Sunday, May 31, 2009

:OST Aqso dan Madina:.

sedihku sakit ku ku trima
ku rela kupasrah jalanku
ini suratan, aku dicoba
demi rahmatmu ku memohon

ya allah, redhai ketulusan hati
ya allah, beri aku ketabahan
ya allah, aku sanggup berkorban
demi rahmatmu ya allah



**aku harap aku terus kuat utk sume2 dugaan ini...:(

Saturday, May 30, 2009

.:AQSO DAN MADINA:.

AQSO DAN MADINA

familiar wif da title????hehehe....ni citer indon kat tv9, isnin-jumaat kul 530-630pm....citer peberet aku ok...sgt2 suke aku dgn citer nih ok..sbb aku kagum dgn madina...

sanggup berkorban segala2nya demi cinta tp masih utamakan family...

aku harap aku leh jd mcm madina..harap sgt2...

tiap2 ptg isnin-kamis, aku akn gigih balik cpt2 if xder keje sbb nk kejar tgk citer nih..lgpon citer nih xder ulang2 cam citer intan tuh..intan ngak kisah dong gue ketinggalan..gue bisa lihat ulangan nya dong...hahaha..

madina, aku kagum sama kamu dong..!!!

tetibe hilang idea nak citer...tata :)

.:blurr:.

aku adalah sedih2 :(

aku adalah nan ado mood :(

aku adalah mls nak g ngaja mlm ni :(

aku adalah tgh igt die :(

benci2!!!!!!!x suke perasaan camni!!!!!!

sob sob sob

.:biarlah rahsia:.






30mei09
3.59pm

:(

.:biar:.

biar sy piley jln hitam
biar sy piley jln yg sukar
biar sy pilih masalah
biar sume tu b'laku
dan biar ia b'laku dan b'laku lagi
sampai sy knl apa itu dunia
dan smp sy knl sgla-galanya
TUHAN kau berikalah hambamu iniey kekuatan
TUHAN kau berikanlah petunjuk
TUHAN kau tunjukkanlah jln yg mne hamba mu yg lemah ini patot lalui..
TUHAN aku meminta kepada mu ...
permudahkanlah sgla-galanye
dr segala benda yg aku lalui skrg
AMIN ........



*aku ngopy ngepest dr blog my darling...same2 ade mslh dan dugaan...

**to my darling:tabah hadapi segalanya k!
miss u darling!

Friday, May 29, 2009

.:my life:.

.:NIKE:.


td aku godek2 p blog org tu, org ni...jmpe la gambo atas tu....tetibe aku berkenan sgttttttttt ngan kasut tu...ye ye, aku tau.x cntik pon tp maybe sbb mcm comfort je kot...aku skrg tgh aim nak cr kasut2, sandal2 or slipar2 yang leh wat kaki aku selesa nak jln lame2..aku nih jenis suke jln lelame, window2 shoping..tp bile kaki aku penat aku mula la ngamuk2, moody2, bebel2 je...kcian lak kat sape2 yg jln ngan aku, slalu aku moody2...huhu..kaki aku lak jenis yg cpt penat.tu yg ssh tuh..da lame dah cr tp ssh woo nak jumpe..ari tu ade beli 1 sandal tp xder brand pny..beli kat pasar mlm tp selesa gilerrrrrrrr aku pkai..tp skrg tapak dah haus,xleh nk pakai dah..taahan pon tahan...syg weh.huhu

tp skrg aku aim kasut nih la..mcm best, selesa..tp NIKE ade ke kt tmpt aku ye???..sob sob sob

oh jap2..ade kot, kat al-ikhsan..ye ye, nk g sn la cr2, survey2...hepi2...

Friday, May 22, 2009

.:*****:.

Aku mau mendampingi dirimu
Aku mau cintai kekuranganmu
Selalu bersedia bahagiakanmu
Apapun terjadi
Kujanjikan aku ada

kamu, it's 4 u.... :)

**aku adalah mood jiwang k....lalalalalala

Thursday, May 21, 2009

.:hal kerja:.

My dear friends

Let us share what Datuk Dr. Fadilah Kamsah used to say

”Ada orang datang ke pejabat dengan perasaan penuh gembira & ceria, ada datang dengan perasaan 'biasa' dan ada datang dengan perasaan serba tak kena '.. Ingat lah, sesiapa yang datang hanya dengan perasaan 'biasa' saja, hasilnya adalah 'biasa' saja, sesiapa yang datang dengan ceria, hasilnya akan jadi lebih daripada biasa ataupun luar biasa. Bekerja la dengan ceria agar menghasilkan produktiviti yang luar biasa yang akan menggembirakan orang di sekeliling kita. Semoga hasil itu akan mendapat keberkatan insyallah...”

