Monday, August 31, 2009

.:Sambung Lagi:.

oh sambung lg n3 ramadhan day 8...hehehe....kat mane brenti ye???hurmmm..ahaa...kat daging best...hehehe...tp n3 nih byk gmbr2 je la kot...ktorg duk 1 meja so gmbar ktorg je la yg ader ye...hehehhe

dah mkn..hepi2...


oh, btw toilet die cantik gile ok....mcm nice je kaler2 yg die pilih..suram tp sejuk je duk dlm...lawa2 tp aku ambk gmbar jd x cntik...huhuhu...tp serius puas ati ok toilet die...


dah siap2 mkn sume gerak cpt2 nak kejar maghrib kan..tp x ssh pon sbb dorang ade surau...so smayang kat surau tuh....after smayang smpat lg bergambar...uihh gile gambo btol...hahaha....


solehah ok?muahahaha.....

kat parking pon smpat...


fuhhh.....dah abih dah crite ramadhan...best yg teramat sgt....nak kuar lg...nk kuar lg....hehehe...yg pasti after dis ader lg sesi buke pose kat luar...suke2...i likeeee....thanks to the sponsor! :)


Sunday, August 30, 2009

.:MERDEKA!:.

tanggal 31 bulan 8 57
hari yg m
ulia hari bahagia
sambut dengan jiwa yang merdeka....

lalalalla...sambung sendrik...hehehhe
slamat bercuti-cutian juga....


.:Ramadhan day 8:.

yeayy!!!!smlm berbuka kat luar...bkn senang nak mkn2 kat luar...mak bapak aku strict orgnye...xleh kuar mlm2 tp puasa kali ni kena redha la sbb aku bykkkk sgt nak buka kat luar nih...dah byk appoinment nih...ececece...ye la, skali skala nak berjimba gak dgn kengkawan kan...lgpon dorang dah bosan tgk muka aku je ms buke..anak2 yg lain plak ntah bile lak balik...muahahaha...

lgpon aku nih jenis yg cm kesian nak tgglkan dorang buke dua je kan...mcm x happening...tp smlm aku ade suruh abg aku balik temankan dorang berbuka...at least ok la sket...lps nih nak buat cmtu la...hihihi

smlm berbuka di sini wif my ofismate:


eh, xnmpak la plak...

haa...ambik peta nya...hehehe...SUMAI SUITE HOTEL K.TRG...ok la..not bad..nice view..food not memberangsangkan tapi black paper beef mmg best!!!hehhe...igt nak g sri malaysia tp dah slalu sgt mkn sana n food dorang pon ala2 je, so decide try yg baru la...nsb puas ati gak even not memberangsangkan..hehehe...tp last2 minit abg aku ckp kat taman tamadun islam pon ader bufet ramadan..ala...terlepas la plak...xpe, dgn bos harus aku cucuk2 suh p sana...nice view kat sana...

sementara nak tggu waktu berbuke..ktorg lepak2 pantai dl..ater dkt je kan so nnti xde gopoh gapah nak g sana pon...

wif my best fren aka ofismate....

ktorg dua org je girl kat opis so rapat mmg rapat la smpai hal2 yg x patut dikongsi abih ktorg kongsi...muahahaha...mmg rapat la....yg lain2 sume lelaki tp ktorg pon rapat dgn lelaki2 itewwww...aterr sume 1 kepala keje nak ngutukkkkk bos je....hahahaha

menyorok....

ohhhh!!!!indahnya dunia....mumy dady, tlg benarkan saya berjimba2 lg...sgt nikmat rasenye....hehehehe

separuh-separuh....

lps dah penat main2 kat pantai sume (aku dgn fidah je main2, lelaki2 duk borak je kat kereta...), ktorg gerak dlm kul 6.50 camtu kot...mcm jakun sket sbb x pnh sampai hotel nih...smpi2 tny psl booking sume, ok la...ramai gak org rupenye...ambik2 mknan (harus byk2 ye...hahahha), kumpul2 sume...tggu azan....

