Saturday, May 22, 2010

Aku x pernah merayu kau hadir dlm hidup aku dan inilah balasan yg aku terima.


~~yes, sometimes aku mahu berfikiran kejam!

Monday, May 17, 2010



Skrg mood mls
nk update blog
sedang menyerang...
xtau la sampai bile kali ni...
harap2 kejap je...hoho

Thursday, May 13, 2010

Quote 2

For everything you have missed, you have gained something else;
And for everything you gain, you lose something else.

It is about your outlook towards life. You can either regret or rejoice..



Terkunci

Pg td housemate aku anta msg:

nape mai kunci mgga luar?huhu (die pggl aku mai, xtau knape...huhu)

Astaga..terkejut beruk aku..camne aku leh terpk nak kunci mangga luar tu..ntah ape yg ade kat otak aku xtau la...nsb ade jiran lalu, die mntk tlg jiran bukakan kunci mgga..rs nak ketuk2 kepala sendiri n nak lempang2 je...bodoh tau aku ni!!

Umah sewa aku ni, pintu utama ade 2 kunci...satu mmg kunci yg kat pintu tu la kan, satu lg housemate aku beli mangga supaya lebih kemas lg kunci...slalunya aku g keje dl n aku juz kunci pintu je...tp td aku pegi kunci skali mangga tu ape kehainye ntah...ish3

Kesian housemate, terkunci di rumah sendri...

Gagal Lagi!

Entry kat bwh tu sbnrnye aku auto-published...aku siapkan kul 8 lebih then set kul 10 sbb rsnye byk la pulakkkk entry smlm...xnak la berderet2 sgt...

Kononnye boleh mengawal emosi la kan.....tapi sekali xde de nye...blum smpai lagi waktu entry kat bawah tu kuar aku dah gagal...haha

Tp maintain men game dynomite sambil2 lap mata la...haha..skali x tahan sgt kul 10 lebih aku g mandi sbb igt leh la tenang2 lps tu kan..tp gagal jugakkkkkk....tp dlm berduka lara tu blh jugak solat isyak, ngaji2 n msg fidah dgn hujan2 yg turun di mata...hahaha...sampai la ke kul 11 lebih... :)

Tp bangga juga dgn diri sendri sbb x gitau sape2 pon..sorang2 je tenangkan diri, nasihat diri, n blablablabla...i'll try my very best utk xnak susahkan sape2!! :))

Ok, masuk bab lain plak eh...skrg tgh Piala Thomas kan??sedih sgt sbb xdpt tgk..mesti ma n ayah tgh tgk dgn semangatnya kat umah esp ma la, mesti dgn komen2 die yg x henti2 tu....kitaorg mmg peminat badminton n also bola sepak...tp kali ni aku dah ketinggalan...xdpt tgk..sedih..kalau nk tau pon tny2 org je, kalau x xde la info.. :(

Tak sabar nak balik umah...


Wednesday, May 12, 2010

Hari ini byk mslh tapi boleh mengawal emosi....

Byk pulakkkk luahan hati aku ari ni kan...

Sumenye yg menyakitkan hati pulak tu...

Tp alhamdulillah, i still can manage my emosi la...

Ada jugak hal2 kecik yg mengganggu emosi, tp cuba sedaya upaya tidak membesar2kan n control myself...

Sbb starting from 1 peristiwa ari tu, aku dah janji dgn diri sendiri nk cuba kuatkan diri, blajar berdikari, selesaikan mslh slagi terdaya, x menyusahkan kwn2 n etc2....

Aku hrp aku boleh buat sume tu n aku dpt sokongan dr pihak2 tertentu...

Aku berdoa padamu Ya Allah supaya dipermudahkan segala urusan aku dan memberi kebahagiaan kepada kami....

Aminn...






It' me!

Some of my frens asked me "fren list mu dlm fb sume mmg kwn2 btol or ade yg mu approve je yg org add??"

