Monday, April 26, 2010

Terima Kasih.

Aku sedang melalui hari2 yg mencabar dlm kehidupan aku...and aku bersyukur dikurniakan kwn2 yg sentiasa memberi sokongan moral...sumtime ade mslh yg xdpt dikongsi bersama keluarga dan hanya mampu dikongsi bersama kwn yg diharapkan dpt membantu utk terus hidup...


Aimi ZuhailiMadiani Mamat: semoga artikel ni mampu memberikan sedikit semangat untuk sahabatku ini mengharungi kehidupannya sehari-hari...

**thanks aimi, rase terharu sgt baca ayat mu sampai aku mengalir air mata... :)

**fidah n liya:thanks to kamu berdua jgk yg sudi mendgr mslh aku....i appreciate it so much!

Hari-hari seakan tiada harapan.

Ada waktu, kita akan merasa bahawa diri kita sangat tersepit. Susah teramat sangat. Seakan hilang segala harapan. Seakan lenyap segala ruang penyelesaian.

Jauh di dalam lubuk hati kita, kita akan rasa kecewa teramat sangat. Rasa ditinggalkan. Rasa diasingkan. Keseorangan dalam masalah yang menimpa tanpa ada sesiapa yang mampu menghulurkan bantuan. Kadangkala, ia adalah masalah peribadi yang kita malu untuk kongsikan.

Akhirnya mula timbul dalam jiwa kita satu perkataan:

PUTUS ASA. Kita rasa segalanya sudah tidak berguna. Segala usaha sudah tidak bermakna. Maka kita pun bergerak mengikut arus kerosakan untuk ‘self destruct’. Jadilah apa hendak jadi. Kita sudah tidak peduli.

Tetapi kita silap.

Allah SWT itu tidak pernah meninggalkan hamba-hamba-Nya.

Ujian adalah lumrah. Baik diuji dengan bencana, atau diuji dengan dosa yang tidak mampu ditinggalkan.

Tetapi jangan berputus asa. Usaha dan usaha lagi.

Yakin kepada Allah SWT. Berputus asa samalah dengan kita tidak lagi meyakini-Nya. Sebab itu, Allah amat membenci mereka yang berputus asa. Rahmat Allah sudah sangat luas. Justeru di manakah ruang kita hendak berputus asa kepada-Nya?

Kita langsung tiada alasan untuk berputus asa hakikatnya.

Walau terdorong ke pinggir gaung, kita tetap terus yakin kepada-Nya.

Yang terdorong hingga ke pinggir gaung itu sendiri adalah satu ujian.

Maka percayalah,

“Sesekali tidak, sesungguhnya aku bersama Rabbku yang memberikan petunjuk” Surah Asy-Syu’araa’ ayat 62.




Luahan Rasa

Sunday, April 25, 2010

Kekuatan

Arini mood semendung cuaca...

Nak buat keje xde mood...

Nak pk xde mood...

Nak balik...

Nak balik...

Nak balik...

Rasa diri ini spt x diperlukan... :'(










Thursday, April 22, 2010

Luahan Perasaan

Sedang mengonlinekan diri dgn jayanya sbb dah beberapa hari x dpt online dgn tenang...a super super bz week... :(

Jumaat ari tu br siap sukan, pastu td ada majlis persaraan GPK KOKO....3 days before today, sgt bertungkus lumus n balik keje lmbat sbb nak kena siapkan multimedia slideshow..fine, td nasib blh balik awal..2.30pm..

Tp esok ade lg lak majlis motivasi dgn ibubapa...aku xtau ape jadahnya aku pon kena terlibat sama...big boss siap remind awal2 lagi...takut aku balik la tu!hahaha...so dikala ini tggl la aku dirumah sewa ini keseorangan sbb hosmet ade keje luar kat genting ke cameron..lupe lak aku...esok br balik..tp ade kucing die utk peneman...sokmo duk kat pintu tu, agaknye pelik mane tuan die x balik2...dgn aku die xleh nak manja2, borak2...juz nak bg mkn tu blh la....dgn tuan die siap borak bagai nih...tp sokmo kena marah sbb die bz duk angkut anak die masuk bilik hosmet aku...haha..kucing2..

