Saturday, January 30, 2010

Rindu....

aku rindu suasana keje kat company lame...

aku rindu utk bergelak ketawa dgn temanku...

serius...aku tersangat rindu..

tak tau la knape...hmmm

Thursday, January 28, 2010

2nd post

Oh, mlm ni sekolah ade buat solat hajat UPSR...exam nun jauh lambat lg tapi GB dah semangat2....nak buat camne, dpt GB yg tegas orangnye...

Tp aku adalah tidak menghadirkan diri pon...pemalas la aku ni..haih...how nak ubah perangai skrg.teruk sgt...dah byk sgt lalai...

Dl kalau terjaga tgh mlm mesti bgn solat hajat, x pon kalau mls sgt, buat smayang tahajud n istikharah je sbb solat hajat kan pjg nak kena bace...haha...x ikhlas btol..tp skrg ni perangai teruk btol...kdg2 bgn isyak kul 3,4 pagi tu x buat pon solat2 sunat tu skali...jgnkan nak solat sunat, nak doa lepas smayang isyak tu pon mls gilerrrrrrrrr...ape pny perangai la aku skrg ni!

Cmane nak jd rajin balik ni...bkn ape, aku ni sbnrnye stamina x kuat la...cepat penat, nak tido je keje...sehari mesti 10jam tido but sepatutnya 6jam je kan?nak cr sesuatu yg boleh memberi tenaga la...

B complex ok jugak kan?tp aku sbnrnye skrg tgh cr madu n dah ade list nak beli madu ape..sape2 yg jd ejen utk produk2 keluaran SHERB???let me know ok...sbb kat trg xde ejen die la rasenye..tapi kalau sape2 tau mane2 ade jual madu pon blh syorkan kat i.. :)

ok lah, sampai di sini dl ye...2 post mlm ni aku buat secara live....haha

Mood:Happy

Td b4 g mandi(mandi ok skrg!hehe), aku try naik atas scale..tibe2 kuar 48.3 kg...gilos..terkejut aku plus hapy mcm nak lompat2..alasannya???hehe...sbb biase kalau timbang weight mase ni konpem yg kuar adalah 50.1kg, x pon 51kg...x ke meroyan u olllsssss?????

Haha...tp blum cube menghepikan diri sbb takut timbang tu menipu aku...skali lps mandi gile naik scale lg..skali yg kuar adalah:48.3 kg....demn u scale!i lov u lah!!!!hahaha...

Ptt bdn rase ringan je skit, rase best je nak jalan...eceh, dan dan ringan bdn...haha

Pastu td my mum mkn kat dapur, aku g la selitkan diri.bkn utk mkn tapi nak crite hot story..hihi

aku:ma td chik timbang 48 dah...

mumy:tgk pon nmpk lain dah bdn tu..td mase cik duk dpn tv, ma tgk "eh, mcm kecik bdk ni"...

Waaaa...i like lah statement my mum!suke woooo....hahaha....mcm x caye je.. petuanye: kurangkan tido je n hujung mggu mesti rajin buat keje umah!yes, bdn aku stat naik bile aku dah x buat keje umah hujung mggu sbnrnye...dl aku slalu je sapu umah, cuci tandas, baju berus dl b4 masuk mesin etc etc...n lame2 aku dah mls..ujng mggu depan laptop, x pon tido bgn mkn, tido bgn mkn,..tu je la...tp skrg dah 2mggu aku stat buat sume keje umah tu balik...suke2..

My mum siap menyokong lg.."mlm xpyh mkn nasi, minum milo n mkn roti je"..

yes madam!!!!

:)

hepiiiiiiiiiiiiiiiiiiii..

Rase mcm dah kurus sket la!

Tuesday, January 26, 2010

Sebenarnye nak tulis lain, tapi lain yg kluar..hehe

N3 ni dah bape minggu terperap dlm draft box aku..asyik terbengkalai je...kalau buat kat sklh, jap2 brenti ade org lalu lalang, jap2 brenti ade org suh tgk itu ini...bile kat umah plak, idea ilang je..haiiyaaa..

Dah hampir 4 bulan aku keje kat tempat baru, nak kate best sgt x jugak..n rasenye xde ape yg best pon bg aku..sedih tau sbb aku sgt terpaksa menghipokritkan diri kat sini..keje jgk x byk mcm kat company lame which is aku x suke sgt keadaan gni sbnrnye..aku suke keje yg byk2 tp berpada2 and bile kite g keje esok, keje dah mmg ade menunggu kite..br smgt nak g keje...

Dulu mase kat company lame, even sgt menyakitkan hati tapi aku suke je sbb i can be myself..xpyh berpura2, blh gelak kuat2, ngumpat2, tenet sesuke hati, msg2 sesuka hati, borak2 dgn geng yg 1 kepala..uwaaaa..i miss all that..sedih sgt..tp bile dgr fidah citer psl company lame, rase mcm "oh syukurnye aku dah xde kat situ"....aku rs company tu ke arah dah nazak la..meminjam situ sini..dl ms aku ade, x penah la pinjam2 ni cuma kalau paling terdesak sgt pon gadai barang kemas je la..