My answer is sume fren list tu adalah org yg aku knl n aku still nk contact dgn die...kalau ade yg x kenal add aku, mmg aku akan ignore je...n kalau ade yg mcm kenal gitu2 je pon aku ignore je sbb aku mmg bkn jenis yg semborono je (word tu aku tibai je, xtau ape maksud die...ngeh3)...

Bkn la aku sombong or ape kan tp aku mmg xleh nk trime bende2 gitu...aku rs aku mcm dikurniakan satu rase yg dpt menilai org...kalau aku rs mcm org tu xleh dibuat kwn, aku mesti mcm mls nak layan or ape2 je...n mostly yg aku predict tu btol pulakkkk...dah byk kali dah berlaku sbnrnye....so syukur jugak aku ade instinct cam gitu...

Aku mmg x suke melayan org2 yg aku x kenal...n aku x suke jugak berkenalan2 tu...like mcm slase ari tu, aku ade dpt call dr nombor yg x dikenali:

org tu: helo, madiani ke?

aku: aah...sape ni??

org tu: x kenal ke?? (kalau aku knl, aku x tny bodoh!)

aku: x ar, sape ye?

org tu: kalau sy kate kite satu skolah menengah dl??

aku: ermmm...x kenal kot..

org tu: kalau sy kate kite clasmate, kat Seri Berang SPM 2002 blablablablabla...(mase ni aku dh tau sape die n aku mmg x suke die ms skolah dulu..)

So, aku terus tekat button merah kat fon aku...sory, aku bkn jenis penlayan org2 gitu...serius, i dun know why i cannot trime org2 cam gitu...kalau nk call, ckp je la terus terang sape...yg ko nak berdolak dalik, bermadah pujangga, puitis2 pehalllll????ngan org lain boleh la melayan, ngan aku soryyy okkk!!

Act bkn sbb aku x suke die ms skolah dl, terus aku letak fon....tp mmg kalau org2 yg call aku or msg aku yg berteka teki cam gitu, sory la...i'm not interested!buang mase aku n buang cdt aku nk layan2...bkn sombong, ego, berlagak or wat ever tp my perangai is like that...

Aku x suke yg jenis main2 ntah hape2...igt aku xde bende lain ke nk buat selain melayan kate2 bodoh ko tu???x kira pompuan or lelaki, yg nak main2 gitu mmg aku x suke!

Sory!!







Quote 1

The most difficult phase of your life
is not when no one understands you;
It is when you don't understand yourself.....








Cikgu, tlg jgn berlagak!

Bongok ok!

Aku sakit ati ahhh tadi...

Td tlg cikgu media siapkan keje2 die yg berkaitan dgn Pusat Sumber Sekolah yang pd dasarnya (ewahhh..hehe...) bkn keje aku pon...tp terpaksa la tlg2 sbb die duk sebelah aku, nnti ape pulak kata die aku x tlg kan...so aku terpaksa la sbb x larat nk dgr mulut die pot pet pot pet kate byk keje....

Lgpon kene ringan2 tulang tlg cikgu kat sini, nnt ade mulut2 yg ckp mkn gaji buta pulak...pdhal bukan dorg yg byr gaji aku...dah mmg keje aku cmni, nk buat cmne kan???tp xpe la, kdg2 boring jugak xde keje...so tlg2 la, smbil2 blh rapatkan silaturrahim...

Tp bile aku buat keje tu, aku stress gile ok!mmg yg teramat2 stress la...ntah bp kali aku marah2 die...huhu..soalan2 yg kn jwb byk gileeeee pastu die mcm xtau pape lak..bengang la aku, cmne nk jwb kalau xtau ape2..pastu tny2 aku, dah sah2 la aku xtau sbb mmg bkn keje aku n x perlu pon aku nk ambik tau..sbb tu aku bengang je..