pose b4 ambik mknan nih...xnak rebut2 dgn org ramai...

nih ofismate tp ex-ofismate sbnrnye...dah lari carik keje lain dgn sbb utama adalah BOS!!!hehehe...dorang nih sekutu kuat dlm kutuk2 bos...pedas dan bernas...ader sorang lg pakar bab kutuk mengutuk tp nan ado gambarnye...nti ye aku show cni..n aku rs skrg bertambah la sekutu kitaorg...2 org lg staff yg kat kl..juga dah mula kutuk2 bos..muahahah...aku suke..aku suke...(jht kan aku??pedulik....nnti aku mntk maap...)

oh walaupon dorang nih dah x kje dgn ktorg, tp still kontek2 lg...tny2 kabar camtu je...sbb ktorg 4 org la staff yg bersusah pyh ms dorang mula2 dpt projek dl tp akhirnya mcm disia2kan ajeer....sob sob sob...byk kenangan dgn dorang nih...isi borang tender samapi x balik umah lgsg...24 hour duk ofis buat tender...gile jap otak aku..ish2...

1st round pny makanan...kami duk ber4 je kat meja nih..tp full weh meja..gila lantak la sorang2..hahha..ko tgk la, air pon bergelas2 sorang..kuih muih lg berpinggan2..nsb nasi 1 pinggan sorang je...heheheh..xpe2 under control lg...

2nd round pny..tp aku dah slow2 mase nih..fidah bleh sumbat laksa lg...eh, aku pon mkn..lupe....hahaha..tp ktorg kongsi2 la..udang tuh aku ambik pny byk tp mkn sekor je sbb x sdp ok!udang bakar tp lembik2...eeiii...x sdp la..tu yg paling x sedap kot...pdhal ms nak berbuka tu aku nyanyi2..nak udang..nak udang..ater aku tgk elok je org lain ader udang tp aku cr x jmpe..last2 pas dah mkn ns pny br jmpe...hehhe...tp sgt nyesal nyanyi2 sbb lgsg x sdp..sob sob sob...

nih paling best!!terbaik!!!

eh, nti smbg lg la...penat lak nak upload2 nih..daaa..




Saturday, August 29, 2009

.:Puasa:.

hai sume....hehehe...pose2 nih blog pon pose skali kan...nak buat camner....blog nih kipas ssh mati tuan blog...so bile tuan blog mls, blog pon nak ngikut mls...hahaha..eh aku mengarut, mintak maaf ye... :)

tgk org duk update mkn2 berbuke mcm best tp aku adalah xder ms lgsg nak ambk gambr sume...trs ngapppp jer...hahahaha...

eh, xtau la nk tulis ape lg..merapu je...tatata :)

Saturday, August 22, 2009

Friday, August 21, 2009

.:blogger tegar:.



hahaha....tajuk xleh blah..

Nk bg kata-kata pujangga lg arr.....haha..no idea to updatee la...tp mcm gigih nak update...kihkihkih..xpee laaa....blh kongsi same2 info kan???let's begin...

1) Ada antara kita datang ke pejabat hanya memenuhi tanggungjawab datang bekerja, hasilnya macam kita tak datang kerja.

2) Ada kala kita rasa kita amat sibuk, rupanya kita hanya kelam kabut.

3) Ada kala kita rasa kita prihatin, tapi rupanya kita jaga tepi kain orang.

4) Ada kala kita rasa kita berfikiran terbuka dan berterus terang tapi rupanya kita kurang pengajaran.

5) Ada kala kita rasa kita berpemikiran kritis, rupanya kita hanya lebih kepada kritik yang mencipta krisis.

6) Ada kala kita rasa kita ingin menjadi lebih mesra tapi rupanya kita dilihat lebih mengada-ngada.

7) Ada kala kita suka bertanya 'kenapa aku ni macam tak ada kerja' adalah lebih kita tanya 'apa lagi kerja yang aku boleh buat'.

wt ever it is...hayatilah hidup anda...renung renungkan dan selamat beramal...hahahha...