Bosan giler...teringat mumy dady..kalau esok xde program konpem aku dah zasssss balik umah even dah janji dgn ayah kate xnak balik mggu ni...huhu

Harap blh tido dgn tenang mlm ni tanpa terjaga dah...kalau terjaga nak sms fidah utk peneman....nasib ade kwn kesayangan...huhu..aku ni bkn blh kira, penat x penat mesti nak terjaga 2,3 kali gak 1 mlm...ape penyakit ntah...sukan ari tu even penat, tetap jugak terjaga...sigh..mata oh mata, knape ni??tido dgn lena ye... :)

Igt balik ptg td nak cuci toilet, kemas umah n bilik, iron2 baju, lipat baju, cuci tudung...tp hanya 1 berjaya dibuat-cuci toilet...hahaha....yg lain2 failed sbb tercongok je depan laptop ni...tp harap2 mlm ni berjaya iron baju...xnak la tangguh2..

Eh ok la, nak g tgk kucing main ape ntah kat luar bising2...bye!


Tuesday, April 20, 2010

It's encrypted!

N3 yang sgt simple disiapkan di tgh2 mlm....gigihkan diri...huhu..
Tp hanyalah utk tatapan di hari tua, menjadi kenangan yg berpanjangan...

:) sory guys!!

This is encrypted: ***





Monday, April 19, 2010

Help me mummy!

Rase mcm nk nangis sbb tetibe mggu ni jd bz gile..

Dis week nak kn siapkan video persaraan GPK utk ditayangkan ari kamis ni, smlm cuti ganti sukan skolah...so bkk skolah ari ni kelam kabut sket la sbb dah tggl 3 ari kan...act ade 3 org utk team production ni, tapi aku bengang je dgn sorang tu sbb bkn nak tlg buat pape..tny pon x...sakit hati tp tahan je la....dah la pasang lagu kuat2 kat makmal, aku ni jenis yg bile nak buat keje xleh dgr lagu kuat2...SERABUT!

So balik umah td terus try buat...ok la, not bad...ade jugak hasilnye...drpd duk makmal mcm haprak, nak buat keje pon x tenang..senang je kalau guna movie maker tu...juz drag drag n drag je...tp yg part story board tu la...aku ni bkn kretip pon...takat letak2 gmbar blh la...ni nk bermadah puitis mane la aku nk tau....bkn aku cikgu bm...lantak la, aku buat je ape yg termampu. korang nk ckp blakang, ikut suke la...at least aku dah buat even sepatutnya bkn keje aku pon!

Pastu pening dgn attendance sheet lg nak kn anta...kalau by emel je x kisah...ni liya ckp nak kn pos jugak...pos2 ni la yg aku maleh ni..ntah mane la pos office, xtau lak aku...dah la keje office hour, time bile tu nk kuar pos????stress gile!!!ni pon nk kena anta b4 25hb ni...x ke gile aku????

Sbnrnye byk gile dah n3 utk blog ni aku x buat...nak kuarkan n3 birthday liya, gambar sukan skolah x upload lagi pastu esok birthday tuttttttt, ntah sempat ke x buat n3 ni...kalau x sempat, sory la dear...huhu

Achik, aku nk bls komen pon x dang lg ni...huhu

And aku br teringat jugak, next week KONPEMMMMM bz lg sbb kena prepare documentation hari sukan!

Oh tuhan, bagi aku nyawa!!!!

:(
:(

Mummy, i want to go back.... :(










Saturday, April 17, 2010

Sukan SKPK 2010

Sukan skolah dah selesai smlm n skrg aku kat umah..hehe..kul 7 smlm berdesup beranikan diri drive jauh2 dlm utan...sbb ahad cuti so no point stay sana....