Jadi renungi lah :-

1. Ada antara kita datang ke pejabat hanya memenuhi
tanggung jawab
'DATANG BEKERJA' tapi hampeh, hasilnya macam kita 'TAK DATANG' kerja

2. Ada kala kita rasa kita BUSY giler, rupanya kita hanya 'KELAM KABUT'.

3. Adakala kita rasa kita PERIHATIN', tapi rupanya kita BUSY BODY

4. Adakala kita rasa kita OPENMINDED and OUTSPOKEN tapi rupanya kita KURANG PENG'AJAR'AN.

5. Adakala kita rasa kita berpemikiran KRITIS rupanya kita hanya lebih kepada KRITIK yang mencipta KRISIS.

6. Adakala kita rasa kita ingin menjadi LEBIH MESRA tapi rupanya kita di lihat lebih MENGADA

7. Adakala kita suka bertanya 'KENAPA DIA NI MCM TAKDE KEJE', adalah lebih baik kita tanya 'APA LAGI KEJE YANG AKU BOLEH BUAT'

Pejam mata dan renung lah diri, kalau kita perlu melakukan ANJAKAN PARADIGMA, maka lakukanlah...Segera, tapi manusia tetap manusia..sukar untuk berubah kerana kita selalu beranggapan kita lebih baik...adakah dengan merasakan itu kita sememangnya terbaik?

Maka untuk itu , mari kita mula senyum, ceria, mesra sesama kita dan tingkat kerjasama dalam kerja, tak rugi kita semai rasa 'kekeluargaan' dalam tugasan..kalau kita kurang kerja, cari la kerja membantu teman-teman yang lain.

Tak dapat gaji lebih pun tak apa sebab pahala dapat..kita draw kat akhirat nanti...tapi kalau kita asyik dengki mendengki..nasib la sebab dah ditentukan jalan yang sukar itu yang kita pilih..Renungi lah, berapa orang kawan kita dan berapa orang lawan kita, nescaya itu la kayu pengukur diri yang sebaiknya...

"mengkritik tidak bererti menentang,

menyetujui tidak semestinya menyokong,

menegur tidak bermakna membenci,

dan berbeza pendapat adalah kawan berfikir yang baik"

Wednesday, May 20, 2009

.:make over:.

before

after

sori mak paknye...hahahha...i dah make over anak kamu berdua...keningnye aku trim2 kasi bentuk2 sket...eyeshadow kasi ijau same bajunye..pipi ala2 malu gitu...bulu mata mcm guna maybelline...bibir bak delima...hahahaha

ko igt aku nak kasik rosak muka budak ini???oh tidak2..tidak same skali..sume nih aku buat kat cini...best wooo main benda nih..tp aku wat kat muke aku jd cam smemeh ar..xtau nape..ngakk sesuai kot...so aku wat eksperimen kat budak ini...hahhaha

sila lah menjenguk...makanya keje2 anda akan jd tertunggak melayan benda itu...hahahaha

.:Adini Sofiyya:.










THE FACES OF HER.....

Tuesday, May 19, 2009

.:hari pekerja:.


hambik ko...kejadian mase ari pekerja ari tuh br aku nak publish...hahaha...ater xder mase+mls katenye kan...mse cuti 1 mei tuh umah aku full woo...abg akak aku sume balik..pastu ade lak program anak angkat mengangkat kat kg aku..mulanyaa my parents xnak ambik sbb da anak2 sume balik kan..so sah2 la umah mesti penuh.tp ntah ape critenye kena pakse2 ambik gak..PAKSE2 k..trime je la..rezeki...wakaka tetibe rezeki...

abg n akaq ipar aku balik demam2 lak..biase anaknye demam,skrg makpak nye plak yg demam...nsb adini dah beso n pandai bwk diri..ikut je mane ktorg bwk die..suke je die..time nak susu je cr mak paknye...ok la tuh kan...dua2 org tuh lemah je terjelepuk (btol ke ayat aku nihj..:) ) je dpn tv..anak p mane pon xtau agaknye...hahhahah...cian btol..cume mlm je la, adini ni suke beno meraung..xtau la knape, dr kecik sampe ke beso..cian 2 org tuh..da la dmm nak kena bgn mlm pujuk2 dini lak...budak tuh lak kalau dah meraung bkn pandai kejap2, lame woooooo....ade 1 mlm tuh die meraung lame sgt2 sampai aku pon x tido lgsg, esoknye aku g ofis bantai tido 3 jam...wakakaka...gile ngantuk..tp bkn slalu kan kan kan? ;) eh2, tercrite hal demam la plak...

budak behave...

mase program nih...byk gak la acara2 tp aku xde byk sgt gambo sbb ater sibuk kan??yg aku p tgk sukaneka ngan mlm kebudayaan je...tu pon nak bwk adini kan sbb mcm cian je kat die cam boring2 duk umah...gambar mase mlm kebudayaan tuh x ambik pon...adini meragam nak balik awal mase tuh..aku pon cam pelik2..pastu bile dukung die rase basah suor rupenye die kencing...xkena pampersnye..xtau la knape..agaknye die x selesa kot tu yg meragam nak balik cpt...abih baju aku kena air kencing...caittt..hahahha

sukaneka...

org2 kg..

adini terselit di situ...

last skali gambar yang paliiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiing peenting...

hahahahahaha.....

