Tuesday, December 28, 2010

Pengakhiran tahun 2010.

Dis week mggu terakhir utk tahun 2010 kan??

And dis week jugak minggu terakhir aku.....





























......kat sekolah ini!!!!!!!!!!!!!

Yess u olls, mak kena transfer masuk opis dah...kat TM Marang, Trg...

Hehe...nak kate hepi, x la jugak sbb ade certain things sbnrnye yg buat aku nak terus duk cni but bile pk2, xpe la...it's good for org sekeliling aku jgk kot...

Tuhan buat sesuatu mesti ade sebabnye kan?? Insyaallah, ade hikmah disebalik semua ini.. :)

Aku la ni, mulut masin btol tahun ni...ari tu mase duk skoloh lame n stay kat umah, bising2 kate kena kongkong la, itu la ini la...tup2 tuhan makbulkan doa, dapat duk umah sewa...pastu bile dah duk skolah cni and ade certain2 problems, bising plak nak tukar skolah la, brenti keje la, ape la...ni tup2 tuhan dah makbulkan doa lg, dpt tukar dah...hah!ambk ko rasekan!hahahhah.

Tu la, org ckp jgn mntk yg bukan2, tuhan nak tunjuk sekelip mata je....

Takpe la, aku harapkan future aku terus bersinar (wah gitu!hahahhaha) utk tahun 2011 ni..

Amin......








Saturday, December 25, 2010

Congratulations!


Congratulations on ur wedding day!!

Ridhuan & Syaida...

Semoga cpt2 dapat baby k!

:)

Tuesday, December 21, 2010

Bedak talkum vs Compact powder..

Dulu aku pakai compact powder silky girl...pastu beberapa bulan lepas, die dah makin susut and aku pon berfikir2 nak beli compact powder ape plak lps ni....

Aku ni jenis yg cepat bosan so ape2 je aku mesti tukar2 everytime nak beli baru...x kira la syampu ke, pencuci muka ke, mekap ke, sabun ke and ape2 je la...sbb tu biasenye aku beli yg kecik je ape2 pon sbb kalau beli yg besar nnti x abih lg, aku dah gedik nak beli brand lain plak...dah la aku ni jenis yg mudah terpedaya dgn iklan2 dan pujukan2...haha.

Luckily, muka aku jenis yg boleh trime ape shj yg tuan die pakai...x sensitif la..sbb tu bile org tny aku pkai ape kat muka, i dun know wat to answer sbb aku xtau brand mane yg telah menjadikan muka aku sebegini...haha.

Akan tetapi, lipstick aku x blh tukar2...bibir mak second hand u ollsssssssssss.....haha..lipstick hanya boleh terima brand nutrimetics je...aku penah pakai avon punya, terus bibir aku jd mcm buruk...gatal2, merekah and the worst part is kuar air bisa ok!!!terus aku insaf, x sentuh lgsg lipstick avon...and setelah di kaji dah men'try' sume brand, nutrimetics je yg leh masuk dgn bibir second hand i...so i stick dgn brand tu sampai la skrg... :)

Eh, aku nk ckp psl bedak laaaaaaaaaaa.....

Ok, continue k...mase tgh pk2 nak beli compact powder ape, aku mmg xde idea lgsg sbb aku rase sume compact powder yg aku pkai b4 ni xde kesan pon pada muka aku...so lame la berfikir and sampai dah nazak sgt dah bedak aku...so last choice aku guna je bedak talkum dl b4 dpt keputusan nak beli compact powder brand ape...

Dan setelah lamanye aku guna bedak talkum, aku telah membuat keputusan utk stick dgn bedak talkum je...WHY??

Sbb aku perasan sejak aku guna bedak ni, tudung aku x kotor dahhhhhhhh...hihi...but the most important is muka aku dah x berminyakkkkkkkkkkkk..

Yes, muka aku mmg berminyak...kalau dulu ms guna compact powder, minyak kat hidung tu blh wat goreng telur...tp now, dah xde la kilat2 kat hidung tu...kalau ade minyak pon x byk la...and muka pon rasa lebih bersih dr dulu...

Tp kalau guna bedak talkum ni, xde uv protection la kan???xpe la, keje bukan tgh panas pon...lgpon gelap skit je..hehe...ye la tu, pastu bile muka dah gelap mula la bising tny mak aku "maaaaa, muka chik hitam doh ke?????????"

Haha...mak aku pon dah serabut dgn soalan2 camtu...nasib anak ni sorg je ade kat umah....bosan ke tak bosan ke, layan je laaaaaaaaaaaaaaa.....



Wednesday, December 8, 2010

Tak rajin..

Sungguh lama blog ni sunyi tanpa crite kan? Huhu...ntah lah..ayat klise, M.A.L.A.S...

Serius, langsung xde mood utk menulis dan bercerite pdhal tiap2 ari dtg keje, bkn buat keje pon...mmg ngadap pc je duk blogwalking...tp blog sendri mmg terabai..hehe.

Byk giler n3 tertangguh dlm draft...raya haji punya crite, konvokesyen kaq, majlis kawen kwn2...byk sgttttt...tggu la bile aku dah rajin, aku post sumenye kat sini k.

Dan mungkin jugak kemalasan itu berterusan sehingga lah mungkin cerite raya haji tahun ni, raya haji tahun depan br kuar kat blog aku..tidak mustahil...haha.

Atau mungkin jgk aku akan skalikan terus sume crite.....letak gambar, pastu caption sket, terus publish je..ok jgk kan? hehe.