Aku sbnrnye suke je keje situ even keje yg bertimbun2..at least aku pny pengetahuan bertambah dr hari ke sehari..n aku paling rindu hbgn sesama staf..aku syg sgt staf2 kat situ..tp ade org tua yg x sedar diri, perangai burukkk sgt...die ni la yg membuatkan hbgn staf pecah belah...sedih sgt...dl ktorg rapat sgt2 tapi sbb mulut die yg suke memfitnah, suke mengadu domba kat bos tentang hal2 yg x betul, sume jadi kucar kacir...i hate her until this time!aku xkan maafkan die seumur hidup aku..wat ever yang org ckp pon, i still can't accept her...skrg dgr fidah citer, mkain teruk plak perangai die, makin melampau..dl die takut gak dgn aku sbb aku ni tau2 je la, mulut laser ya rabbi...x kira perasaan org dah bile aku dah kate tuh...lantak ko..

And yg paling best, die penah nangis sbb perangai aku kat die...haha....jht kan..tp kalau korang tau perangai die, korang mesti bersetuju dgn aku n fidah n other staff jugak..mostly staf yg resign jugak sbb mulut die...aku n fidah slalu mendoakan die m*** sakit jantung or lumpuh je..jahat kan???tp kalau igt perangai die, rase mcm nk doa mcm tu la..

Umur die same dgn umur my mum tapi aku x phm knape die ni perangai ngalahkan org muda.x sedar diri sgt2!!!kalau dgn lelaki, ya allah gatal kalah aku..bab dressing toksah ckp, menggedik je..plesssss la, aku benci die sgt.n aku harap sgt die bace n3 aku ni sbb aku nak die tau yg "aku benci ko sgt2!!!!"

Btol la org ckp, bile dah umur 40 masih x berubah perangai, sampai ke mati la ko bwk perangai tu...kalau buruk, buruk la..kalau baik, alhamdulillah....

huh!penat aku citer psl org tua tuh..pdhal sbnrnye n3 ni pasal citer lain, terkeluar cite die plak..ok, dah mls nak igt org tuh!





Monday, January 25, 2010

Rosak Diet

br je selesai membedal sepinggan nasi goreng wif my mum n dad...aaaaaaaaaaaaaaaaaaa..........rosak diet aku..konpem sehari semlm aku menyesal..haha

ni ayah aku la...tibe2 maghrib td request "cik, buat nasi goreng mlm ni"......so lepas solat td, terus aku berperang kat dapur..mak aku poin join skali..tp xde sayur plak..campak2 je ape yg ade dlm esbok tu...

tapiiii yg campak2 tu la yg giler punye sedap!lepas dah siap, nak rase sesudu..tapi ape barang sesudu, terus ambik pinggan je..haha..dah abih sepinggan, mntk dgn mak aku sket..haha..tp pastu terus sedar diri, terus cuci pinggan je...haha

tapi sblm beredar dr dapur sempat jgk curi yang mak aku pny sket!!haha....yg die special, siap buat telur mata kerbau lagi..cessss....

abis la aku kali ni!bape kilo naik ni..hek eleh, lu ni..mkn sepinggan pon kecoh naik bape kilo..haha







Saturday, January 23, 2010

Takziah

pic:google


...... di atas kemangkatan Duli Yang Maha Mulia Sultan Johor, Sultan Iskandar Al-Marhum Sultan Ismail pada jam 7.15 mlm td..

Semoga rohnya dicucuri rahmat....

Friday, January 22, 2010

Speechless

smlm tido kul 10 lebih tp terjaga lebih kurang kul 12 lebih, terus x dpt tido until this morning..jap ngiring sebelah kiri, jap sebelah kanan, jap mata kelip2 tgk atas...i dun know..serius, can't sleep...igt lepas subuh nak tido, tp x dpt jugak..terus online..

byk bende aku berfikir..dun ask me 'what's dat'..rase mls nak buat ape2 ni..rase nak berbaring je..nak mkn mls, nak tido xdpt, nak pegi ngaja mlm ni lg la mls....ni on laptop pon, bkn online sgt..duk tenung je skrin ni..gile ke aku??ape nk buat ni????

i'm speechless!
This is encrypted: ***

Thursday, January 21, 2010

Anak Lima


.......mcm perempuan anak 5 kan??uwaaaa...umur br nak masuk 25 thn, tp ghope dah mcm 45 thn yg ade anak umur 25 thn..

have to do something wif my berat bdn n penampilan...haha..gaya mcm pemalas je..mak mmg pemalas skrg nak, tido je yg rajin.. :(

berat dbn la yg paling aku geramm sgt!aku juz nak turunkan 5kg je utk dptkan balik berat time study dl..tp ssh yg amat, mcm nak turunkan 50kg!any suggestions??????



Wednesday, January 20, 2010

Yuszren Yushak

Ari tu tgh boring2 surf mcm2 kat tenet, ter'masuk' la web UMS-KAL (kampus antarabangsa labuan)..tgk xde yg menarik pon..UMSKAL ade 2 sekolah which is SPKAL (Sekolah Perniagaan Kewangan Antarabangsa Labuan) and SSIL (Sekolah Sains Informatik Labuan)...aku dah sah2 la SSIL kan?

so godek2 SSIL web tu, terjumpe gambar ni:

saspek adalah berbaju melayu biru, yang aku dah bulatkan tu..ensem ok!!dl aku tgk die biase je, tp skrg ni dah kurus ensem sgt..oh nangis...

AZLIYANA BINTI DOLLAH...u better see dis!u minat die dulu kan????sila jgn menafikannya kerana saya mempunyai bukti..hahaha..ini buktinya:

x dapat ambik gambar dgn tuan, dgn kete pon jadi la...(last day kite kat labuan kan?)

