Friday, July 30, 2010

Tag Duit 2 Juta

Okies...kali ni nak jwb tag from my sis plak...ntah bln bape lg die tag ni...haha


1. Cam biasa la, ckp sapa yg baik ati antor tag ni
~~ kakakku yg tercinta...

2. Tag kan kat kwn2 korng yg semestinya akan layan berangan bersama2 korng (nak tag kat 2 juta kawan pon tak pe)
  1. Acik (x sure la mu penah wat ke x cik...lantak la...hehe.)
  2. Miss Ummi
  3. NaaChan
  4. Syaida
  5. Yong
Anda2 sume kalau rajin nak melayan tag merapu ni, sila lah....jgn malu2..buat cam umah sendrik ye...hehe

3. Dah tag kena la jenjalan war war kan kat kwn korang kan yg korng nak bg 2 juta kat dorng
~~ pegi jalan tapi war2kan tu kalau aku igt la....hehe

4. Apa agaknya angan2 korang tu? korang berangan nak buat per ngan duit ni?
~~ erkkk....tercekik aku...haha. byk 2 juta tu...bg aku dpt dl la, br aku list nak buat ape... haha..bolehhhh????

5. Cuba korang cakap camner kita nak dapat duit banyak camni kat dunia reality ek
~~ berbisnes la dgn yakin, semangat kental dan blablablablabla..haha.

Thursday, July 29, 2010

Tag from Acik Kemal

Ok, tagging time...hehe..dah lame, br nak buat...ni dr achik kemal...kih3
Skrg beransur2 utk siapkan tag yo!

1] Adakah anda happy sekarang?

~~ermm...biase2 je...skrg ni ssh nak happy tahap maksima...x mcm dulu2...sedih kan?? :(


2] Apakah benda yang boleh membuat anda happy?

~~ape eh???kuar dgn org tersyg kot!hahahahaha


3] Pernahkan anda menerima tag?

~~pernah tp ssh nak selesaikan sbb ikut mood...hehe


4] Nyatakan warna yang anda suka.

~~biru pd azalinya tp skrg slalu memaksa diri utk beli jugak kaler2 lain sbb baju dah bykkkkk sgt kaler biru....mcm bosan je tgk...haha


5] Berikan 9 orang yang anda mahu tag. Sila beritahu kepada orang yang anda mahu tag supaya dapat respond.

~~9????gile la...mane nak cr org...haha..buat je la sape yg terlintas...
  1. RaihanaMamat
  2. MareldMajid
  3. Puan As
  4. Yong
  5. MissUmmi

Ngeh3...sila buat kalau rajin...sape2 yg dah penah buat tag ni x pyh la buat lg, tp kalu rajin nk buat lg sekali pon xpe...hahaha....byk lg kwn2 aku tp sume mcm x aktif blog je...xpyh la letak...buat ssh aku je nk cr link..haha.

7] Nyatakan sesuatu tentang orang yang anda tag. Nak tulis panjang berjela pun takpe, asalkan anda happy.

Nombor 1 - kakakku...so no explaination blh???hahaha...rasenye die adalah manusia paling berdikari n paling byk dugaan kot dlm family...kih3...xpe, kuatkan semangat Puan Nor Raihana!

Nombor 2 - kakak iparkuuuuu....xde ape nk explain blh??hehe..oh, mempunyai dua pasang anak yg cantik dan hensem....anak daranya sgt getik2 gitu...haha

Nombor 3 - ni adalah wife sepupuku...sabahan...br je dpt puteri dan tlh lengkap sepasang...azam (anak sulungnye) rambut kerinting2 gituuuuu.....comelllll...kalau amira rambut gitu mesti lawaaaaa giler....

Nombor 4 - my fren ms kat ums...same course n agak rapat dgn die even berlainan geng...ktorg same2 anak bongsu, same2 manja, same2 homesick, same2 rendah (tp aku lg rendah dr die...hehe)...byk jgk same ni..hehe..kdg2 ade org ckp muka kami hampir2 nak sama...yong dah nak dpt master..bagus2!rajin budak ni...haha.aku jeles dgn die sbb die dah pegi umrah...yong, sila doakan aku murah rezeki..hehe.