Kalau nak bace psl crite2 tu sume, blh tgk blog my sis...die update cepat..haha.

K lah, i nak sambung blogwalking ni...tgh cr blog2 yg best utk dibaca...sape2 ade link, sila lah bagi aku sementara cuti skolah ni...

Ok bebeh..adios!





Sunday, December 5, 2010

Thursday, November 25, 2010

Isnin, cepat la muncul.. :)


Aku tgh berhempas pulas nak siapkan report...biase la boss aku ni nak ape2, konpem last minit br mntk...nsb la dah ade pengalaman dulu2...so aku relax je...bukan aku je, yg lain2 pon relax je....haha.

Br igt nak bersenang lenang minggu ni...tp berhempas pulas gak...hoh! mggu depan nak relax2 la.. :)

Tak sabar nak tunggu hari isnin next weekkkkkkkkkkkk..

:)

:)

:)

:)



Sunday, November 21, 2010

Menghilang

Fuhhh...dah lame bercuti dr menulis ni...hehe..

Last week bz sgt2 sampai rase nak bernafas pon x sempat...internet mmg lgsg x tgk, fon pon nmpk x nmpk je...hehe..bz sbb cuti skolah kan dah nak mula, so byk agenda kat skolah ni...kena la turun padang sama membantu ape2 yg patut...

Pastu dah setel hal skolah, cuti raya haji lak kan..my adik beradik sume balik so mmg xde la nak bertenet bagai...lagi la bz sgt...mcm biase la, acara makan makan makan dan makan...serius weyyyy, x brenti makan...haha..dan saya telah "berjaya" menaikkan 1kg (anggaran shj, mungkin jgk 2kg...hihi) badan saya....tahniah! penat je diet bagai ari tu...sadis...uwaaaaaa..

Smlm je aku dah membedal 2 pinggan nasi lemak n 2 bungkus nasi dagang...tu br semalammmmmm....cube kau bayangkan hari2 sebelum smlm????hahahaha...mmg menggeleng kpala la kan??hik3

Mggu ni harapnye blh relax skit tp rasenye x jugak ni sbb ari tu bos mcm dah pesan, nak stat buat PMSN balik...so sesi tawaf ke merata sekolah akan bermula la...hope next week la...mggu ni nk rehat dl...

Ok la, aku nk rehat2 dl....nak setelkan byk perkara mggu ni..

Sehingga berjumpa lagi di lain masa..hehe.




Thursday, November 11, 2010

My lovely tokei kantin.. hehe.

Sebentar td turun g kantin..

Sampai2 je terus jerit:

"K.Yam!!!! ahad ni saya nak bekpes dgn telur masak separuh pastu cicah roti..hehe."

K.Yam jawab sambil urut2 dada:

"Allah budak ni..nasib xdok sakit jantung.."

Hehe.

Aku mmg suke g kacau2 dorg kat kantin..ye la, keje terlebih relaks...haha..plus pulak dorg mmg suke melayan aku n pale dorang pon ting tong mcm aku...haha.

Post b4 ni aku ade ckp nak mkn telur n roti kan???haha..senang je keje aku kalau kat cni...g order je kat kantin...aku slalu ckp teringin nak mkn tu la ni la, then esoknye mesti K.yam tlg masakkan...hehe.

Dl2 aku ckp nak mkn nasi beriyani, gulai telur itik, nasi dagang, kari daging...ni sume yg die penah buat utk aku sbb aku mntk...hehe.

Aku penah ckp dgn die "cuti skolah kekgi ssh la saya, k.yam xdok nak masak ke saya"...hehe. tapi die dgn bagusnya membalas, "mari la umah k.yam..biar k.yam masak.."

Ari slase ari tu aku ade ckp dgn die:

Aku: K.yam, rase nk mkn nasi ayam...tp K.yam br je buat kan?nnti kalu buat plok mesti cikgu2 bising..

K.yam: Dakpe, khamis ni pengawas ade jamuan...K.yam wat nasi ayam deh..wat byk2 lalu pahtu ma mr la mkn...


Ngeh3...bagussssss gile ni..

So ari ni die buat la nasi ayam tapi aku lupe maka aku telah berpuasa...tapi xkan la nak mengecewakan die ye dok?? so aku suh die tapauuuu je utk aku...haha.

I x sabar nak berbuke!

Yang tudung pepel kat blakang tu la k.yam..




Rasa nak...

...makan:

Roti bakar

Telur masak separuh+kicap

Nikmat tu....hehe.

And rase nak dinner/lunch/breakfast kat tetttttttttttttt...hehe.

Insyaallah ade rezeki lebih next month, aku nak pegi la..

Sbb aku dah terpedaya dgn mknan yg disajikan oleh sorg blogger mase die pegi tempat tu..kat negeri sendiri tp aku x penah (kot) g mkn sana, pdhal blogger tu nung jauh kat kl...haha.

Ok, itu je nak gitau..hehe.





**ni sume mesti sbb puasa, sume rs nak...cuba tgk dah berbuka karang, tunjuk mcd/kfc dpn mata pon xnak...hehe.








Tuesday, November 9, 2010

Little merapu.

Hai..

Lame x update blog, b4 ni bkn men lg berduyun2 lg post kan..hehe.

Not that aku mls, but xde idea la...my life berjalan mcm biase je..no window shoping, no jalan2, no hiburan, no makan2 and yg sewaktu dgnnye...juz pegi keje, balik keje, tido je la..haha. Eh tp ade jugak xvtv tp nye xtvt menghabiskan masa bosan kat cni je n aku sokmo lupe nak ambk gambar kalau g mane..bile xde gambar, eden x roti nak crite2 nye...

