Sunday, February 28, 2010

Nasi Kerabu

Aku rase sgt2 haus la ari ni...sejak dr smlm lg sbnrnye..rase setiap saat je nak minum air...ari ni blum lg kul 11, aku dah abiskan 1000ml air suam...knape kah itu...aku kalau tibe2 rase pelik gni, mula la nak pk mcm2...hehe..nauzubillah...

Semalam g HSNZ, tgk sepupu aku punya anak..eksiden..3 org sekaligus kena...sian btol..kenanya ari isnin lg n alkisahnya aku dah lame x bkk fb, dorang dah bising2 dlm fb...smlm abg aku balik, tny mak aku "ma dah g tgk anak abg pendi?"....nah!mula la bebelan2 kepadaku....haha....x guna online tiap2 hari, tp xtau perkembangan...haha, ye la aku dah lame x on fb...jumaat tu on mane nk nmpk dah post yg lame2 kan???tp xpe, nasib ku ada abg yang sgt updated...muahahaha

Smlm x tgk brite sbb balik dr k.trg dah lewat...kul 10 br sampai umah...aku drive dgn tersengguk2 gitu..tup2 ari ni bace paper psl budak yang kena dera tu...sedih sgt..xnak la ckp byk2..tgk je kat link bwh ni...mcm2 la kan...

  1. utusan malaysia
  2. utusan malaysia 2
  3. utusan malaysia 3

Chow dl..petang ni ade tournement sepak takraw kat skolah..kena jd urusetia lak...bye..

Friday, February 26, 2010

1431 Hijrah


SALAM MAULIDUR RASUL
1431 HIJRAH/2010 MASIHI










Betul Betul Sedap!!!



Try la roti ni...serius sedapppppp sgt!
Ade gak dlm perisa coklat tapi aku more addicted to this...
Kalau layan sambil bertenet, tobat eh abis sebungkus aku sorang dlm 1 jam je!!erkk..
Eh tapi die cakap NO TRANS FAT...
Leh caye ke???
Hehe...

Jika Engkau Pergi....



Jika engkau pergi
Bulan dan bintang tetap masih di langit
Jika engkau pergi
Air mengalir takkan berhenti
Jangan khuatir tentang diriku
Ku janji takkan merinduimu
......................







Wednesday, February 24, 2010

Hot! Hot! Hot!

Serius skrg adalah panas melampau kan??byk sgt dosa hamba Allah agaknye skrg ni, termasuk la aku..:p

Peluh tak henti2 kluar, kluar plak yang stok menitis-nitis tu...haha...dah siap pasang kipas segala, tetap jugak peluh kuar henti...mslhnye dr pg tgh siap2 nak g keje pon dah berpeluh sakan...aku dah la pakai chili krim tu, perut meruap kepanasan toksah ckp la...

Kat opis pasang kipas sampai no5 pon x jadi hape gak...n for ur infomation, aku bukan lah pencinta ekon...org on ekon, aku g off balik sbb aku rase sgt la lemas duk dlm ekon...aku drive pon x penah bkk ekon..kalau ujan, bile dah kabur2 x nmpk sgt br aku on ekon, pastu dah ilang kabur aku off balik...haha..serius, i"m really not into aircond...xleh nafas mak..

To my future husband, jgn risau la kalau kite miskin xdpt nak pasang ekon kat umah pon...saya sgt la tidak berkecik hati...isterimu ini sungguh penjimat orgnye... :)

Ye, aku mmg penjimat...xblh tgk org bazir2..tp kalau bab shoping xpe je..haha..bab lain la, aku mmg pantang...kipas kat umah aku jarang bkk, tv kalau x penting aku mmg x pasang, kertas2 sila guna slagi boleh recycle...aku slalu je bebel2 kat sekolah kalau ade yg membazir..hehe..

Tapi dah dua hari ekon kat ofis aku paksa naim bkk...sbb panas yang x mampu dikurangkan oleh cik kipas...so bkk econ, n kipas bukak sampai no 5...tapi tetapppppp jugak berpeluh...perut sgt panasssssss!!!!