Thursday, August 20, 2009

.:Emel Concern:.

kengkawan....aku ade dpt emel ni..it's about virus..a good info to share with....:)


Emails with pictures of Osama Bin-Laden hanged are being sent and the moment that you open these emails your computer will crash and you will not be able to fix it!


1.) If you get an e-mail along the lines of 'Osama Bin Laden Captured' or 'Osama Hanged' , don't open the Attachment!!!! This e-mail is being distributed through countries around the globe, but mainly in the US and Israel. Be considerate & send this warning to whomever you know..


2.) You should be alert during the next few days:

Do not open any message with an attached file called 'Invitation' regardless of who sent it. It is a virus that opens an Olympic Torch which 'burns' the whole hard disc C of your computer!!!!


This virus will be received from someone who has your e-mail address in his/her contact list, that is why you should send this E-mail to all your contacts.


If you receive e-mail called 'invitation', even though sent by a friend. Do not open it!!! Shut down your computer immediately!!!! This is the worst virus announced by CNN, it has been classified by Microsoft as the most destructive virus ever. This virus was discovered by McAfee and there is no repair yet for this kind of virus.

This virus simply destroys the Zero Sector of the Hard Disc, where the vital information is kept.

Wednesday, August 19, 2009

.:Anda no. brape???:.

meh tgk anda num brape??

Kalau anda dilahirkan pada 1Hb, 10Hb, 19Hb, 28Hb dalam mana-mana bulan, anda adalah no.1

Kalau anda dilahirkan pada 2Hb, 11Hb, 20Hb, 29Hb dalam mana-mana bulan, anda adalah no.2

Kalau anda dilahirkan pada 3Hb, 12Hb, 21Hb, 30Hb dalam mana-mana bulan, anda adalah no.3

Kalau anda dilahirkan pada 4Hb, 13Hb, 22Hb, 31Hb dalam mana-mana bulan, anda adalah no.4

Kalau anda dilahirkan pada 5Hb, 14Hb, 23Hb dalam mana-mana bulan, anda adalah no.5

Kalau anda dilahirkan pada 6Hb, 15Hb, 24Hb dalam mana-mana bulan, anda adalah no.6

Kalau anda dilahirkan pada 7Hb, 16Hb, 25Hb dalam mana-mana bulan, anda adalah no.7

Kalau anda dilahirkan pada 8Hb, 17Hb, 26Hb dalam mana-mana bulan, anda adalah no.8

Kalau anda dilahirkan pada 9Hb, 18Hb, 27Hb dalam mana-mana bulan, anda adalah no.9

-------------------------------------------------------------------------------------------------

no.1 - Anda sangat cerdik, jujur, lucu, degil, rajin, terus-terang, cemburu dalam asas pertandingan, baik hati, peramah dan autoriti. Anda ingin mendahului dalam apa jua keadaan. Anda seorang yang berdikari, berkeyakinan dan tidak pernah berada di bawah pimpinan orang lain. Anda akan bercinta dalam usia yang muda tapi akan berkahwin pada usia yang matang. Anda tidak suka akan orang yang bertentangan pendapat dengan anda. Malah anda juga menyimpan dendam dengan orang yang bersalah dengan anda. Anda seorang yang kuat belanja. Pada masa hadapan anda adalah professional dalam kerjaya yang anda ceburi. Namun terdapat juga orang yang kecil hati dengan pencapaian anda. Anda mempunyai keluarga yang bahagia. Pasangan ideal anda adalah no.4, 6, 8.

no.2 - Tak kira apa pun, anda akan disukai oleh semua orang kerana anda berperanankan Bulan dan semua orang suka akan bulan. Em...bagus! Anda suka bermimpi siang. Anda kurang berkeyakinan terhadap diri sendiri. Jadi and perlu membuat perubahan ke atas hidup anda. Anda adalah seorang yang sukar diramal kerana anda membuat perubahan berdasarkan masa dan keadaan. Anda juga seorang yang mementingkan diri sendiri tetapi and mempunyai bakat dalam muzikal, seni dan komunikasi lisan. Sikap anda seperti bulan yang datang keredupan dan pudar jadi semua orang boleh mengetahui perubahan anda. Anda boleh menjadi Mahatma Gandhi yang kedua kerana cinta akan keamanan. Anda juga seorang yang bertanggungjawab dalam keluarga. Pasangan ideal anda adalah no.2, 5, 9.