Silalah jgn buat spekulasi kerana saspek adalah lecturer e-commerce saya, Yuszren Yushak kot name die..punya anak yg comel bangat..

Dekan dah tukar rasenye..and ramai lecturer baru je rasenye..ade certain2 je yg aku knl and semestinya mr.rizal(berdiri, baju putih) tidak kulupakan..haha..dah kawen ke blum die eh??syaida, yong-tau jawapannya??

suaini nampak suci je dlm baju serba putih..hihi..syaida, igt x sape name no 2 dr kiri tu??chinese..die mentor kite utk final project kan?tp malangnya saya terlupa namanya..hahaha

UMS LAMBANG PUNCAK JAYA
WARISAN SEJATI MALAYSIA TERCINTA
BERTEKAD CEMERLANG MENJADI BUDAYA
SEMOGA UNGGUL DAN SEJAHTERA..


**btol ke lirik aku??








Tuesday, January 19, 2010

nak post 1 n3 tapi......




































cable fon tertinggal kat skool plak.....

:(
ari tu ber bloghoping ke merata2..hihi..terjumpa la blog ini...terberkenan jugak dgn stuff2 nye...tp syg xde jual shoes la..huhuhu...

peminat coach, boleh terjah sbb harga mcm quite reasonable la...

aku ade berkenan 1 handbag..tp ntah bile la boleh dpt tuh...kih kih kih....xpe, berangan adalah x salah kan??

fuh...amin...amin....

Monday, January 18, 2010

igtkan nak siapkan satu post mlm ni tp mata mcm ala2 dah ni...hoh!x larat btol..td drive balik keje pon mata dah mcm anak cina..nasib x terbabas je..

aku ni xleh kira..time drive tu kepala mesti melayang ntah ke mana2..suke sgt khayal time drive..nak2 kalau xde kete kat jln, lagii la bertambah aku khayal..kdg2 sampai jatuh ke tepi jalan br aku tersedar...hahaha..bahaya kan??

ari tu skali, eh bkn..2 kali kot..dah dekat sgt dgn motor br aku tersedar, nasib x sondol motor tu..hihi..bahaya..have to changed the tabiat tapi x dpt la..except kalau drive laju2, boleh la...tapi jenis aku ni x suke lak nak rempit2, bawak kete mkn angin je..huhu

eh dah la, crite psl drive plak...ngantuk ni!






Bz Bee

Hari ni dtg2 keje, dorang sume dah sibuk borak psl elaun cola+ITKA kakitangan awam nak kena tarik balik...stakat ni kementerian kesihatan rasenye dah kuarkan surat kot..correct me if i'm wrong..

Sume merungut..naim siap gaji negatif lg..haha..lawak gile..tp bile cakap dgn cikgu2 sume mcm xde perasaan..ye la, dorang sume gaji tinggi..yg bahananya kumpulan sokongan ni la..buat keje mcm nak tersungkur (scholl environment) tapi gaji ciput..pastu nak tarik tu la, nak tarik ni la...mcm2..

Tapi mmg ekonomi negara skrg btol2 teruk kot...byk sgt tahun ni dorang dah tarik balik..Skim Baucer Tusyen(SBT) xde dah, bdk2 asrama maybe jugak diarahkan balik tiap2 minggu sbb kerajaan xnak tanggung perbelanjaan dorang hujung minggu..

Mcm takut jugak la kan..zaman inflasi dl, teruk2 pon xde la sampai cmni kot..tp aku x kisah sgt, sbb aku x terlibat dlm potongan2 ni..hihi..cume mendengar luahan perasaan kwn2 je..

Ptg ni GB xde kat sklah..oo yeah!!hehe..blh berbuat sesuke hati lg..bagus..bagus..

Ade lg nak buat auto publish post tu, tp idea yilek pocik...skrg mlm2 biasenye aku buat sume n3 tuh..duk tgh2 org ramai ni mmg ssh sket la nak dtg idea..pastu jap2 org ni pggl, jap2 org tu pggl..penat btol tapi xpe, i like..hehehe..td xtau la buat keje ape, tp yg pastinya terlampau sibuk la..mcm2..

Ni sume org tgh rehat, so bleh ambik peluang merapu jap..hihi..ok la, GTG!

Tip Kebahagiaan

TIP KEBAHAGIAAN
  • Katakan lebih dulu setiap pagi bahawa kita mencintai diri kita sendiri sebelum berkata "aku cinta padamu" kepada suami.
  • Minta maaf itu baik jika datang dari dalam hati. Jika tidak, lebih baik jangan katakan apa-apa sama sekali.
  • Diam itu emas, mendoakan pasangan dalam keadaan bermusuhan itu berlian. Dan berlian adalah teman baik wanita.
  • Selalu ada yang baik dalam diri suami. Jika dia bukan ayah yang baik, dia pasti suami yang baik. Atau sebaliknya, jika die bukan ayah yang baik sekurang-kurangnya dia pasti suami yang lumayan.
  • Menangislah hanya ketika mengambil air wuduk atau saat sedang bersembahyang.
  • Jangan sesekali memaki. Bila terpaksa lakukannya dalam hati. (ni aku kn take note!haha)
  • Jika ada masalah yang tidak dapat diselesaikan, lupakan saja kerana suami kita bukan Superman.



