
ari nih nak stat wat dah..tp sket je haku nak wat..x kuase haku nak wat byk2..tu je entry haku kali nih..pasal kuih raye..slamat hari raye sume!!!:)

Azliyana bt Dollah





ari ni haku rase cam nak borak 'bout my best fren la..sbb aku rindu sgt kat die..lame bebenor dah haa aku x jmpe dgn die nih..last jmpe bln 7 taun lps.ktorg sesame wat repot LI.die kelantanese so ssh skit nak jmpe.haku ngan die nih mmg rapat bebenor la.mase kat uni dulu aku kenkadang(aku rase bkn kenkadang je,sokmo la..kuikuikui..) x blk bilik sbb lepak kat bilik die,tido ngan die.kalau aku de prob ngan die ni la haa haku gtau.nangih2 depan die.gelak2 depan die.kiranye sume die tau la..la ni pon even x jumpe aku ade prob pon gitau die..kalau lawak haku campur lawak die bergegar dunia kami gelak.kuikuikui..rindu bebenor haku saat2 tu..huhuhu
kalau haku ade prob konpem pny die tlg aku..x kira la chenta ka,duit ka..sume la..aku sgt terharu ok..
tp dlm2 happy nih aku slalu gak gadoh ngan die..biase la ngin masing2..kuikui..aku la slalu wat hal..ntah pape..aku bkn ape..haku ni ade sejenis penyakit.kalau org tu rapat ngan haku, haku xleh dah tgk die rapat ngan org lain..jeles semedang..liya ni la especially..kiranya aku nak syg die sensorang haku je..tamak haloba gak aku nih..:)..nak wat camne..tuhan dah jadikan perangai haku cam gitu.haku pon xnak..
kalau nak cite psl semek nih byk lg ceriteranya.tp haku xderk mase dah ni..ni ha ade la gambo kami seketol dua..layannnn....

Sunday, September 21, 2008

kerajinan haku..

hari ni haku rs cam rajin nak menghupdate blog aku setelah sekian lame x ambik tahu pslnye...tp aku ttp x pues ati gak ngan layout haku..huhuhu..nnti la time haku dah senang lenang skit haku nak hupdate lg..kuikuikui..

p/s:cam rajin lak aku hari ni nak nulih2..:)

9 ari nak raye..

huarghhh...xde ape jd ari ni...dtg opis awl gile..bereskan sume keje then bile sume org dah sampei opis aku dah siap kije..adakah aku terlampau rajin??huahuahua..sbnrnye haku mmg x suke wat keje time org ade..cam x best..byk gangguan..bile sume org dah ade nih..aku memulakan operasi la..jeng..jeng..jeng...antara operasi haku:
1)jenguk2 fotopages yg interesting
2)tinguk2 resepi tp mls nak masok..huahua..tgk gambo mknn je la..
3)chek friendster,mail,facebook

tp hari ini(uih skema la plak haku) aku seharian ngadap pc bc blog yg tah pape..tp aku tetap bace..huahua.

huh..xde entry dah nak tulih..daa
p/s:cam x berkaitan lak tajuk entry aku ngan hape yg haku tulih nih..lantak la nyah..

Monday, September 1, 2008

1 Ramadhan 1429H


ari ni 1st pose....ngantuk gile+mls nak wat keje..hehehe..ni muke poyo aku..pose la tu kunun..haha

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...