Tuesday, January 27, 2009

n3 sakit ati!!!!

tgk2 hb n3 ni kuor okey!org len cam best2 tgh golek2 atas katil,aku kene keje!!!!!gile!!!!pagi2 buta aku ngah tido bos aku col suh masuk keje.hangin btol aku..ko pehal??!!!ko xtau labour law ke?kang aku saman ko br tau.aku sakit ati tol la..membebel2 kate sape yg bagi cuti 2 ari?weh,ko x nengok calendar ke?gov bg aku cuti 2 ari la!!!!!haa..ni aku mmg hangin la ni..benci btol aku..

tp dlm nak mrh2 aku p bondong2 mandi,siap2 den g opis.aku da nekad,aku mmg nak mogok.mls nak ckp.sbb biasenye aku yg paliiiiiiiing bising kat opis..pot pet pot pet aku lawan2 ckp ngan bos aku..hikss...

dan nak dijadikan cite,die naik opis aku btol2 diam sunyi sepi weh!haha...x sangko aku berjaya gak...die pon x brani nak nego aku..pdn muke ko!geram tol aku...den after bos aku tu balik,bos no 2(yg dtg opis wat spotchek td bos no 3...ater ramai berlagak nk jadik bos kan) col...die kt ari ni leh balik kul 4.wakakaka...ktorg kat opis gelak gile...ni mesti cam berslah nengok aku mogok..pdn muko ko!!



**n3 ari ni nan ado gambo...heheh...juz melepaskan perasaan mrh thp cipan!

Sunday, January 18, 2009

CIDB

hallluuuu..act, nan ado cite nak masukkan tp duk belek2 draft ni ropanya ade 1 cite x tersend...malas kot ari tuh.so aku perap jerk dlm tuh..hahaha
ri ni nk cite psl kursus CIDB...aku kan keje under construction pny company...so i need 2 hav kad ijau from cidb nih...kad ijau nih cam life insurans la kan...kalau terjadi pape leh claim..byk woo tp xleh lawan ngan nyawa aku...heheh..nauzubillah mntak jauh la sume tuh...huhuhu

kursus ni da lame sbnrnye...8hb ari tu.supposed to stat at 8am tp sbb aku n my ofismate n my boss lmbat sampai from ofis, jadinye kursus tu stat at 10am...hikss...sori yerk....ktorg g isi perut melantak bagai dulu br bertolak p site...hahha...gile boring kursus ni..yg bg ceramah tu pn cam nan adoo semangat je nak ckp2..haih...next time anto la org yg best2 sket...kursus cenggini bkn org suka sgt nak dgr tp kalau yg bg ceramah tu best ok la jugak kan.nasib ler abih awl sbb agaknye die tgk sume dah nan ado semangat..
'baik aku brenti.perabih berah eden jerk'...katenye lam ati...hehehe

nan ado gambo yg byk2...layan je ape yg ado ye..


ni gambo perserta2 kursus..wahhh!!!'peserta' beb...haha..tepi aku my big boss n my ofismate.

tgk2 krusi tu manyaaak kosong kan??bebudak nih selamberk ko je p lari time org ngah bebel2 kat depan tu...haih..budak2 zaman skrg..wahhh...gitu!!!hahaha..

posing tetap posing walau dimana jua..tgk muka bos aku melangut je tgk org tuh...tp xtau pape pon sbnrnye..kihkih

posing gak..dlm site ofis..wif my company engineer..

nnnn.....dis is wat we got after the kursus..green card n also safety pny topi tuh..tp kaler kuning..aku xtau la mane dah aku letak topi tu..kuning pny psl kan..nan ado aku nak layan..hikss


demikianlah cite aku psl cidb itu..daaa


Sunday, January 11, 2009

jenjalan...

hmm...xder mood sbnrnye nak update blog sbb pk kan keje yg tentibe jd bertimbun...tp alang ade mase nih cite la pape yg terlintas kan..act nak cite psl aku g jenjalan wif my boss n ofismate.tp xde la jauh tripnye..ke bando k.trg aje..nengok suasana pilihanraya..skr ni kan tgh sibuk ngempen untuk ngundi Parlimen k.trg tuh...