OMG...apekah penyelesaiannya????








Tuesday, February 23, 2010

PEMALAS

Ari tu giler berkobar-kobar semangat nak update blog...dah siap wat schedule ni, ari ni kuar cite ape, ari ni kuar cite mane....tup2 sampai ke hari ini x siap2 lg aku mengarang cerita...haha..PEMALAS!

Yang berjaya buat satu post je la...haih...camno nak kayo ni?

Skrg nak update kat skolah pon x sempat sbb bz sgt...seperti niase, bz membantu org2 yg memerlukan la...keje aku x byk sgt pn..tp xpe la, at least aku ade keje n sentiasa blh buat2 bz...hehe...

Ok la, serius otak blank ni...xtau lgsg nak tulis ape...sgt tidak bagus untuk keluarkan post skrg...hehe...chow!

Chili Cream



Hehe...ari tu aku ckp nak beli creme ni kan??sila cari sendiri la n3 berkaitan, aku mls nak cr link...hehe...

beli 2 sbb kwn pon nak....

Dah sampai pon tapi serius aku x igt lgsg bile...mmg dah lame sgt rasenye ni...2 weeks ago kot....hepi2...malam tu nak pakai sbnrnye, tapi adalah super mls nak g ambik creme kat bilik (aku tido luar)...

besar gedabak hokeh!

So pg lepas mandi adalah menerai creme itu...kasi kering btol2 tempat yg nak sapu creme tu sbb takut bile campur air, die jd panas melampau...skali pkai xde rase ape2 pon....rupenye bile dah berpeluh, hambik koooo....panas ya rabbi...bkn la tahap pedih2 gitu tp rase suam2 kuku panas...kwn aku ckp anggap je lemak tgh mencair...muahaha...btol jugak tu...think positive bebeh!

Monday, February 22, 2010

Baru Update

Sian blog aku...lame gile x berupdate..aku mls, nak bukak blog pon mls tapi blog walking tiap2 hari...hehe..aku bkk blog pon sbb nak bkk link blog2 yg best tu...kalau x, mmg x bukak la...angin hape ntah...

Juz came back dr interview ni...hehe...live punye update..eksyen dgn live update, padahal dlm draft timbun2 lagi crite lame pastu dlm fon berlambak lg gambar x transfer yg telah berkurun...akan disetelkan hari ini jugak, dah alang2 cuti ni kan...hehe...xpe kan citer lame?trime je la...hehe

Psl interview td, mcm biase je...kalau ade rezeki ade la...kalau dah tuhan kate xde, ko guna la org dalam ke, org luar ke, sluar dlm ke..tetap jugak xde rezeki kan...interview ict mcm biase la, tny networking, troubleshooting, server, router, n ntah hape2 lagi la...aku klentong je sume, janji dpt jawab..tu pon boleh aku yg tny dorang balik psl line tenet ni.bengap btol...hahaha...xpo la, janji dah lepas...

ok, itu je nak crite psl interview....hehe...nak siapkan n3 lain2 plak ni....mintak2 kerajinan itu sentiasa ade...aminnn...




*to syaida:dah dpt keje kan?congrats...lecturer ek?
**to liya:i dah jumpe ally iskandar gitn...hehe
***to cuaca:skrg ni panas kan???ni pon tgh redup tapi rse gak kepanasan...haihhh





Tuesday, February 16, 2010

Panas sgt skrg ni kan??ari ni rase panas membuak2 je...abih kulit mulit sume kering..

Ari ni sume yg balik bercuti kat umah ni dah balik k.l dah..tggl my twin je lg yg cuti sakan...skrg ni aku tggl berdua je dgn die,sampai esok...my parents g anta my sis balik k.l...

I miss ajmal... I miss adini... I miss adam... I miss aqil...

Sunday, February 14, 2010

Pemalas Lagi

N3 tertunggak byk sgt dlm draft tu...