Maka,

Tiada la update.

Hehe.

Nway, life cam biase je..mggu ni x balik sbb nnti slase ni balik utk raya haji terus..ooo yeahhhhh...hehe. Nnti dah cuti skolah, maka bermula lah sesi kebosanan tahap cupan...

Tiada lg K.Nor utk mendengar luahan hati aku..huhu.

Ermm..xtau ape aku merepek ni..nak brenti dulu lah..

Chow bedah! :)











Wednesday, November 3, 2010

Emel dr yahoo or what??!!

**click image for larger view**

Tulum! Tulum!

Aku ade dapat emel spam ni.. perlu ke aku balas eh? ni btol2 dr yahoo ke?? siap mntk password bagai ni....

Risau jugak aku...kang x psl2 emel aku kena hacked plak...

Ade sesape yg lain lg x dpt emel ni??

Help me!!






Nokia X3

Cantik kan?? Ada 4 kaler and kaler biru cantik....light purple pon cantik...

Aku aim utk dapatkan fon ni..

Dah survey harga, RM600++..

Tapi x tau la tahun bile leh dapat tu....haha.

Tuesday, November 2, 2010

Banjir yo!!

Sekolah aku dah nak banjir...hihi.

Pg td cuaca elok je...panas terik je..smpai ktorg pelik2 cmne la negeri jiran tu bleh banjir..hehe. sekali ptg ni hujan turun dgn jayanye..ambik ko. tapi kejap je, x sampai sejam pon..dlm 20 minit cenggitu kot..

Akan tatapi,

Kesannye sungguh dpt dilihat... td aku turun nak g toilet, air dlm longkang dah penuhhhhhhh... tinggal skit lagi nak melimpah...and air kat padang n rumput2 pon dah bertakung... wahhh, ni kalau lame sket ujan ni, mesti dah separa banjir skolah ni..hehe.

B4 cuti skolah, persiapan utk hadapi banjir akan dilakukan...ade gotong royong angkat brg n kerusi meja sume...next week gotong royong nak simpan brg2 dlm stor sukan...skolah i ni lokasi banjir every year... skolah ni kat tempat rendah pastu kwsn yg ntah-x-reti-aku-nak-cite plak...hehe. tp kwsn yg mmg berpotensi banjir la..zura ckp die dah 2 tahun terperangkap kat kuartes xleh g mane2 kalau musim banjir...nak mkn pon, tgk ape yg ade je kat umah...sbb tu dorang dah stok awal2 skrg...gua xnak terperangkap disini, gua nk lari balik awal2..hihi.

Dgr2 trg bakal dilanda banjir teruk kot tahun ni...ermm..nauzubillah... xnak la aku especially kat umah aku la yg susah..kalau kat skolah ni nak banjir, aku x kisah tp bg la aku balik k.brg dl...hehe. sian mummy i sorg2 kat umah, mesti die duk risau je..mak aku ni kalau musim ujan, x tido la die...jap2 bgn jap2 bgn, pastu bising la suh agkat barang, kate air naik cepat la...pdhal pg tu bgn air camtu jugak, cuma kalau angin kuat je la yg risau skit..air mmg cepat naik time tu...ayah aku relax je tido..aku yg xnak dgr die membebel ni la yg bgn agkt brg2 ringan di kala kul 2,3 pagi tu...kalau die x tido, nnti naik plak darah tu..haishhh...abg aku plak mesti bz dgn monsun cup nnti...sape je la kat umah tu..

Aku ni jgn x dpt balik sudah la....kwn ckp biase kat jpj bukit besi tu air naik...kalau btol la, aku x brani nk lintas la...xnak aku..x psl2 tersadai kat situ...dah la kete auto...free2 je rosak..cannot cannot..harus bersabar..hehe.

Hmm...kalau nk banjir, after raya haji la br ok eh...nk raya2 dl ni sbb sume adik bradik balik, insyaallah...hehe. eh, sesuka ati la plak nak stop2 banjir kan...skali banjir time raya, sume x dpt balik...mesti mak aku sedih je..haha.






Quote of the day.


Tiada kebetulan dalam dunia ini..
Semua yg berlaku adalah takdir..


Belajar lah untuk menerima apa yg ditakdirkan..







Monday, November 1, 2010

Today...

Senak mata!

Dr td duk setelkan edit gambar budak2 pra sekolah untuk Hari Anakku, 15hb nnti.... gambar pkai jubah konvo dorang, nk kena edit elok2 mcm gambar formal konvokesyen...penat la...dah la kena deal yg cikgu sedikit gatal..huhu.

Pastu dah sakit mata ni, aku beralih lak men game..hehe. pastu tlg k.nor check paper exam budak2, kira2 markah dorang...aku suke kira2 ni tp nak ngaja tu je yg mslh skit., sbb tu aku mls skit bab2 isi borang kpli or dpli..dah la aku ni suka melayan mood., x psl2 budak kena hempuk je time aku xde mood..skrg je mcm beralah sket dgn mood..buruk perangai..huhu.

Nasib gak dah setel gambar tu...dah touch-up sume...so, ptg ni leh relax2..nak g ofis pon mls sbb zura xde plak, die kate g ppd...mls la nak g layan borak dgn syukri n syahril tu...merapu je lebih...haha.

Dah xde keje ni bosan la plak...ermmm..







Tabiat baru.