*Dipetik daripada biografi Yuni Shara 35 Cangkir Kopi
**pic googled

Sunday, January 17, 2010

Scary!

Td ms on the way balik keje, ternampak biawak yg superrr besar kat tepi jalan.sumpah besar!sory, aku x sanggup nak google gambar sbb kang nnti x psl2 aku bluwekkk dpn laptop nih...eee geli la..

n binatang tu juge tibe2 mengingatkan saya pada mimpi smlm..smlm tido lmbt jugak kot...kul 12 lebih..dah la nak lelap sket pny ssh, den bile terlelap beberapa minit aku tersentak sampai terangkat kaki sbb mimpi..haha.tau mimpi ape??

gedebukkk!!jatuh kerusi...

Gile ah!haha..aku duk atas kerusi mkn kat umah aku tuh, kaki kerusi tu mmg ala2 hidup segan mati x mau dah..tup2 patah kaki kerusi, aku jatuh.tersentak...haha..eh, aku slalu je tau..kdg2 mimpi tergelincir la, jatuh lubang la, n yang palin kerap adalah aku naik jambatan gantung pastu jambatan tu putus..scary.tp aku tgk abg yg 2 org tu pon slalu je tgh tido tersentak..haha..klako!

Pastu terjaga jap, den aku sambung tido dengan dada dub dab dub dab...selang beberapa minit terlelap, tersentak lagi.tau sbb ape??aku mimpi biawak yg superrrr besar tido elok je sebelah aku..uwaaaaa...ape la malang nasib ni, suke sgt binatang tido kat sebelah aku...cilakak btol..eh tapi terkejut jugak sbb td tibe2 tgk biawak yg sebijik mcm dlm mimpi!


Apakah??


Sampai aku terus bgn bukak lampu, carik spek mata..mak aku terjaga sbb terkejut tgk aku tibe2 bgn pakai spek..haha..die ade tny aku knape tp aku ckp xde pape pon..terus aku letak spek kat tepi aku sbb in case terasa x sedap ati blh pakai spek n terus nmpk je nak tgk keliling..haha

Td balik keje baru la cite dgn mak aku psl smlm sbb citer dgn die psl nmpak biawak besar tu...gelak besar die dowh!die pon takut gak sbnrnye smlm...muahahaha..i lap u lah mumy!










Layout baru..

boleh x nak buat layout blog simple2 gine je?hahaha..

ntah bape ratus kali aku tukar ni..tp mcm best plak main tukar2 ni..

not bad jgk kalau simple gni..x lah lame sgt nak loading kan?ke sama jgk eh?

aku dah byk buang html2 code bagai tuh..last2 terbuang html utk layout blog..haha..padan muka!

sepanjang petang ni aku asyik la buat bende ni..n aku rase GB pon sibuk men 'surf' tenet..sbb dr td die x kuar2 bilik.mkn pon br jap td..kalau die byk keje, mmg die dah mkn cpt2, pastu siap la die ke hulu ke hilir kuar masuk bilik..ptg ni aman sket aku.haha!

Masalah Di Pagi Hari





ah sudah!


mcm ade mslh je dgn pendrive ni..


camne nak buat keje ni?100% keje mmg bergantung pd pendrive ni...





uwaaaaaaaaaaaa



Weekends

Ok...weekends berlalu dgn bagus skali..tidak la termenung mengenang nasib diri je..hihi

Jumaat
  • tido lps solat subuh n bgn kul 9 lebih,tu pon sbb dgr bunyi sms (bagus pny anak dara kan?)..
  • iron baju keje utk seminggu (malas sgt nak buat ni!) n kain pelikat ayah aku..eh ayah aku nak g smayang jumaat, kain n baju melayu die kena gosok dl tau..x penah lg x bergosok kain bajunya..pelik aku..kalau aku mls, aku x buat pon kdg2 tp x sampai hati tgk die iron sendiri..hihi..so mmg gagahkan jugak iron baju die..
  • pastu angin rajin kus2 dtg..selongkar almari, kuarkan sume baju n rase cam nak ubahsuai bilik..haha..aku heret katil n almari sendiri..tp paksa jgk mak n ayah aku dtg menolong..hihi..kesannya:
shoulder pain...bagusss

  • sampai ptg....kemas bilik je..penat gile..kul 3.30 baru mandi (bagus x?)..plan nak g joging dgn membe sekampung pon hancuss..haha
  • malam, i had my 1st day ngajar tusyen for dis year..act aku mls nak g tapi dorang paksa2 jugak..so g ngajar la aku..
  • balik terus terkam laptop..haha..hantu tenet btol..kul 12 lebih br tido kot..

Sabtu
  • bgn subuh lambat..6.50am..hihi..tp x tido lps tu ok.terus rendam kain baju sbb smlm x sempat nak cuci..pastu layan tenet jap (sempat tuh!)..kul 9 cuci baju sume...
  • then sambung lg kemas2 bilik sbb x abih kemas smlm, kemas bilik smayang ayah aku..pastu selongkar la sume bnde, since abg aku ade balik die blh g buang sume sampah..
  • bile bilik aku dah kemas sgt2, terus aku terbungkang tido. (1st time tido kat bilik lps kejadian ular!)...rasenye dlm kul 1 kot until kul 3...bgn2 terus mandi..hihi
  • ptg, abg aku mulakan operasi die..tutup sume lubang2 yg ade kat dlm umah..hihi..2 mggu dah die buat ni..ni jugak sbb kes ular..
ok..setel 2 hari..sgt bermakna..hihi..tp penat sket la.x kisah sbb leh kuarkan peluh, at least!hihi

esok keje.MALAS!