Rasenye mmg dah x publish dah...

Sbb ade certain2 tu dah expired dah...

Muahahahahaha....

Silalah dtg angin kerajinan....fuhhhhhhhh...........

Thursday, February 11, 2010

Rindu kawan2... :(

Aku igt nak buat autopublish post, tp tibe2 emo sbb fidah msg2 psl ex-ofismate dl...sedih..bkn sedih biase2 je, like really sedih...xtau la knape kalau ckp bab ofis lame, rase sayu2 je...environment is not good actually, tp hbgn staff adalah yg terbaekkk kecuali boss2 la...huhu

Rindu sgt dgn kamu semua...

Hopefully 1 hari nnti dpt kuar together2...skrg sgt ssh..yg tu balik cuti, yg tu balik kg, yg tu x balik kg, yg lain x bercuti lak...hmm...nak sgt bergelak ketawa mcm dl2, kuar mkn ramai2, lepak2, stay kat ofis sampai 24hours nak siapkan tender, ngumpat2 ( x tinggal acara ni )...

Azli, Pian, Azhar, Serol, Paan----i miss u like hell!!!!!

Eh sume boys je aku rindu...haha...nmpk sgt gatal..

No la, ofis lame dl staff sume la lelaki, aku n fidah je pompuan...tp kite ditatang penuh oleh lelaki2 ini...thanks a lot frens...

Nak upload gambar, tp mls sbb lembap je line nih..



Bebelan

Duhhh....seksa bebenor nak create post ni..dah berejam aku tggu...punyeee la lembap nak mampus broadband ni.biasenye jam2 ni die ok je, tp sbb dah hampir 2 weeks x guna die, die buat hal...jgn kamu merajuk cuti2 ni ye...sy perlukan khidmat kamu... :) lepas ni sy janji akan cuba guna kamu sekerap mungkin...hehe

Td kat skolah lgsg xdpt nak online...server buat hal, xtau knape...sakit ati btol...dah la big boss cuti.time ni la nak beronggeng dgn tenet sesuke ati, tp die wat hal lak....igt nak siapkan auto publish post, tp x dapek gak la...sudahnye duk skolah td mcm org hape je, bosannnnnnnn gile...benci la..rase nak turn balik to my life ms kat company lame...fidah, i miss u...isk isk isk...

Tp xpe, dis week akan mula bercuti lame...syoknyeeeee...nak tido puas2, tp konpem xdapek punye la sbb org2 KL akan menyerbu..huhu..tp aku ni kan, ape kejenis ntah, bile time keje punye la mls nak bgn pg siap berazam2 lg cuti nnti aku nk tido lame2 gitu..tp dah tibe ari cuti tu, punya la hampeh, lepas subuh tu mata konpem terang benderang..ape kena ntah mata ni, ngada je tau...aku nak tido la..hmmm

Oh, chinese new year punya holiday ni agak pack la dgn kenduri sana sini...kwn2 ramai yg nak kawen dah..ahad n isnin dah di booked utk ke majlis kwn2...jumaat nak cuci baju, iron baju keje utk next week n kemas umah...sabtu nak lepak wif my dear fren fidah, kalau die x bz kat ofis la...hehe..sian fidah kn keje...pity u babe... :)

Ok lah, tibe2 kehabisan idea..pdhal td melambak2 je..hoho



*try nak buat auto publish post ni, kalau rajin...hehe

**laptop aku ni berkaren2 plak...dr td aku terencat2, kena renjatan letrik..herghhh...potong stim!









Wednesday, February 10, 2010

Komplen dari pihak atasan

Dah ade yg komplen blog aku xde update hari2...hehe..bkn xnak update, tapi no idea la...yilek pocik...xde citer pon nak gitau..benda yg dibuat hari2 adalah same je..so nnti bosan plak citer bende yg same kan?hari2 pegi keje, kul 5 balik..kat sekolah pon xde buat ape sgt...gitu je la aku habiskan mase tiap2 ari...so bored..

