Monday, November 16, 2009

.:no tajuk:.

tara!!!!!hehehehe..aku mengonlinekan diri kat sekolah..kat computer lab...skrg ni ade 3 cikgu lelaki dan aku sensorang je pompuan....tp lantak la daripada duk ofis yg mcm membodohkan diri...heheheh...

dah ade sedikit keje tp xde semangat nak wat sbb bdk2 ni bwk ebook tp x bwk adapter lak..out dah bateri sume...so aku pon online...hihihi...ptg nnti br start keje balik...

ok la...xder idea nak update byk2.mcm xder privacy la plak...ader citer dlm draft yg aku x post lg...x sempat nak siapkan ari tu...nnti dah dpt broadband aku teruskan blog ini....

cau cin cau....
adios...


Friday, November 13, 2009

.:Protected:.

.:Interview:.



esok ade 1 interview from bsn..ari tu dah tekad nak pegi mencuba.tp td tibe2 adalah terasa mls..adoiiyaaa....tp mntak2 esok mood rajin dtg menyinggah...nak cuba jugak...mlm ni last online ni..sbb aku dah decided nak anta ofis lame pny harta...sedikit kecil hati sbnrnye..tp biar je la aku simpan sendiri.

tp i on my way to buy my own broadband and netbook...hihihi...due to laptop mase zaman blaja dl dah x elok sgt, terpaksa la beli baru..hope cpt2 dpt...sngap btol x dpt online....herghhhh/

k la, nak sambung pk nak g x interview sok..daaa




.:Cemerlang:.




hari ini berlalu dgn cemerlangnya...hehehe...tgk lah di bawah..




6.35-bgn solat..after dat sambung tido balik...

7.17-bgn sbb si kecik cinoit dan ajmal nangis2...

9.00-tido lg...hahaha...sampai kul 10 lebih la...

11.30-tido lg...bgn jap je td..jenguk2 si kecik itu...hehe

12.15-terpaksa bgn sbb ayah suh iron kain n baju nak g smayang jumaat lak...kalau nak jd derhaka aku smbg je tido tp mcm jahat plak kan??so bgn je smbil bebel2...haha...

12.45-sambung tido samppaiiiiiiiiiiiiii kul 3.05 ptg...hahaha...sorga....sorga...


after dah bgn kul 3 lebih tu main2 la dgn si ajmal.....lepas tu xde dah tido...hahah...cemerlang kan???




**cuba anda teka pukul berapakah saya mandi???? :D
**nak update byk crite tp sgt malas nak transfer gambo ni...camno???





Thursday, November 12, 2009

tara!!!!i'm back...hehehe

cian bog terabai...penat ni tp gigih online, nak tgk blog n fb pny pasal...sangap weh! :p

ok lah...tata..:D

Friday, November 6, 2009

.:banjir dah surut:.

air dah surut...nasib jap je..naik beria2 je air ni n bile surut pon beria2, aku pon x sedar...tgk2 eh dah xde air dpn umah...bagus btol..tp x best jugak...x puas lg nak main2 air..hehehe....yo la tu...mase air tu naik menggelabah ko...hahaha


n the best thing is, my mum balik mlm ni!!!!yeayyyy!!!!sgt2 hepi...maybe aku rase jiwa x tenteram sbb my mum xder kot..hihihi...sgt anak manja..mak pegi br bape ari, dah meraung2 suh balik...poorahhhh


bile dah tau my mum balik, jiwa nak pegi exam dan kursus baru ade semangat sket...hehehe...lgpon aku blom packing ape2 brg pon utk kursus tu..kalau mak aku ade konpem die tlg ckp itu ini x cukup, itu ini nak kena bwk..walauponnnn kdg2 kite kate "eh, xpyh la...bkn penting pon.." TAPI at the end mesti brg itu akan berguna jugak kan???korang penah kena x camtu?aku slalu je...itu la naluri seorang ibu...she's know what the best for her children...that's y i miss my mum bile nak g jauh2 gini...isk isk isk..tp bile die ade, ade je perang mulut kan....tu la lumrah hidup ni..hmmmm


k la, tentibe abis idea..tata!


:)




:banjir lagi:.

sehingga ke jam ini aku rase air dah surut skit....cuaca pon mcm cerah2 sket...tp ujan ttp nak turun gak..xnak dah duduk atas agaknye...sume brg kat dapur dah abih bwk naik atas umah..penuh gile atas umah ni...nak cr brg pon x jmpe agaknye..kat dapur lgsg xde ape yg tggl dah...

kosong...


td after kemas2 sume, kete ni brenti depan umah...hehehe...

ambik2 gambar sume then brommmm lari balik...xde nak tny2 ape...ape pny wartawan daa....hampeh....agaknye die dr kg sebelah atas sana kot...sbb dgr katenye kg2 sana dah kena berpindah...air dah naik...tgk brite terkini kul 10 pg td pon dorang dah masuk tv...


penuh barang kat atas...

suasana cmni lg la buat aku mls nak g exam esok nih...haih...dgn nak kemas2 baju utk g kursus induksi tu lg...hope my mum balik mlm ni..xder la aku menggelabah sgt....


mumy, cepat la balik....huhuhu

.:update on banjir:.

keadaan umah aku sehingga 130pm td..


ni la santapan kami sesambil angkat2 brg sume..


bahagian tangga depan dah abih 1 anak tangga..


mangsa2 banjir yg terkurung dlm umah..