Nombor 5 - aimi!!kwnku mase kat kmb...ermmm...camne leh rapat ehh??owh, ms form 3 same2 dorm...jd rapat la sbb katil die sebelah katil aku...byk kongsi suke duka ni....pastu sambung form 4 n form 5 same kelas...lg bertambahhhhh rapat n die adalah best fren aku mase kat seri berang...kan mie kannnnn???? :p

8] Ni soalan cepu emas nih. Adakah anda happy dengan apa yang anda ada?

Ermmm....not fully happy lagi...sbb aku nak beli kete, rumah, tanah, bwk parents g haji, dalam bank ade at least 5k (xpyh nak harapkan duit suami utk buat sume2 ni...x adventure yo!!)..lps tu br kawen dgn meriahnya, ade anak2 yg pggl aku mummy.....ok, br aku happy.. :)

muka org separa happy..

The end!






Wednesday, July 28, 2010

Rajin la kamu wahai nurmadiani mamat!

Cadangnye balik umah ari ni nak siapkan keje..nak listkan senarai akaun zoom-a, nk bg kat GB...tp sudahnye...duk tukar template blog jeeee dr td...pastu duk tgk fb...camne la nak siap kejenye?

Ish madiani ni...knape la malas btol ni...

Ni pon mandi x lg, iron baju pon blum, kemas2 baju kotor nak wat balik esok pon blum..aishhhh

Tapi harap2 mlm ni blh siapkan sume2 tu..dah byk sgt keje tertangguh kat skolah tu...dgn blog skolah nye yg x abih2 update....adooooiiiii la....

Esok mesti lg mls kat skolah sbb dah hari kamis...duk terkejar2 nak balik je..haha.





Zaman dulu2.


Carilah yg mane 1 aku...hehe

Terasa ingin kembali ke zaman itu sbb mau kurus kembali..

Wakakaka.

Maafkan saya yo!

Ok, maafkan gua.

Gua terasa mau update blog lg.

Hehe.

Ermmm....pd sesiapa yg penah tag aku, aku mntk maap bebyk la...sbb aku x penah buat...kih3.. sbb nk kate aku mls, x jugak...tapi lebih kpd...ermmmmmmmm...xde idea kot nak jwb tag tu...jgn risau, nnti sy cuba cr link tag2 itu, dan letak sbg peringatan utk menjawab okeh!

N3 ini especially utk org ini, org ini dan org ini....sbb anda yg rasenye slalu tag sy..oh, tidak ketinggalan, org ini jugakkkk....

Sila jgn pernah menyesal dan serik tag sy...lenkali tag lg ye sbb sy akan buat bile sy rajin.

Hehe.

Terima kasih.






Tiada ilmiah.


Inilah keadaan gua sekarang.

Sbb mcm byk keje x siap (inilah akibtanya kalau bertangguh)...hari ni smgt2 nak setel keje satu persatu, tp kwn baik pulakkkk dtg melawat...senggugut, dan kesudahannya mmg xde mood la...buat keje pon skit2 je...smlm stress sbb die x dtg lg, ni die dh dtg pon stress jgk sbb die dtg pakej dgn senggugut tu....aduuiiii....

Awal2 td g ofis, bergelak ketawa mcm biase. je sbb xde rase sakit pon lg..pastu naik je lab, sakit pon menjelma...terus aku rs nak jeling org, mulut muncung sedepa...haha.

Td suh zura bawakkan pad bile die balik lunch nnti, sbb xde pad nak tukar...bdk2 ni la, asal period je mai mntk pad dgn aku...sudahnye aku lupe nak topup dlm beg...nsb ade lg 1...tu yg suh zura bwk tu, nak tukar nnti...skali minah ni, baik pulakkk die pi sound kat ofis:

"oooo...byk nak bwk ni..sorg ni suh bwk charger, sorg lg nak modes"

Hambikkkk...free2 je org tau aku period...haha..nasib kat ofis ade 2 org jantan tu je...xde la malu pon sbb dorg tu mmg dah biase...sorg tu adik je pd aku, sorg lg dah kawen.....maka dua2 tu dgn segeranya menjawab:

"patut muncung sedepa je.....td molek2 je"

Haha.