no.3 - Anda adalah seorang yang berhati keras, pentingkan diri sendiri, kuat agama dan suka untuk mempertingkatkan kehidupan sendiri. Anda mempunyai masalah keluarga dan anda dapat mengharungi dengan kesabaran anda. Anda sangat pandai bercakap, wajah yang cantik, jadi ke mana saja anda pergi anda akan dapat apa yang anda inginkan. Daripada hari lahir anda, anda perlu berkerja keras untuk berjaya. Anda juga seorang yang menghormati orang yang lebih tua daripada anda. Bukannya senang nak menjalinkan hubungan sama ada percintaan, kekeluargaan atau persahabatan. Sekiranya anda suka akan sikap seseorang itu, maka hubungan itu akan berpanjangan. Anda suka akan kebebasan, pencipta di mana ada anda akan membawa harapan, kegembiraan dan keceriaan ke dunia ini. Pasangan ideal anda adalah no.6, 9.

no.4 - Anda adalah seorang yang amat degil dan rajin. Mungkin anda akan menjauhkan orang lain daripada anda kerana kata-kata anda. Anda seorang yang bertimbang rasa akan masalah orang lain. Anda berbakat dalam penyelidikan dan seni. Anda akan membantu ahli keluarga atau kawan-kawan yang menghadapi masalah tanpa berfikir panjang. Anda kena berhati-hati dengan orang sekeliling anda kerana mereka mungkin akan mempergunakan anda. Kawan-kawan anda akan menghabiskan masa dan wang ringgit anda dan selepas itu menjauhi daripada anda apabila anda dah tak ada nilai buat mereka lagi. Walau bagaimanapun anda tetap seorang yang sabar dan tegas. Pasangan ideal anda adalah no.1, 8.

no.5 - Anda sangat popular dalam komuniti. Anda boleh menyelesaikan sesuatu perkara hanya secara lisan. Anda mempunyai akal fikiran dalam menjalani perniagaan. Namun anda terlalu terburu-buru. Anda adalah seorang yang humor di kalangan kawan-kawan dan ahli keluarga. Kawan-kawan dan ahli keluarga anda juga akan minta bantuan anda apabila mereka memerlukan bantuan. Anda bukan seorang yang setia dalam hubungan percintaan. Anda suka perubahan dan kebebasan. Anda mempunyai ciri-ciri seorang pengembara dan ahli silap mata.. Anda mempelajari hidup melalui pengalaman. Pasangan ideal anda adalah no.1 , 2, 9.

no.6 - Anda dilahirkan untuk menikmati hidup ini. Anda tidak pedulikan apa-apa perkara dan hanya ingin berseronok dalam hidup anda saja. Anda sangat pandai dalam pelajaran dan pengurusan perniagaan. Anda seorang genius, baik hati (tapi hanya orang yang beranggapan anda orang baik), mempunyai paras rupa yang cantik atau kacak. Semua benda yang baik akan datang pada anda. Anda mengambil berat ke atas ahli keluarga dan kawan-kawan anda. Pada pandangan mereka, anda adalah seorang yang murah hati, peramah, adil saksama dan mempunyai penilaian yang tajam. Pasangan ideal anda adalah no.1, 3, 9.

no.7 - Anda mempunyai daya tarikan kepada sesiapa saja. Anda adalah seorang yang realistik, yakin, gembira dan merupakan seorang yang genius dalam bidang pendidikan, muzik, seni dan nyanyian. Anda mempunyai masalah sikap iaitu panas baran. Namun demikian, anda banyak melakukan pengorbanan untuk keluarga. Anda meletakkan keluarga di tempat yang amat tinggi sekali sehingga kadang-kadang mengabaikan kebahagian diri sendiri. Anda telah dilahirkan untuk memberi sumbangan kepada dunia ini. Jadi anda seorang yang bagus dan seorang yang amat gembira. Pasangan ideal anda adalah no.2.