Saturday, January 16, 2010

ptg td plan dgn my mum nak pegi berurut..sbb die x sihat sgt lately..so alang2 aku igt nak berurut jgk la..

tp org ckp muda2 x elok biase kan diri dgn berurut kan??nnti kena slalu berurut..tp aku muda ke??hahaha..dah tue kot, badan asyik sakit je..kdg2 pinggang..skrg ni menderita sakit punggung lak..duk lame2 mmg hazab la..sakit btol..nak kt sbb duk atas lantai, x jugak...sbb duk atas sofa pon sakit..

tp plan di atas x terjadi pon...sbb sume tido je ptg td except me yg sibuk beronline!hahaha

skrg ni nak update post2 yg bergambo pon x dapek..maklum la, x jalan kemana2..nak citer psl xtvt seharian pon, xde citer jugak..same je tiap2 ari..pagi2 kuar umah, lps keje kn terus balik umah jgk..kalau x bebelan menunggu la...ujung mggu pon mcm biase...cuci baju, iron baju, tenet2..ituuuuuuuu je la....

tp xpe, at least update ape2 pon boleh la ye..rase mcm nak masukkan byk2 petua je lps ni..hihi

minggu ni ade yg terasa dgn aku..apo nak buek..eden mmg buruk perangai..bertahan je la...byk2 kan sabo..tp aku rase aku x bersalah pon tp x kisah lah..dah org nak terasa kan..mane blh halang2 dong perasaan org..hehe

sory pd yg berkenaan! :)





Penyebab Stress

Act weekends ni aku plan nak g klantan..nak g umah liya since hubby die x balik mggu ni n die pon x balik kdh, so die ajak aku turun klantan....tapiiii adalah x dapek sbb my parents x bg permission.i dun know y aku ssh sgt nak jln ke mana2..mesti kn marah pny la..xde la mrh melampau2 kan, tp ade la bebelan sket2, kalau dah mcm rupe tu bebelan, mood nak jln aku pon dah tawar.so baik duk umah je..

Apakah weekend aku kena abih kat umah je??x ke stress namanye tuh..sbb tu la n3 di bawah kuar..hihi

Mcm mggu lepas, sabtu aku kuar dgn my fren.ayah aku bising jgk n my mum diam je tp aku tau die pon protes..haha..tp aku mmg x phm knape aku kn duk umah je???????????????????kwn yg seumur aku dah merantau ke ceruk negara dah..jalan situ jalan sini.aku ni nak jln ke tmpat yg sejam dr umah pon bising.tu blom kuar balik mlm2 lg, harus kena bebel 3 hari 3 mlm n konpem x blh jalan2 selama 4 tahun..tak, aku tipu je..isk3..tp xpe la. trime je la since duk dgn dorang kan?nangis....

xde la sampai kuar air mata darah..haha..gambar mesti baikkkk punyaaaa!!!!!
pic source:google

Mengadu dgn liya, jawapannya adalah:

"kawen je la, so ma n ayah x leh halang mu nak g jalan mane2 dah.."

Hampeh!tidak membantu pny kawan..huhu...

I miss my days mase kat labuan..wif my fren..ke mana shj bersuka ria.. :(








Wednesday, January 13, 2010




stress!

i'm not a child anymore....isk isk isk

:(

:(

:(



dah 2,3 kali bkk page new post...mcm2 nak tulis dlm kepala tp sbb mls nak susun ayat terus view blog balik...hihi

skrg tgh ade ceramah maal hijrah kat dewan sekolah..tp aku x join bersama kerani2 ni..naim siap tido lg tu dlm bilik PK HEM..kerani yg 2 org itu tgh bergelak ketawa..aku tgk sibuk bertenet...hahaha

ktorg kalau GB xde, mmg konpem xkan buat keje..asyik la melalak melolong sume org, bergelak ketawa la, makan2 la, surf tenet la..mcm2 hal..tp saat tu adalah best!hihi

Tuesday, January 12, 2010

Mayfirst

company lame dulu ade buat business kecil-kecilan..jual produk mayfirst..xde la beria menjual, cuma side income je la..tp xde side income pon aku tgk, fidah la..sume jual dgn harga ahli. even org tu bkn ahli.mane nak dpt untung.haha


some of the products ade loyal customers sendiri..produk dorang byk jugak yg bagus2..mcm minyak angin kat atas tu..bagusssss sgt..ramai customer cari ni..bile time promosi mmg x cukup la..sbb da ramai customer dtg n bgtau mcm2, aku pon try la..quite ok la..beli utk my kezen (asthma), die guna ok jugak katenye..tahan la..xde batuk2..

aku mmg bergantung dgn minyak ni..mesti nak kn ade stok dlm handbag..kalau tertinggal aku mesti rase takut je..sbb aku guna bile sakit kepala..seriously aku ckp mmg sgt baguss!bile dah pening2 tu, aku sapu kat bawah cuping telinga, dlm 2,3 minit mesti ilang...mmg sgt berkesan.xpenah lg fail stakat ni..

