Thursday, April 30, 2009

.:Peneman Parents:.

haluuu!!!aku leh update memlm sbbnye aku bwk lari balik broadband ofis pny.hahaha...aku nak beli???hahaha....pk dl tuh..ye la, blk keje aku trs cr bantal katil sume.mane nak ambik tau dah psl ape2...so aku rase aku beli broadband pon mcm x gune je..ofis da ade tenet..ko tenet la sampai boring.bazir je byrr bil bln2 if beli broadband tuh...ceaaaa..ayat halus je bela diri pdhal gile jimat.kihkih..lantak...baik aku saving kat makpak aku kan..**gaya anak2 sejati kunun...wakakaka

peace!!name gua AIN.hahaha...ni kezen aku yg sentiase jd peneman makpak aku..

pastu ni kakaknye ALYA..kusyuk nengok cite aqso dan madina..peberet ktorg tu beb..alya adalah tidak melayan perangai aku ngan adiknye...hahaha...

liya nih mud kenkadang ok,kenkadangg idok...tgk kakinye, pjg gile kan?sexy lak tuh..ikut abahnye yg lonjong...hahaha...tp kaki tuh skrg da pandai wat shuffle2 weyh...uih,budak2 skrg..mantap nokkss..dah la pompuan die, br darjah 4 lak tuh...aku blk keje je msti ade die wat shuffle2 tuh...lucu je die nih.aku mesti gelak2 tgk die buat sambil ngajo adiknye...hahahha...liya2..:) **sila abaikan umh aku yg bersepah2 ye..abaikan jugak kaki ayah aku yg ngah tido tu...aku adalah pemls nk ngemas2 bile dorg nih ade.dorang nih kalau wat homework bkn reti nak elok2,sepah2 je sume.so aku ngemas2 ari jumaat je..ahad dah sepah2 balik smpai hari kamis..huhu

pastu aku memain amik2 gambo lg ngan ain..suke ngan die..muke die mcm2..tentibe aku kate 'ain,buat muka mawas'..

ni hasilnye...wakakaka..suke je dgn die..:) ngan kaki angkat2 ok.

sekian,n3 mlm2..
tentibe tutup gitu je n3 aku.lantak..

**n3 campur2 ye..

.:Happiness:.

yeay!!selongkar2 blog org ini dan org ini pg td,dpt tau 2 hepi news.suke sgt!!tambah2 lg ahli keluarga aku..to 2 org sis aku nih....
*

*

*

*

*

*

*

*

CONGRATS!!!!!!!!!!!

.:keserasian:.

Ahli psikologi Barat, Dr. Kevin Leman membuat huraian mengenai hubungan pasangan mengikut urutan dalam keluarga.Terpulanglah kepada anda sama ada mahu percaya atau tidak:

Sulung dengan sulung
Berpeluang besar untuk sering bertegang urat. Masing-masing sentiasa suka berkeras ataupun dalam menentukan siapa pemberi dan penerima perintah. Jika hubungan cinta terjalin, ia memerlukan jiwa besar dan kesabaran dalam menjalani hubungan seperti ini.

Sulung - Tengah
Sudut negatif dari hubungan ini adalah kemungkinan berubahnya sikap si anak tengah untuk menyenangkan si sulung. Anak tengah adalah pasangan yang serasi untuk siapa saja. Meskipun begitu, ia sering kali menganggap si sulung sebagai yang suka menggertak dan menakutkan.
Jika anak tengah berpasangan dengan anak sulung, maka sering kali ia harus merelakan keinginan dan impiannya demi pasangannya. Namun, jika si tengah cenderung bersikap seperti anak bongsu, mereka dapat menjadi pasangan yang cukup serasi.


Sulung - Bongsu
Kombinasi paling serasi. Si sulung dapat mengajarkan pasangannya, untuk bertindak lebih teratur dan dewasa, terutama saat menghadapi masalah serius. Sementara, si bongsu dapat seimbangkan sikap serius si sulung dengan mengajaknya bersantai atau sekadar duduk sambil berkhayal mengenai masa depan.