Nampak sgt muka aku tgh xde mood..kih3

Ok, sekian n3 x berilmiah utk hari ini..

Tuesday, July 27, 2010

Cuti-cuti M'sia

New Castle
22-24 July 2010



Thanks 4 the great moment!

Random Update

Nak update blog secara random...

  • Bulan 7 dh nak abis..nnti bulan 8, bulan pose....mcm x bersedia je lg tp nak x nak kena hadapi...
  • Sejak hari ahad lg nak update blog tp x terupdate sbb tgn mcm berat2 je nk tekan "new post"....
  • A lot of things yg x setel2 lg...hal keje mostly..zoom-a, blog sekolah, blog bisnes liya....sigh..knape mls sgt skrg ni... :(
  • Mood x brape stabil skrg ni (tibe2 je...). mungkin sbb PMS...
  • Berdoa supaya diberikan Tuhan kekuatan utk menempuh dugaan dlm kehidupan ni...kalau blh xnak tunjuk kat sape2 bile sedih, kecewa, menangis, riang, happy....biar hidup biase2 je...
  • Semoga murah rezeki slalu...byk nak beli ni...sgt2 memerlukan laptop baru tp no fulussss buat ms skrg...ade lg 1 hal yg x setel... :(
  • Arini mcm sedikit malang...duit hilang la (nasib skit je..), tu la, ini la....mcm2...sabar, sabar dan sabar...
  • Bile berperasaan mcm ni, rs nak balik, pejam mata sambil telinga sumbat dgn earphone dgn harapan cpt2 terlelap sbb selagi x terlelap konpem mcm2 berpk...
  • Nak beli sandal utk g keje...n 1 lg slipar utk jln...smlm g tgk kat al-ikhsan, ade cantik (nike or adidas...lupe dah..) tp hati x rase nk beli lg...pdhal mmg nk dah...knape ni?
Sudah...cukup la sampai cni je aku merapu2..

Sory...ntah pape...

Tuesday, July 13, 2010

Problemo.

Boleh x aku nk pakai pampers?

Hehe.

Aku DIMESTIKAN byk minum air masak..kalau x, kulit aku mesti nmpk teruk...tp duk skolah ni dah makin berkurang aku minum...paling byk blh abis pon dlm 1600ml je...dl mase keje kat tmpt2 lain sokmo paksa minum lebih dr 2000ml sehari...kulit pon nmpk sgt beza dr skrg..

Tp alasan yg buat aku mls nak minum air kat skolah ni adalah toilet jauhhhhhhh sgt..x larat nk jln..pastu kalau g byk2 kali kang cikgu2 mesti kate tangki bocor..sokmo g toilet...haha.

Ye la, dah minum byk mesti la slalu nk buang air kan?aku slalu tahan2 kencing n kesannye dah terasa ni..nak kencing mesti sakit je..kdg2 smpai kuar air mata tahan sakit..n kalau x tahan sgt, tgh2 kencing tu aku brenti sbb biasenya bile nak abih tu yg sakit btol tu...kesannya jgk, kencing x puas la...dl Doc penah bg ubat...rasenye nak kn carik balik dlm kotak2 ni mane ubat tu...nk mkn la..

Xpe kan mkn ubat yg lame dah??

Hehe.

Apakah solutionnya ni??

*Sigh..




Ok, selesai!

Smlm tlh mengodek html utk mengetahui siapa yg bersalah...dan ternyata bkn slh nuffnang..hehe..mmg xde dlm html blog coding2 nuffnang..blogger la ni...menyampah gile..

So, terpaksa la bkk balik tutorial2 nk letak balik coding2 tu sume...dah la pyh..kureng btolllll la...

