Thursday, September 30, 2010






TENSION!





Sambutan Hari Raya Prasekolah SKPK 2010

Sambutan raya ni diadakan 20hb ari tu kot...aku pon dah igt2 lupe dah sbb mcm dah lame je..

Ok, layan gambar je la ye....nothing interesting pon..

Ni mase otw nak g pra sekolah...pra sekolah ni bangunan die terpisah jauh sket dgn main building skolah sbb tgh ade pembinaan bangunan baru kat tgh2 kawasan tu..so kena jalan jauh sket la, kalau yg mls sgt tu g naik kete je terus (include my GB)...haha.

Zura (Kerani) & K.nor (Guru Media)

K.nor ni la yg rapat dgn aku...yg kalau aku sedih tibe2 nangis dpn die pon, die dah x terkejut...dah phm sgt perangai aku...hehe..die duk same2 dgn aku dlm makmal, that's y ktorg jd rapat...kalau aku tido kuartes pon, tido dlm bilik die ni la...die jenis yg x kisah n suke memberi nasihat...

Sha (Teacher) & Zura- dua2 ni same age wif me.. :)

Students sambut tetamu... :)

The foods..ade nasi minyak, satay, kek (budak2 suke) & kuih2 raya.

Biasenye aku rapat dgn dorang ni la..

Kat skolah aku ni geng2 cikgu muda x click dgn cikgu2 yg dah season...ntah la knape...cikgu lelaki pon cmtu gayanya..cikgu2 yg dah season ni mcm perangai jeles menjeles kuat sgt pastu xleh org lebih dr die...so, kami mls nak layan...buat je la hal dorang...xperlu nak ambik tau..

Kiri: GB
Kanan: PK 1

PK 1 ni lucah terlebih ok tapi baik sgtt...kalau borak dgn die, ketawa la memanjang kami ni..tp skrg dah x sihat sgt...ari tu kn admitted hampir sebulan kot (sakit gout, darah tggi, kencing manis)....so skrg nk dgr die borak n gelak2 pon susah...pucat je muka die, jalan pon mcm x larat sgt...sedih tgk die.. :( next year dah nak bersara die ni..

Pelajar Prasekolah


And lastly,








Haruslah ade gambar tuan punya blog kan?

Hehe.. :)








Tuesday, September 28, 2010

Lawatan muhibah..

Ok, raya ke 7 my dearesttttttttttt fren dtg umah i....suke ok..b4 ni mane die penah dtg...ni aku paksa2 jugak...sbb tu time aku g klantan tu x g umah die, sbb nak suh die dtg umah aku jgk...haha.

Lame die duk umah aku sbb lps tu die nak g raya umah kakak die kat k.trg tp kn tggu kakak die gerak dr klatan...so lepak umah aku dl...kul 5 camtu br gerak g umah kakaknye...

Sambil2 nak isi mase lapang tu, aku bwk dorg g Sekayu...

Tgk bini org ni, g Sekayu pon pakai baju kurung...mula la nak turun dlm air pon abih sume terselak2...haha.

Errrrr, no komen..haha!

Gambar die byk aku ambik tp sbb seksi2 je..maner leh letak..bini org dah ni...

Last,

Gambar aku wajib la kan? walaupon hanya sekeping..ngeh3..

Balik dr Sekayu tu, hubby liya n adik die sempat lg memancing kat sungai blakang umah aku...hubby die ni gile memancing...pegi mane2 konpem angkut alat2 memancing die..tp sudah semestinya x dpt ikan kat sungai tu...hahahhahhahahha...

Blah la Wan! muahahhahahahahha

Monday, September 27, 2010

Cerita Raya lagi.

Raya ke 2 aku x buat ape2..pg tu g open house YB kat kawasan umah Che Ngah..pastu balik umah, ade tetamu2 yg dtg...sampai ke petang...

Raya ke 3 lak makcik n kezen2 aku dr manir dtg serang rumah...dorang ni kalau dtg ramai2...ramai gile ok yg dtg hari tu...bergoncang umah aku dibuatnye...20 org lebih kot...dgn bdk kecik, baby2 lg...fuhhhhh...sggh mencabar...bile dah balik sume, mcm tongkang pecah dah jd umah....

Lps dorg sume balik, ni xtvt ktorg plak...haha..aku memaksa bad menjalin2 rambut aku...ain pon dipaksa jugak...hahha...

Raya ke 3 aku still pakai baju raya...tahun ni aku byk baju raya...thehehehe....kalau tahun2 lps, raya ke 3, aku dah tibai jeans dah...

Raya ke 4 lak, aku off to Kelantan Darul Naim..

Dan ini je gambar yg di ambik..hihi.





Sunday, September 26, 2010

Commonwealth Games 2010


Good Luck Malaysian's team...


Skrg ni isu tuan rumah Komanwel, New Delhi.. Don't judge a book by it's cover..kesian dorg...alami dl br bleh buat kesimpulan...tgk mcm World Cup kat South Afrika...b4 temasya mcm2 la duk kate S.A xleh nak jd tuan rumah la...tp smlm S.A dah diiktiraf sbg penganjur terbaik kejohanan stakat ni..

Tgk, alami dl br blh nak judge2 ok..