Aku noticed tabiat aku skrg ni kalau g tempat2 shoping mesti aku nak menuju ke tempat perabot2 rumah tu..mmg konfem sgt2.. kalau g dgn kawan2, mmg aku lari p area tu sorang2..aku akan cuba jugak cr mase nak g area tu nak tgk2..

Aku suka tgk rak2, almari2, meja2, kerusi2, karpet2 n alllllllllll....bile aku survey2 sume tu, mesti dlm kepala aku terbayang camne nak decorate rumah bile dh kawen nnti...haha. gile sengal..calon pon blum ade pdhal..

Kalau ikut aku, mmg aku nak beli dan2 tu jugak tp agak2 la kan..mane aku nak letak plus aku pon tgh dlm position berjimat cermat skrg...so of course la aku akan meninggalkan area tu dlm keadaan yg sungguh kecewa sbb x dpt shoping brg yg sungguh2 aku berkenan...hehe.

Aku kan slalu kuar pegi mesra mall, at least sekali seminggu...so mase pegi tu mmg wajib la aku g area tu...kalau kuar 3 kali seminggu, 3 kali la aku g jenguk..pdhal bende same je pon ade kat situ, tp aku suka gak nak telek2, berangan2..berangan is free, so suke aku la nak berangan lame mane pon....haha.

Baru2 ni aku teman sepupu aku g gaint kat k.trg...aku cakap dgn die, g la nak beli2 dl pon..aku nk g survey brg jap...tp bkn survey, aku g menapak kat area tu...hahaha...lame ok aku duk situ...aku pon x prasan, mmg satu2 aku belek telek...skali bile aku dah sedar diri, aku pon kuar la dr area tu dan membeli 1 tin air milo...bile g kat parking, sepupu aku ckp "beli air tin je???lameeeeee gile doh tggu cni...igt byk brg beli".....muahahahhahha...ralit ok!

Apsal tabiat baru aku ni tibe2 wujud eh???apakah aku akan berkahwin sedikit masa lg????

Haha.






Sunday, October 31, 2010

A Good Info. Haha.

Saya dapat info (blh dipanggil info ke??) i dr blog bakal kakak ipar saya yg mane saya mls nak link kan...hehe.

Tapi saya setuju sumeeeeeeeeeeeeeee psl info2 kat bawah ni...so lelaki2 di luar sana, take notes! :)

************************************************************************************************

1) Setiap kali dia call tapi panggilannya terputus, dia mungkin tidak akan menghubungi anda semula, tetapi percayalah sebenarnya dia masih berada disisi telefon & mengharapkan kamu menghubunginya semula sebagai bukti anda belum puas mendengar suaranya. Yang ni betul, aku setuju. Kalau dah terputus tu perempuan harapkan sangat lelaki ambil inisiatif call balik. Barulah perempuan tu rasa dihargai. Perempuan rasa hegeh-hegeh sangat kalau dia terpaksa call lelaki tapi mmandangkan rindu yang tidak tertahan tu dia terpaksa korbankan ego & wang RMnya demi lelaki yang dikasihi. Tapi alangkah bengongnya lelaki yang tidak reti-reti nak ucap terima kasih bila perempuan yang telefon & taknak telefon perempuan tu (lemak sudah banyak) sebab dia rasa diri dia tu hebat sangat kot sampai ada perempuan yang call dia. Not gud ni.. Kalau perempuan telefon faham-faham je la. Maknanya awak tu yg kedekot kredit tahap jering busuk. -AGREED

2) Sekiranya dia memberitahu kamu dia amat rindukan kamu, itu bermakna dia amat mengharapkan kamu berada disisinya kala itu. Betul tu, perempuan ni suka kias-kias. Sebenarnya dia nak ajak dating la tu tapi die guna cara kata-kata rindu supaya lelaki faham penyakit rindu ubatnya datingla. Tengok wayang ke, pergi zoo ke, candlelight dinner ke. Ni tak, kalau perempuan tu kata rindu, lelaki bengong pun akan kate rindu juga, malah dua kali ganda rindunya dan akan kate sabarlah dengan rindu tersebut sebab ia dugaan bercinta. Pegidah. Buat-buat tak faham pula. - SGT2 AGREED

3) Dia mungkin akan berkata 'tidak' setiap kali kamu mempelawa untuk membelikan hadiah untuknya. Tapi jauh disudut hati, dia amat berharap hadiah itu menjadi miliknya. Ha ni paling best nih, perempuan yang sejak azalinya dianugerahkan sifat malu yang lebih tinggi daripada lelaki akan kata “takpelah” jika lelaki nak belikan dia sesuatu. Tapi sebenarnya dia nak. Hatinya meronta-ronta kata nak tapi sebab dia malu dia lebih selesa kata tak. Ada lelaki bengong tu kalau nampak perempuan tu dah belek-belek teddy bear ke, cincin ke, maknanya dia nak la tu tapi si lelaki ni buat bodoh je. Ala apa salahnya belikan untuk dia. Perempuan memang suka dapat hadiah daripada pakwe dia walaupun hanya sebiji gula-gula dia akan menyimpan plastik gula-gula tu kat dalam diari dia. Percayalah. - BG SAYA TAK JUGAK SBB KDG2 SAYA MMG MAKSUDKAN YA...HEHE..

