Wednesday, September 30, 2009

.:Ajmal Irfan n Mommy:.


adeh!ghupo down sindrom la lu ajmal...

cuba lg!



ish budak nih!!cpt tgk depaan!

skali lagi...

*

*

*

*

*

aiseymen...die delete plak gambo yg dah ok...apo la ajmal nih....gigih aku snap, die cilok hs aku...tup2 chek balik gambo nan ado dh...ajmal...ajmal....awat la hang ni!





.:Telamat Hali Jadi:.


last day pose, 19/09/09 adalah my kezen pny burfday....so after buke pose buat sambutan sket2...ek eleh, dah beso pjg pon..xpyh meriah2...tu pon macam majlis adini lak...sume die nak buat..hahaha

"adik, ni sape pny??"

"tet adik.." (kek adik)...iyo la tuh....

tgk die terselit je kat situ...nak potong kek cpt2...dr siang lg x sabo2 nak mkn...

die pon nak potong skali...

posing melampau2 minah nih...kalau die jd model besor nnti, aku x heran la..

Tuesday, September 29, 2009

.:2nd day of Raya:.


raya kedua sume dah ok sket...dah bangkit dr penyakit hampeh itu...hehehehe...so planning2 nak g jln2 la..nak g umah makcik aku kat manir..ni wajib gak every year..whether odrg dtg umah aku or kitorg je yg g sana...cal dorang tny2..tkt nnti dorang dtg sini, ktorg lak g sana...ahh sudahh...x beraya la jawabnye....hahaha...

tny2 dorng ckp kezen aku ade buat open house..oh itu sudah bagus!so nak tggu siap2 sume tuh mengah jugak..ater rmai kan...family aku nih ader penyakit mls sket nak mandi...hahaha...so dah planning2 tuh lame2 aku, my twins, n my bro x nak g...haha..alasan mls nak mandi...sudahnya aku mandi kul 2 di hari raya ke 2!!rejected by mak mentua on the spot.. :D

tu pon korang tau x nape aku mandi???sbbbbb kwn aku nak dtg umah!!hahaha....my ofismate nak dtg beraya...so layan...ex opismate pon join skali..tp luper nak ambik gmbar lak...borak2 jap dgn dorang, so planning nak g umah my boss....tp yg ex opismate xnak g plak..so aku yg kn drive...tp hujan la plak..tggu ujan brenti jap...after asar tuh gerak g umah die...




oh god!die raye umah baru ok...tercapai gak hasrat die...cantik..perabot baru...tpx byk ambik gmbar sbb leka menilik...hehehe... boss, rumah kamu tantek...:)





.:Prince & Princess:.


miss them oredy....









Monday, September 28, 2009

.:Update!Update!:.



wah..dah byk blog kembali ceria2 nih...jenuh nak kejar track baca yg tu bca yg ni....hehehe....aku pny dah siapkan n3 sampai 1 mggu...auto publish je...sonang mak...hehehe...agak2 ader mase aku buat sume citer...so keje aku skrg tiap2 ari kejar blog org ajo...tambah2 plak tetibe ofis aku dpt wireless yg amatttt la lajunye...so aku anak tirikan broadband....manjakan wireless ni je skrg...ntah wireless dr mane yg sesat...hahahaha

tp xdo la tiap maso mak nak ngadap blog noks...mati mak kena pecat...hehehe...n syukur gak sbb mood nak buat keje elok jee ader...da blh siap mcm2 keje after cuti raya nih...alhamdulillah....bkn sng u all....bln lps 1bln aku x wat keje...juz siapkan mane yg urgent je...jht kan aku....tp ye la, kalau xder mood mmg x jln keje aku....bos dtg, elok je aku pura2 ketas berlambak2 atas meja...hahahahaha.....dat's y aku syukur sgt mood keje duk elok je dlm bdn nih...

ok2...smbg buat keje.... :)

.:1st Day Raya:.

yo!dah sampai citer raya...raya thn nih kurang menyengat..pdhal sume balik nih tp disbbkan satu insiden, raya sume terjelepok je...mkn2 sume x lalu...huhuhu...