Btw, Gud Luck New Delhi...do ur best! :)

Saturday, September 25, 2010

Aidilfitri 2010

My family..

Ok, dah sampai n3 hari raya....hehe..

Raya Pertama

Takde ape sgt pon...mcm yg tahun2 lps jugak, after smayang raya tu penuh la tetamu2 dtg kat umah...kelam kabut aku n kaq kat dapur..amie pon kena tlg jugak sbb x cukup tenaga keje...biasenye, ktorg lepas kat k.na aku je...haha..tp tahun ni die xde, ktorg yg kena buat sume..

My twin..

Org dtg ramai la...tp sume sepupu sepapat n jiran tetangga la...cawan2 pon x sempat kering, dah datang tetamu lain...fenattttttt ok..

Wif my bro, amie..

Bile dh petang tu br reda skit n che ngah aku pon dtg after jumaat tu...die raya kat kampung ayah ngah lan aku dl tahun ni...dorg sampai br ktorg adakan xtvt bergambar...tu pon paksa2 ayah aku pkai balik baju melayu...nasib die nak, biasenye die ssh bab2 bergambar ni...huhu.

Pastu lps dah setel2 ambik gmbar n lelap seminit dua, br g raya kat umah jiran aku smbil tgk cucu baru die...n beraya umah pakcik aku...biasenye tiap2 tahun pakcik aku ni dtg umah aku, tp tahun ni x dtg so ktorg yg terjah umah die plak...

Ok, layan gambar je la ye...nak citer pon dah x igt sgt dah...gambar byk sgt n aku nk letak sume kat cni biar juling mata korang tgk...hahahhaha

Kakakku lagi...die dah kurus, so harus disuruh letak gambarnye byk2..hihi.

Aku paksa my twin ambk gambar aku sampai die nyampah...haha..

My cousin..sebelah ayah..

Ni aku paksa kezenku, anis...haha.

Tp haruslah ade balasan...

Us...the bujangs...

Ni aku paksa amie aku, die tgh tgk tv..haha..nasib die nak melayan adiknye ini..kih3..tp spoil plak dgn kaki die..bleh plak die x prasan ade kaki die ms nak ambik gambar tu...nmpak nau x memberi perhatian tau..hoho..

Ni aku memaksa my twin jugak...diambik secara paksa rela...muahahahaha..redha la wahai kakak2 dan abg2ku kerana mempunyai adik yg gila bergambar ini...hahaha..

Errr...x larat dah nak buat caption...layan gambar okies? ;)

Wif dear mumy yg sedih sbb anak die ade 2 org x balik...ms nak ambk family photo, kesat2 airmata nangis..hehe..

Mumy yg sedih.. :(

Women & girls...
L to R : Alya, Me, Yuhanis, My twin, Ain
Front L to R: Che Ngah, My mum..

kami lagi...

dan kami lagi...haha.

Family Che Ngah..
L to R : Joe, Che Ngah, Ayah Ngah Lan, Yuhanis
Front L to R: Ain, Bad, Alya


Ni sape ntah nak ambik gambar candid tp mata aku cpt je menangkap org2 yg nak ambik gmbar ni...biase lah, org gile kamera mmg camtu...hhahahahahahha

Jgn percaya..lakonan..hahahha

Ni kat umah pakcik aku kt kg sebelah..lps mkn tlg2 cuci pinggan..huk3..

Ni kat umah jiran aku...die br dpt baby...br brape hari je..hensem! :)

Jeng3...dan haruslah aku ambik berkat..hihi..aku suh Yuhanis pegang jugak baby ni tp die x berani...errr, aku x phm la knape org x brani nk pegang baby2 yg lembik2 lg ni..kwn2 aku pon ramai je x brani...aku rs mcm biase je...best ape, lg nak gomol2 ade la..hehe. Bau baby best kan esp yg pakai minyak Yu Yee tu...i likeeeeeee.

Baby die xnak pegang tp tapai mmg die nk terkam...haha..awal2 tu malu2 je, tp tgk la keeksaitedtan (belasah!!hahahaha) nye itu.. Gambar ni khas utk abg ku yg tak balik beraya dgn pesanan, "Abg, ni tapai Mok Som ok! "

Hahahahhahahahahah.

Ok, habis sudah...fenattttttttt...

**supposed gambar2 ni mostly aku nak edit2 cantum2 bg tak byk sgt, tp oleh kerana laptop pon x baiki2 lagi n skrg ni duk guna pc lab yg korang tau la cmne limitednye software2 yg ade...so aku mengambil kptsan utk letakkkkkkk je la gmbr ni byk2...juling pon juling la mata nengok...nnti makin aku tangguh, kang x terbuat lgsg n3 raya...so, inilah hasilnye...SELAMAT MENJULING! hahahahhahaha

***gambar2 ni sume guna kamera fon aku je ok...my twin bwk balik kamera mahal tp ade ke patut charger kamera x bwk balik n bateri plak xde, hampeh...makanya hiasan je la kamera mahal tu...kalau x, konpem la gambar2 lg byk yg vogue2...hahaha..yg kamera Ayah Ngah Lan plak tetiba2 je rosak di pagi raya...!@#$%^...sudahnye ambik je pakai fon aku....buleh la dr xde lgsg..







LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...