Thursday, August 26, 2010

Putuskan saja..

Kau gadisku yang cantik
Coba lihat aku disini
Di sini ada aku yang sayang padamu

Kau gadisku yang manis
Coba dekat aku disini
Di sini ada aku yang cinta padamu

***

walau ku tahu bahwa dirimu
sudah ada yang punya
namun aku tunggu sampai kau mau

reff:
woo woo jangan jangan kau menolak cintaku
jangan jangan kau ragukan hatiku
ku kan selalu setia menunggu
untuk jadi pacarmu

woo woo jangan jangan kau tak terima cintaku
jangan jangan kau hiraukan pacarmu
putuskanlah saja pacarmu
lalu bilang I LOVE U padaku

Monday, August 23, 2010

5 Things You Never Knew Your Cell Phone Could Do

For all the folks with cell phones.
(This should be printed and kept in your car, purse, and wallet. Good information to have with you.)
There are a few things that can be done in times of grave emergencies.
Your mobile phone can actually be a life saver or an emergency tool for survival. Check out the things that you can do with it:

FIRST
Emergency
The Emergency Number worldwide for Mobile is 112.
If you find Yourself out of the coverage area of your mobile network and there is an Emergency,
dial 112 and the mobile will search any existing network to Establish the emergency number for you. And interestingly, this number 112 can be dialed even if the keypad is locked.
Try it out.


SECOND

Have you locked your keys in the car?
Does your car have remote keyless entry? This may come in handy someday.
Good reason to own a cell phone: If you lock your keys In the car and the spare keys are at home, call someone at home on their cell phone from your cell phone.
Hold your cell phone about a foot from your car door and have the person at your home press the unlock button, holding it near the mobile phone on their end.
Your car will unlock. You could be hundreds of miles away, and if you can reach someone who has the other ' remote ' for your car, you can unlock the doors (or the trunk).


THIRD
Hidden Battery Power
Imagine your cell battery is very low.
To activate, press the keys *3370#.
Your cell phone will restart with this reserve and the instrument will show a 50% increase in battery. This reserve will get charged when you charge your cell phone next time.


FOURTH
How to disable a STOLEN mobile phone?
To check your Mobile phone's serial number, key in the following Digits on your phone: *#06#.
A 15-digit code will appear on the screen. This number is unique to your handset.
Write it down and keep it somewhere safe.
If your phone gets stolen, you can phone your service provider and give them this code.
They will then be able to block your handset so even if the thief changes the SIM card, your phone will be totally useless.
You probably won't get your phone back, but at least you know that whoever stole it can't use/sell it either.
If everybody does this, there would be no point in people stealing mobile phones.


FIFTH
Free Directory Service for Cells
Cell phone companies are charging us $1.00 to $1.75 or more for 411 information calls when they don't have to. Most of us do not carry a telephone directory in our vehicle, which makes this situation even more of a problem.
When you need to use the 411 information option, simply dial: (800)FREE411 (800)FREE411, or (800) 373-3411 (800) 373-3411 without incurring any charge at all. Program this into your cell phone now.


*************************************************************************************

Aku dpt emel ni from abg aku...tp terlambat sbb yg no 2 tu aku dah penah kena...mmg kelam kabut call org sana sini..dh la time nk g keje...huwaaaaa..

Yang no 5 tu aku kurenggg phm n mls nak phm kan...haha.




Thursday, August 19, 2010

Little.

Mood nak update blog tiada minggu ni...something happen which will change my life terribly..

Tapi td tgk nuffnang, ade buffered earning baru...

Alhamdulillah..rezeki...

Minggu depan, insyaallah akan update blog mcm biase..

And stakat ni, dah buat keputusan untuk cari keje lain sbb dah x blh nak duk cni sorg2!

Harap2 ade rezeki yang lebih baik dan Tuhan permudah segalanya...

Amin..

Sunday, August 15, 2010

Hari keempat Ramadhan

Hai...aku sedang beronline dr rumah..hehe.

Hari ni sengaja mencutikan diri sbb sakit perut yg x seberapa tp mls yg lebih...hahahha...kan best kalau sebulan ni dpt cuti camni...haha..