owh, last gaji dr company lame blum masuk.tp jgn risau, bkn aku sorg je..sume staf pon blom dpt.hihihi..aku bengang jugak tp sbb dah x keje sana lg aku diamkaan je la. kalau still kat sana, konpem aku dah bising2.ye la, dah bp hb ni..die igt ktorg ni mkn pasir agaknye..staf kat kl dah tny2, bile nak masuk.aku mane la tau, kalau aku ader sana leh jugak aku paksa2 dorang tu mcm yg slalu aku buat utk dptkan payment2 subcon..ugut2 sket..hihihi


aku dah stok kering ni.nasib ade yg sudi membantu.xpe, saya syg kamu wahai kawan..u know who u r.. :)


xnak la membebel lg kat sini.lately aku rs aku byk membebel kat blog..mls nak upload gambar sbnrnye..bye!
emosi aku lom stabil pg ni...igtkan dah bgn tido ok la..tapi x jugak..sesak nafas je...


mcm nak lari g mane2 je..nak lepak dgn fidah..nak lepak dgn kwn tempat mengadu....n due to something2 mesti la xdpt...ayah aku plak konpem x bg kuar ujan2...isk isk isk...


stress.stress.stress.stress.stress!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

.:hujan yg turun bagaikan mutiara:.

live update.

ujan x henti2 dr smlm lg.lebat plak tu....dan inilah hasilnya pd rumah aku.


view from my room

from my bro room


abg aku biliknye kat blakang, so kiranya kalau ko buke tingkap die terjun terus ko masuk dlm air la.hehe..risaunye aku.nnti nak tggl ayah aku camne sorang2 nak angkat brg....die x larat dah...pinggang sakit..td br je my kezen dtg nak tlg angkat brg2 kat dapur...tapi aku ckp xpe la dl, nnti air dah btol2 naik aku col die.hopefully my bro balik ari ni.

rumah aku ni every year akan naik air kt bhgn dapur n depan tu...so brg2 kat dapur byk yg kena angkat bwk naik atas....tu yg risau sgt..


:(



mumy, cpt la balik....
amie, cpt la balik....




Thursday, November 5, 2009

.:terabai, emo, stress:.




sian blog aku..bersawang, terbengkalai je...xtau la knape, mggu ni xder mood lgsg nak nulih dlm blog.maybe sbb byk sgt pk psl benda yg merapu raban so idea lari lintang pukang...dah nak masuk semnggu bulan ni, tapi n3 seciput je.nak banding dgn bln lps, terkezut gaban aku tgk byk tuh aku nulih.x sangka.acik, mungkin ko inspirasiku.hihihi


setelah 4 hari kat tmpat keje br, aku melalui fasa tension yg amat sgt. sbb xder keje langsung nak buat and i'm sitting like the dungu pny org je.ye la, kalau org lain duk relax n borak2 jugak aku x kisah, ni aku duk relax tapi org lain bz je dgn keje masing2.sgt terasa kebodohan diri. n membuatkan aku terasa amat mls nak g keje.tp terpaksa la sbb da trime kan..hopefully masuk 2nd week kat skool, everything will be ok.cikgu besar dah la x mesra sgt, even cikgu cikgi lain sumenye ok.aku mcm segan la jugak, die duk tgk je.ntah2 die ckp "eh, bdk ni xde keje ke?"...isk isk isk....benci2.aku tension.aku stress.


td jmpe kwn tmpat mengadu.n bile dah ader mslh camni konpemmm la aku nangis dpn die.byk kali plak tu, teresak2 lg.aku rs dah 2 kali aku nangis teresak2 dpn die.yg lain2 mmg dah biase.emo skit nangis, emo skit nangis.hihihi..manja katenye..kalau dah teresak2 tu maknanye mmg berat la kes aku. x tertanggung la tu.mula2 nak luahkan dpn fidah je, tp ade ofismate plak.so mcm segan disitu.last2 balik umah sms je fidah.luahkan sumenye..nangis lg ms tu..haih..


n aku juga terasa mcm kekosongan jiwa jugak.xtau la knape.maybe sbb xder kwn nak borak2, nak ngintai2, nak gelak ketawa...isk isk isk...rindu dgn sume tu...mybe jugak sbb byk benda nak kena buat mggu ni..sabtu ni ade exam utk pegawai tadbir negeri, mcm mls nak pegi.tp knowing my dad, wajib la bg die tu..stress lg di situ..xpe la, dah namenye duk dgn mak bapak, sume kn kontrol la..aku sbnrnye bkn sengaja xnak pegi, tp aku rs dah berjuta kali pegi exam gitu.penat sgt dah.xtau nak ckp ape dh.kalau sume objektif aku x kisah sgt, ni dgn esei BM BI nye...nak kerah idea tu...herggghhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


jugak aku pk pasal induksi 1 week yg aku kena pegi next week.pk nak tggl ayah aku sorang2 kat umah, die x sihat sgt dah skrg...musim ujan lak tu...aduhai, sgt la sebak aku rs...see2, taip ni nak nangis lg...pk psl 1 mslh yg x blh di revealkan disini la...sob sob sob


better stop here la.air mata ni pehal ntah.dah boring agaknye duk dlm sana, asyik nak kuar je.bye!




Sunday, November 1, 2009

.:To that person....:.

sometimes aku x sedar penulisan aku membawa kepada kesedihan seseorang...


to that person, sorry....saya x bermaksud sebegitu...


u know me rite..... :)

.:Happy Hour:.

yeahhhh!!!!terlerai sudah sumenye...hehehe...alhamdulillah, dpt sekolah yg dekat ajo dgn umah...10 minit je...syukur...xpyh kalut2 nak g lapor diri esok..


tp agak cuak jugak ni...iyo la, ater guru besor xtau lg perangai camno kan....harap2 blh berdiplomasi....nak kena mntk kuar gak esok ni...byk hal nak setel...


everything is ok..penempatan ok, gaji ok...2 tu je yg penting n sgt2 difikirkan...hehehe


nway, aku bersyukur dgn rezeki yg tuhan baru je kurniakan ni..


aminnn................

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...