.:it's 4 u:.

.:makan2:.

makan2 ni mase cuti 1 mei tuh....sume balik n ade program ank angkat gak (nti aku review psl cuti2 n program2 ni sume.slh aturan lak aku pny n3 nih..lantak la eh..)...ktorg angkut skali ngan anak angkat tuh even dorang ade majlis kat masjid tp kena pakse2 ngan ktorg xpyh pegi...haahahaha...ye la, xkan nak tggl dorang lak kan..mcm x patut je...angkut je la skali..


makan2 nih mmg da lame plan sbb nak bwk abg n akaq ipar aku g mkn ikan bakar...dorang kan xde mase kitorg mkn2 dulu...tp udohnye kedai tu tutup..cuti hri pekerja gamaknye...pastu u-turn balik g kedai 1 lagi..aku da pnh pegi kedai nih dgn ofismate aku...quite ok la..mknn pon ok, harga pon menawan..environment pon ok..sbb budak2 tuh nak main memcm..ade buai, dorang tgk2 hamster...main slide...byk la...


tp gambar x byk ar sbb aku x ambik gambo pon...nih pon cilok dr adik angkat tuh..die ambikkan..cian abg n akaq aku..dorang kan demam, mkn pon mcm xde selera sgt la...mkn2 jap pastu gigih2 balik...sob sob sob

Monday, May 18, 2009

.:masalah:.

dalam hidup kite nih mmg penuh ngan mslh kan...aku skrg bykkkkkk sgt mslh..dgn personal pny la..mslh tmpt keje la...sume buat aku rase nak lari jauh2 je...

nape la manusia ssh sgt nak memahami org lain eh..nape org kat atas hanya tau nak menyalahkan org bwh je...nape ssh sgt nak bertolak ansur sesama manusia...nape ade manusia yg suke berlagak...knape?knape?knape?...i hate all of dis!!!

aku pny personal prob lg berat..tp xpyh la kot nak cite kt cni sbb aku rs it's too personal la...tp aku tau ape yg aku buat n aku tau die sentiase dgn aku...thanks kamu..kamu tau siapa kamu kan?? :)

saya kuat sbb die, saya sabar sbb die, saya redha sbb die......

.:16 Mei 2009:.


hepi belated teacher's day....hahaha..blh??blh la kan...belated pon belated la...

terima kasih kpd guru yg telah mengajar aku, guru seluruh negara...budi kalian akn dikenang selamanya...

*gambar credit to google

.:n3 berkulat:.

hallu all...hmm..xtau nak mula dr mane.hahaha..aku akn try publish n3 marathon...cite pon yg lame2 dah, yg berkulat dah...tp aku nak cite gak..hehehe..ari tuh aku g kl kan...sbnrnye ade majlis sepupu sepapat family aku gak la..rsnye sepupu mak aku kot..anak die kawen, wat 2 org sekaligus..tentibe blurr nak tulis ape,layan gambo je blh???bleh la ye...:)

pelamin nan indah...

family aku..ayah aku menghilang time nih...xtau ke mane..huhu..akaq ipar xdpt dtg sbb demam..adini pon x ikut so abg aku sorang2 je..abg ipar aku lak g kenduri kawin sepupu die..berpecah2 woo sbb byk gile kenduri hari yg same..

ajmal irfan si gedebok...hakhak..

wif pok mi, alya n ain..

ajmal wif mumy..


wif my twins

ajmal ambik tenaga..

byk lagi gambo sbnrnye tp kang korang muntah lak tgk gambo bebyk nih..tu je la ye..nnti aku jaja lg gambo keh..daaa

Wednesday, May 13, 2009

.:My Belated Birthday:.

1st of all...HAPPY BELATED BIRTHDAY TO MYSELF!!!! it's on 10th MEI ye kengkawan...
oleh sbb xde masenye nak update,xpe la belated pon...hukhuk..
hope aku success in my life, pjg umur, murah rezeki n yg paliiiiiiiiiiiiiiing penting cpt ketemu JODOH aku dong....hahahaha...

thn ni xde pape yg special pon..10 mei tu pon aku ade kat kl...
cuti2 ngan family.
nak celebrate2 pon x sempat..bz semedang..
pack gile mase kat kl.nak g citu cini...
x dpt gue nak shooping utk myself...sob sob sob....

ini adalah muke da latest birthday girl lapuk version ustazah..sgt gumuk ok..xsuke!xsuke!
nape aku gumuk????pdhal aku x mkn sgt pon..hukhukhuk
menangis meratapi nasib diri!!!!sob sob sob sob...