4) Setiap kali dia merajuk, sebenarnya dia hanya mengharapkan kamu bersungguh-sungguh memujuknya. Kalau lelaki jenis ego jangan haraplah nak pujuk. Lelaki yang gentle ialah yang mengalah dengan sifat perempuan yang hatinya terlalu sensitif jika sang lelaki itu mengguris hati dan perasaanya. Tidak perlu minta maaf hanya genggam tangannya erat-erat. Kesat airmatanya dengan jari anda dan bisikkan ditelinganya yang anda benar-benar sayangkannya. Pergh.. kompem hati wanita merajuk itu akan melting cair macam mentega yang dicairkan di kuali panas. -AGREED

5) Perempuan biasanya ingin selalu diberi perhatian. Benar. Kalau perempuan tengah cakap tu pandanglah mata dia. Kalau cerita yang dia cerita tu tak best ke, apa ke, si lelaki tu angguk-angguk geleng-geleng ambil hati jelah lepas tu cuba ubah topik. Ni tidak. Masa perempuan tu dok pot pet pot pet bercerita mata dia boleh pula jeling kat perempuan lain yang tengah lintas jalan. Ada ke patut. Kalau bawa jumpa kawan-kawan, si lelaki janganlah tinggalkan dia. Ohh, mentang-mentang dah jumpa kawan aweknya di sisihkan. Banyak cantik. At least perkenalkanlah dia sebagai buah hati ke apa ke. Taklah perempuan tu rasa kecil hati dan rasa tidak diberi perhatian.

6) Dia akan cepat berkecil hati sekiranya kamu asyik mempersoalkan fizikalnya. Jangan sesekali membuat dia berasa begitu rendah diri apabila berada disisi kamu! Perkara ni terjadi kalau si lelaki lebih up dari perempuan. Mungkin perempuan tu gemuk air ke, pendek ke, hitam ke, berjerawat batu ke. Janganlah tegur. Terimalah kekurangan dirinya itu dan jangan ejek-ejek atau buat gurauan melibatkan fizikalnya. Laa, kalau dah rase orang tu tidak menepati citarasa kenapa awak pilih dia sebagai makwe. Ish, tahpape tah. Nampak sangat awak tu tak laku cik abang oi.

7) Dia mungkin mempunyai ramai lelaki lain dalam hidupnya. Dan dia mungkin akan selalu membandingkan kamu dengan mereka. Tetapi percayalah, cintanya tidak pernah berubah terhadap kamu. Betul tu. Antara kawan dengan kekasih banyak bezanya. Ni aku rujuk kepada student-student la khasnya. Biasalah kalau ada kerja group yang akan campur lelaki dan perempuan. Dah memang syarat pun dalam group mesti mempunyai sekurang-kurangnya seorang lelaki kan. Kalau dia nak banding-bandingkan tu maknanya dia nak kamu berubah jadi baik dan sempurna di matanya. Jangan kisah sangatlah. Dan jangan jeles mengkhinzir buta.

8) Sikap ambil beratnya kadang-kadang merimaskan kamu. Percayalah, sekiranya seorang perempuan itu tidak mengambil berat tentang dirimu, dia sebenarnya langsung tidak mempunyai perasaan terhadap kamu! Lihat sahaja mak korang. Mustahil tiada yang ambil berat gila-gila. Hati seorang perempuan memang begitu. Hal-hal kecil pun dia begitu prihatin. Ambil berat tandanya she’s corcern. Bertuahnya kamu kan ada orang mempunyai banyak masa untuk berfikir tentang kamu. Jadi bersyukurlah. - SGT2 AGREED





Adikku..

Wahhhh...org kelantan joli sakan minggu ni ye...ari ni cuti sbb smlm menang bola, khamis ni cuti sbb mengundi..

Pg td,

Hanis: K.deq, kijo ko??

Me: Ye la, bakpe? anis cuti ke?

Hanis: Aah...ore x kijo...

Aku: Bakpo?

Hanis: Bola kan menang mlm...

Aku: Cissss...bagus btol ni..

Hanis: Khamis ore cuti plop sbb ngundi...doh la khamis minggu lepas ore cuti jugok sbb cuti ganti sabtu kijo....hihi


Uwaaaaaa....sungguh kijam adikku itu...kalau die cuti konpem la awal2 pg call aku bgtau die sedang cuti...mmg sungguh bagus!




**Liya, mu rugi ar walaupon mu ore klate, tp mu kijo kat lain...padan muke!!!!!

Haahahahhahaha..





Saturday, October 30, 2010

Live Update

Tahniah:


Juara Piala Malaysia 2010

Tahniah jugak utk Hairuddin Omar (Pemain Terbaik)..


*So, xpyh gaduh2 ye... :p

**Rugi la org2 kelantan yg x g stadium tu..haha.

Hmmm..

Telah melakukan satu perkara yg membuatkan hati jd x sedap...

Nak men game x leh concentrate dah...nk tenet2 pon xde mood..

Mlm ni konfem xleh tido...

I feel bad... :(

Menyesalnyeeeeee...... :( :(

My weekends.

Minggu ni aku x balik kampung... aku rase kalau x balik kg, hidup x sihat skit la..huhu..bukan ape, mmg xde ape nak buat kat cni...

Smlm bgn pagi2, aku sapu umah ni dl pastu rendam baju n basuh baju...ptg kuar jap g mesra mall...buat keje yg x kuarkan peluh lgsg kan??kalu kat umah kg, sapu umah tu dah berpeluh2 kuar...pastu skrg ni duk tlg ma berkebun...so mmg kuar sgt2 la peluhnye....aku ni bile x kuar peluh, mula la rase x sedap je bdn ni..

Pastu ari ni lg la x buat ape...bgn pg td layan tv pastu tertido balik..pastu petang kuar mesra mall lagi..hihi...kesian kami kan? asyik2 mesra mall je...ni br je balik ni...