no.8 - Anda mempunyai personaliti yang sangat kuat jadi tak ada orang yang memahami anda. Kepakaran anda hanyalah menuding jari pada sesuatu benda. Anda juga mengalami pelbagai dugaan dalam hidup. Semua masalah ini telah menjadikan anda lebih kuat dan tabah. Anda memperjuangkan keadilan. Kebanyakan masa anda telah dihabiskan bersama-sama dengan kawan-kawan. Anda seorang yang disiplin dalam hidup, tidak putus asa dan berani. Faktor-faktor ini telah membawa anda ke puncak kejayaan. Anda juga adalah seorang ahli pasukan, keluarga dan pejuang yang sangat bagus. Pasangan ideal anda adalah no.1, 4.

no.9 - Anda adalah seorang yang sangat tabah dari segi fizikal dan juga mental. Anda mempunyai penilaian yang sangat tajam. Anda juga adalah seorang yang sangat dihormati dalam komuniti. Anda adalah orang yang boleh menerima cabaran dan berjaya dalam apa jua yang anda buat. Pada usia yang muda anda selalu bertentangan dengan ibu bapa anda. Tapi apabila usia anda telah semakin meningkat anda adalah seorang anak yang taat dan hormati mereka. Anda sesuai menceburi bigan kejuruteraan atau perbankan kerana orang lain percaya dan yakin akan anda. Anda merupakan model teladan kepada orang lain. Pasangan ideal anda adalah no. 3, 5, 6.

.:*****:.

Show encrypted text




There is hidden text here

Tuesday, August 18, 2009

.:Sekadar berkongsi:.

aku nak kongsi2 jer..xder kena mengena dgn yg idup atau mati..hehehe..aku pon kenkadang terbabas..masyaallah2...haha (eh,gelak plak aku)...serius2...mari la bersama2 kite hayati pantun berikut... :)

Apasal la aku malas sembahyang,
Tuhan kasi aku jasad siap dengan bayang - bayang,
Bukan ke lebih beruntung daripada tiang,

Berdiri tanpa roh malam & siang...


Apasal la aku malas sembahyang,

Kerja dah best keluarga pun dah senang,

Negara
pun dah aman tidak lagi hidup berdagang,
Takkan lima minit lima waktu aku tak boleh luang...


Apasal la aku malas sembahyang,

Tuhan kasi otak supaya aku tak bangang,

Tuhan kasi ilmu boleh fikir susah senang,

Tuhan kasi nikmat kenapa aku tak kenang...


Apasal la aku malas sembahyang,

Main bola aku sanggup sampai petang,

Beli tiket konsert aku sanggup beratur panjang,

Apa la aku ingat masuk syurga boleh hutang...?


Apasal la aku malas sembahyang,

Aku kena ingat umur Kita bukannya panjang,

Pagi kita sihat petang boleh kejang,

Nanti dalam kubur kena balun sorang - sorang...


Apasal la aku malas sembahyang,

Siksa neraka
cuba la aku bayang,
Perjalanan akhirat memang terlalu panjang,

Janji Allah Taala akan tertunai tak siapa boleh halang!!!