Lauk smlm x sempat nak capture sbb aku g bazar ramadhan..balik2 tu pukul 7 dah sbb g lepak umah che ngah dl...so kelam kelibut prepare mknan n minuman atas meja..aku balik je sume ma siap dah masak..hehe..

Smlm ade lauk masak lemak ikan tenggiri, sup daging (bosan gile...haha..), kerabu pegaga (terbaikkkk!!!), daging goreng kunyit, air asam...tu je kot...kuih muih plak byk, sbb aku g beli kat bazar, skali g umah che ngah aku curi plak kuih yg die buat...puding gula hangus (sedap!!) n sekaya...hehe.

Ermmm...tu je kot cerita hari ke-4...esok bermula crite sedihku berbuka sendirian...hoho..




Saturday, August 14, 2010

Aku Mau...

Kau boleh acuhkan diriku
Dan anggap ku tak ada
Tapi takkan merubah perasaanku
Kepadamu

Kuyakin pasti suatu saat
Semua kan terjadi
Kau kan mencintaiku
Dan tak akan pernah melepasku

Aku mau mendampingi dirimu
Aku mau cintai kekuranganmu
Selalu bersedia bahagiakanmu
Apapun terjadi
Kujanjikan aku ada

Kau boleh jauhi diriku
Namun kupercaya
Kau kan mencintaiku
Dan tak akan pernah melepasku

Aku mau mendampingi dirimu
Aku mau cintai kekuranganmu
Aku yang rela terluka
Untuk masa lalu




Hari kedua & ketiga Ramdhan

Aku ade ambik gambar mknan2 sbnrnye...igt nak tepek kat blog ni sejak dr khamis lg..khamis tu line lgsg x ok....aku tggu nak bukak blogger.com pny la lameeeee.....skali tertido n sedar2 dah pukul 1.43am dengan laptop elok je duk atas perut...haha.mak aku smpai hati tau, tggl je aku tido kat sofa...bkn nk kejutkan pon...isk3..

Jd mood utk update mknan berbuke adalah sudah xde...tp ttp nak update jgk...hehe..khamis tu ma masak singgang daging, daging goreng kicap, air lada, ikan tenggiri goreng n kerabu taugeh...

Ni lauk pauk itu...gambar x ok sgt...mls nak bk flash..kerabu taugeh adalah peberet my twin...sedap!!!

Mulanya aku igt nak buat popia...b4 balik umah tu dah singgah k.brg, beli kulit popia...balik umah, sediakan bhn2 n brenti jap solat asar....lps solat terus aku rs lembik...mls dah nak buat ape2...terus landing tgk tv je....kih3..

Smlm plak ayah aku xde...g bukak pose kat umah jiran..so bile die xde, mmg aku xbg ma masak byk2...nnti xde sape nak mkn...ma nak buat tom yam daging+ayam, ikan tenggiri goreng kicap n kerabu pegaga...tp aku ckp x pyh la kerabu pegaga tu...so kami mkn lauk ini je:

Gambar x mau rotate dgn elok...xtau knape..hehe.

Ma tlg campak2 je...aku yg sedikan bahan2..hahahhaha...dan berbuka dgn air ini:

Bandung pisang...sedappppppp.....

Aku lak buat popia ari ni...buat sket je la...

Popia blum goreng....ade yg besar n kecik...

Alhamdulillah, sume mknan home made...

Ade crite klaka smlm..haha..mase aku tgh siap2kan meja mkn, ma tgh isi nasi dlm pinggan...tibe2 die menjerit:

ma: "aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!!!!!" (kuat gile ok!)

aku: "bakpe pulok???!!"

Rupenye die mkn nasi...hahaha...ye la, dah jd kebiasaan..sambil die letak nasi dlm pinggan, nasi2 yg kat senduk tu die ambik skit2 mkn....so itulah yg terjd....terus bergegar rumah tu dgn gelak ketawa kami berdua.....cpt2 die g ludah2 dlm sink...pdhal dah masuk dlm perut pongggg.....hahaha...mcm2 mak aku ni...

Ar ni xtau lg nak buke dgn ape...









Friday, August 13, 2010

Solat tarawih..

Alhamdulillah..

