Thursday, November 25, 2010

Isnin, cepat la muncul.. :)


Aku tgh berhempas pulas nak siapkan report...biase la boss aku ni nak ape2, konpem last minit br mntk...nsb la dah ade pengalaman dulu2...so aku relax je...bukan aku je, yg lain2 pon relax je....haha.

Br igt nak bersenang lenang minggu ni...tp berhempas pulas gak...hoh! mggu depan nak relax2 la.. :)

Tak sabar nak tunggu hari isnin next weekkkkkkkkkkkk..

:)

:)

:)

:)



Sunday, November 21, 2010

Menghilang

Fuhhh...dah lame bercuti dr menulis ni...hehe..

Last week bz sgt2 sampai rase nak bernafas pon x sempat...internet mmg lgsg x tgk, fon pon nmpk x nmpk je...hehe..bz sbb cuti skolah kan dah nak mula, so byk agenda kat skolah ni...kena la turun padang sama membantu ape2 yg patut...

Pastu dah setel hal skolah, cuti raya haji lak kan..my adik beradik sume balik so mmg xde la nak bertenet bagai...lagi la bz sgt...mcm biase la, acara makan makan makan dan makan...serius weyyyy, x brenti makan...haha..dan saya telah "berjaya" menaikkan 1kg (anggaran shj, mungkin jgk 2kg...hihi) badan saya....tahniah! penat je diet bagai ari tu...sadis...uwaaaaaa..

Smlm je aku dah membedal 2 pinggan nasi lemak n 2 bungkus nasi dagang...tu br semalammmmmm....cube kau bayangkan hari2 sebelum smlm????hahahaha...mmg menggeleng kpala la kan??hik3

Mggu ni harapnye blh relax skit tp rasenye x jugak ni sbb ari tu bos mcm dah pesan, nak stat buat PMSN balik...so sesi tawaf ke merata sekolah akan bermula la...hope next week la...mggu ni nk rehat dl...

Ok la, aku nk rehat2 dl....nak setelkan byk perkara mggu ni..

Sehingga berjumpa lagi di lain masa..hehe.




Thursday, November 11, 2010

My lovely tokei kantin.. hehe.

Sebentar td turun g kantin..

Sampai2 je terus jerit:

"K.Yam!!!! ahad ni saya nak bekpes dgn telur masak separuh pastu cicah roti..hehe."

K.Yam jawab sambil urut2 dada:

"Allah budak ni..nasib xdok sakit jantung.."

Hehe.

Aku mmg suke g kacau2 dorg kat kantin..ye la, keje terlebih relaks...haha..plus pulak dorg mmg suke melayan aku n pale dorang pon ting tong mcm aku...haha.

Post b4 ni aku ade ckp nak mkn telur n roti kan???haha..senang je keje aku kalau kat cni...g order je kat kantin...aku slalu ckp teringin nak mkn tu la ni la, then esoknye mesti K.yam tlg masakkan...hehe.

Dl2 aku ckp nak mkn nasi beriyani, gulai telur itik, nasi dagang, kari daging...ni sume yg die penah buat utk aku sbb aku mntk...hehe.

Aku penah ckp dgn die "cuti skolah kekgi ssh la saya, k.yam xdok nak masak ke saya"...hehe. tapi die dgn bagusnya membalas, "mari la umah k.yam..biar k.yam masak.."

Ari slase ari tu aku ade ckp dgn die:

Aku: K.yam, rase nk mkn nasi ayam...tp K.yam br je buat kan?nnti kalu buat plok mesti cikgu2 bising..

K.yam: Dakpe, khamis ni pengawas ade jamuan...K.yam wat nasi ayam deh..wat byk2 lalu pahtu ma mr la mkn...


Ngeh3...bagussssss gile ni..

So ari ni die buat la nasi ayam tapi aku lupe maka aku telah berpuasa...tapi xkan la nak mengecewakan die ye dok?? so aku suh die tapauuuu je utk aku...haha.

I x sabar nak berbuke!

Yang tudung pepel kat blakang tu la k.yam..




Rasa nak...

...makan:

Roti bakar

Telur masak separuh+kicap

Nikmat tu....hehe.

And rase nak dinner/lunch/breakfast kat tetttttttttttttt...hehe.