Sunday, August 16, 2009

.:Mengimbau Kenangan:.

anda, saya nak tepek gambo2 lame saya kat sini blh kan anda?saya tak ada idea nak letak n3 ape la anda...hehehe

sume ni adalah masa kakak saya kawen....sila lah mengimbau kenangan bersama....hehehe

me wif twin..

da parents...

cherrs girlsss!!!

malam kawen..

me wif ain n adorable adini...:)

da pengantin's...

byk lg gambarnye tapi mcm byk sgt...x terdaya lak aku nak tepek byk2...hehehe

Saturday, August 15, 2009

.:Changed!:.

aku dah tukar layout..pilih pny pilih, ni layout ke lapan kot br ngam ngan jiwa...ngam x ngam gak tapi dah agak bosan, bior je la die kaler nih...hahhaha...nmpk suram tapi pedulik arrr... xlarat maaa!!!!!!!!

banner pon agak hampeh sket...hahaha..blurr ar tetibe...sbb dah tgh hari+perut lapar=no idea....

tetibe xtau nak ckp ape..tatata :)

Thursday, August 13, 2009

.:hate! hate! hate!:.

benci laaa.....aku mcm agak bz je lately due to resignation of our pm...byk keje nak hempuk kat aku je...nape aku yg jd mangsa???????

nak cuti pon ssh...b4 lulus cuti siap bos siap bg pakej bebel2 dl..pastu sign borang nak lulus cuti mcm ikhlas x ikhlas...******* pny bos....hoho

pastu aku mula nak maki2, marah2, sedih2...emo je aku skrg...huhuhuhu....bende kecik pon aku nak besar2kan..pastu nangis2...gile btol...x sukenye!!!!!!help help help

get rid of this face!!!!
replace with dis face....



nak hidup camni tiap2 ari leh????fuuhhh.....bestnye....

Wednesday, August 12, 2009

.:Budak Nakal:.

jumaat lps my sis, my twin n my bro balik kg sbb mak su aku meninggal dunia on dat day...dorang balik ber3 je sbb last minit kan..eh ber4 la..ade si bdk kenit..nak citer psl die la nih..oh..tp aku agak terkilan sbb adini x ikut balik..rindu ngan mak nenek itewww...huhuhu

alkisahnya sabtu tu aku ade exam ptd..so pg2 dah kuar umah n lwt ptg br balik....ahad nak g keje dah kelam kabut aku cr laptop la, mouse la, broadband la....sume dah jmpe kecuali 1 benda je....aku pon tny my sis:

aku : na, mane tudung broadband??

sis : ajmal main maring (smlm mksudnya...hehe)..jap k.na cr...
(gelabah dah nih....muahahaha)

cari pny cari...xder la plaknye...ahhh sudahhh!!!mane pegi plak budak kecik nih letak...aku dah la lwt dah nak g keje...so dorang ckp nnti dorang cr b4 balik kl (sbb tgh hr tuh dorang nak balik kl dah)...ayah aku dah bebel2 nih...biase la die..huhu

ptg tuh balik keje mak aku gtau x jmpe lg mende alah tuh..abih la aku..dah la opis pny..kalau yg aku pny, hilang jatuh sungai pon aku x kisah la kan...mak aku ckp dah puas cr merata pon x jmpe..ayah aku pon cr x jumpe...sume celah2 bedah dorang selak xder pon...pelik nye...bdk kecik!!!!mane mu buang tudung tuh??haih...kalau la die da blh ckp kan best...huhuhu

bdk nkal..

tapiiiiiiiiiiiii tetibe smlm aku balik ofis, mak aku tunjuk nih...taraaaaaaa!!!!!!!!!!!

dah jmpe si kenit ini...

hahaha...mak aku ckp die buang kat tingkap luar kot sbb jmpe celah rumput2..pdhal dorang da puas cr situ b4 tu, xder plak jmpe....maybe ms die tgk ayam2 tuh die buang kot..cubit ajmal nih br tau! 3 ari mak ayah aku gigih2 cr...sian dorang....huhuhu....nsb jumpe....hehehe...

sengih...sengih...eeeiii

Thursday, August 6, 2009

.:Holiday:.

ni cuti jumaat lps..g sekayu lg dgn kezen2 akku..hahaha...mls nak cite blh x??let's the picture story..ececece...

the driver..


pompuan rambut pelik..korg tgk ok je kan rambut die??pdhal kat blakng tuh ntah ape2..muahaha..

me loff them..


mknn yg telah dingap dahulu sblm smpat ambk gambar..haha


what a happy life.... :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...