Baru balik dr tarawih...bersusah pyh aku lawan nafsu pemalas ni...haha. smlm smgt2 nk g tarawih pastu dah nk dekat2 isyak, perasaan mls aku dh merajai diri dah...aku ckp kat ma:

"ma, mls ar nak g terawih mlm ni..hehe.."

Tanpa membuang masa, emakku bg jelingan maut die kat aku..haha..terus aku jd rajin, cr2 telekung, ambik wudhu dan terus memaksa die cpt2 ke masjid...hehe. sampai masjid siap buat solat sunat qabliyah n ba'diyah lagi...haha.ntah dr mane dtg angin rajin...tp alhamdulillah..

Syukur Ya Allah..

Tapi aku tarawih 8 rakaat je la....lps tu terus lari balik..eh, tbe2 teringat plak aku kat citer kwn aku dl..ms puasa thn lepas, die ajak la housemate die g terawih...dah pesan, ckp nak buat 8 rakaat je...skali ms rakaat ke-4 die dh balik...rupe2nye die kira skali ngan 4 rakaat isyak tu, so jd 8 rakaat..hahaha....kalau aku teringat cite ni, smpai skrg aku gelak2...kih3...ade jgk manusia gitu...

Hari ni x buat ape2 kat umah...even kain baju kotor pon br siap berus2 n masuk washing machine td, lps balik terawih...hehe. lepas sahur td, tido sampai kul 11 tanpa gangguan..pastu keluar bilik tgk xde sape pon kat umah...landing jap atas sofa, tp terus tertido sampai kul 2.31pm..hahahahahahahaha.

Ok, ini ade gambar selingan:


*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*


Ini Adini Sofiyya bt Yusof Sukeri...
Dikhabarkan telah mengikut mama dan papa nya ke masjid mengerjakan solat tarawih..
Syabas kakak!! :)




Update sket.

Aku nk update blog sbnrnye..tp line br ok ni...td nk bkk 2 tab mcm hape dah..

Tp kn stop dl la sbb my mum tgh mengerah tenaga kat dapur...kn tlg2 jgk..kang jd anak derhaka plak..tau mkn je...haha...

Tgk la mlm ni kalau line ok, aku update..cite bkk pose smlm ye...

Slamat berbuke!

Thursday, August 12, 2010

Tudung awning

Ini adalah pakaian saya ke tempat kerja smlm...(1st time pakai tudung awning g keje..)

Smlm g keje lmbat... bile masuk je lab, bdk2 dah ade...dorg ramai2 tgk n terus ckp:

"comelnyeeeee k.ma!!!!"
Auwwww...bangga i kejap..haha.

Pastu g ofis, cikgu2 tegur..

" ma nmpk lain..."
"ma comei je ari ni.."


Auwwww...terbangga i skali lg...kih3

Terus terasa ingin pakai tudung camni je tiap2 hari.

Haha.

Tapi xnak pakai yg berlian2 penuh kat awning tu...mcm org tua u!hehe..


**p/s: mata i nmpk bengkak x?? :)




Wednesday, August 11, 2010

Hari pertama Ramdahan

1st day puase, stakat ni alhamdulillah....ok lagi...cuma ngantuk yg x dpt ditahan2 ni..

Pg td bgn sahur kul 5.15am..hajatnye lps tu nk ngaji jap sementara tggu subuh...tp sambil berpk2 bile nak bgn ambik wudhu, blh plak tertido..haha..sedar2 dgr org azan, terus g ambik wudhu, solat pastu sambung tido.ngaji ntah kemana2 ntah....haihhhhh

Sudahnye bgn kul 7 am and masuk keje ari ni kul 8am...balik kul 4.30..kih3..skrg ni tgh berpk2 nak masuk keje kul 7.30 or 8 eh??kalau masuk 7.30, ari khamis kul 2.30 dah blh balik...yeahaaaaa!!tp liat la nak bgn pagi...huhu.

Kat sekolah, sorg jumpe tegur apesal mata bengkak, sorg lg jumpe tny soalan sama jgk...haha.aku x prasan pon mata aku bengkak ms tgh siap2 g keje td...pastu tgk cermin, ade la sedikit bengkak...kesan nangis2 smlm..huhu.rapuh sungguh aku skrg..ecececece....nangis sampai nmpk mata bengkak..dl nangis jgk tp xde la seteruk la sampai org perasan...