Monday, May 11, 2009

.:bz:.

hallu!!!!ketemu lagik kita..hehehe..ujung mggu aku sgt bz n aku nan ado ms lg nak update blog..nnti de mase aku cite2 ye...nway,SELAMAT HARI IBU utk sume ibu2 yg bace blog aku..nnti proper n3 akaan kuor keh..

Monday, May 4, 2009

:.Kiblat:.

smlm after smayang zohor, aku borak2 ngan ofismet aku sambil nunggu masuk asar..aku nak smayang asar trs je kat ofis sbb bile dah blh umah byk lak agenda nye konpem asar aku dah rupe maghrib...hahaha...so borak2 dgn ofismet aku psl hantu sbb lately byk sgt aku dgr cite psl antu nye..

borak2 tetibe rs seriau je..dah la bilik smayang kat blakang..ofismet aku pon suh ambik sejadah smayang kat depan nih since ofis ktorg mmg ade carpet so x kesah la kan...aku yg mmg penakut gile nih cpt2 lari ambik sejdah nak smayang depan...

da masuk waktu tu konfiden bentang sejadah nak smayang...tetibe...dgr ofismet aku pggl:
deq... (aku xlayan die pggl..mls nak borak2 lg tkt lmbt lak nk blk..)
deq...... (pggl lg...aku wat bodo lg)

lastly die geram sgt aku wat derkk je..
deq!!kiblat belah sana la!!!!!

wakakakaka....aku otometik brenti smayang, gelak guling2 kat situ...aku blh smayang salah kiblat weh...pdhal bkn sekali dua pon smayang kat opis....hahahha...mcm penyakit NYA**** aku da makin merebak lak...aku mmg gelak gile2, guling2 lg...camne la aku leh salah kiblat.ish3..

.:Tag:.

pg ni aku selak2 blog my fren, ropenye die ade tag aku..lame dah aku rs...hahaha...aku da lama x nengok blog die..tp yong,aku xde ms lg nak jwb tag ko..nnti de mase aku jwb eh..
to yong,
*
*
*
*
*
*

I MISH U!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Saturday, May 2, 2009

.:mandi malam:.

skrg aku nak bg sket pengetahuan utk korang..skrg blog aku ni n3 yg kuor cam pelik2+ngarut2 sket kan?lantak ar...xtau nak buat hape dah kan.aku nak bg petua2, info2 n memcm lg la...korang nak caye, caye la...xnak caye udoh..aku x pakse2..

n3 nih aku nak bg n3 psl mandi mlm..baco ajo ye...

Amalan mandi malam boleh menyebabkan lumpuh!
Mungkin ramai yang tidak mempercayainya dan menganggap ia hanya mitos. Namun bagi Umar Abdul Rahman, 62, amalan mandi malam dipercayai telah menyebabkan isterinya, Asnah Yaman, 60, lumpuh seluruh badan sejak empat bulan lalu. Menurutnya, isteri beliau mula mengamalkan mandi malam iaitu antara pukul 8 dan 9 malam setiap hari sejak enam tahun lalu.

'Saya pernah menasihatkan isteri agar tidak mandi malam kerana pernah terdengar petua orang tua bahawa mandi malam tidak elok untuk kesihatan,' katanya ketika ditemui di rumahnya di Bukit Lintang di sini semalam. Umar memberitahu, nasihatnya itu tidak diendahkan oleh isterinya itu dan beliau (isteri) terus mengamalkan mandi malam setiap hari.

'Kira-kira empat bulan lepas, secara tiba-tiba isteri saya mengadu badannya rasa lemah dan hanya berbaring di katil saja. 'Namun setelah dua hari, keadaan isteri saya masih tidak berubah lalu saya membawanya ke hospital dan disahkan lumpuh,' kata pesara tentera itu.

Beliau memberitahu, setelah isterinya lumpuh, beliau semakin yakin bahawa petua itu memang ada kebenarannya dan amalan mandi malam memang boleh mengundang pelbagai penyakit.
Ujarnya, selain boleh menyebabkan lumpuh, beliau juga percaya amalan mandi malam boleh menyebabkan seseorang itu tidak subur.

'Kepada yang suka mandi malam, saya nasihatkan agar tinggalkan amalan itu sebelum terlambat,' katanya.

**aku adalah slh seorang insan yg sukeeee sgt mandi mlm...huhuhu..:(
**oh, b4 aku lupe...sbb utama aku mls nak update cite2 sensasi adalahhhhhh mls nk upload gambo.hikhik

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...