bos aku pick up kat ofis ari jumaat 5pm tuh..aku ngan ofismate(fidah) nunggu kat ofis.pastu sampai kat k.trg g mkn2 dl den balik homestay kat kuala ibai,smayang2,rehat2 pastu mlm tuh g jenjalan nengok suasana lg..x byk pon aku ngambik gambo ater aku mcm x larat nak jln+ngantuk...aku kan kuat tido..dah kul 11 tp masih g jejalan of cos la aku x larat.aku kan org yg tido kul 8pm..hikss

hm...apo lg nak cito ye...layan gambo dulu la ye..

ni bilik ktorg...dorm la kirenye..yg lain2 stail master bedroom..aku stay wif fidah n anak sulong my bos..

ni fidah wif 2nd son..main hs aje keje budak nih..haih

me wif my 2nd boss

my last posing lam bilik b4 balik

aku nak ngambik gambo flag2 yang byk tu kan....tp blur2 la..nak ngambik dekat2 org ramai gile weh kat area ctu...pemuda pemudi umno ler...memcm..haih


pastu after balik tuh ktorg g nengok2 snew site for masjid pauh..nengok improvement keje...ater x ujan kan,g je la tgk..lame dah nak g,asyik tergendala je..mase kat sana sempat lg bergambo...hhehhe

ni gambo ngan fidah..kat blakang tu new site ler tu....gambo lain2 ade lg...tp tentibe blog ni wat hal...so x pyh la ye...hiks..ater pemalas, gni la..manyak alasan..hahah




Wednesday, January 7, 2009

2 kazen....

ohhh...lamonye x jenguk blog...nan ado kesempatan weh!!huhuhu....nambah nan ado topic kan..
ri ni aku nak cito psl my kazen...alya n ain...family aku mmg rapat dgn makcik aku nih....rapat sesgt la..maksik aku nih adik mak aku bebenornye..ater maksik aku koje kan..so anak2nye yg 5 org tuh sume mak aku jage n kesimpulannye sume skool kat umah aku.ptg2 maksik aku p ambik depa..br blk umh depa.

alya n ain ni anak yg 2nd last n yg last la..akak abg nye dah beso..skool jauh2 sume..so xderk la duk umh aku lg kan....aku teruja bebenornye nak cite psl si alya nih...thn ni da masuk darjah 4 so dilantik jd pengawas...aku rase sweet sgt die pkai baju kan ater aku dl jd pengawas pkai baju kurung jerk tp kaler lain...hukhukhuk...sodis2...

aku gigih nakngambik gambo alya ni pakaai bj pengawas...pagi2 b4 g skool tu mak die mmg anto g skool trs br singgah umah aku anto baju2,brg depa bagai la kan...so aku idok la sempat nak nengok die pakai baju pengawasnye itu...so ptg 1st day ari skool die aku blk koje aku trs suh die sarung baju bagai die tuh...nak ngambik gambo ler kan...tp die nggakk mau..segan la kunun...1st time kannnn....gigih aku pujuk die bkn die pkai pon...huhuhu...last2 aku wat bodo je...huhu

smlm smbl nunggu mak die g tgk mak su aku, aku pon suh la lg die pkai bajunye ituh...at lasttttttttttttttttttttttttttttt.........................die nak jugak...hahaha...tp dlm bebelan la ko...bebel2 kt aku lmbt suruh sbb die da masukkan baju dlm kete nak blk kan...tp pakai gak..ayu2 gitu hehehe...layan gambo la ye..