Guna utk gatal2 pon ok jgk..n also utk org yg sakit2 lenguh2 badan..pon bagussss..cuba la..aku suke je..oh, untuk sakit gigi pon bagus.sbb ade sorang customer tu mmg dtg beli slalu.aku tny la nak buat ape beli byk2 kan..

akaq customer: anak akak slalu kena sakit gigi..minyak ni bagus..letak kat gigi yg sakit..jap je ilang terus..

and their 2nd product yang aku rase bagus adalah ini:


Feminine hygiene wash..aku br je guna ni.beli ms promosi bulan 12 ari tu..sbb ramai sgt customer kate sgt ok..aku pon try la..mmg sgt bagussssss....bau sgt wangi..lps guna tu rase sejuk je n yang paling penting rase keringggg je ok.serius, aku rs aku sgt puas hati la buat ms skrg..rase bersih je..b4 ni aku ade guna brand ape ntah, lupe..tp xde la mcm ni.rs biase je..tp yg ni best la pendek kate...x reti aku nak terang panjang lebar..hehe

oh, ade kakak tu ckp utk org dah kawen bagus jugak..bagi ketat..haha..aku x reti..lalalalalala

Monday, January 11, 2010

Hmmmm

my mood gone tibe2 ptg ni...xtau la knape..

mungkin sbb pg td bergelak ketawa sgt kat ofis...

mungkin jugak penat...penat segala-galanya..

mungkin jugak mengantukkk..

ye...SEGALANYA MUNGKIN.....hmmm

EIO

kamis ari tu balik keje mymum beri 1 bungkusan ni..curious jugak..xtau dr sape..bukak tgk:
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*


tag nama utk EIO..hehehe..actually ni ktorg geng2 yg pegi induksi mase ari tu yg paln..buat sendiri je ni..pakat2 sume, so jalan..nak tggu dr atasan dah tentu2 la lambat..agaknye kontrak tamat pon x dpt2 lg..

BAGUSSSSS BUAT SNDIRIK!

tapi x pakai pon...hahaha..





Today

fuhh....fuhhh...penat giler ari ni.penat bercakap, penat buat keje yg dah tentu2 lah bukan keje aku...habis sume jadual keje aku tergendala.tp x kisah la..janji ade keje n bukan gaji buta x berkat..nak bg mak ayah mkn lg...lgpon xder la aku tercongok dpn laptop 24 jam kan..penat sei mata aku..

tp ptg ni maybe akan balik keje pukul 4..hehe..bkn sengaja ye, nak g PPD ambik ebook student n hantar charger2 rosak n also nak setel kan surat perjanjian..dah lame aku tangguh kan keje ni..jht btol aku ni..sian bdk2..

smlm tgk buletin utama kat tv, yg pasal nenek ditahan kat pusat hiburan tuh..astaga..ape nak jd la zaman skrg kan?mcm2 hal..hmm..

pastu tgk AJL..tp jap je la dalam 10.30 cmtu dah krohh krohh dah..hehe..bgn ngam2 mase dorang umumkan juara lagu..dgr la nama aizat..hihi...aku sempat tgk die perform..rase mcm sebak jugak la, ok je not bad la...aku nak jugak tgk yuna perform tp dah tertido dl sbb ari tu bace die kate nak wat kejutan la kunun..nak tgk jugak kejutan die tu..tp x tertgk lak..tp x rase rugi pon sbb aku mmg x minat die pon..

k la, nak stop merapu..nak g mkn jap pastu sambung wat keje, bykkkkk lagi ni...huhuhu





Sunday, January 10, 2010

Segar Bugar...hehehehehe

Segarnye....hehe...br lepas mandi..rase best je sbb aku jarang mandi petang..kih3.pemalas kan?tp mmg pemalas pon, malas mandi..xtau la knape.biasenye aku cuci muka, basuh ape2 yg patut, n tukar ape2 yang patut je..

agaknye mmg dasar keturunan kot sbb my twin, my sis n my abg pon malas mandi..hahaha..my twin lagi la pemalasssssss mandi..tp xpyh la crite tahap kemalasan die tu..hahaha..azam aku tahun nak mandi petang, after balik keje.hehe..org lain nak masuk tahun baru dah get ready dgn azam sume, tapi aku dah seminggu berlalu tahun baru, azam baru muncul...hahaha..harap2 terlaksana..aminnn...

smlm operasi kluar bersiar-siar..mase nak pakai sluar jeans aku, nak nangis okeh!masuk tu mmg boleh masuk tp bercinta la nak tarik tu..part punggung nak abih nyawa rasenye...muahahaha..tp butang ok je..hehe..mmg konpem aku dah gemuk la..sob3..abis la aku kali ni..x sanggup..

cmno la nak kurus kan..ko tgk je la mcm ptg ni, balik keje je ngadapp laptop..bkn nak g jalan2 kuar peluh..haih..ni la anak remaja zaman skrg..(remaja ke??)



Hari Ahad

Ari ni ari ahad...dunia blog mesti sunyi sepi je sbb sume cuti ujung mggu kan..tp kitaorg kat pntai timur sedang menyumbang bakti kpd negara..hihihi..bkn menyumbang bakti jugak, menghabiskan duit negara..ye la, keje x buat sgt tp onlineeee je keje..dah membazir duit nak bayar bil..hehehe

Ari ni pinggang sakit sgt..xtau la knape..mungkin salah tido kot..ye la, jap tido atas toto, jap atas sofa, jap atas tilam, jap atas lantai..kesian btol kehidupan ini..huk3..smlm tido tepi my mum depan tv..atas lantai je..die bergolek atas tilam..nak je g menyebok tepi die tp takut kena tolak je..lgpon aku mls nak bgn tido kat tmpat aku..hahaha...semenjak kejadian ular tu, sampai skrg still tido luar lg 2-2 orang..hehehe..tu pon x lena tido, asyik terjaga tgh mlm n mula la terbayang yg bukan2..@##$%^&^$$%@ btol...