Ok la, aku ngantuk..ntah ape2 je aku merapu ni...bye.




Ramadhan 2010

SALAM RAMADHAN UNTUK SEMUA..


Semoga ramadhan kali ini membawa keberkatan kepada kita semua...

Amin.



Tuesday, August 10, 2010

Jiwa kacau.

Aku nk update blog, nak crite mcm2, nak luah perasaan..tp skrg tgh guna e-book bdk2, pinjam bwk balik...dalam ni xde mozilla, so spt biase...x suke utk menghupdate...huhu.tggu la esok kalau still igt, insyaallah aku crite...
Sbnrnye mood tgh kacau ni..xtau la knape..ptg td rase sebak2 je..balik umah, baring pejam mata, rs nak nangis tp x kuar air mata...so bangun, terus online..
Kul 6 lebih smayang asar.tapi tgh2 smayang tu blh aku nangis...teresak2 teruk sgt sampai terpaksa brenti solat...bile dah ok skit, br sambung solat balik..
Ya Allah, tabahkan lah hati hambaMu ini untuk hadapi dugaan dr Engkau. Aku pohon Engkau makbulkan doa aku yang satu itu. Terima kasih Ya Allah..

Monday, August 9, 2010

Fren's Wedding



Sabtu (7 Ogos 2010), sorg lagi kwnku tlh selamat masuk ke alam baru...SELAMAT PENGANTIN BARU, SABARIAH NOR!

The dais...cantik..



Die ni kwn skolah rendah aku...so duk 1 kg dgn aku la...dl antara geng2 terapat la ni...die kawen dgn org klantan...

Ptg jumaat, aku dgn 1 of my best fren mase skolah dulu which is Piza, g jln2 umah die...tlg tgk2 ape yg patut..hehe.tapi mase kami sampai tu die br je nak kuar g pasar kat k.brg....borak2 dpn umah n terussss terikut die skali g pasar...haha..g pasar dgn sehelai sepinggan je kami berdua ni...bwk handset je...yg lain2 xbwk pon...

With Piza..

Again...haha.

Pastu igt mlm tu nk g lg tp ma ajak g k.brg plak...so Piza je yg g mlm tu..esoknye, kul 11 kami g umah die wif sorg lg kwn...tgk akad nikah jap, sanding jap n terus berangkat pulang sbb Piza nak ke k.trg lps tu n aku pon nak g c r brg2 kat k.brg...

Gambar pengantin sket je ambik, yg byk gambar kami la...dlm masjid tu org lain sibuk dgn akad nikah, kami sibuk bergambar plak...haha..ade gambar proper dgn pengantin tp tu dgn official photographer die lak...tggu je la die upload kat fb..

Me, Sa & Piza

Me, ambik berkat...hehe.

Oh ade 1 kejadian mase aku upload gmbar ni..hehe. Aku upload gmbar2 ni kat umah after balik dr majlis tu...guna laptop abg mie aku sbb laptop aku kan rosak...mls nak post terus sbb laptop die tu ade browser IE je n IE ni kalau blog post jd x cantik...

Mase aku upload ni, abg mie aku ade kat blakang aku...

Amie: Sabariah Nor ke Nor Sabariah??

Aku: Sabariah Nor laa...

Amie: Tak tny ke die bakpe nama die terbalik..kan biase org wat Nor kat depan..

Hahaha...sengal kan abg aku??suke2 die je..





Sunday, August 8, 2010

Pengalaman.

Aku ni kalau drive, kepala mesti melencong ke mana2 je...suke sgt berangan...pastu kalau sape2 call tny kt mane, mula xtau ape2...br tgk sekeliling...haha.

Td on the way ke sekolah, kepala igt kenangan2 mase kat langkawi ari tu...yang klakar2 la..tergelak (bukan tersenyum ok!) la aku sorg2 kat kete....haha.

Kejadian 1:
Mase kat langkawi, ktorg sewa 3 kete..2 wira, 1 unser kot...lupe la..aku naik kete wira.

