Tuesday, December 29, 2009

Motivasi

There is no job
which is too big or too small
for the person
who did it diligently and honestly






Monday, December 28, 2009

Kejakunan rakyat terengganu di negeri sendiri

sabtu, 26/12 ari tu g jalan kat k.trg...x plan pon sbnrnye..saje je bwk mak aku jalan sbb dah lame die nak pegi kedai kain kat k.trg yang kononnye byk sale..mane ntah die dgr..so, layan je la..lgpon abg aku yg bwk.hihi..ikut bersama adalah seperti biasa my kezens yuhanis dan adik2nya...


sampai2 k.trg, g kedai kain tu dl..salem aziz textiles, cawangan jakel...so-so je la kedainye...mcm hampeh je staf2 kat situ..mcm berlebihan staf pon ade...asyik ngekor je..eee..ples ok.sgt x suka aku!aku buat muka terus.geram la..dah la bile org ambik gambar, tgk semacam...jeling2, ngekor2..tp xtau la plak aku kalau kat citu xleh ambik gmbar...huhu.

dah puas duk situ, g jelajah mydin jap..sbb nak cr charger laptop yg baru sbb mmg nazak dah...aku dah anta icu dah pon..so duit melayang, beli charger baru..lantak la.duk mydin until kul 6 lebih jugak n abg aku bwk g masjid kristal, solat asar kat sana..so bermula lah episod kejakunan kami rakyat terengganu.hahaha....mls nak cite, let's da pics do da talking k!

wif my dear mum..

L to R:mummy, alya, moi, ain


haha..nice shot from ain!

me lov her..

all of us...without my bro yg jd tukang ambik gambar.hihi

again...

n again!

3 siblings..i love them so much!



nice shot!

nice view..


taken by alya...in masjid kristal after solat asar..

gambar sesat.hihi..depan mydin...

yeah!!that's all...
babai!!



Hari yg indah dan tidak indah jugak.. :P

smlm tido dgn lenanya sbb dah berjaya mendownload lagu idaman dan mendengar sehingga berpuluh2 kalu..winamp tu agaknye dah menjerit "tlg2..berhenti la wahai tuan ku.."hahahaha....cian die..

pg td dtg2 sekolah je, kerani (naim) gtau 1 of our staff (k.nani) kena admitted kat hospital...igtkan demam biasa rupenye bila cal,die ckp die mengalami pendarahan yang luar biasa masa period...aaaaaaa...gerunnya....so skrg tgh tggu masa nak masukkan darah balik.gile lembap hospital tu, dah masuk dr pg td sampai ke saat ni xder lagi pon dorang masukkan darah tu.. xtau la sakit ape, akaq kerani (k.ti) ni ckp maybe kanser..aaaa...nauzubillah...takut plak...

skrg tgh menunggu masa nak rehat..lambat hoih nak kul 1..hahah..maybe juga akan pegi melawat k.nani...


cepatlah kau berlalu wahai masa...


Sunday, December 27, 2009

Lemak oh lemak!

mmg aku cr nahas la nak menggemukkan diri...hahaha..br je lps membedal semangkuk mee tomyam..smlm family dinner kat luar..mkn jugak..aku act da lame x mkn mlm..kecuali kalau ade bende gitu la..td my kezen nak blanja..alang2 anta my twin naik bas nak balik kl, so die tumpang skali sbb nak g bank n terus die blanja mkn...uwaaaaa..habis la aku..tp xpe,bukan slalu.hihi!

nak kt aku diet x mkn mlm, x jugak sbnrnye..sbb aku ni kalau nak kate diet, ckp kat mulut je...2,3 hari boleh la..dulu ms awl2 x mkn mlm, mmg niat aku nak diet...tp skrg sbb dah mcm tabiat x mkn mlm so dah jd mcm biase la...mcm xrase nak mkn pon..diet kat mulut je aku ni.hihi..mcm jumaat ari tu, bgn pg2 buta aku ckp ngan mak aku nak diet nasik..xnak mkn nasi la kununnye sampai sebulan...tapi haremmmmmm...sabtu mlm tu dah bedal nasik!hahaha...tp tu sbb aku da janji ngan my twin nak bwk die mkn..kalau x aku mesti dgn jayanya xmkn nasi selama 2 hari dan keputusannya ari ni aku akan lembik giler..hahaha

eh tp pelik la,berat bdn aku mmg susah la nak turun..pdhal kalau nak ikut aku x mkn byk pon..pd pandangan aku la..hihi..pg kdg2 aku bekpes dgn nasi, kdg2 aku minum milo je..tgh hari mmg aku mkn nasi..ptg sampai ke esoknye aku mmg x sentuh mknn la...jarang sgt la aku mkn..kalau ada pon, aku mkn pisang goreng or kopok je 2,3 keping or biskut dgn milo..tu je..tp x turun2 jugak berat aku..