Akan TETAPI,

Blogger tlh membuatkan sy syg kepadanya...hehe...sila lihat gambar di bawah..


Utk layout br ni, die telah sediakan add gadget kat tempat2 utk kite letak iklan nuffnang tu...mmg memahami la kiranya ni...haha

Utk letak iklan kat belah atas tu, blogger dah sediakan tempat utk add gadget...so, add je la html tu...so siap...sng gile!!!kalau yg sidebar pny, xpyh ssh kan...pilih je nk letak mane...tp yg mslhnye adalah utk iklan yg antara blog post tu...bile aku letak kat ctu, die kuar kat bottom of my page not in the between of the post...so, terpaksa jgk godek html ni...bile ntah nak rajin..nnti2 la..biar dl..hehe

So, kesimpulannya..slalu2 la tukar layout...sng jeeeeeeeeeeee!!!!!!

Hehe.

Monday, July 12, 2010

Nuffnang lagi...herghhh..


Eh, ke nak kena salahkan blogger ek??ape2 je la...

Alkisahnye, aku try tukar layout, gn template blogger yg baru...bgs giler...cantik2 n drag2 cam gitu je...xpyh nak godek html mcm dl2...

Da ok sume...tp ari ni terperasan pulak nuffnang xde...uwaaaaaa...knape ni????smlm elok je ade...xkan tibe2 html rosak pulakkk...

Esok kalau xde jgk ni, nk gn godek html la....

Herghhhh...bikin panas tau!





Stat Counter

Td bkk blog tgk stat counter tu no: 6661..pastu ckp dgn diri sendiri kalau dpt 6666 ni bagus jugak ni..haha..tp berangan je a..pastu ttp je blog..td bosan, bkk lg..tgk ade ini:


Ngeh3...berjaya mendapatkan no ini...tq pada sape2 yg telah sudi menjenguk blog ni..

Adios!!!!

Sunday, July 11, 2010

Bosan!

Bosan gilerrrrr arini...igt nk kuar tp ketidaklaratan la pulakkk...so stay skolah je la..

Pg td sempat la update blog sekolah jap..tp bile budak2 ramai masuk lab, line pon slow..so layan fb je la..sampai ke ptg pulak melaratnye sambil2 chatting dgn adikku syg, si hanis hartini...huhu..tp bile tgk fb lame2 pon xbest jgk, xtau nk buat ape..dh la ari ni ahad, sunyi sepi la jap dunia fb n blogging ni...blog lg la, mmg xde sorg pon dlm list tu yg update...tension jer...dh refresh byk2 kali, duk tajukkkk tu je sume...uwaaaaaaaaaa...

Nak update blog, tp xde source pulak since guna pc lab ni je...mls nak on laptop dgn charger yg bermasalah itu...so xde la gambar2 yg blh dibuat modal utk update...hihi..maka merapu raban la gue disini...

And aku merasakan mesti lps ni byk n3 kenangan2 kat ums..haha..skali buat, sokmo je rase nak buat...syok pulak igt memori lame2..

Serius bosan!!!!!!







Saturday, July 10, 2010

Cuba


Cantik x layout baru i?????

:)




Kenangan UMS

Bila liya bace n3 makanan kat bawah ni, mek tu request duk buat n3 kenangan kat ums la pulakkk...aku ni time rajin2 ade je halangan nak update blog...gmbr2 ni sume dah upload dr kamis ari tu, tp nk buat citernye asyik tangguh2..mcm2 mslh...

Kat ums dl, sape yg x penah pegi pantai mmg penipu besar la...3 thn ok duk depan pantai, xkan nengok je semata2...konpem n wajibalrunnah la mesti pegi pny...

Aku ngan liya jgn dikata la...tiap2 ptg mmg konpem pny ktorg jln ctu...haha..kalau weekends plak pg2 bangun g joging (sbb tu dl slim skittt...skit je la...haha) ..pastu kena kejar ngan anjing...takut giler...pdhal anjing tu bkn kejar pon..die ikut je, mcm monitor ktorg lak...baguss jgk..