Nsb jugak die mcm jenis yg x ambik ati tp xtau la kan...hihi...tp lps aku mrh2 die wat lawak pulakkk, x jd aku nk mrh...rs nk lempang2 muke die...huhu

Sory to say la, kdg2 aku rs cikgu2 ni menyusahkan org la...aku dah keje kat 2 sekolah n aku rs same je perangai cikgu2....bkn nk mrh dorg mntk tlg tp kdg2 tu yg x masuk akal pon ade...bile org x leh buat keje, pandang2 rendah kat org pulak...ape die igt die tu sume pandai ke??kalau pandai sgt, ko buat la sendrik!pehal nk mntk2 tlg plak???

Ples la, sume manusia x perfect ok...baik dr segi ilmu, perangai, fizikal n ape2 je..so bertolak ansur la n jgn nk kutuk2 org mcm die tu cukuppppp ilmu sume...eh, aku ni dikira mengutuk ke?????hehehe...

Aku bengang dgn sorg cikgu sbnrnye so terluah sume2 ni..no no, bkn cikgu media itu....walaupun perangainye cmtu tp aku ok je dgn die...ade ah cikgu sorg ni, berlagak!piiiraahhhh mabuk!!berlagak la ko, mentang2 ko cikgu BI!!!!

Bkn aku nk kate sume cikgu x baik ok n bkn aku x kenang jasa2 cikgu yg bg ilmu kat aku....tapi ples la!plessssssssss!!!!!

JGN SBB NILA SETITIK ROSAK SUSU SEBELANGA (sambil angkat2 tgn mcm karam singh walia)..

Sekian, melaporkan dr SK Padang Kubu...








Yeahhh!!!

Dulu kalau mkn kfc snack plate or yg shrimp set tu mesti licin pny siap side order potato wedges lagi...tp isnin lepas mkn yg shrimp set tu ayam seketul n coselow x dpt diabiskan pon...knape kahhh????

Bkn paksa2 diri xnak mkn tp mmg dah x leh masuk dah pun...rs full gile dah perut..

Smlm breakfast dgn milo n roti sekeping pastu kul 10 makan nasi secuit je sbb sakit perut melampau2..then mlm mmg x rase lpr n xde selera pon nk mkn....

Last2 pagi ni br breakfast yg sama mcm smlm...dasyat2...mcm btol2 kurang mkn skrg....bkn diet ok tp mmg xde selera...

Ari tu ade beli epal utk mkn mlm kalau2 lapar kan tp sehingga ke hari ini x berusik pon buah tu, dah nk buruk dah pon...hihi..roti gardenia beli yg pendek tu pon br 3 keping luak, ari ni dah expired...haha

Tapi berat badan still mcm biase...xde turun2 pon...perut pon still membuncit..hohoho

:))





Tuesday, May 11, 2010

Keje

Sabtu ni ade gotong royong la pulakkk...sempena Hari Guru...gilo, ape kehainye hari guru nk kena wat gotong royong lak...pening aku...pastu ahad tu ade ceramah anti dadah la...

Kononnye hari guru kali ni nak buat program yg berilmu, berfaedah, penuh dgn maklumat...kononnye la..hampeh je...GB br xde bangkang2 lak sbb mmg dah plan dr awal kan...pdhal cikgu2 sume x setuju tp mcm biaseeeee la...ckp blakang je la...

So skrg tgh berpk2 nak balik ke x ujung mggu ni eh??rs mcm xnak balik je tp mcm boring pulak duk cni...nk tgk cite korea... huhu

Monday, May 10, 2010

10 Mei 2010

Alhamdulillah...
Allah masih pjgkan umur hingga ke 25 tahun pd hari ini...
Semoga sentiasa diberkati olehNya dan sentiasa dikurniakan rahmat, nikmat dan rezeki yg x terhingga...
Diharapkan aku tidak lalai dgn nikmat dunia dan dlm mengerjakan segala suruhanNya...
Amin...




Happy Birthday to Nurmadiana Mamat
&
Happy Birthday to Nurmadiani Mamat


:)


10 Mei 1985
10.15am & 10.20am














Sunday, May 9, 2010

Masalah Nuffnang

Sila perhatikan objek di dalam bulatan.

WHY???

KENAPA???

MEI SI YA???