Tengah - Tengah
Pasangan ini dapat pergi ke manapun dan memutuskan apapun yang mereka sukai. Mereka dapat menjadi sangat serasi, apabila yang satu cenderung seperti anak sulung dan pasangannya seperti anak bongsu. Dengan begitu, mereka berdua dapat saling melengkapi.
Namun, anak tengah biasanya suka menyimpan rahsia. Hal ini tentu dapat menjadi halangan serius dalam berkomunikasi. Bagaimanapun, masalah akan mudah dan cepat selesai kerana mereka pandai berkompromi dan menjunjung tinggi perdamaian.


Tengah - Bongsu
Hubungan ini akan berjalan lancar, bila si anak tengah cenderung bersikap seperti anak sulung. Jika anak tengah menunjukkan ciri sejati, maka ia akan terbawa-bawa gaya si bongsu yang lebih santai dan suka mengikut kehendak diri sendiri. Ini berlaku, terutama apabila anak tengah ini adalah pihak perempuan.


Bongsu - Bongsu
Berhati-hatilah! Bersama pasangan yang seirama memang menyenangkan. Namun bila tidak melihat kenyataan, kamu akan sulit untuk mengawal situasi.

**aku tidak memaksa untuk percaye ye kengkawan..saje je..utk renungan di pg hari.renungn ke??lantak ar..hehehe
slamat bekerja!!.

Wednesday, April 29, 2009

.:Panassssss!!!!!!!:.

wah!!!korang..tgk tajuk cpt aje menerjah nye ye...ahahaha..nan ado yg pnsnye pon..cuma aku nak gitau blog aku lately mmg xkan berseri2 sebabnye tuan punye blog amaaaaaaattttt lah mls nak menghupdate kan dirinye...sgt mls ye kengkawan!ni bkn mls biase pnye...kronik la kirenye..

so aku tempek n3 yg lite2 gitu aje ye..buleh idok???buleh la yo..

t2 kerna memahami..wah gitu...:)

Tuesday, April 28, 2009

.:New:.

wah!!aku dah tukar lgg background...earth hour gitu...kaler pon ala2 kebumian..hikhik...mood rajin ye anak2,bapak2,ibu2...

tukar kaler skali skala.asyik2 biru,purple...cam biase sgt jerk kan??alih2 ambik ko,kaler tanah gitu...renung2kan dan slamat beramal....*tetibe...hahaha

.:Muhasabah 2:.

"WAHAI JIWA-JIWA YANG TENANG JANGAN SEKALI-KALI KAMU MENCUBA JADI TUHAN DENGAN MENGADILI DAN MENGHAKIMI.BAHWASANYA KAMU MEMANG TAK PUNYA DAYA DAN UPAYA,SERTA KEKUATAN UNTUK MENENTUKAN KEBENARAN YANG SEJATI.BUKANKAH KITA MEMANG TERCIPTA LAKI-LAKI DAN WANITA,SERTA SUKU-SUKU DAN BANGSA-BANGSA YANG PASTI BERBEZA.BUKANKAH KITA MEMANG HARUS SALING MENGENAL DAN MENGHORMATI, BUKAN UNTUK SALING BERCERAI-BERAI DAN BERPERANG ANGKAT SENJATA!"

"Wahai orang-orang yang beriman!Jika datang kepada kamu sesuatu berita,maka selidikilah kebenarannya, supaya kamu tidak menimpakan sesuatu kaum dengan perkara yang tidak diingini dengan sebab kejahilan kamu ( mengenainya ) sehingga menjadikan kamu menyesali apa yang kamu lakukan." ( al-Qur'an,al-Hujurat ( 49 ).

Monday, April 27, 2009

.:Muhasabah Diri:.

Apa kata Islam tentang couple?.sebesar2 tajuk yg ditaip dlm article "percintaan
HARAM.."