Smlm giler ramai org kat mesra mall...mmg aku x penah tgk pon org seramai tu kat sana...sume parking depan kiri kanan, sume penuh....dasyat owh...ari ni sume kedai la aku tawaf....masuk body shop sbb perfume dah nak abis...so survey2 dl sementara tggu gaji...hehe...tp SA die annoying je..duk ikut org situ sini....aku ni jenis x suke la kalau membeli, org duk ngekor je....pastu aku kuar je dr situ. g guardian, survey jugak harga solution utk lens n eyemore...blum beli lg sbb nak tgk harga kat k.brg camne..hehe.

Jalan2 jap, then balik kuartes...

Tu lah hari minggu aku...hehe.

30.10.2010

HAPPY BIRTHDAY TO:

NOR RAIHANA MAMAT (mummy)
&
AQIL RAZIQ BIN NOOR AZAM HANIF (son)



May God blees both of u!

Friday, October 29, 2010

Mimpi.

Aimi, saya pon terpk seperti anda...mimpi ade maksud ke eh??

B4 ni, aku slalu mimpi kat seseorg tu...die slalu ade dlm mimpi aku...tp bkn la sbg watak utama...cth nye aku tgh hepy2 dgn kwn2, ade muke die tgk aku dgn perasaan sayu je..seriuss, aku slalu mimpi gitu..

Ari tu skali aku mimpi pegi mandi manda kat air terjun dgn kwn2, cikgu2 skolah pon ade gak...n tibe2 die ade je duduk kat tmpt ktorg, tengok je aku bergelak ketawa...muka die mase tu mmg sedih gile..die tgk je aku x lepas2...sayu ok! :(

Tuhan nak bg petunjuk ke die sedih tgk aku hepi eh??

Latest, smlm mimpi die...dah janji nk kuar tgk wayang tp aku mcm pelik sbb kebiasaannya tgk wayang hari lain..die suh aku g beli tiket....dah siap beli tu aku tgk die xde...lame sgt cari2, sampai jumpe cikgu2 sekolah lg dlm mall tu...siap jumpe gb n family lg...ntah pape..mase tu aku sedih gile, nape die tipu aku..so aku decided nak g cr die kat tmpat ktorg park kete...dah la die park kete jauh gile mase tu..tapi otw nak g tu, die dtg kat aku and aku nangis tgk die...

Lepas tu aku terjaga..

Tuhan nak bg petunjuk ke lari jauh mane pun die akan dtg balik kat aku eh??

Hmmm...konpius jap..







29.10.2010

HAPPY BIRTHDAY TO:

YUSOF SUKERI BIN MOHD NOR
&
ADINI SOFIYYA BT YUSOF SUKERI


Semoga sentiasa dimurahkan rezeki dan diberikan kebahagiaan hidup di dunia dan akhirat..
Kakak, jaga adik baik2 ye...jadi anak yg solehah.. :)






**p/s: tahun ni xde gambar sbb fon rosak...so nak kelebet2 gmbar dlm memory card pon xbleh..sedikit kesedihan di situ.. :(






Thursday, October 28, 2010

Mari kite ber 'random'...hehe.

Haha...xde idea nak update blog...yg n3 ada tiap2 ari tu sbnrnye aku auto-publish...mcm biase..hehe.

So jom kite layan random things yg aku duk pk or yg tgh berlaku skrg..
  • I need to buy eyemore la....mata kering je skrg ni...ye la, keje duk ngadap pc je pastu duk dlm aircond lg...mana nak tahan lens ni kan...ari tu igt blh je tahan sbb normal things la kan...tp skrg ni x selesa la...mmg nk kena beli..cuma tgh memilih nak beli yang brand eyemore (utk kanta lekap) punya ke or nak beli kat kedai spek yg mmg khas utk kanta lekap tu...ermmmm, help me anyone?? ;)
  • Skrg mcm cpt lapar je...sokmo la nak mkn je rase..takut je berat naik plak tp ari tu timbang, alhamdulillah x naik lg...kalau aku kuar kat mesra mall, pegi tmc tu mesti aku g timbang...bukan yg mesin bayar tu tapi kan ade die jual scale, so aku naik je la atas scale tu bile tgk org xde sekeliling...haha. kalau pegi 2 kali seminggu, 2 kali seminggu la aku timbang..ari tu paksa2 kwn aku masuk tmc even die xnak..die mcm pelik nape aku beria2 je suh aku masuk, pdhal aku nak suh tlg die tgk berat aku je ms aku naik scale tu...muahhahahhaha..dah lps aku suh tgk tu, die siap tny lg "ni je ke sbb nak suh masuk?"...haha. Comel. ( eh, knape comel tibe2?? sbb aku rase comel die ckp gitu..lantak la..haha. )
  • Ada satu giveaway (GA) yg aku belum buat, di tag oleh my sis...td aku chek lmbat lg expired date die....so tggu time rajin la skit...skrg ni tgh mls bab2 meng'copy' ni...hehe.harap2 sempat buat b4 tutup, mane tau dpt hadiah...haha.
  • Aku skrg ni tgh latih diri utk minum air masak 250ml/hour...satu botol air mineral kecik tu 500ml kan?sekali minum aku leh habiskan separuh botol, so bersamaan dgn 250ml la kan?blh la habis dlm 5 botol sehari kalau btol2 ikut... I have to dapatkan balik kulit yg dulu2...dulu rajin minum air, kulit mmg nmpk sgt beza dgn skrg..pemalas nak minum air..kalau ikut, aku leh je minum kerap lagi tapi mslh lain pulak yg timbul nnti....asyik nk g tandasssss je nnti. dah la aku ni pemalas nk g tandas..kalau mls, nnti sakit lain plak muncul....cannot..cannot.
  • Aku skrg ni spt ini:
(Pic credit to google)

Itu je yg berubah..pakaian n perangai tetap je mcm dulu...haha..rasa selesa je skrg..lgpon dlm lab ni kan sejuk, so mmg ok je....kalau panas kat luar pun, kaki x kena panas maka die pun putih...hehe. mmg ade hikmah Allah suh buat sume ni tp kite ni la kan....biase la manusia, byk alasan...insaf 2 minit. Hehe. Pastu mula la hobi baru timbul, BELI SARUNG KAKI. Haha. Everytime nmpk sarung kaki, belek telek lame gile pastu kalau x sedar diri ade la dlm tgn nak g bayar...haha.