Insyaallah ade rezeki lebih next month, aku nak pegi la..

Sbb aku dah terpedaya dgn mknan yg disajikan oleh sorg blogger mase die pegi tempat tu..kat negeri sendiri tp aku x penah (kot) g mkn sana, pdhal blogger tu nung jauh kat kl...haha.

Ok, itu je nak gitau..hehe.





**ni sume mesti sbb puasa, sume rs nak...cuba tgk dah berbuka karang, tunjuk mcd/kfc dpn mata pon xnak...hehe.








Tuesday, November 9, 2010

Little merapu.

Hai..

Lame x update blog, b4 ni bkn men lg berduyun2 lg post kan..hehe.

Not that aku mls, but xde idea la...my life berjalan mcm biase je..no window shoping, no jalan2, no hiburan, no makan2 and yg sewaktu dgnnye...juz pegi keje, balik keje, tido je la..haha. Eh tp ade jugak xvtv tp nye xtvt menghabiskan masa bosan kat cni je n aku sokmo lupe nak ambk gambar kalau g mane..bile xde gambar, eden x roti nak crite2 nye...

Maka,

Tiada la update.

Hehe.

Nway, life cam biase je..mggu ni x balik sbb nnti slase ni balik utk raya haji terus..ooo yeahhhhh...hehe. Nnti dah cuti skolah, maka bermula lah sesi kebosanan tahap cupan...

Tiada lg K.Nor utk mendengar luahan hati aku..huhu.

Ermm..xtau ape aku merepek ni..nak brenti dulu lah..

Chow bedah! :)











Wednesday, November 3, 2010

Emel dr yahoo or what??!!

**click image for larger view**

Tulum! Tulum!

Aku ade dapat emel spam ni.. perlu ke aku balas eh? ni btol2 dr yahoo ke?? siap mntk password bagai ni....

Risau jugak aku...kang x psl2 emel aku kena hacked plak...

Ade sesape yg lain lg x dpt emel ni??

Help me!!






Nokia X3

Cantik kan?? Ada 4 kaler and kaler biru cantik....light purple pon cantik...

Aku aim utk dapatkan fon ni..

Dah survey harga, RM600++..

Tapi x tau la tahun bile leh dapat tu....haha.

Tuesday, November 2, 2010

Banjir yo!!

Sekolah aku dah nak banjir...hihi.

Pg td cuaca elok je...panas terik je..smpai ktorg pelik2 cmne la negeri jiran tu bleh banjir..hehe. sekali ptg ni hujan turun dgn jayanye..ambik ko. tapi kejap je, x sampai sejam pon..dlm 20 minit cenggitu kot..

Akan tatapi,

Kesannye sungguh dpt dilihat... td aku turun nak g toilet, air dlm longkang dah penuhhhhhhh... tinggal skit lagi nak melimpah...and air kat padang n rumput2 pon dah bertakung... wahhh, ni kalau lame sket ujan ni, mesti dah separa banjir skolah ni..hehe.

B4 cuti skolah, persiapan utk hadapi banjir akan dilakukan...ade gotong royong angkat brg n kerusi meja sume...next week gotong royong nak simpan brg2 dlm stor sukan...skolah i ni lokasi banjir every year... skolah ni kat tempat rendah pastu kwsn yg ntah-x-reti-aku-nak-cite plak...hehe. tp kwsn yg mmg berpotensi banjir la..zura ckp die dah 2 tahun terperangkap kat kuartes xleh g mane2 kalau musim banjir...nak mkn pon, tgk ape yg ade je kat umah...sbb tu dorang dah stok awal2 skrg...gua xnak terperangkap disini, gua nk lari balik awal2..hihi.

Dgr2 trg bakal dilanda banjir teruk kot tahun ni...ermm..nauzubillah... xnak la aku especially kat umah aku la yg susah..kalau kat skolah ni nak banjir, aku x kisah tp bg la aku balik k.brg dl...hehe. sian mummy i sorg2 kat umah, mesti die duk risau je..mak aku ni kalau musim ujan, x tido la die...jap2 bgn jap2 bgn, pastu bising la suh agkat barang, kate air naik cepat la...pdhal pg tu bgn air camtu jugak, cuma kalau angin kuat je la yg risau skit..air mmg cepat naik time tu...ayah aku relax je tido..aku yg xnak dgr die membebel ni la yg bgn agkt brg2 ringan di kala kul 2,3 pagi tu...kalau die x tido, nnti naik plak darah tu..haishhh...abg aku plak mesti bz dgn monsun cup nnti...sape je la kat umah tu..