Dlm Islam tiada istilah bercouple..kalau benar seorang lelaki itu mencintai seseorg
wanita seikhlas hatinya, tidak blh dia bercouple...bercouple adalah dtg dari
nafsu...buat apa menurutkan nafsu?.... dalam Islam yg ada hanyalah perkahwinan.

Cara2nya,..(wah!siap gtau cara gitu..hikhikhik..)
bila seorg lelaki itu suka kat seorg wanita tak kira lah member ke, tak pernah kenal ke,....dia kena solat istikharah dahulu sblm memulakan langkah.... minta petunjuk Allah benarkah si dia itu adlh jodoh yg telah Allah tetapkan...kemudian,andai dah dpt petunjuk benar si dia jodoh yg Allah tetapkan, kena approach parents dia.bukan nyer approach dia....lelaki ni kenalah minta izin kat parents nak kawan ngan perempuan ni dan niat dia berkawan kenalah nak memperisterikan perempuan ni,bukan
sekadar MAIN2 ek....

Pastu, kalau perempuan ni pula kena buat solat istikharah minta petunjuk dari Allah
betul tak lelaki ini jodoh dia....kalau dah dpt petunjuk dari Allah dan parents kata ok,....tak bermakna blh dating, keluar bersama2 dan sbgainya... and walaupun bergayut kat telefon... walaupun bersemuka..ingat!!syaitan tu tak kan putus asa nak hasut kita lakukan perkara yang dimurkai ALLAH!


i do believe in this words, deep down
if u guys ask urself, we already have
the answer, ALLAH the almighty have
always slipped in the answer in our
heart, it's just that we rather listen
to the 'other' voice than the one
that's already there...

Cinta yang hakiki hanyalah milik
Allah… try la… sangat manis…
'RENUNG RENUNGKAN DAN SELAMAT BERAMAL' :)

Sunday, April 26, 2009

.:20 April 2009:.


dedicated dis song to someone yg sambut birthday nye pd tarikh di atas...tp lmbt nau n3 nye kuor oleh kerana kemalasan aku...haahahaha..

Yang tulus ikhlas
Ingin sekali sekala dirinya dibalas
Walau hanya dengan dakapan di angin lalu

Yang selalu memberi
Ingin sekali sekala jadi penerima
Cukup dengan salam dan manis doa

Aku ingin kau merasakan hebatnya cinta
Dan leburkan saja serpihan calar derita
Selamat ulang tahun sayang
Kini kau bersayap, pergilah terbang
Rentaslah langit cita cita mu
Harap nanti kita ‘kan bertemu

Selamat ulang tahun sayang
Janganlah engkau tak terbang pulang
Ku nanti penuh kerinduan
Selamat tinggal, selamat jalan


slamat hari lahir..semoga kamu bahagia2 sokmo dgn keluarga kamu...:)

**lagu tu i buat kaler biru sbb kamu suke kaler biru..kan2???:)



.:26 April 2009:.

td ngah best2 nengok blog org,ade la naik kakak yg aku mmg kenal ngan die membawa perkabaran yg sikit ppunye sedih la.xder la aku sampai nak meraung2 ke hape..ade tercuit gitu2 jerk...hukhukhuk
biar la aku x war2kan disini...sbbnyeeeeeeee...hahaha..kakak2 aku ade membace nih kantoi ar ngan rahsia2 hidupku..wah!!gitu...hahaha
cuma harapan ku pd si sia semoga berbahagia slalu hendaknye...aminnn...sodih ado..gumbira pon ado..

sekian, n3 yg bosan hendaknye....:(

Tuesday, April 21, 2009

.:skema:.

aku prasan post aku skrg mcm makin skema2 gitu..xder dah nak melawak ke hape..ayat pon ntah hape2..gambar pon ala2 je..ape nak jd nih?aku dah tua ke?*tetibe*...hahaha..