ni budak 2 org pengubat kesunyian mak pak aku..belah kiri alya..kanan,ain..ain tu besau u..berat nak same ngan aku!!!ater mkn aje kejenye kan..alya tu nyentap skit..huhu

ni gambonye ngan beg sklh tp bkn die punyo...ain punyo tuh...aku suh bergaya kan...ikut je die...tapi mulut membebel malu org tgk...hahaha

ni gambo nye dgn baju pengawas itu...sweet sgt tp aku mcm rimas tgk budak2 pakai...berlapis2 kan....cian demo...huhuhu

ni closeeee upppp sket...senyum dah lain sbb kena pakse2 posing ctu cni kan...hahahha

lastly...gambo adiknye...akak tgh posing2 die duk cbuk keje sklhnye..awal2 kan...rajin la ko ye..tgk la tgh2 thn ni...bercinta la nak suh die wat homeworknye!!!kaki goyang2 smbil nyanyi2..jap suh aku ngan my mum lukih2 cube die tuh...buat math..ade la cube miub tuh...die kt nak tido awal mlmnye tuh..dat's y wat awal2....hahaha...iyo la ko tuh..

ok la...itu aje la ye utk santapan minda...c u next time...daaa!!!!


Thursday, January 1, 2009

makan2...

ari ni nak cite pasl g mkn2...adik badik kan balik kg sume psl nak tgk maksu aku tu kan...tp ipar duai aku iddok la blk ater br balik raye aji ari tuh kan...lgpon balik sekejap je menjenguk..

pastu ari ahad tu after tgk maksu aku, abg aku ajak p mkn luor...last minit pny plan..sory yek ipar duai...mkn mase hangpo xdo...hukhukhuk...

pny la lame pk kan nak mkn katne..last2 mkn kat satu kedai ikan bakar nih...dekt la jugak ngan umah aku...xdo la nak pi jauh2 dgn dua budak kecik tu bwk jenjalan mlm2 buta...karang ngamuk aje kejenye...nak mkn x sonang den...kedai ni aku n my twin da penah pi ngan pakcik aku...tp aku ni biaso la...lupo la sgt psl tmpt2 n jln2 nih..lamo la jugak nak jmpe kedai ni..sampai kena wat u turn blk..hehehhe..sowi yerk pamily...

kedai ni ok la gak...mknn die beshhhhhh!!!tp die pny services..masyaallah..awat lmbat sgt nak smpai mknn tu kaq oi...ayaq dah abih pon...br smapai nasi n lauk pauk sume...nsb besh...kalu idok mmg aku ngamuk kat ctu...kalu brani la kan...hehheheh...

gambo pon xderk byk sgt ambik ater lapo sumenye kan...x nyempat nak mkn...abg aku ambik 3 ekor ikan bakar...beso2...abg aku siap ckp lg kan..kalu x abih ni,kite tapau bw blk la ye...bwk blk la sgt...heheh...licin sume mknn tu kat ctu gak...kihkihkih...lyn la gambo yang ado nih ye...

ni ikan2 yg dah jd mangsa bakar tu...panas yerk ikan?sabo ye...hehehehe

ni ajmal irfan ngan atuknye..ater lmbt bebenor nunggu mknnnye kan...jd posing2 la dl...

adini ngah syok mkn..mcm org besau je lagaknye...aku pon mkn guna tgn je tau...tp no wonder la...die mmg tuan puteri pon dlm family aku...hiks...nsb x mkn bersuap aje..ye idok adini???

ni pon ngah syok mkn...

ni die org yg bertanggungjawab dlm pembayaran mlm tuh...abg aku yg sulung...tqvm ye abg...lenkali jgn malu2 nak ajak mkn lg...hiks..

ni plak muka org yg puas ati ngan mknn tuh...slamat menjadi peguam yo kaq..hehhe..twin aku le nih...


mlm tu pas blk umah..adini wat hal..ngamuk2 xmo tuko baju tidor...last2 apaknye tggl je die tido kat luor tuh...ade lg xtvt die buat mlm tu...next n3 aku cite ye...heheheh...aku plak xleh tidoq pasalnye...pasalnye....pasalnye....

aku kenyang sgt!!!!!hahahhaa....senak perut aku weh.byk tol aku mkn...terkezut sume org tgk...ye la..aku lapo...nak wat camno...huhuhu

**aku pny tulisan yg kaler biru kt ataih tu xleh nukor ke kaler laen...idok tau la mende sbb musababnye...kena gam kot...sakit ati aku..


LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...