Mungkin jugak sakit pinggang ni kesan daripada aku dah lame x sapu minyak panas kat badan..aku dah amalkan sejak duk uni dl lg, lepas mandi mestiiii kena sapu minyak panas kat perut n pinggang...mmg x penah miss la..n mase tu perut flat je..hehehe...g kelas je mesti org tny, 'adik sakit ke?'...hihi..sampai terbawa2 la ke skrg..kalau x sapu mesti rase lain mcm je..tp semenjak 2 menjak ni adalah dah stop sapu sbb xde jumpe minyak panas yg best dah..minyak yg dl slalu pakai, penjual nye dah x anta stok..katenye dah x produce lg minyak tu..sedihhh....bdn aku pon rase x sedap sgt dah kalau x sapu yang panas2 ni...igt nak beli creme halia la, nak kena mulakan balik..bkn ssh pon..sapu2 je, pakai la baju lps tu..x ambik mase yg lame pon..

Tp smlm baca blog redmummy..ade one n3 yg citer pasal chile creme form SIY..pastu tetibe rase nak beli tu je..mane tau alang2 tu leh kuruskan perut skali..hahaha...eh, kalau korang nak tau cari sendiri la kat page redmummy eh...aku mls nak link..hihihi..ye, keputusannya aku mmg akan beli mende alah tu...

Oh btw, aku skrg amat mls untuk menghapdet blog...xtau la knape..byk sgt citer nak gtau cni..tp sume dah jd tertangguh..ermm...


Thursday, January 7, 2010

Sempurna

Kau begitu sempurna
Dimataku kau begitu indah
Kau membuat diriku
Akan selalu memujamu

Di setiap langkahku
Ku kan selalu memikirkan dirimu
Tak bisa kubayangkan hidupku tanpa cintamu

Janganlah kau tinggalkan diriku
Takkan mampu menghadapi semua
Hanya bersamamu ku akan bisa

Kau adalah darahku..
Kau adalah jantungku..
Kau adalah hidupku..
Lengkapi diriku..
Oh sayangku kau begitu.. Sempurna…

Kau genggam tanganku
Saat diriku lemah dan terjatuh
Kau bisikkan kata dan hapus semua sesalku





Wednesday, January 6, 2010

Tak ada tajuk.

skrg lunch time..xramai pon kat ofis..hehe..aku mls nak balik sbb 1 jam tu mcm jap je duk umah...nasib perut x lapar sgt dah..so boleh tahan sampai petang kot aku rase..hmm...
skrg ni aku menyelinap masuk bilik Pembantu Tadbir (PT) sbb nak ber tenet dgn selesanya..hehehe..ramai plak kat luar tu, nak ber fb pon x tenang..guru besar lak elok je duk menaip guna pc blakang meja aku..cesss...
ari ni aku tlg cikgu taip minit mesyuarat..hihihi..PT dah marah2 geram2 je kat aku..xpe, lgpon aku bkn byk keje sgt pon...eh tapi aku kn g ambik ebook student kat PPD ni..tp mls sgt..huhuhu..next week je la kot..eh tapi boleh ke???arghhhhh...mls nk kuar!
eh aku ade byk crite bergambar sbnrnye tp xtau la knape mls sgt nak upload gambar ni....help3!!!

Tuesday, January 5, 2010

Campur aduk.

Eventho aku ni online 9jam sehari kat sekolah n blh sambung lg kat umah tp aku ttp jugak xleh nak update my blog everyday!kat sekolah xde kebebasan la..aku xtau ape kejenis nye guru besar kat sekolah tu asyikkkkk laaa nak lalu lalang kat blakang aku ni..mcm tau2 je aku xde keje n nak online nak update blog, nk layan fb..memang tau!jeles la tu..hihihi

Skrg agak bz kat sklah...xtau la bz ape tp ade je tiap2 ari nak buat itu la, ini la..selalunya aku akan plan nak buat ape pg ni, nak buat ape ptg ni sbb takut kalau guru besr tgk aku xde keje...hehehe.tp slalunya rancangan itu akan terbatal dgn sendirinya kerana bykkkk sgt agenda....jap tlg cikgu tu, jap tlg cikgu ni...kerani pon dah bising ok sbb aku terlalu lembut hati dgn org....asyik trime je org suh buat ape kan..langsung x bangkang..ye la, since aku xde keje kan blh la nak suh itu ini..aku x kisah pon, lg aku suke ada la sbb aku bkn byk keje sgt pon..sume dah setel so blh la nak tlg2...lgpon dah mmg perangai aku cmtu..tgk la kat compny lame dl..xpsl2 kena buli dgn bos..nam jahanam btol!huk huk huk

Owh, skrg aku dah makin mengganas kat sklah..dah mula kluarkan suara2 nyaring aku..hahaha..xblh2, kena kontrol ni..tell u the truth, kat cni aku kena jd hipokrit skit.skitttt je tau..hehehe..sbb aku tgk org mcm alim2 je n lgpon sume dah kawen..tggl aku je bujang trang tang tang..lalalala

Lately (eh bkn lately tp mcm dah lame kot) aku rase mcm best buat n3 tanpa gambar kan tp of cos la mesti yg membacenye rse x best, x happening..tp aku suke je bercerita..hihi..