apakah ko suke duk dlm bdn aku wahai lemak??





Saturday, December 26, 2009

My life again...

Merapu=Ikan kerapu

ehem..ehem..cantik x layout br sy?(sambil kelip2 mata..hihi)nice.. tp nmpk cam serabut sket kan??xpe lah, senaman mata sket..hahaha

nway...sbnrnye nak kuar td tp x jd sbb fidah x keje rupenye...cuti semlm bwk ke ari ni..hoih, lupo aku...so mcm mls la nak kuar sbb igt nak g lepak kat die jap, nak ambik brg n nak g chekk gaji n nak g beli tudung...tp mls la pulakkkkkk

petang ni nak g k.trg..hehehe...jalan2 without money...sambil tu nak g cr charger laptop..mmg x guna btol charger tu, buat hal time tgh br topup tenet ni...cisss...skrg sedang mengolninekan diri menggunakan laptop baru sepupu..

oh btw, aku dah skeeeeet berani masuk bilik..hehe.tp still x berani nak duk lame2, tido dlm tu...eeeiii...sori ye..terbayang2 lagi gulungan berwarna hitam itu...

k la, tu je nak merepek.tibe2 rase nak g jugak k.brg..heheh

babai.




Cuti cuti Malaysia..

ni kejadian mggu lepas..hehe..br nak update...xpo...last week turun kl sbb my SIL dah delivered baby boy...so pegi jenguk anak sedar baru...pegi dgn abg aku, my mum n 2 of my kezens...bertolak ari jumaat dlm kul 12 kot..kali ni ikut pantai sbb nak singgah marang beli kopok lekor, + dah bosan lalu ikut jabor...hehehe

on the way..dah ngantuk tahap cipan ni..alya tido dlm sweater..aku hanya mampu tersengguk2 je la sbb nnti driver tgk aku tido tergugat tercabar plak die, terus tido skali...mampos ko kat tgh jln tu...hihi

ni mase brenti kat R&R mane ntah...aku x igt la sume2 tu...

sampai dlm kul 7.30 kot kat umah abg aku..mlm tu xder xtvt ape pon...mmg rehat je la..aku lg la, tido membungkang mcm kat umh sendirik..hahaha

esok paginya kuar jalan2..raasenye kuar dlm kul 10 kot..park kete kat sogo n naik segala bagai public transpot tu nak g low yatt sbb nak cr laptop 4 my kezen..gantikan laptopnye yg kena curi...huhuhu
posing b4 kuar..haha

my twin tgh beratur membeli tiket..teka, yang mana satukah die???hahahahah

gi low yatt gile penatttttttt....aku rs mcm satu low yatt tu ktorg tawaf..pegi dgn abg aku yg fussy tu..sah2 la die nak tgk sume harga...tidak2!!sgt penat yg x terhingga...last2 jln aku mcm "tlg lah...tlg lah...beli je yg mane2..aku nak kerusi..aku nak kerusi..."haha..penat okkk....yg siannye si alya la..die ckp nga kakaknye, kaki die dah sakit...haha..aku yg beso ni pon x tahan, bayangkan lah die...lg la..sian btol..tp xpe, bukan selalu..hihi


dah dpt kedai yg nak beli tu, nak kena tggu dorng instal mcm2 la...1jam lebih..penat..penat...penat...

right after dah setel sume2 tu, terus lari g sogo lak...aaaa...aku mcm biase telah menderma duit kat cashier sogo..hahaha...wat ever, bukan slalu pegi...hasilnya, mmg kopak bulan ni..n br sekejap td meminjam wif my twins..muahahahaha

ni dah setel kat low yat, nak g sogo..muka aku mmg penat seiii....tudung pon dah x btol..ntah ke mana2...

ni tgh memilih2 beg sklh budak2...abg aku mase ni mmg tengah duk berehat kat sudut mane ntah..

aaaaa....mls nak buat caption dah..layan gambar je la..hihi


ok, tu je..
babai...