Plus aku x selesa nak update blog kat sekolah...ntah, rase mcm ramai sgt yg duk lalu lalang....sgttttt la x selesa...idea pon abih lari lintang pukang ikut org yg lalu lalang tu...bile sampai kat umah, hantu tido plak yang merasuk....asyik nak tidoooooo je kejenye...kdg2 tu tgh tggu isyak pon aku tido, end up isyak kul 4 pagi....tu pon nasib terjaga....eh tapi kalau x terjaga, mesti kedengaran suara mak aku tgh2 mlm suh bgn isyak...rasenye mcm setiap minit je die suh bgn, selagi aku x bgn...pelik, x tido kah?eh tapi mak aku mmg jenis yg ssh tido ponnnn....

Mlm bile ntah, aku sakit kepala sgt...rasenye sbb aku x basahkan rambut pg tu+bdn aku sakit2....so balik keje, aku mandi dgn harapan ilang la sakit kepala tu...tp harapan tggl harapan je la..sakit x ilang2...lps je solat isyak, ayah aku g mkn, aku terus off tv...kul 9 tido sampai la kul 5 pg esok, br bgn dgn jayanya...hihi...superbbbbb!!

Rase mcm nak buat jadual tido cmtu je hari2...tp bgn awal2 nak buat ape lak kan..kang ade la aku mengganggu tido org tu...hehe..ari tu pon bgn kul 5, mandi2 sume pastu ntah bape lame lepak b4 tolak g keje..bosan jugak cmtu...

Eh2, pjg plak citer aku ni kan?dlm2 xde bende nak citer, rancak plak jari ni menari2..hehe...ni sbb xde org kat sebelah aku, sume bertapa dlm bilik...bagusssss...k la, aku nak end kat sini..ponat la...


**dis nite kn ngajar tusyen...malas.... :( *sigh






Monday, February 8, 2010

Penat


aku xtau mende yg aku pk dlm pale otak ni...

tapi aku tau ade yg aku pk ni...

jiwa pon x tenang...






Thursday, February 4, 2010

Update ke 3

haha..ntah kali keberapa update blog utk hari ni...

Sbbnye my GB x kuar2 bilik dr td..kuar pon sbb ade kelas je..biasenye kalau die x kuar tu, means die xde keje la...duk sibuk layan tenet jugak or tgk2 gambar dlm laptop die..aku slalu je intai2...hahaha

Cuba kalau die byk keje, ke situ ke sini, kuar masuk..pening aku..x tenang aku nak buat keje (buat kejeeeee la sgt..haha)...

Tp n3 ke 3 adalah private kerana berupa luahan peribadi je..huhu

Pengubat Stress

Smlm lps keje, singgah ofis lame sbb nak jumpe fidah..die nak pinjam brg..

Igt mls nak naik ofis, tapi fidah byk keje plak..die punya project manager baru tu gile..time hampir2 nak kul 5 tu br nak bg keje byk2..tp xpe, claim je O.T...abiskan duit bos yg berlagak itu...haha...

Duk jap dgn die, borak2 bergelak ketawa..then aku TERPAKSA balik sbb malam tu kena ngaja...kalau x, konpem aku melepek je dgn fidah...haha

Mase tgh drive, aku pon terpk...mase dgn fidah td, aku rs jiwa gile tenteram laa...rase aman sgt, terlepas beban...xtau la beban ape, tp serius rase sgttttttt best...rase boleh bergelak ketawa dgn sewenang2nya....maybe sbb borak kat ofis lame, so mcm mengimbas kenangan zaman keje bersama la kununnye...hehe..aku dah lame x naik ofis tu...lame sgt..sbb rase nyampah dgn staff baru dorang n rs mls nak tgk ofis jugak..

Tapi rupe2nye aku sedar smlm, ketenangan aku ade di ofis lame n dgn fidah juge...herghhhhh

Cpt la dpt keje lain....boleh????hahaha... ;p

Nak duit sket boleh?hihi

Aaaaaaaaaaa....mula2 jerit dulu..hihi..

