Tuesday, June 29, 2010

Hello

Hye.. :)

Sory la da lame x update blog..xtau ape mslh..bkn mls n bkn xde citer..maybe semangat menulis tu dah ilang kot..huhu

Pg td smpai2 kat skolah, singgah kat kantin jap..tgk ade mee goreng yg masih panas2 n basah...uwaaa..rs nakkkkkk je tp tahan2 sbb dah bekpes kat umah dgn roti..bahaya ni kalau mkn lg sbb nnti kul 10 turun mkn lg..not good, not good...

Lately suka sgt mkn...xtau la knape...risau wehhh

Tp smlm org2 kat ofis tegur nape aku kurus je skrg, ade prob ke?hahhaha..mslh tu biase la, dtg dan pegi dlm idup kite...tu 1 of the reason jgk..another reason is aku mmg on diet..tp xde la strictly die..cuma nasi skrg mmg ambk sket je tp lauk byk la..haha..mlm2 x mkn dah, kalau lapar sgt pon minum milo je la...

Tp skrg ni bile blk ujung mggu mesti mkn nasi mlm2...alohai, rosat diet aku....huhu

N3 ni xtau la ape tujuannye...haha..sekadar menulis..

Tata.




Friday, June 25, 2010

Virus

Ari tu kan balik dr cuti2 m'sia, alya kena demam campak...tp alhamdulillah kejap je..terkejut jgk sbb biase mesti lame je kan...tp die mcm 2,3 ari gitu je...ok la kan...

Tetapi rupa2nya die tlh menyebar virus2 itu dlm diam2...muahahaha...

Berikut adalah mangsa2nya:

Mangsa 1-Yuhanis

Haha..meah ni mmg emo lebih...cebik2 je...dlm mata pon die ade...sket je lg nk kena mata hitam...

Mangsa 2-Abg Joe kesayangan adini...

Ni dasyat..muka bykkkkkkk gile..kat bdn pon byk jugak..kat dlm mulut pon die ade...sikso dowh..paling byk antara mangsa..huhu

Mangsa 3-Ain debab..

Ni nak baik dah...tu yg senyum je tu..kalau x, emo je manjang....nangis je...haha..ma aku ckp, die ni pon bykkkkk gile ari tu..nk ambk gambar yg kat blakang, die x kasi...shy2 cat..haha


DAN SATU2NYA INSAN YANG MASIH TERSELAMAT DAN SEDANG BERDEBAR2 MENUNGGU GILIRAN ADALAH

Basyarudin...haha....elok je peace2...

Yg penyebar virus lak xnak gambarnya diambil...skrg die jd tukang menyapu2 ubat2 kat blakang kakak, abg dan adiknya...haha





Saturday, June 19, 2010

Shopping raya...hahaha

Hallu....lama x nampak kan?tetibe shoping raya je...haha...sory, i think n3 psl cuti2 m'sia aku dah mls update kot...malas nak karang2 citer pastu nak upload gmbar lg..tgk je la yg dkt fb tuh...nak muntah tgk byk2..hihi..

Td g shoping baju raya...gile semangat ok, pdhal pose blum abih ganti pon...haha..mcm biase, yg pegi harus la 2 family...at first, igt joe yg nak drive..tibe2 g umah, die br bgn tido...hampas ok!lastly, aku jgk yg jd driver...yg peginye aku, ma (kena pegi sbb penting utk tny jenis kain yg mane elok...haha), yuhanis, alya n ain...c.ngah xnak pegi sbb die dah beli baju raya awal2 lg n die campak anak2 die suh g beli baju raya dgn ktorg...kejam tau mak dorg ni...haha....die syg nak tgglkan kes die tu...

Bertolak dlm kul 12 n heading to JAKEL...tp sampai2 je tgk kain hampeh..x cantik pon..so my mumy suggest g kedai yg baru bkk sbb tailor kat kg aku ckp situ byk kain cantik2...so g sana n bile masuk kedai, kagum gile!!!!kain cantik2 sgt n murah(kot!hahah...x peduli dah harga..)...rambang mata dah...ramai gile org ok...ain dah pening2 lalat...dan inilah hasil rembatan kami setelah 2 jam 30 minit bertapa di situ.. :)

Ktorg tema tahun ni kaler koko since aku sms kaq tny nak kaler ape, die ckp die dh beli kaler koko...so beli la kaler koko...c.ngah plak dah beli kaler biru so yg lain2 pon cr kain biru la..