Tp bile ktorg lari, die lari..bile ktorg jln, die jln...bl ktorg jln cpt2 sbb takut die, die pon jalan cepat2 jugak..bedebah btol anjing tu...serius takut....

Aku penah 2 kali kot kena kejar anjing...abih berterbangan slipar2 n payung(time tu ujan..)....haha..lawak gile...

UMS's beach...

sunset.....
cantik......
rindu......
:)

our proud...

Ni kalau jalan kat pantai, konpem menara ni nmpk je spjg jln tu...so sila imagine sendiri camne dekatnye kami dgn pantai...gmbr ni ambk ms nk lintas jln nak g pantai la...

wan jugakkkk...even yg lain dah skrg...haha

Liya ni kalau emo2, mula la nak nulih2 kat pantai...byk aku captured die nulih2 ni..tp kang tepek kisah lama kat cni, mau gaduh laki bini pulakkk...aku jgk yg ssh...hahahhaha

kedai kegemaran.. :)

Kalau byk duit skit, mkn kat pantai mmg wajib la...mee goreng basah of cos..tu mmg menu kegemaran aku dgn liya...ms 1st time order ni, ktorg ckp nak mee basah...sekali dtg mmg mcm mee basah tp kaler putih...ala2 mee kungfu gitu kot...org2 sabah ckp, kalau x sebut 'goreng' tu mmg dorg akan bg tu la...haha...x sedap tp bedal jugakkkk..


candid by liya...

us..

me n our lovely ain... :)

Gmbr2 ni sume diambil pd hari yg sama..ms ni g pantai ngan ain (rumet liya)...she's our junior n we love her so much... :)

Aku rindu.................pantai... :(






Thursday, July 8, 2010

Terkenang zaman jepun.

Terkenang aku, terkenang zamang jepung..
Makang ubi kayu sapa perut naik kembung..

Haha.

Tu lagu mat over yang aku sokmo dgr kat THR..best jugak.. :p


Ptg smlm kat sekolah, lapar gile...nak g cr mknan ringan kat kantin utk lapik perut tp asyik tangguh2 malas, so x turun...maka berlapar la aku..time2 lapar kronik gni, mesti rs nak g mesra mall tapau makan...ye, situ je aku tau...lain2 aku x brani g sorg2...haha

Tp gile la kan drive 40 minit pegi-balik semata2 nak beli mknan...xde nye aku nak buat, rela aku minum milo je...haha.

Balik umah, tgk ade la mushroom soup campbell yg beli ari tu...so, wanna give it a try...hehe

Rs smgt2 je ni nk mkn..skali dah siap sume, rase la...bluwekkkk, lgsg x best!rsnye jauh beza dgn yg maggi punya...kalau maggi pny sebijik mcm soup piza tu..n aku rs piza ambik tu je pon..haha.suke ati aku je...

Tp yg bezanya yg maggi nak kena masak tp campbell ni letak air panas je.tp lantak la, x sedap..mkn x sampai half, aku dah biarkan tertonggeng kat sebelah aku ni...hampeh, ade lg 2 bungkus tu...mane nak buang ntah...derma je la kat ofis sekolah tu...dorg sume kuat mkn..haha.

Mkn mushroom soup ni, tingat pulakkkk zaman study kat UMS dl..ni peberet aku n liya ni...sokmo ade dlm list mknan yg akan dibeli bile dpt ptptn...haha.liya la yg rajin masak...aku dtg je bilik die, dh blh mkn2...sedap.bkn liya masak sedap, tp sup ni mmg sedap.ngahahahhaha..

Lps tu biskut ni pon include dlm makanan yg mesti dibeli jugak..tp dl bg kami biskut ni mahal. Oleh sbb liya jenis x berkira dlm bab mkn2 ni, die sokmo beli dan aku la pembedalnye...haha.

Sbb tu aku SYG liya..haha.