Driver=ABG MIE
Co-driver=JOE
Penumpang=ME, MY TWIN & KILA

Ade satu masa tu, kat jeti kot...kete ktorg follow 2 lg kete kat depan..kami yg muda2 ni biase la, drive sempoi2 je...skali tgh asyik drive, ade pak polis trafik plak kat depan..dan kesemua kami adalah tidak memakai seat belt including driver!

Nak pkai, mmg konpem x sempat dah sbbnye ms nmpk polis tu, dh dekat sgt dgn polis...jdnye kami pon ditahan dan disoal siasat la...haha..pucat la sume muka kami kat dlm kete tu...yg 2 kete lg jenguk2 dr jauh, intai apekah kejadiannye...haha..

Tp kami amat bernasib baik sbbnye salah sorang family kami adalah kebal polis...tunjuk kuasa, there you go...polis pon dgn lemah lembut nasihat, dan lepaskan kami!!!fuhhhhh....nasib2..haha.

Lps tu mcm biase, bergelak ketawa la dlm kete...haha.

Kejadian 2:
Ms on the way blk trg, ktorg balik 2 kete...1 kete amie n 1 kete che ngah..ma aku g umah k.na sbb kena babysit aqil n ajmal kejap...b4 berpecah tu, ma dah pesan byk2 kali kat amie suh mkn itu ini kalau ngantuk (ktorg balik mlm)...sbbnye kalau ma ade, biase ma yg x tido teman amie drive...kami sume yg lain2 ni mmg x blh diharap...so ma agak risau la nak tgglkan anak bujang die ni drive bersama2 org yg xleh diharap...haha.

Tp amie dgn egonye kate, xpe sbb ade bantal ajaib..haha.bantal tu mak aku beli kat mane ntah, tp mcm ade iron2 ape kebende blablabla la kat dlm tu...konon nak bg tenaga la...amie kt x ngantuk ms drive ari tu...

Aku plak demam mase tu, so mmg tido je la..kila je la jap tido, jap bgn...anis ngan ayah aku pon tido je..skali tu ktorg brenti kat mana ntah..ayah n ayah ngah lan brenti minum...aku mkn nasi sket sbb nak mkn ubat pastu amie tido...

Dah lame tu, aku tersentuh bahu die n die pon terus tersentak bgn & tny ktorg "eh, bakpe kete brenti ni?eh, kat mane ni??"

Hahahahahahaha.

Kami pn gelak sakan la dlm kete tu.haha..konon la x ngantuk..piiiiraaahhhhhh...kete brenti pon xtau kenapa, pdhal die driver...haha.

Ok, tu je pengalaman lucu kat langkawi...ade lg rasenye tp aku mls nak rewind balik...

Haha.


Saturday, August 7, 2010

Anak buah..

Ni cerite mggu lps..hehe.

Alkisahnye abg aku ade balik tp die x ckp pon nak balik...surprise la konon..tp mmg ktorg 3 branak terkejut pon...hehe..skali dgn che ngah aku melatah2 tgk kete abg aku sampai, kebetulan die pon ade kat umah aku jumaat lps...haha.

Balik ni nak mkn durian je...skali dgn aku terjebak mkn...byk gile...huhu...sblm2 ni xde geng sgt nak mkn, so aku x mkn byk pon...geng mkn durian dh balik, aku pon pulun skali...adam pon mkn durian..dini je x suke...ape la kakak, x macho ar x mkn durian!!!haha..

Spt biase, aku akan sajikan dgn gmbr2 ank buahku..hehe.gmbar dini sekeping je sbb x sempat nak ambik....gmbar adam bykkkk sbb die kn tggl dgn mak ayahnye ms dorg g k.trg...

Video pon ade aku ambik tp mase tu dini je interprem...die sekat2 mase aku nak record gmbar adik die merangkak..penjeles btol!Haha

Aku slalu je record video anak2 buah aku...sbb nnti dorg dah besar, mesti rindu2 nak tgk mase dorg kecik...sbb tu aku slalu record..aqil je aku blum record stakat ni...sbb mamat tu masam je sokmo ngan aku...haha.

Kalau ajmal mmg berlambak2 la video die sbb ari tu die duk umah parents aku kan ms k.na pantangkan aqil...so keje aku tiap2 mlm ambik video ajmal la..haha..sabtu br2 ni aku bgn2 je tido, terus tgk video ajmal..tergelak2 aku atas katil tu...haha..video die smayang la, main beskal atas katil la, masuk bwk kerusi la, kejar2 dgn dini la...bykkkkkkkkk sgttt...