aku mls bebenornye..xtau nape..sbb bz sgt kot..bile da x bz pon rasels lg nak update blog..haihh

aura rajinku..dtg la kamu kepada tuan mu..*sambil pejam2 mata bertafakur gitu..*

:)

Monday, April 20, 2009

.:halal & haram:.

baru2 nih aku got emel from one of my frens.n aku rs ramai dah yg tau kot..psl halal haram kedai2, restaurat2 sume nih..some of the info are:

Restoran berikut telah mendapat pengesahan halal JAKIM :
1) McDonald
2) A&W
3) Secret Recipe

Restoran berikut telah ditarik sijil pengesahan halal JAKIM kerana gagal mematuhi syarat dan piawaian halal :
1) Victoria Station
2) Kam Lun Ta
3) Lotus Family Restoran

Restoran berikut tidak pernah mendapat pengesahan halal JAKIM :
1) San Francisco Steakhouse
2) Chicken Rice Shop
3) Kiwi E xpress

Bagi minuman ringan keluaran syarikat F&N seperti Coke dan 100 plus telah mendapat pengesahan halal JAKIM .

Bagi kuih bulan dan kuih bakul yang telah mendapat pengesahan halal JAKIM adalah halal sebagai contoh yang dikeluarkan oleh syarikat KG Pastry atau Noraini's Cookies dan lain-lain yang ada menggunakan logo halal JAKIM kecuali kuih bulan dari Kam Lun Tai kerana telah ditarik balik pengesahan halalnya disebabkan berlaku perlanggaran syarat dan peraturan halal yang ditetapkan.

haa...itu je ye..sile ambik iktibar(iktibar ke??lantak la perkataan ape pon..aku xleh pk dah) bg mereka2 yg memementingkan ini semua.
sekian,dr ustazah..*tetibe*

.:tension???:.



korang,try tgk gambo kat atas nih...nmpk gerak2 ke statik je?cpt jwb!jgn tipu2...
gerak2 eh??haha...means korang TENSION...hahaha...if sesape yg nmpk statik tu means mind die ok je..nan ado nak nak tension2..heheh

curik mase jap update blog n i got dis from my kezen pny wife pny blog..hahaha...sile pening dgn ayat aku..

aku nmpk gerak2 weh..laju gile lak tuh..adekah aku ketensionan yg terlampau???tidak2!!!!!!!!

Sunday, April 19, 2009

.:bz:.

mood aku skrg adalah sgt x baik utk meng hupdate blog ye kengkawan...sgt2 bz maa...xdor maso nak rehat..tp ado maso lg p celah bedah blog2 peberet.hikksss

Sunday, April 12, 2009

.:terima kasih:.

td sesambil nunggu kezen2 aku mandi, aku bc paper n aaku tertarik sgt ngan satu artikel dari penulis novel terkenal 'sri diah'..
"Dalam keghairahan, kadang-kadang ramai yang tidak sedar, wnita yg kita herdik itu adalah sebaya dengan emak kita. Lelaki yang kita perlekehkan itu sebaya dengan bapa kita...kalau kita bersikar kurang ajar pada orang muda, sebenarnya orang muda itu adalah sebaya dengan anak kita atau adik kita. Memang manusia selalu lupa. Memang manusia selalu fikirkan hati sendiri berbanding hati orang lain. Asal hati sendiri gembira itu cukup bermakna bagi kita."

terasa gak la aku ngan kate2 nih sbb lately aku mcm terkasar bahasa dgn org2 opis aku yg lebih tua.ye la,perangai dorang menyakitkan hati,pastu suka fitnah2..mane x sakit hati kan..tp dlm marah2,tengkingg,umpat2,ktorng ttp blh bergurau senda..hope hubungan ni xkan keruh sekeruhnya..cheaaa...bermadah pagi2 buta nih..hahha..

*credit to sri diah...:)*

Saturday, April 11, 2009

.:kering:.

kering??aku kering idea nak update blog..uwaaa!!!tulun!!tulun!!!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...