Tuesday, December 28, 2010

Pengakhiran tahun 2010.

Dis week mggu terakhir utk tahun 2010 kan??

And dis week jugak minggu terakhir aku.....





























......kat sekolah ini!!!!!!!!!!!!!

Yess u olls, mak kena transfer masuk opis dah...kat TM Marang, Trg...

Hehe...nak kate hepi, x la jugak sbb ade certain things sbnrnye yg buat aku nak terus duk cni but bile pk2, xpe la...it's good for org sekeliling aku jgk kot...

Tuhan buat sesuatu mesti ade sebabnye kan?? Insyaallah, ade hikmah disebalik semua ini.. :)

Aku la ni, mulut masin btol tahun ni...ari tu mase duk skoloh lame n stay kat umah, bising2 kate kena kongkong la, itu la ini la...tup2 tuhan makbulkan doa, dapat duk umah sewa...pastu bile dah duk skolah cni and ade certain2 problems, bising plak nak tukar skolah la, brenti keje la, ape la...ni tup2 tuhan dah makbulkan doa lg, dpt tukar dah...hah!ambk ko rasekan!hahahhah.

Tu la, org ckp jgn mntk yg bukan2, tuhan nak tunjuk sekelip mata je....

Takpe la, aku harapkan future aku terus bersinar (wah gitu!hahahhaha) utk tahun 2011 ni..

Amin......








Saturday, December 25, 2010

Congratulations!


Congratulations on ur wedding day!!

Ridhuan & Syaida...

Semoga cpt2 dapat baby k!

:)

Tuesday, December 21, 2010

Bedak talkum vs Compact powder..

Dulu aku pakai compact powder silky girl...pastu beberapa bulan lepas, die dah makin susut and aku pon berfikir2 nak beli compact powder ape plak lps ni....

Aku ni jenis yg cepat bosan so ape2 je aku mesti tukar2 everytime nak beli baru...x kira la syampu ke, pencuci muka ke, mekap ke, sabun ke and ape2 je la...sbb tu biasenye aku beli yg kecik je ape2 pon sbb kalau beli yg besar nnti x abih lg, aku dah gedik nak beli brand lain plak...dah la aku ni jenis yg mudah terpedaya dgn iklan2 dan pujukan2...haha.

Luckily, muka aku jenis yg boleh trime ape shj yg tuan die pakai...x sensitif la..sbb tu bile org tny aku pkai ape kat muka, i dun know wat to answer sbb aku xtau brand mane yg telah menjadikan muka aku sebegini...haha.

Akan tetapi, lipstick aku x blh tukar2...bibir mak second hand u ollsssssssssss.....haha..lipstick hanya boleh terima brand nutrimetics je...aku penah pakai avon punya, terus bibir aku jd mcm buruk...gatal2, merekah and the worst part is kuar air bisa ok!!!terus aku insaf, x sentuh lgsg lipstick avon...and setelah di kaji dah men'try' sume brand, nutrimetics je yg leh masuk dgn bibir second hand i...so i stick dgn brand tu sampai la skrg... :)

Eh, aku nk ckp psl bedak laaaaaaaaaaa.....

Ok, continue k...mase tgh pk2 nak beli compact powder ape, aku mmg xde idea lgsg sbb aku rase sume compact powder yg aku pkai b4 ni xde kesan pon pada muka aku...so lame la berfikir and sampai dah nazak sgt dah bedak aku...so last choice aku guna je bedak talkum dl b4 dpt keputusan nak beli compact powder brand ape...

Dan setelah lamanye aku guna bedak talkum, aku telah membuat keputusan utk stick dgn bedak talkum je...WHY??

Sbb aku perasan sejak aku guna bedak ni, tudung aku x kotor dahhhhhhhh...hihi...but the most important is muka aku dah x berminyakkkkkkkkkkkk..

Yes, muka aku mmg berminyak...kalau dulu ms guna compact powder, minyak kat hidung tu blh wat goreng telur...tp now, dah xde la kilat2 kat hidung tu...kalau ade minyak pon x byk la...and muka pon rasa lebih bersih dr dulu...

Tp kalau guna bedak talkum ni, xde uv protection la kan???xpe la, keje bukan tgh panas pon...lgpon gelap skit je..hehe...ye la tu, pastu bile muka dah gelap mula la bising tny mak aku "maaaaa, muka chik hitam doh ke?????????"

Haha...mak aku pon dah serabut dgn soalan2 camtu...nasib anak ni sorg je ade kat umah....bosan ke tak bosan ke, layan je laaaaaaaaaaaaaaa.....



Wednesday, December 8, 2010

Tak rajin..

Sungguh lama blog ni sunyi tanpa crite kan? Huhu...ntah lah..ayat klise, M.A.L.A.S...

Serius, langsung xde mood utk menulis dan bercerite pdhal tiap2 ari dtg keje, bkn buat keje pon...mmg ngadap pc je duk blogwalking...tp blog sendri mmg terabai..hehe.

Byk giler n3 tertangguh dlm draft...raya haji punya crite, konvokesyen kaq, majlis kawen kwn2...byk sgttttt...tggu la bile aku dah rajin, aku post sumenye kat sini k.

Dan mungkin jugak kemalasan itu berterusan sehingga lah mungkin cerite raya haji tahun ni, raya haji tahun depan br kuar kat blog aku..tidak mustahil...haha.

Atau mungkin jgk aku akan skalikan terus sume crite.....letak gambar, pastu caption sket, terus publish je..ok jgk kan? hehe.

Kalau nak bace psl crite2 tu sume, blh tgk blog my sis...die update cepat..haha.

K lah, i nak sambung blogwalking ni...tgh cr blog2 yg best utk dibaca...sape2 ade link, sila lah bagi aku sementara cuti skolah ni...

Ok bebeh..adios!





Sunday, December 5, 2010

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...