Juga biskut ini penting utk dicicah bersama milo sbg bekpes b4 g kelas...best ni, tp kalau dgn air milo yg aku buat la...liya pny air milo x best..haha..aku ni jarang nak suke dgn air milo yg org buat sbb x kaw...aku suke buat kaw2, xpyh letak susu or gula pon...sedappppppppp sgttttt...kalau tambah creamer lg sedappppppppp...hehe.

Kdg2 kalau kite kaya kite beli roti n tuna mhl tu kan liya???

Pastu bile kaya+rajin jugak, kami buat nasi goreng yg kaya dgn telur dan ayam (aku penggemar telur yg tegar.. :p), pastu masak tomyam...besttttttt gile wa ckp lu!!

Oh, mihun PAMA juga wajib ade dlm senarai mknan itu...

Rindunya zaman belajar...best sgt utk dikenang...plus UMS is beside the beach...lg la aman damai utk dikenang..haha.






Wednesday, July 7, 2010

Dunia oh dunia!

Tetiba gua merasakan line broadband kat umah sewa ni elok pulakk laju mlm ni...jd bersegera terasa ingin menulis di blog...

Bile eh, smlm kot...borak2 dgn kwn aku..die cite kwn die yg kena tahan dgn polis..sbb potong kat double line kot..lupe dah aku..then borak2 dgn polis tu..dialog lebih kurang gni:

bapak polisi: so, nak kire camne ni??

yang disaman: sy xde duit ni encik..ade rm50 je..ni pon kete company..

bapak polisi: ni ade 3 org ni...sorg lg kat blakang tu...

Kwn kpd kwn aku tu pon bg la rm50 yg die ade tu..

Yang buat aku tergelak sampai nak berguling2 adalah, polis tu siap bg baki rm20 ko!!!!!

!@#$%^&*(

Apakah jenis polis ni?????

Haha..serius aku rs mcm bodohhhh gile polis tu...yg ko nk bg baki tu knape, ambik je la rm50 tu kan...org bg rezeki lebih, die ambik kurang pulakkkkk...serius, tolol!

Hahahahahhahahha.

Nk solat isyak jap, after dat nak smbg buat auto-publish..

Yeayyyy!!!






Budak zaman sekarang..

Td ade sorg student tahun 5 dtg kat makmal bwk e-book yg br je dpt..jumpe EIO, mntk betulkan sesuatu..EIO pon pening, xtau camne nak buat...so aku tgk2kan..mcm biase, aku kalau tgk pakej skali dgn mulut membebel2..haha

Rupenye mslh rotation je...ntah ape die tekan xtau...b4 bdk tu kuar dr makmal, aku sempat la pulas telinga barang 2 3 minit...ngahahahaha

Sekolah aku ni alhamdulillah la..kalau pukul bdk2 camne teruk sekalipon, mak bapak xkan dtg sekolah...dorg makin suruh pukul ade la..siap pesan lg kat cikgu2 kalau anak dorg degil ke, xnak buat keje sekolah ke..pukul je.haaaaa....kan senang gitu...tu br nama nak ngajar anak kan..

Ni tak..br cubit sket, dah gelabah pegi serang2 la, repot polis la..camne la nak ngajar anak kan??makin naik muak budak tu nnti...terlebih dimanjakan..

Aku rs kalau sekolah kat kg ok sket kot..kalau kat bdr, mak ayah terlebih berpelajaran agaknye..tu yg nak serang org je manjang..ntah pape..

Tapi keje cikgu ni btol2 mencabar..lps aku keje kat alam sekolah ni, aku rs xnak je jd cikgu. (mslhnye org nk bg ke kau jd cikgu??hahaha).aku ni jenis yg x sabar lak...mslh besar tu..

Ari tu ade sorg cikgu ni pggl anak murid tu masuk makmal..ni program mentor mentee la kiranya..bdk tu mentee die..bdk tu masuk, die membebel2 la sbb bdk tu dh lame x dtg jumpe die..skali dah puas membebel, ambik kau die bg pelempang sedas..kuat ok!haha..aku ni risau dah..eh, abih la cikgu ni kalau mak bapak bdk ni dtg...pastu sambil cubit perut bdk tu, die suh bdk tu p ambik buku n bwk naik makmal sbb nak tgk bdk tu buat keje...skali bdk tu sampai ke sudah x naik makmal ko!!!