Friday, December 25, 2009

.:Binatang apakah itu?????:.

kejadian berlaku rabu mlm tu ye...ok, aku citer dr awl2 eh...dlm bilik aku, aku tido kat bawah, atas tilam..x tido atas katil sbb biasenye aku balik keje aku campak brg2 atas katil so xnak tido ngan brg2...hehehe..n smlm aku tido mcm biase la..tibe2 aku rase sejuk je kat jari n lengan aku.zappp mcm kena renjatan letrik aku terus bgn pegi hujung tilam...aku pk katak ni kot..nmpk mcm benda itam kat tilam, tp aku pk 'oh, bantal kot'...

ms tu aku mmg menggigil dah..nak nangis sume ade...nak pggl mak aku takut die x tido dlm bilik...nnti ayah aku marah lak memekak mlm, pdhal sbb katak sekor je...last2 aku nmpk hanger, ambik hanger tu sbb naka tolak nak bukak pintu..seriusly aku syukur mlm tu aku x kunci pintu bilik n aku mmg buka skit sbb biasenye mmg aku x pnh lupe nak kunci pintu bilik mlm...dah ambik hanger tu aku lompat atas katil, tolak pintu bg bukak besar sket n nak bukak suis lampu tepi pintu pon terketar...gile ambik mase nak buat sume tu sbb aku mmg takut tahap gaban n nangis dah...

then aku beranikan diri bukak suis lampu dr atas katil..terbukak je lampu aku tgk benda pjg itam kat pintu bilik, terus aku jerit 'MA!!!!!!!!TOLONG CHIK MA!!!!!!ULAR!!!!ULAR!!!!!'......giler ko, menggigil aku tgk binatang tuh.mak aku yg mmg dah takut terus tny:

ma:mane??

aku:dalam bilik chik ma...tlg...tlg...(gile teruk aku nangis mase ni..mmg aku rs x penah aku nangis cmni seumur hidup aku..)

aku:ma, die ada kat depan bilik ma...(ms ni mak ngan ayah aku dah kecoh2 kat dalam bilik dorang, cr lampu la ape la..)

aku nangis sambil jerit2 lagi...serius aku takut sgt2..ni mase menaip pon menggigil lg aku..then tgh aku jerit2 nangis2 tu,

ayah:ye, ayah nampak dah ni!!

haha..agaknye ayah aku geram aku asyik jerit je, die pon jerit jugak.aku terus stop nangis kuat2..nangis slow je atas katil smbil mengcangkung sambil tangan x lepas pegang hanger...hahaha..pastu aku mcm fobia gile, duk la tepis2 je lengan aku sbb mcm terasa je basah tu...bodoh ko ular!

ayah aku bgn siap2 tali sume nak jerat binatang tu, die dah merayap masuk bilik smayang ayah aku which bilik tu mmg menjadi kampung2 ular...haha...mak aku duk la panggil aku suh kuar tapi aku serius menggigil kaki, xleh jalan, takut nak pijak lantai....giler ah!

dah ayah aku bertungkus lumus, dpt gak la tangkap ular tu..ular sawa, besar jugak, separuh lengan aku kot...byk la kejadian lucu dlm mase2 tgh tangkap, sudah tangkap tu...hahaha..ayah aku biase la kalau membuat lawak...kih3..

sudahnye kul 4am br leh tido balik.tu pon tido kat luar je dgn mak aku.die pon dah takut nak masuk bilik die.sehingga ke hari ini, aku x jejak pon kaki kat bilik tu.lari ambik kain baju terus kuar je.dah mcm org pelarian je aku ngan mak aku..berkampung kat ruang tamu..hahha...bilik mane ntah aku nak duk pasni...nak duk bilik ami aku kat blakang mmg seriau la, nak duk bilik abg aku pon kem salam je la...takut jugak...bilik smayang tu haram la, mmg kampung ular...ok, kalau cmtu duk je kat ruang tamu!hahahahahaah

waaa..seriau2....xnak igt dah....skrg asyik terbayang2 je lagi...tidak!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

eh..eh...tapi org kate ular masuk rumah murah rezeki kan???ke ade org nak dtg minang??muahahahaha







Merry X'mas Everyone


MERRY CHRISTMAS EVERYONE!!!!!!!!!!