Dulu aku elok je glitteri ok, tetibe ari ni tgk jd ordinary dah????

Aku mane ade letak ads lain pon kat blog...apakah mslhnye ni???

Tolong saya, bantu saya... :(








Campur

Hari ni will be agak bz la kot...

Ada majlis perpisahan utk GB n penyerahan tugas utk GB baru...

Aku mcm biase, akan jd photographer...majlis mula kul 11 nnti...

Then kul 2++ akan gerak ke Seri Kalong (ye kot....aku lupe la tapi ade kalong2 la...hehe) utk majlis bersama kakitangan lak...

Tibe2 aku rs mcm rindu je nk bergambar...lmbt btol fon nk siap...makanya ini membuatkan sy terfikir utk membeli camera...ngeh3...tp kn fikir dl la...tgk budget..

Pastu rs nak mkn eskrem Cornetto sbb smlm tgk iklan kat tv...rs dh lame x mkn eskrem...kalau ngan fidah dl slalu sgt mkn, hampir tiap2 hari dan perut pon membuncit bagai juara...haha

Oh bln 6 nnti byk btol kenduri kawen tapi kalau yg buat 4-6 June tu most probably aku xkan dpt dtg sbb ade projek besar bersama family...hehe...mggu berikutnya blh la menghadirkan diri dgn jayanya...

Ok la, xtau nk merapu ape dah!

Babai!





Selamat Hari Ibu



Ma,

Selamat Hari Ibu..
Terima kasih dgn ape yg diberi, di ajar, dibebelkan dari kecik sampai besar ni..
A lot of kisses from me to u..
Love u mummy!

Saturday, May 8, 2010

IE x best!

Sory, post kat bwh paragraph die jd dekat2 la...x suke i...aku dah tekan space 2,3 kali pon bile post kuar cam gitu gak...biase post guna mozilla or chrome tp terpaksa guna IE sbb guna laptop abg mie....laptop canggih siot tp ade IE je...ape brggggggggggggggggg bossss?????hahaha
Tp post guna mozilla yg terbaik ok...

Minggu Ini Adalah Best

Rs mcm x cukup plak cuti ujung mggu 2 ari..hehe
Sbbnye cuti 2 hari mggu ni mcm byk xtvt plak..plus abg mie ade kat umah, lg best..xde ar boring...even die kdg2 mcm singa garang ok..psiko btol..haha...bile mandi nak suh aku mandi2 kan die lak...nak gosok2 blakang la, ketiak die la..eeei...ngek btol...haha..eh tu sbb die sakit, kalau x, xdenye aku nak baik2 hati...pirahhhh...
Jumaat bgn kul 8.30 terus mandi okeyyyyy...vangga i dgn diri sendrik..oyeahhhhh!!!haha
Aku jaranggggggg sgt mandi awal2 gitu kalau ari cuti...biase kul 2, 3 br mandi..tu pon sbb nak smayang zohor..kalau g pasar pon pg2 tu, xdenye aku nk mandi...cuci muka, gosok gigi, tukar baju terus berdesup je...bagusssss kan???hihi
Pastu rendam baju, masak nasi (nasi je sbb my mum xde...tggu die ada br masak lauk..ngeh3), online....pastu ma balik terus bersilat kat dpur dgn die....n ptg aku dah lupe apakah xtvt yg aku lakukan...tp ok la, x boring sgt..
Ari ni lagiiiiii penat...bgn pagi2 igt nak mandi tp xde nye...online dl jap...haha..tp jap je sbb lps tu kemas2 umah dgn abg mi n ma...penat ok!sgt2 berpeluh, mcm dah turun 30 kilo..ok, melampau..haha...tp serius la, penat gile..akhirnye mandi pada jam 2.30 ptg..kah3
Dah abih kemas sume, sapu2 n mop lantai terus siap2 nak g kenduri kat kg sebelah...pastu balik kenduri, tukar2 baju aku kuar g k.brg...isi minyak kete, ambik duit, ma suh beli ikan n sayur2...pastu g lepak umah che ngah jap sbb sume ade balik...joe n anis ade..uwaaaaaa....rase seperti tidak ingin pulang ke padang kubu tempat jin bertendang itu...isk3
How i wish mggu ni cuti hari pekerja skali lagi...boleh?hehe