alkisahnya family aku kn cirit birit la raya thn ni...gelak la korang...seksa tau..yg 1st abg ipar n my twins la yg kena...paling teruk my abg ipar...sampai lembik2 member...hahaha...aku ms pg tuh ok lg...bergelak ketawa tp selera dah xder ms tuh...ptg aku aku stat muntah2...pg tuh aku ader mkn nasi bukhari tp ptg dah muntah kan balik...so perut mmg kosong n muntah2 air je lps tuh...seksa gile..

alya diyana...

bdk ni pon sakit perut tp bkn cirit birit...omak eh lupo nak bg mkn ubat cacing...cian anak...merana je...berak muntah berak muntah...

tuan puteri tido ke??she pon sakit perut on 2nd day raya ke..lupe aku..

lovely cousin

me-twin-princess adini

me-my bro

us yg still bujang...


so ktorg tido je la sume....org dtg pon ade yg x sedar...cuma pagi tuh je la meriah sket sbb family pakcik aku ade dtg...anak die je 8 ke 9 org..aku pon lupe...so crite2 sume..ok la...gambar family pon x smpat ambik tahun nih..sesi maaf2 pon cam gitu2 je...mmg spoil gile...


ibu mengandung...

dah petang aku stat x larat dah...pening2, aku telan panadol 2 biji...ok sket...pastu abg aku kuar die belikan pil chi kit teck aun...telan sebungkus...pastu telan lg ubat tahan muntah...dah mlm tuh trs tido x sedar diri...

*
*
*
*
*
*
*

sgt hampeh raya thn nih....

Sunday, September 27, 2009

.:Hari sebelum raya:.

aah...ni plak citer sehari b4 raya...umah aku mmg tradisi tiap2 thn wat lemang...thn ni sume ader lg la meriah kan..sambil2 tu leh curi2 tulang jap...hahahha...sbb ramai so org tu wat sket, org ni wat sket..pastu gilir2...so senang, cepat...thn lps hazab je sbb yg bujang2 je ader...yg lain sume balik umah mentua...nak buat lemang pon xder smgt tp sbb ayah aku yg paksa2 buat la jugak kan...

my twin n bro..perah santan...mmg keje dorang je nih tiap2 thn...


aku pny keje tiap2 thn mesti parut kelapa...tp thn ni buat sekerat jln sbb tgn luka n mcm pedih2 sket kena mesin parut tuh...pastu g luar tgk2 keje kat luar...tahun ni abg aku yg sulung ambk turn bakar lemang sbb my 2nd bro keje...biase die yang keje jaga2 api lemang nih tp die sengaja je xnak cuti, mls nak wat keje...muahahaha...tp malangnya bile en usop kiter bakar lemang adalah kurang masak...haih..camno ni en usop..misi gagal plak..hahahha


bile ade lemang sudah semestinya rendang itu ada kan2??ye...umah aku juga tiap2 thn mesti ade rendang daging nih..kalau rajin up 1 lg, sambal ikan..tp thn ni xder sambal ikan tuh...

biasenye menu buke pose utk hari last ni bubur lambuk la...pastu ade lauk pauk sket sbb my akaq ipar x mkn sgt bubur lambuk..lgpon ade yg nak mkn nasi jugak...so adalah meriah disitu byk2 menu dan byk2 org buke pose...heheheh :D

ni aku br bgn tido..ntah camno lepak2 leh plak tertido...ramai2 la..tp yg palingggg lame aku la...haha..bgn2 tgk xder org kat sebelah aku, dah bgn rupenye sume org...aku je yg gigih2 tido lg...:D so g dapur, ambik alih tugas masukkan pulut+santan dlm buluh nih..ni aku buat jap je sbb mmg dah nak abih pon..ader la dlm 2 batang buluh sempat..:D

seperti biase, layan gambar n caption ye..aku blurrr..lame x nulih...

abg aku n my abg ipar tgh nengok2 lemang...ayah aku tgh bersihkan daging...

mcm tahun2 sudah jugak, makcik aku yg paling gigih...bagus2..dtg umah aku pg2 dah berleter sbb sume bende x prepare lg...nak ade die br nak jalan sume keje...gitu lah tiap2 thn...x penah berubah...hahaha

sesi lepaking wajib ado...



arghhh...nape xder idea nak nulih nih....x best arrr camni....xpe2..nnti aku try nulih2 ye...sementara, korang layang gambar dl...