Ermmm...ape lg eh??rasenye xde ape lg kot...itu je la stakat ni..

Ok, adios amigosss!







Riwayat hidup saya.


Hai..

Saya rosak lagi..

Kesian tuan saya....die sedih sungguh kali ni..mase mula2 die kesan saya rosak, sume bende yg die buat jd x betul...nasib mase tu die dikelilingi sepupu2 yg suke lawak2...tp tuan saya ceria dlm sedih...dorg sume gelak tgk tuan saya yg x tentu arah...mak tuan saya pon gelakkan die..hehe.

Ari tu tuan saya dh bwk saya ke hospital tp doc tu ckp dorg xde spare part utk pulihkan saya...dorg suh chek kat hospital lain...lps doc tu ckp cmtu, sy nmpk tuan saya sedih sgt...kesian tuan saya.

So ari ni tuan saya tinggalkan saya kat kg...tp die ragu2 nak bwk or nak tggl je saya...tp dengan berat hati, tuan saya dah tinggalkan saya....

Saya rindukan tuan saya, mesti tuan saya pun tgh rindukan saya..

:)



**lps ni blog ni mesti kosong x bergambar utk beberapa mggu, i guess.. :'(





Wednesday, October 27, 2010

Hari Ini Best dan Tak Best Jugak.. Hehe.

Sumpah stress!

Tgh buat keje, blum sempat save lg blackout secara tiba2 plak...pc mane la nak ade batery mcm laptop kan?? kalau keje tu dalam Word, xde la kisah sgt sbb nnti die kuar balik yg kite x save tu kan tp ni dlm photoshop ok!!!!! nak cut2 gambar tu bkn senang, berpinau mata...skali kn buat balik sume..terus mak rase nak tukar jd raksasa u olls!

Kalau sekali aku ok je, ni 2 kali ok! Uwaaaaaaaaaaaa...apakah malang nasib aku ari ni?? tp xpe, senang je...haha. Time aku ade mood ni blh la aku ckp senang n cepat je, cuba xde mood mmg mengamuk kat situ jugak aku td! Hehe.

Tapi arini ceria jugak....byk bende best yg jadi arini... I suke! :)

Fuhhh....time to buat keje!!!!

Daaa...jumpe lg di lain masa.. :)





Selamat Bertunang! :)

1st skali, aku nak mntak maaf kat kwn aku ni...janji nak publish cpt post ni, tp sampai ke sudah die menunggu....hehe.

Sila phm keadaan sy yg sungguh pemalas ini..

This is my best childhood fren's engagement ceremony...die dh jemput aku awal2 lg, so nak xnak aku harus blk kg la kan...mase ni 15 Oktober rasenye..

Enjoy the pics! :)
The dais..

My fren...Fieza..

Yang diraikan.. :)

Lepas rombongan lelaki balik, maka bermula sesi bergambar...haha.sakan ok bergambar...kwn aku ni lagi la, penat nak layan cameraman lagi, pastu layan ktorg yg nak bergambar lagi...tp die suke je nak layan aku ambk gambar die sbb die tau aku nk masukkan dlm blog....haha.

Die buat ni kul 3 ptg camtu...panas sgt ok! mmg peluh mcm sebaldi penuh je yg kuar...serius berpeluh...mata aku dah mcm xde rupa dah mase ambk gambar sbb eyeliner bercapuk2 dah...i nak cr waterproof eyeliner lak..hehe. :)

Tapi kwn aku relax je...mekap die x berubah pon...aku ni dh rupe mcm hape dah..bibir pucat lesi, mata mcm jerangkung..

Me & her..baby ni bakal anak buah die.. :)

Wif her only sister...

Ni sume bdk2 kg aku..



Ok, dah.

Kalau ikut aku, berlambak lg aku nk letak ni..tp kang org menyampah plak...haha..


SELAMAT BERTUNANG TO MY DEAR FREN!








Tuesday, October 26, 2010

Fb.

Kwn2 ramai yg tnya, nape nama saya xde dah kat fb?

Jwpn saya:

"Saya dah resign dr dunia fb.. :)"

Ermmm, kalau igt kwn2 mmg rasa nk bukak balik tp rasenye lps tutut akaun fb, hidup tenangggggg sgt...xde dah nak memendam rasa, melihat ape2 je yg bisa merosakkan mood saya, berfikir dgn status2 yg x clear spt 'Alhamdullilah..', 'syukur kepada Tuhan..' dan sebagainya...x clear kan??? hehe.

Saya ni seorang yg suka berfikir kwn2, kdg2 sampai memudaratkan diri dgn berfikir bende yg bukan2...so saya x suka bende2 spt itu n x suka crite2 yg stop di tengah jalan...kalau sape2 crite mcm tu kat saya, mesti rasa geram n mls dah nak layan die...buat sakit ati lg ade la.