Thursday, May 6, 2010

I dun know wat happen to me.. :(

Ptg smlm tetibe je fon klasik aku ni buat hal..tetibe off n bile aku on xleh buka...aku try la cas, kot2 abih bateri sbb mmg bateri mase tu tggl 1 bar je lg...ble dah cas tu, x kuar plak sign die charging n aku try on xleh...yes, aku dah cuak thp gaban sbb tibe2 je berlaku...tp ms tu aku biar je dl cas, kot2 la lame br die masuk kan...biar je dlm 20minit, tgk2 xleh on jgk...try kat plug lain plak, stilllll x blh jgk..


Ambik ko, mmg cuak abis-abisan dah...so decided to go kedai yg beli ari tu...kemas2 brg sume n berdesup balik keje awal, singgah umah jap ambk resit n warranty card pastu terus chow..


Smpai2 kedai, crite la kat die..then die try cas elokkkkk je terpampang kuar sign charging tu!!serius, aku rs mase tu nk tumbang kat situ jgk!so die mntk nk cek charger, kot2 rosak...cek2 tgk ok je...ape kejadahnye fon aku ni?????nak main2 ke????lps dah setel borak2 kat kedai, ambk fon, window shopping jap (sempat lg tu!) pastu trs balik cpt2 sbb tkt mlm...


Aku rs bulan ni sgt2 mencabar la bg aku...byk sgt mslh yg x diundang yg memerlukan kekuatan n kesabaran aku...kalau nak kira air mata yg kuar dh blh penuh tangki utk stok air sebulan rsnye...


Balik je dr baiki fon td, duk jap dlm bilik, tibe2 'ter'nangis...ntah, xtau knpe..rs otak kosong je, xde pk ape pon...ade la pk skit tp xnak besar2kan sbb rase mcm mustahil je..tp x mustahil jgk n aku nk jgk pk bende tu...nangis jap je, xde smpai teresak2..air mata je yg mengalir dlm 10minit cmtu..pastu trus g ambk wudhu, smayang asar..


Ms nak solat maghrib, aku menguap n then bile nk ttp mulut bawah dagu jd mcm krem, xleh nk ttp mulut.tp x lame,lps tu kat bwh dagu jd keras gile…takut jgk ble pk2 kan sbb ari tu kaki, naik ke punggung naik ke tangan td n skrg dah naik ke muka…ape ni??jgn takutkan aku….


Yg sedihnye mase solat tu, air mata x brenti mengalir…pk bnda yg aku xnak pk n risau sakit tu..lps doa2 tarik bantal, baring+nangis tepi sejadah…lame jugak..lps tu rs lega sket tp stil jgk nangis yg xtau ke berapa ribu kali dah utk bulan ni.. L

Hope ape yg aku pk ni x terjadi btol2 la...aminnnn

**Sigh

Wednesday, May 5, 2010

Masalah Tido

Smlm xtau knape tido x lena...pdhal mase kuar tu mata nk bukak pon x larat dah..tup2 smpai umah elok je segar bugar..

Dlm kul 12 tu lena jap pastu terjaga kul 2pg...tido balik n after dat every 1 hour akan terjaga hingga la kul 6.15 pagi..bangun n siap2 nak g keje sume...

Aku ada mslh tido mlm la...cmne eh nak bg lena???ade sape2 ade idea x?aku xtau dah nak buat ape, penat camne pon mestiiiii jgk terjaga tgh mlm...









Why Oh Why????