Haha.

Kalau aku la kan, mmg dah hilang kesabaran..mmg aku maki hamun je..sia2 bg pelempang, tp ttp x dgr ckp..tp bdk tu mmg jenis yg degil n nakal pon..kalau masuk makmal ni, asyik la duk main game je..aku ni tggu mase je tgn ni nak naik kat telinga die..

Haih, budak...belajar la kamu btol2...




Tuesday, July 6, 2010

Blogspot

Kenapa komen sy tiada kat n3 lps di approve?????


**naa-chan, komen anda hilang...isk3

Kisah kehidupan

It's almost 4 months aku duk ulang alik seri bandi-padang kubu..the most irritating things yg aku lalui tiap2 ari adalah keadaan jln yg teruk..ni bukan teruk skit2 ok, byk2 punya..sadis btol..kalau lubang tu sket n tak dlm xde la aku kisah sgt...ni teruk n aku rs sepanjang jln tu la duk bergeduk2 kete aku...tiap kali lalu rase mcm nak jatuh sume enjin, skru2 kete aku...haha

JKR, ples do something yg blh buat org pggl 'JASA KEPADA RAKYAT'...xkan la berbulan2 x sedar lg jalan situ teruk kan...dah la nak balik kuala berang, jln jerangau jabor tu pon mcm hampeh jgk..x lame ni mmg roboh la kete aku tu tgh jln..nak bwk pelan2 kang bising pulak kete2 kat blakang..pastu mula la mase potong kete aku tu duk tgk2 dgn pandangan 'makan angin ke???'..biar la i nak bwk slow, ape kes??tp aku suke je bwk slow2 esp bile ade mslh kerana pd mase itu fikiran gua mesti merewang ntah ke mana2...isk3.

Pastu 1 lg perkara adalah bile melihat bangkai2 biawak-besar-gile-tahap-chimpazi (org k.brg pggl 'riang')...ni bkn irritating, ni menggelikan plus menjijikkan...serius, aku kalau teringat mesti xde selera..bende ni xkan menghampakan pandangan, konpem la tiap2 pg n petang ade mayat baru...uwaaaa...geli3!!!

Tiap kali aku nmpk dr jauh mayat binatang tu, aku mesti pandang tempat lain siap2...tgk bukit bukau, ladang2, org burma g keje n traktor2 yg duk angkut pekerja...and i will make sure kete aku x kena setitik pon mayat dan cebisan daging2 itu...yerkkkk!!!

Ok, aku x penah cite lg kat cni..there's 1 kete yg keep ikut aku dl which is CBN5864...haha..ambik kau, ganggu aku lg, besar2 aku letak no plat kete ko kat sini..tp skrg xde dah insiden2 yg x diingini tu since aku dh ambik langkah berjaga2...n aku pon dah tau maklumat psl pemilik kete tu..die kacau lg, aku pass je info tu kat polis padang kubu yg duk sengih2 sokmo kat pintu masuk tu...haha..senang keje aku..

Oh, aku adalah malas nak cite pjg psl mamat (bkn mamat kot, tp pakcik..haha) tu...kalau aku berani, aku nak brentikan kete die n bg lempang sedas..puas ati..tp mslhnye aku x berani..haha

Kat sekolah pulak mcm biase la..bile dah lame2 ni, dah tau la perangai sorg2 kan..lantak la, aku mls nk campur...tp kdg2 bengang jugak, tp sabar je la..btol2 kena kuatkan semangat duk kat cni..xde sape sekililing..xtau la camne kalau duk sorg kat cni nanti..naik gile jgk aku pk nye..eh, bkn skrg dah duk sorg ke??haha..ade la makna tersurat dan tersirat tu..sekian.haha

Ok, adios. tu je merapu aku utk hari ini sempena ermmmm...............sempena xde pape..

Haha.



LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...