Hasil sukan skolah adala kulit menjadi itam legam sbb aku photographer, berlari kesana sini nak ngambik gmbar...tp di akhir2 nak abis tu aku mengalah n bg pd 2nd photographer..aku duk relax sambil masuk acara kupas epal n end up mkn epal yg dikupas tu sambil borak..mcm bkn bertanding je...hihi

Oh ye, the worst part is my face...pipi aku merah gile tp x kisah sgt la sbb biase kalau kena panas mmg pipi aku merah...kwn aku ckp, 'bgs la xpyh pkai blusher'...hotak ko! tp kali ni siap dgn package bengkak..ntah ape kena ntah...

Pastu yg paling menggerunkan lg adalah hidung aku mmg merah n bengkak tahap dewa...b4 dis xpenah lg even berjemur tgh panas...ke sbb aku x pkai uv protection eh?ke sbb aku dah slalu sgt duk dlm econ n jarang sgt main panas??lgpon smlm panas menyengat2....

Skrg nk kuar umah pon malu gilerrrrrrrr sbb nmpk sgt idung badut..uwaaaa


*p/s:gmbar2 nnti akan diupload...mls lg la pg ni...nak smbg tido jap...hihi



Thursday, April 15, 2010

Macam2!

Bulan 4 nak abih dah tp blog aku bp kerat je post yg kuar utk bln ni...sedih dgn keadaan blog...dl suke sgt bercerita tp skrg xtau la knape....shit!

Minggu ni agak bz sket...bkn bz sbnrnye tp penat sket...sbbnye:
Kamis - ada meeting (non-formal) wif staf gitn trg...so rabu after keje aku pecut balik k.brg...mula2 happy gile sbb leh duk umah lama2 la kan tp br aku igt jumaat ade sukan tahunan sekolah n sume kena terlibat..bangang btol, ntah ape jeles ntah nak libatkan aku gak dlm sukan2 ni..tension je! so, esok pg2 kena tolak mcm biase..mesti drive dgn sedihnye esok...jgn aku mengelamun n pk yg bkn2 dah la ms drive esok..amin...

Supposed sabtu pon ade plan but last minute cancelled...

Skrg tgh pk nk balik umah ke x sabtu tu...nk balik tp mcm penat gile, xnak balik tp hmmm...ntah la...kesedihan lagi....









Tuesday, April 13, 2010

Update tp berahsia plak..Hampeh kau!haha

Dah lame aku x update blog...ntah la knape..bk tiap2 hari tp xde nafsu nak update..maybe sbb dlm lab ni always penuh dgn cikgu2 n students, so smgt nak menulih tu xde...kalau update pon kat fb je la..hoho..

My latest perkembangan, xde ape sgt pon..juz aku dah pindah umah, duk umah sewa...so it's more to keselesaan, ok la even kena drive nak g skolah tp as long as xde sape nak ckp2 psl kite, ok je aku...sekolah pon dah ok, cikgu2 dah ok...biasenye awal2 aku mmg psiko sket...haha...sume nak pk buruk je..

Tapi from now on, aku akan cuba jadi hati batu...pedulik je ape org nak ckp as long as aku buat keje aku...tp skrg ni runsing plak internet skolah x elok2 lagi...dah repot byk2 kali tp no feed back from jaring....hampeh btol!aku bkn ape, takut gb je la pk yg bkn2 ttg aku, ckp aku x buat keje ke ape ke kan....haihhhhh

Eh mntak maaf la...nak buat n3 rahsia sket kat bwh ni...hehe



This is encrypted: ***










Thursday, April 1, 2010

Birthday Lagi..


Happy birthday acik mucek...hahaha
Moga cpt2 dpt keje, cpt2 kawen..
Jgn lupe ajak i tau..hehe
Trime la seprais dr i...











































Birthday gurl bersama hero jepunnya!!hehe




**Sory acik, mencuri dr fb... :p



















LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...