Smlm adalah sesi terapi diri..hehe...balik keje kuar g mesra mall..n telah berjaya merembat 1 beg adidas kat al-ikhsan..ngeh3..
Cantikkkkkkkkk bangat ok sampai aku rase nak tido peluk beg tu je smlm..x sbr2 nak guna...cantik cantik cantik...hehe...tp mcm biase la, xde gmbar sbb fon xde kan...huhu..yg bestnye shoping partner pon ckp cantikkkkkkk sgt...lagiiiiii aku suke..hehehe

Oh ya, pg td mase tgh doa lps solat subuh tiba2 aku rs sume ujung jari tangan aku ni panas pijar camtu..pelik gile..pastu cpt2 nak sms liya n tgk liya ade sms aku ckp die sakit urat sume..kebetulan btol...cuti kot minah tu ari ni sbb xleh bgn..smlm punggung aku kebas gile smpai ketuk2 pon x rase ape2..takut jgk..n hari b4 smlm(kelmarin la kan??hehe..), kaki aku yg buat hal..aku bgn nk g tandas, tibe2 rs mcm terpaksa heret kaki sbb mcm xleh jln...sms liya ckp "aku nk lumpuh ke?"..hehe..nk kate kebas x pon, juz mcm kena heret je kaki tu nak jln...

Pastu pg td lps rase jari2 gitu sms liya "ya, aku nak mati ke?ni ujung jari sume rase pns2, maring punggung kebas blablablabla..." huhu...harus la kena dgn liya kan sbb sebut gitu...aku ni sokmo suke pk yg -ve2..haihhh

Ni rase pns tgn dah ilang tapi die g ke telapak tangan pulakkkkk....awat ni????

Tuesday, May 4, 2010

Kehidupan Yang Seperti Biasa

Dah lame sgt aku abaikan blog ni kan...sejak suke menulis rsnye xpenah selama ni kot brenti tulis blog..kalau paling2 malas pon mesti ade auto publish tp ni nan ado apo2 pun...isk3..nk kate mls, tu dh mmg alasan klise kannnn...hehe


Act xder citer sgt skrg ni..plus emosi kurang stabil semenjak 2 menjak ni..kang nti asyik blog citer sedih je...mcm x best pulak kan...mcm hidup aku ni x penah hepy plak...nnti anak2 aku bace, "cian mumy, xpenah hidup gembira...sedih je.." hehe...


Owh, baru2 ni fon rosak...ntah byk songeh plak die..agaknye nak manja2 kot..br dgr aku nk beli fon baru, die dah buat hal..blum lg buat keputusannnnnnnn...alahai kesayanganku ni...so skrg guna fon nokia yg klasik2 je..hehe..ok je, ringan..x rase mcm bwk fon la pulak....lame jugak tu nak tggu fon tu siap..makanya ini akan menjadi slh satu sbb jugak mls nak blog nti sbb xde gmbar kan..hehe


Ari tu kuar dgn fidah pon xdpt ambk gmbar..fidah hampeh, malu2 kucing plak..kalau fon aku sendrik, aku tibai je tgkap gmbar tgh2 org ramai..pedulikkkkkkkkkk la aku kan..semangat blogger katakannnn...kih3


Ujung mggu lps, adik bradik balik kg..akaq n abg zam x balik..so yg balik hanya abg, kaq, k.na, ajmal, adini n aqil...adam tggl wif mamanya...uwaaa...rindu adam...tp xdpt ambk gmbr dorg jgk sbb fon xde...kalau x, aku giler je ambk video adini n ajmal gaduh2..hihi..my god, budak bertuah 2 org tu, pening kpale...asyik la gaduh..ajmal sgt suke usik2..dah tau adini tu x suke, die nakkkkkk jugak ngusik2...nak terbalik umah..


Hal keje lak, nothing interesting pon stakat ni...mcm biase, melepak je kat lab ni..kdg2 tlg cikgu media buat keje..nak check sume pc pon x check2 lg sbbnye mls..hoho..tp now dah mula ngajar bdk2 tahap 2 utk kls ICT..ok la...nak terkluar anak tekak aku duk jerit2...dasyat btol bdk2 skrg...oh, GB aku kena tukar yo!hehe..harap2 GB baru ok la, xbyk songeh..


Ok, now aku dah xtau nak citer ape...hehe


Tata.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...