Eh knape nuffnang aku dah 2 minggu x gerak2 income nye eh??kepelikkan di situ..hmmm







Monday, January 4, 2010

Si Abang dan Si Adik.

hihi..ari ni turn menonjolkan 2 org jejaka ini...

ajmal after 2 weeks...

aqil...after 2 weeks also....bdk kuat nangis..



same kan 2 beradik ini???hehe




Sunday, January 3, 2010

Anak Buah

aku skrg dah ade 4 org anak buah...3 laki n adini masih lg keseorangan bersama ank patungnya yg banyak itu...hahaha..

nnti aku letak gambar 4 org budak itam itu ye...skrg nak tgk perbezaan gambar adini ngan adiknye mase kecik...tp gambar adam xder byk lg la..adini dl aku simpan gambar die dr 1st week until die umur dua bulan...hihi..siap ber folder bagai dlm laptop ni..gambar adam yg ade ni pon cilok from my sil pny blog...

adini after 3 weeks...gemok gedempol kan??nasib besor ni dah kurus..jd model yg slim gitu..hahaha..dulu ms kecik gelap, skrg dah beso br cerah sket...tu pon tang muke..xtau la kulit adini ni, pelik sket..hihi

sama x muka saya dgn kakak??

adam...ni after 12 days (gambar dr my sil pny blog)...mcm kakaknye die pny muka...cerah sket ms kecik tp tgk mcm dah gelap ni..xtau la camne...xsbr nak tggu adam besar..hihi..

adam bagus sbb x byk ragam...adini dl ya allah hai..nangis je mlm2...penat btol..kalau aku jd mak bapak die, konpem insaf kejap nak branak...hahaha



Saturday, January 2, 2010

I dun want it anymore...

aku tak mahu bicara
sebelum kau cerita semua
apa mahumu siapa dirinya
tak betah bila ada yang lain

jangan hubungi ku lagi
ini bisa jadi yang terakhir
aku ngerti kamu, kau tak ngerti aku
sekarang atau tak selamanya
salah mu mau bicara
dan ku akan cerita semua
apa mahuku siapa dirinya
kerna mmg tak ada yang lain

terus hubungi ku lagi
jgn bilang ini yang terakhir
aku ngerti kamu, kamu ngerti aku
aku sayang kamu selamanya....

Hujan

ari kedua di tahun baru stillllll hujan lg kat trg...kat negeri lain xtau la plak aku...

tp hari ini, aku dah berjaya mandi!hahaha....skrg ni duk depan laptop wangi2 lg...menyapu segala mak nenek losyen krim...haha

mcm nak mkn kfc je ni..ptg nnti turun kb la jap..hihi


KFC HERE I COME!!!!



**n3 xder pekdah..

Friday, January 1, 2010

1st day of 2010

1st day 2010, hujan x brenti lgsg dr pg...nasib renyai2 je..kalau lebat konpem aku tgh bersusah pyh pindah brg lg yg xtau buat kesekian brape kali dah...skrg pon still hujan lg ni...mak ayah da lena depan tv n aku mengonlinekan diri...hihihi..

aku dah x ngantuk sbb dah tido td..bgn awal2 pg, online jap..pastu off laptop terus je tido smpai kul 2.30...mmg dasar kuat tido...hihihi...serius ujan2 ni mmg mls nak buat keje la..ceaa pdhal alasan je..mmg tiap kali weekends pon gitu.hahaha

baju utk next week blom iron lg...esok la kot...mls btol..n yg paling memalukan:

mandi pon x lagi!!!!


hahahahahahahahahahahahahahahahahahaha






New Yew with New Hope

Thank You 2009, Welcome 2010!

supposed ade 1 schedule post dah kuar tapi sgt mls so terpaksa buat live pny update je...hehehe

nway, today dah new year.tp aku rs mcm biase je.mcm tahun2 lepas jugak..xder azam pon sbb ntah la, aku x reti la bab azam2 ni...tp yg penting nak kumpul duit byk2 la..hihi

hope tahun ni hidup aku ader kesudahan la...sbb bile pk2 aku rase hidup aku mcm xder kesudahan la..xtau nak citer cmne but i have 1 tanda yg membuatkan aku pk "ermmm.btol la kot mcm org ckp"...dun ask me here sbb aku mmg xtau nak citer camne...bile aku pk pjg, mmg aku akan ckp mcm kat atas tu...takut jgk sbnrnye..tp xpe, berdoa je...moga2 tuhan berkati sumenye...korang x phm kan??hihihi....xpe..

aku nak korek2 ape yg terjadi 2009 pon mls...tp aku rs xder benda besar pon yg terjadi...sume yg biase2....dat's y aku ckp hidup aku ni mcm xder kesudahan..aaaaaaa.....takutnye...

1 je aku mintak utk tahun baru ni, moga lebih dekat dgn tuhan...tahun 2009 rasenye paling mls nak buat ibadah..hmmm..

nway:

HAPPY NEW YEAR

may this new year will bring newly found prosperity, happiness and love!





LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...