Wednesday, July 29, 2009

.:H1N1:.

Wanita berusia 20 tahun korban keempat H1N1


PUTRAJAYA: Satu lagi kematian akibat H1N1 di negara ini membabitkan seorang wanita berusia 20 tahun yang dirawat di sebuah hospital di Melaka, menjadikan jumlah keseluruhan empat kes setakat ini. Perkara itu dinyatakan Ketua Pengarah Kesihatan, Tan Sri Ismail Merican dalam sidang akhbar di sini, pagi ini.

***gulpp...smpang malaikat 44 la....takut sgt aku weh bile bace brite nih...makin menjadi2 lak virus nih...aku dah la tgh batuk2+selsema nih..riso nih!!!huhuhuhu


*news credict to this page...

Tuesday, July 28, 2009

.:malas, malas, malas:.

aku di tag lg oleh my sis...tapiiiiiiiiii aku adalah sgt mls skrg nih...so.....
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

nnti i rajin i buat ye mama ajmal...hehehehe..renyeh nak ambik gambo tuh...huhu

tata

Saturday, July 11, 2009

.:Award lagi:.

muahahaha....dpt award lagi...yeayy!!!kat sebulan dh yong bg award nih kat aku...tp aku x sedor weh...heheheh...sori yek yong..hehehe..so, here it is..


* Copy award dan letak kat blog anda.
* 5 fakta menarik tentang pemberi award.
* Tulis 10 fakta/hobi sebelum memilih penerima award seterusnya.
* Pilih 10 penerima award seterusnya and describe tentang mereka.

5 fakta menarik tentang yong:
  • kawan yang best
  • ada org ckp muka aku ngan muka die mcm same skit2
  • ngah sambung master skrg..(good...good)
  • teman 'homesick' aku dulu..(heheheh...yong kan???)
  • mls cam aku gak...(muahahaha..sory yong..)
10 fakta/hobi aku:
  • nama aku nurmadiani
  • tp most of my kenalan2 pggl adeq
  • ank bongsu dr5 adik badik
  • ade twins
  • suka main game zuma!!
  • malas
  • kuat membebel
  • panas baran (tp jap je la...heheheh..)
  • suka chanel 303 astro
  • kuat tidooooo
dis award goes to:
  • akaq-my sil
  • k.na-my sis
  • kaq-my twin
  • anies-my buddy time keje kat satu
  • sa-also my buddy kat satu
x cukup 10 bleh ke???bleh la ehhh....xtau dah nk bg kat sape..hehheh

tata

Friday, July 10, 2009

.:durian oh durian:.

skrg musim durian kan2???aku tahun nih x terasa sgt nak mkn durian tapiiiiii bile my sis balik kg ari tuh tgk die mkn..aku trs rase teruja...huhuhu...aku kalau tgk die n my 1st bro mkn durian mesti teruja...kalau tgk org lain xder rase nak pon...tp mase die balik tuh durian kat dusun ktorg xda sgt lg...so ayah aku cr je dgn org kg...

smlm balik keje, tgk ayah aku ngah mkn durian...ayah aku nih hantu durian...tiap2 ari die mkn..bykkkk lak tuh..ish2...pastu mlm2 xleh tido...skali ngan mak aku pon x leh tido sbb ayah aku batuk2...tekak die pon x selesa so bising2 la..akibatnya kn la kat mak aku...hahaha..ok, balik citer asal..hehehe..termelalut psl ayah lak..balik2 smlm tgk mak aku baring je..kezen aku ckp mak aku dmm, byk sgt mkn durian..hahha..tgk2 muka die pucat giler..kena mrh trs ngan che ngah aku...

rombongan ktorg....mak aku pkai kain batik je sbb die igt nak duk dlm kete je..last2 mcm scary je suasana..ikot je ktorg masuk hutan...hahahaha

den rs sket durian yg ayah aku mkn...cam best je...aku pon ajak la che ngah aku g dusun, cr durian....che ngah aku xmau tp aku paksa2 gak...last2 die nak g gak..dang2 tu aku tgk mak aku cam sihat, nak ikut ktorg g gak...hahaha..ms nak kuar umah tuh:

aku: hp kn bawak...nak ambik gambo...tunjuk kat org2 berkenaan...muahahaha

mak aku: haaa...nk tunjuk kat abg ar tuh...buat org mengha
rap je...blablablabla

tapiiiii aku kan hati devil...bwk gak..ambik gambo....hahahha..tp ktorg g dlm 10 minit camtu kot sbb semak sgt dusun...nak jln pon x best...lggpon ayah aku n pakcik aku dah g b4 tuh so agak2 durian pon xder la sgt kan...

durian pertama yg ktorg jumpa...

durian kedua...

tapiii ktorg x ambik pon sbb mak aku kater muda lg durian tuh...byk sgt durian luruh yang muda2 sbb arituh ribut..so aabih la jatuh..syg kan???

dalam 10minit tuh sempat gak haiwan ni ngap kaki aku...org lain x kena pon...hampeh tol...

nungggg jauh di sana org yg mls nak g...die yg semangat lebih rupenye...ish2..

aku wif ainnn

aku ngan alyaa..

che ngah aku ngan hasil pencarian die...kat tgn die tuh pisau untuk tebas2 semak samun, slipar die yg putus...die geram terus jln kaki ayam..leh bayang x camne die jln ngan x pakai slipar dlm semak samun...bising gile mulut die..dok 'aduh'...'aduh'....lawak btol..

sooo...after spoloh minit camttu..ni la hasilnye..

5 biji durian...3 biji besst gilerrrrr..1 biji tawar habiaq...1 biji muda...hehehe

kesimpulannya...puas ati gilerr dpt mkn durian dr dusun sndri..untuk org2 berkenaan esp abg aku yg jauh di perantauan...jgn jeles ye..inilah kenikmatan org2 kg...muahahahaha...matik kena bebel ngan mak aku...ohhh....sorga durian...

**jemputlah pulang ke kg...hahhaha

.:Award:.

yeayy!!!dpt award dr my sil...1st time owhh...cian aku kan..hikhik..tq kaq..lenkali silalah bagi lg...hahaha...so, here it is....

syarat2nya...

1) Accept the award, post it on your blog together with the name of the person who has granted the award and his or her blog link.

award from my sil, http://itangmanih.blogspot.com

2) Pass the award to 15 other blogs that you’ve newly discovered. Remember to contact the bloggers to let them know they have been chosen for this award.

i-As
ii-Twins
iii-Yong
iv-Anies
v-Sa my buddy

5 blh lah ye...heehehe..

tata

Tuesday, July 7, 2009

.:Too tired....:.

bleh x nak gtau cam gambo atas kat bos aku??

BLEH!!!

u'r fired!!!!!--->kata bos aku


no money no shoping....oh tidak!tidak!
x sanggup mak noks...

kesimpulan:BUAT KEJE!JGN BERANGAN!

sob sob sob :(

Saturday, July 4, 2009

.:Semalam:.


semalam aku berada di tempat di atas..untuk tujuan PTD assessment centre...sume xtvt adalah bertaraf sulit...muahahaha

penat nye ya rabbi weh...mmg x sggp la..aku hampir2 nak mengalah tp dpt gak buat hingga ke akhirnya..yeayyyy!!clap clap clap!!!!

tp pg nih aku adalah gigih2 gak dtg keje...uwaaaa

selamat bekerja!!!

**gambar credit to cik google sbb napsu nak ambik gambo aku adlah -100%...penat sey!!Add Video

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...