No 1-7 yg family aku punya, 8-12 c.ngah pny...hahaha...no 3, 7 n 8 kain jenis cotton tu..lembut sgt3!!!tp murah lebih 60% dr harga biase pny..suke3.. :) ma duk berzikir je kat telinga suh ambik kain tu sbb die kate lembut sgt n sejuk...pdhl ms tgk 3 kain ni, kami dah siap bayar yg lain2..last2 ambik jgk...p lg bayar..huhu

No 3, 4, 5 & 6 adlah sume kepunyaan aku...ngahahahha...xpe, bayar pkai duit sendiri ok...3 & 5 sgt3 cantik!!yuhanis adalah sgt jeles dgn aku...haha...no 6 adalah utk buat baju je sbb kainnye kaq dah beli kat indon dl...lame sgt dah..yg ni pon cantik sgt!

No 2 & 12 adalah kain baju melayu untuk my dad, abg mie, ayah ngah lan, joe n bad...no 11 & 10 adalah kain dan baju untuk yuhanis, alya & ain...no 8 anis pny n 7 ma pny...

Total keseluruhan yg ditabur kat tokei itu adalah..RM525.20 (59 meter)...ok x??tp x kisah la sbb sgt puas ati!!! :)

Lalalalalalalalala..... :)

Sampai umah c.ngah pukul 6.40pm...maka bermula la sesi menunjuk2 dpn c.ngah...die tgh iron2 baju,tp at last stop sbb kami sume duk ganggu tunjuk kain...haha...muke c.ngah x puas ati ok sbb tgk sume lawa2....tp kontrol je x tunjuk jeles...ngahahahha...lawak je c.ngah...

Overall, i'm very satisfied!

:)











Friday, June 11, 2010

Yo!

Hi sume...

Aku nak cite psl cuti2 m'sia ari tu tp sedang mencari ms yg sesuai..sbbnye mmg akan menghadapi kesibukan mggu ni n mggu depan...alamatnya, jd cite basi je la cite langkawi tu...huhu..akaq n k.na (mls nak link..haha) dah buat lame dah...apooo daaaa....

Yg buat aku mls nye jgk, nak upload gambar tu...bykkkkkkkkkkkkkkk sgt ok!dah la penat2 upload kat fb, skrg nk upload kat blogspot pulak???tu yg mcm pk 2 3 4 juta kali tu...hahaha...dasar pemalas...

Eh, tibe2 rs nak g kemas2 umah la...gagal lg misi update!

Adiossss





Wednesday, June 9, 2010

Fuhhhh

Hi all, lame x nulis ni. rs janggal pon ade..huhu

Act xde mood nk bertenet2 sbnrnye, bkn kat blog je tp kat fb jgk...dah berlambak2 request ignore tu...serius, rs muakkk je tgk sume ni..

Lgpun, bln mei thn ni rs mcm bykkkkk giler peristiwa sedih..x terkira..dun want to blog about it sbb nnti blog ni jd blog citer2 sedih pulakkk...sejak akhir2 ni asyik down memanjang...

Tp xpe la, yg terjadi dah terjadi...wat ever it is, life must go on...so, here i am! :)

Awal bulan 6 2010 diserikan dengan percutian family...best sgt n a lot of pics to share here...skrg tgh resize picture....sgt2 x larat...so, tggu je la update yg seterusnya k!

Next week maybe bz sket sbb nak kn stat utk PMSN Bonding 2010 kat sekolah sekitar dungun n ujung mggu pulak byk kenduri kawen...yg kenduri ujung mggu baru ni x dpt attend sbb tgh holiday...so mggu ni kn paksa diri jugak utk pegi majlis kwn2...

Fatin n Yanie, SELAMAT PENGANTIN BARU...sory, xdpt dtg...fatin, nnti majlis sebelah yoe insyaallah adeq g k!

Ok, smpai cni dulu lah...

Btw, kesan holiday adalah diri merana demam...huhu...and mostly ramai yg demam..abg n adini pon demam...alya siap demam campak lagi..haha...cian lia, nasib cuti skolah..



Tuesday, June 1, 2010

Happy 54th Birthday...


SELAMAT HARI LAHIR MA

Ma,
Semoga sentiasa dimurahkan rezeki, kite g mekah same2 ye? ;)
Semoga sentiasa diberikan kesihatan dan dipanjangkan umur..
Semoga sentiasa diberikan kebahagiaan hendaknya..
Semoga dijauhkan dr segala kezaliman..

Amin...

I lov u mumy...





LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...