Duit dah xde..br bape hb ni...byk hari lg br hari gaji nak menjelma semula..sbb musabab duit xde adalah kena bayar roadtax kete bulan ni..melayang duit..

Hmmm...camne nak mengadap hari2 xde duit ni...dah la minggu ni je aku habiskan rm200..ntah ke mana2 aku buang duit tu.x phm btol..aku ni kan kalau balik keje, mmg xleh singgah mane2 la..kalau singgah jugak, mmg selamat la duit tu aku dermakan kat mane2 kedai..konpem!pdhal bende tu xde la berguna pon, tapiiiiiiiiiiiiiii nafsu nak jugak....haihhhhh...mslh!mggu ni tiap2 hari singgah kedai lps keje, tu yg hilang duit rm200 tu..haha

Eh camne ni?serius konpem bln ni x cukup duit.toiletteries bykkkk dah xde, nak bg blanja mak lg ni....aaaaaaaaaaaaa....cik madiani, sila pengsan skrg!



Tuesday, February 2, 2010

Aku agak bz tp nak jugak update blog...huhu..tgh tlg cikgu buat keje..bile die jengah tgk aku buat ape, aku bkk keje die..bile die dah x tgk aku tulis post ni..haha..keji.

Pg td dpt brite yg agak mengguriskan hati tp try to ambik x kisah je sbb xnak beratkan otak dan menyusahkan org sekeliling.tp aku adalah aku, tetapppp jugak nak pk..minum air pk, tgh buat keje pk, jalan g tandas pk, tgh borak2 pk, tgk hs lagiiii la pk...haih..

So berkongsi dgn my only fren yg tau sume, fidah...and alhamdulillah...she's byk sgt membantu...sbb tibe2 die sgt menyokong even yg ktorg pk itu adalh jht sbnrnye..huhu..thank god bg fidah kat aku..even die byk kekurangan tp die byk bantu aku...die open minded, so aku x kisah kongsi ape2 je dgn die...aku harap sume yg aku chatting dgn die td jd kenyataan...jht, tp x pe la..utk kepentingan diri sendiri...fidah pon tlg doakan skali..hehe...thanks dear!cayang kamoooo... :)

My mum agak x sihat skrg...dah bape hari asyik pening kepala je...smlm katenye sakit tengkuk ngan kat mata..pg td b4 aku g keje, die gitau sakit kepala plak dah..sbnrnye die ade darah tggi n dah sebulan lebih x mkn ubat ari tu...aku mmg x larat membebel sbb tau2 je la darah tggi ni kalau tggl ubat sebarangan blh bawak ke strok...risau la jugak kan...tp bile bebel2, die asyik jawab 'nak try'....try la sgt...geram jgk aku, tp xpe la..

Ari ahad tu abg aku cuti, so aku suh die bwk my mum g klinik skali sbb mak dah pening kepala byk hari jugak n die kate nak g chek darah tggi tu..

Balik keje, aku tny la die sbb tgk mata die bengkak...die citer rupe2nye darah die naik sampai 200!!ptt pening je..danger btol la mak aku ni..doctor tu membebel x igt dunia la n my che ngah yg bwk die masuk dlm bilik doctor pon membebel jugak..knowing my che ngah pny mulut yg mcm mulut berapi aku ni, mmg ptt la mak aku nangis...haha..doctor suh die mkn ubat jam2 tu jugak n setengah jam after that br blh balik sbb die nak tgk darah turun dl...doc ckp darah dah nak ke otak n nak beku..nasib cpt g hospital, kalau x al maklum la...seriau aku dgr....

Aku ckp la dgn die

aku: haa...jgn la mkn ubat tu lg...nak try sgt..

mumy: x buat dah lps ni..try je, bile dau kesan mmg x buat dah...

haih...mommy...mommy...degil btol!





LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...