So, kesimpulannya...biar lah saya terus bersara dr dunia fb...hidup sy sgt tenang tanpa fb! Cuma yg susahnya, kalau ade wedding or ape2 ttg kwn2 la...saya x dpt info pon, tau2 je kwn dah kawen...sedih jugak tapi xpe la...i still have kwn2 yg leh bg info and AIMI ZUHAILI, NABILAH, AKMAL WANI, saya mengharapkan ihsan anda utk mengkhabarkan pada saya ye...hehe.

Tq kawan2...

:)


Sua Rasa TV9

Ok, ini adalah kejadian yg dah lame gile berlaku....maafkan hamba...haha.

Ari tu kan ade Sua Rasa kat Trg... x silap aku 8-9hb kot...

Alkisahnye, mggu tu aku x blk kg...so aku duk kuartes, dgn k.nor...zura pon mmg biasenye x balik...pagi sabtu tu ktorg plan nak g mesra mall tapi bgn2 lepas subuh tu, buatkan nasi goreng and tgk tv...tertengok la tv9..makanye bunyi la suara2 menyesal x balik la, apa la...

Zura ni ape lg, mula la ajak g sua rasa ni...aku ni duk la mls2 nak drive sume kan...tp mek ni kalau die dah nak g, mmg konpem die g nye...haha.

Makanya, pegi la kami...huk3..

Aku dgn muka x semengah nye...dah la x bwk baju kat kuartes, pkai je baju yg ade...



Ustaz ni putihhhhhhhhhhhh sgt...kagum ktorg tgk keputihan die...mmg melampau putih ok!


Ni aku x kenal, tapi zura kate die artis jugak...haha.






Malam tu sampai kat kuartes kul 8 lebih kot....sume kepenatannnnnnn....

Monday, October 25, 2010

Kemeriahan raya di SKPK

**AWAS!! ENTRY INI MENGANDUNGI BANYAK GAMBAR..

Hahahhahahhahah....akhirnye kuar jugak n3 ni..

Aku dah lost track bilekah sume ini terjadi...haha. sbb dah lame sgt kan, so tarikh pon dah x igt n aku mls nak kelebet2 balik.kih3..

Mula2 aku nak susun gmbar2 ni ikut turutan je tp bile aku susun, aku dah mula fedup sbb b yk sgt gmbr, so kesudahannya mmg aku letak random je...lantak la..kalau nak susun, mmg ne ni kuar tahun depan aku rase..haha.

Ok, jom kite melihat gambar2 bersama caption2 shj..

Cekidoutttttttt!


After majlis...cikgu2+kakitangan

Geng2 aku kat skolah..
K. Jie, Moi, K. Lah & Sya

Us lagi but tukar K. Lah wif K. Nor..hehe.

Moi.. :)

Moi again.. :)

Wif K. Nor..

After majlis-kakitangan sekolah
L to R: K. Zie, Syahril, GPK 1, Syukri & Zura



Me wif K. La..



Ni sume geng2 aku.. :)



K. Tie, K. Ruzila & K. Dah


The VIPs










Sya duet2 dgn Syukri..

Pemenang baju tercantik (L)-Ustaz


Karaoke..



Sya and zura- DJs on that day..

Mase ni dah ujan rintik2 tp aku n K. La semangat kental je xnak lari...org lain sume dah lari2 masuk khemah...aku, kalau dgn K. La ni ade je keje gile yg ktorg buat...die ni pale gile2 tau tp dah anak 3...pening aku nk layan die kdg2...haha.




Ambik puding kali ke-3...hahahaha.


Pembahagian satay utk bdk2..



Makan-makan...

Ketibaan VIP..



Adam-Ustaz's son...nangis2 bile suh naik kat pentas buat fashion show...bile aku tny nape nangis, die kate 'takut tgk ramai org'...hahahaha..adam2..

Sya and Zura...


Wif peserta fashion show..


The perempuans....

Ada 3 psgn suami isteri kat skolah ni.. :)

Ustaz and K. Wan

Cg Sabri and K. Zie

K. Lah and Cg fendi

Ni kejadian2 mase b4 photoshoot...sume duk bz taouch-up..

K.hani, our GB and Cg Fadhilat..

MC on that day...
K. Laini & Cg Azahari

Ustaz Ismail..

K. Nor dgn bunga2nya...die ni mmg gile bunga...everytime lalu kat tmpat ade bunga, mesti suh aku snap gambar die dgn bunga...sungguh minah bunga!

Me wif K. Lah

Cg Marzuki..

Kuih raya utk budak2..

Afero & Sya

The jejaka yg tidak bujang...haha.
L to R: Azahari, Afendi, Fadhilat, Afero...

Guru KAFA-sponsor puding...

Makanan byk giler ok...siap byk lg lebih2 after dat and masing2 tapau je..the menus:

-Lontong
-Nasi Minyak
-Soto
-Laksa Penang
-Puding Cocktail (3 kali aku ulang alik mkn ni..haha. fevereto..)
-Rojak
-Ketupat, lemang, rendang
-Kek coklat, puding, agar2
-and many more...dah lupe..haha...


K. Raja Norini and K. Jie

Moi & Cg. Azai

SKPK's students..

Our GB..

Sya tengah mekap2kan budak2 utk pakaian tercantik.. :)

Fashion show..

Ibu dan anak...
K. La and Insyirah Nuha Husna...muka copy paste ok.. :)



Fuhhhhh...fenattttttttt!!!!!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...