Aku ni jgn x dpt balik sudah la....kwn ckp biase kat jpj bukit besi tu air naik...kalau btol la, aku x brani nk lintas la...xnak aku..x psl2 tersadai kat situ...dah la kete auto...free2 je rosak..cannot cannot..harus bersabar..hehe.

Hmm...kalau nk banjir, after raya haji la br ok eh...nk raya2 dl ni sbb sume adik bradik balik, insyaallah...hehe. eh, sesuka ati la plak nak stop2 banjir kan...skali banjir time raya, sume x dpt balik...mesti mak aku sedih je..haha.






Quote of the day.


Tiada kebetulan dalam dunia ini..
Semua yg berlaku adalah takdir..


Belajar lah untuk menerima apa yg ditakdirkan..







Monday, November 1, 2010

Today...

Senak mata!

Dr td duk setelkan edit gambar budak2 pra sekolah untuk Hari Anakku, 15hb nnti.... gambar pkai jubah konvo dorang, nk kena edit elok2 mcm gambar formal konvokesyen...penat la...dah la kena deal yg cikgu sedikit gatal..huhu.

Pastu dah sakit mata ni, aku beralih lak men game..hehe. pastu tlg k.nor check paper exam budak2, kira2 markah dorang...aku suke kira2 ni tp nak ngaja tu je yg mslh skit., sbb tu aku mls skit bab2 isi borang kpli or dpli..dah la aku ni suka melayan mood., x psl2 budak kena hempuk je time aku xde mood..skrg je mcm beralah sket dgn mood..buruk perangai..huhu.

Nasib gak dah setel gambar tu...dah touch-up sume...so, ptg ni leh relax2..nak g ofis pon mls sbb zura xde plak, die kate g ppd...mls la nak g layan borak dgn syukri n syahril tu...merapu je lebih...haha.

Dah xde keje ni bosan la plak...ermmm..







Tabiat baru.

Aku noticed tabiat aku skrg ni kalau g tempat2 shoping mesti aku nak menuju ke tempat perabot2 rumah tu..mmg konfem sgt2.. kalau g dgn kawan2, mmg aku lari p area tu sorang2..aku akan cuba jugak cr mase nak g area tu nak tgk2..

Aku suka tgk rak2, almari2, meja2, kerusi2, karpet2 n alllllllllll....bile aku survey2 sume tu, mesti dlm kepala aku terbayang camne nak decorate rumah bile dh kawen nnti...haha. gile sengal..calon pon blum ade pdhal..

Kalau ikut aku, mmg aku nak beli dan2 tu jugak tp agak2 la kan..mane aku nak letak plus aku pon tgh dlm position berjimat cermat skrg...so of course la aku akan meninggalkan area tu dlm keadaan yg sungguh kecewa sbb x dpt shoping brg yg sungguh2 aku berkenan...hehe.

Aku kan slalu kuar pegi mesra mall, at least sekali seminggu...so mase pegi tu mmg wajib la aku g area tu...kalau kuar 3 kali seminggu, 3 kali la aku g jenguk..pdhal bende same je pon ade kat situ, tp aku suka gak nak telek2, berangan2..berangan is free, so suke aku la nak berangan lame mane pon....haha.

Baru2 ni aku teman sepupu aku g gaint kat k.trg...aku cakap dgn die, g la nak beli2 dl pon..aku nk g survey brg jap...tp bkn survey, aku g menapak kat area tu...hahaha...lame ok aku duk situ...aku pon x prasan, mmg satu2 aku belek telek...skali bile aku dah sedar diri, aku pon kuar la dr area tu dan membeli 1 tin air milo...bile g kat parking, sepupu aku ckp "beli air tin je???lameeeeee gile doh tggu cni...igt byk brg beli".....muahahahhahha...ralit ok!

Apsal tabiat baru aku ni tibe2 wujud eh???apakah aku akan berkahwin sedikit masa lg????

Haha.






LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...