Eh, nak letak gambar 2 beradik tu sbnrnye tp dah melalut ke hal video pulak..ok, inilah 2 beradik yg cantik dan hensem itu!!!

Kakak tgh mkn coklat lipstik...ni die pau makcik die suh beli...dini2.. :)

Adam Khalish

Adam dan pacifiernye yg x boleh dipisahkan...tgh merenung nasib..
"kenapa la aku ditinggalkan oleh papa, mama dan kakakku..."

Makcik, adam dan pacifier.. :D

Adam bersama makcik yg syok sendiri...haha.

Yeayy!! Adam blh naik beskal kak dini..



Takde tajuk.

Alhamdulillah...td chek web nuffnang, duit dah naik..kalau aku update tiap2 ari, duit mesti laju je naik..tp mslhnye aku mls nak update...xtau la knape...harus rajin lps ni..hehe.
And sory la kalau muncul story2 lame tu...haha.
Dah boleh cash out duit tu lame dah, tp still nak tggu lg biar byk2...
Duit tu nak buat beli ape eh nnti??harus plan awal2 ni...so blh plan nak kumpul sampai byk mana..hehe.
Moga sentiasa dimurahkan rezeki..aminnn..
Readers, thanks sbb sudi nak baca blog yg ntah ape2 ni... :)

Tuesday, August 3, 2010

3 August 2010

Hari ni dah 3 August. Hari ni birthday 1 of my best fren mase sekolah dl, iziana nordin...HAPPY BIRTHDAY EG! Hope anda sentiasa bahagia in ur marriage life.. I love u! :)

Hari ni sedikit stress kat sekolah...erm, dr smlm lg sbnrnye..laptop dah merajuk..kalau on, yg kuar juz wallpaper tu je...icon2 n start button n sume2 xde...ni mmg xde cara lain, mmg kn format. mslhnye driver sume tinggal kat umah k.brg n also cd-rom rosak plak...ntah camne la ni.. :(

Rosaknye x lain x bukan sbb virus la...aku gn pendrive, cucuk kat pc lab nak ambik doc utk burn...pastu cucuk kat laptop tgk ade folder baru named FLASHY n byk gile hidden files..aku tanpa segan silu klik la folder flashy tu, pdhal dah tau bende tu virus. tp ntah knape gatal tangan, klik jgk...dan tanpa membuang masa, virus terus merebak dgn jayanya!

Tp aku syak die efek kat C je... D die x usik...smlm sume file x leh bk..icon2 sume bertukar wajah...virus ni mmg teruk sket...once kite klik mmg xdpt diselamatkan. kat sekolah ni mmg byk virus ni..

Ptg smlm lps kn tu, aku on laptop ok je...tp everytime masuk window, kaspersky akan scan terus n then die restart...cmtu la sampai aku ttp...asyik la merestartkan diri...terus aku rs down gile...balik umah, ms maghrib tu rs sebak gile...xde tempat nak ngadu...msg la adikku, hanis hartini...sms2 sambil nangis2...xtau la nape rase sedih btol...huhu

Skali pg ni dtg smgt2 nak install avg..nak try scan dgn avg... tp bukak2 tgk masuk window, x kuar pape...try masuk safe mode nk buat system restore tp same jugak..xde kuar pape..kuar word safe mode je kat 4 penjuru tu...yg lain2 xde kuar...putus asa gilerrrrrr...terus off laptop n online dgn pc lab je..dah la broadband x sambung2 lg, so mengharap la tenet sekolah yg superrrrr lembap ni...x blh bukak tab byk2....haihhh

Yg paling merisaukan folder2 keje la...byk sgt...xtau la cmne ni..risau gile..yg report2 tu nasib ade kat emel sume tp yg manual2 keje tu la mslhnye..kalau kn g site lg mggu ni or next week, mmg naya ni..aduiii

Tapi xnak tensi2 la...juz go on dgn apa yg sdg berlaku.. :)



**norhakimi, sekiranya anda membaca n3 ini, sila bwk balik cd windows ujung mggu ni ye..hehe






LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...