Santa, bak la hadiah tu satu kat aku.kupit la ko ni!






Thursday, December 24, 2009

Haha

sbnrnye nak kuarkan n3 lain...
tp terkluar n3 ni plak sbb n3 yg nak dikeluarkan tu adalah sgt sgt sgt mengerikan (brape byk sgt aku tu???means mmg mengerikan k)....
aku tgh naip2 pon dah seriau tahap gaban, dlm gelap plak tu...
bgs aku batalkan niat sblm xleh tido sampai esok pg.haha

adalah byk sgt n3 tertangguh...nape ntah aku ni..mls semacam..tp bile rajin, idea mencurah tenet plak xder...mase line tenet ade sume lari lintang pukang...sudahnye duk dlm draft tu la n3 aku sampai aku kerajinan.

eh, bodoh btol tikus kat dapur tu.main kejar2 plak.kang aku kejar ko rendam dalam sungai br ko tau.haha

baiklah, bagus aku brenti disini je.kaki sgt la kejang skrg ni.tidak2!!!










Wednesday, December 23, 2009

.:Esok:.

esok ade Bengkel Peningkatan Pengurusan kat PPD...

suke sgt sbb dah boring duk sekolah...hehhehe

jumpe kwn2 EIO yang dah lame x jumpe...

dgr2 sume boring je duk sekolah...hahahah

.:Zura's Wedding:.

my fren pny wedding on this 25th...
hope dpt attend sbb ramai jugak dengar2nye nak pegi..
alang2 dorang nak buat reunion terus kat mesra mall...
my fren kat kertih so dekat je la kan...

aaaaa....nak pegi...nak pegi.....

.:My Life:.

Friday, December 18, 2009

.:1 Muharram:.


1 Muharram detik permulaan
Perkiraan tahun Islam Hijrah
Perpindahan nabi dan umat Islam
Dari kota Mekah ke kota Madinah

Atas keyakinan dan iman yang teguh
Kaum Muhajirin dan Ansar bersatu
Rela berkorban harta dan nyawa
Demi menegakkan Islam tercinta


**SELAMAT MENYAMBUT AWAL MUHARAM**






Thursday, December 17, 2009

.:Brunei again:.





come again wif my brunei punye crite...hehehe..boring eh nak tgk gambar2 lame??xpe la, tgk gambar i yg sgt klakar di zaman dulu ye...hehe

ni kat Universiti Brunei Darussalam..


ni kat hotel yg aku x igt nama jugak..EMPIRE tu la kot...


ni kat depan muzium kot..kalau x silap la..


naik bot menyusuri kg air labuan..eh eh..brunei la...silap..hehe


lepas naik bot..goyang2 rase kaki..


berlatar blakangkan masjid yg kulupe namanya n malas nak google...heheh..masjid ni pemes sbb die pny kubah diperbuat dr emas..kayo kan??


buruk muka aku kan????hahahh


ni kg air jugak kot...


muzium..


muzium lagi...


muzium lagi lagi...




hotel itu...



ni kat air nyanyi..


ni kat umah jiran makcik yg ktorg tumapng tu..mase ni penat ya rabbi dah...mmg mata pon buka x buka je tapi sbb dorang suh gak dtg, so pegi je la tunjuk muka...ni ade party hari jadi kalau x silap...


istana nurul iman...


mase ni br samapi kat brunei kot...masing2 mmg melahap sbb kes kete rosak...so sume lapar gile..ni ala2 kfc la kalu kat malaysia...


kete rosak...pjg citer kalau nak citer psl ni..sbb sume pompuan, situasi sgt cemas gile ah!


sempat lg bergelak ceria..


ni tgh jalan kot...brenti ambik gambar..gigih panjat2...hahah


ahhh..tu je la gambar2 yg mampu di upload.x larat dah...hehehe...watever yg terjadi ms dlm perjalanan n mase kat sana, sume adalah pengalaman yg sgt best!





LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...