Saturday, September 26, 2009

.:22 September 2009:.


my best fren wedding....yg mengundang kesedihan melampau2 aku sbb x dpt pegi majlis die!!!!

will be upload gambar kawen die byk2 nnti....just wait... :(

Thursday, September 24, 2009

.:hmmm:.

This is encrypted: ***

.:2 days b4 raya:.

ye...citer 2 hari b4 raye...hehehe...org lain dah berpusu2 buat citer raye..aku hegeh2 lg buat citer b4 raye...nak buat cmner, ater penyakit dtg kan...hehehe...jumaat tuh my mum decide nak buat majlis buke pose..alang2 sume adik bradik aku blk beraye thn ni kan...


tp rupe2nye jiran depan umah aku pon buat majlis gak....ermm..bantai je la sbb dah dah plan kan..sume brg2 pon dah beli...lgpon 2 tahun sudah pon camni gak..slalu je same dgn die...hahaha...bantai je..


x ramai yg mak aku pggil nak tlg masak2, sedara2 aku sumenye...lgpon mak dah ade anak dara even pemalas tahap gaban...hehehe...kezen2 aku pon dah blh diharap sume...

eh, tetibe blur nak cite2,blh??layan gambar dgn caption je la ye...hehehe :)

prepare bahan2 masak + borak2 kosong...

cuci2 daging, ayam, perut...


bdk tecik ni smpai dr kl awal pg lg smbil posing dgn "peace" nye....

pastu bwk bdk tecik jln2 kat sungai blakang umah...tgk muka smgt tgk cow tok ki die...hehehe...dah besar ajmal..dah pandai mcm2..mcm kejap je ms berlalu..nak dpt adik dah pon tp manja lg nih camno??
tgh hari tuh basuh beranda dpn umah aku...debu2 je pon...nti tkt x muat org nak mkn kat dlm leh mkn kat luar nih...lgpon pengalaman thn2 lps mmg berguna pny luar nih...konpem penuh smapai luar la org...so prepare siap2 even ayah aku ckp x ramai...die xleh dipercayai sgt...hahaha

oh penat u...bg i rehat2 jap smbil posing2 wif my kezens...yes, dis 2 person slalu melayan aku yg meroyan nak bergambo nih...hahaha...tp yg baju oren tuh sokmo buat muke poyo...bkn nak elok2...hehehe..hai ain.. :)

ok, sambung keje blk...ms ni dah tgh hari kot...jiran2 ade yg dah balik..so aku kuar jenguk2, ayam goreng nih xder org nak jaga lak...so jaga ayam di situ xnak bg hangit...oh, bg mak feeling rambut kaler2 ngan legging pjg noks...hahaha...tu bkn sluar aku...aku kaler konon2 pkai legging maa....cover ape yg x sepatutnya tunjuk ye...

feeling rambut blonde... :D

dan...tara!!!!!!!!!!inilah hasilnye...yummy2...ade singgang tulang, sambal, kerabu perut, ikan kerisi bakaar, ayam goreng aku (hahahaha....), agar2+kurma n tembikai.....blurpppp...kenyang giler....

pastu mkn2, berbuke same2...ramai gile yg dtg even kat dpn umah pon buat majlis...aku dah ckp..beranda depan umah pon full ok...syukran...syukran...amin..ktorg yg pompuan sume kat dapur...mkn ramai2 lps setelkan yg lelaki...tu pon sepupu sepapat yg laki n abg2 aku pon mkn kat dapur...mmg dah full btol atas umah...


sori la gambar mkn gegar2...ater yg ngambik gambo pakinsen...hahaha :D



what a happy day... :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...