Thursday, December 22, 2011

Percaya dengan tuhan...

Percaya dengan tuhan..
Ape yang nak ditakutkan?
Kalau sudah tersurat dia bukan untuk kita, cuba mcm mana pun, lama ke baru hubungan tu, tetap akan terpisah jugak...
Kalau sudah tersurat dia milik kita, jauh mana pun lari, lambat atau cepat, beribu2 halangan pun, dia akan tetap jadi milik kita jugak...
Cuma percaya, setiap yang berlaku pasti ada hikmahnya untuk masa sekarang... masa nanti siapa tahu?
So, jalani hidup macam biasa...
Betul tak?


**liya suh tambah satu ayat lagi, tapi tak berani nak tulis cni, karang nanti ada yang terasa, aku pulakkkkkk yang kena serang... hihi.

Monday, December 19, 2011

Ya Allah...

Ya Allah...
Ya Allah...
Ya Allah...
Ya Allah...
Ya Allah...
Ya Allah...
Ya Allah...
Ya Allah...
Ya Allah...
Ya Allah...
Ya Allah...

Sungguh aku nak jadi kuat...

Sunday, December 18, 2011

Susahnya kalau kita terlalu mengambil berat tentang orang lain...


Walaupun aku bukanlah seorang penyelesai masalah yang baik, aku berusaha untuk menjadi pendengar terbaik untuk kawan2ku… di saat mereka kesedihan, kejatuhan, mempunyai masalah, aku sentiasa mendengar setiap masalah yang mereka ceritakan.. memberi sokongan dan dorongan, memberi pandangan, memberi kekuatan, memberi kegembiraan..

Tapi….

Di saat aku perlukan seseorang untuk meluahkan masalah, untuk mendapatkan sokongan dan dorongan, tiada seorang pun yang mahu mendengar aku bercerita tentang masalahku… aku paling pantang bila org tengah serius sedih, tak gembira, sakit tapi sebaliknya mereka membuat lawak di atas kesedihan itu.. tapi itulah yang SELALU terjadi pada aku… Bila aku membuka mulut untuk bercerita kisah sedihku, mereka membuka mulut untuk bercerita kisah gembira mereka.. tak tahukah kalian untuk membezakan waktu dan keadaan?

Takpelah, mungkin Tuhan dah tetapkan hidup aku untuk menghadapi kesusahan, kesedihan seorang diri… kawan2 perlukan aku bila mana mereka sedih je. Dan kawan2 hadir pada aku di waktu aku senang je..

Mengungkit? Nope.. not at all.. tapi biarlah apa yang aku tulis ini menjadi pedoman untuk kalian dalam bersahabat walaupun bukan dgn aku sekalipun selepas ini. Jangan berjanji kalau tak bisa untuk dipenuhi.. jangan pentingkan diri sendiri. Jangan hanya memikirkan kebahagiaan sendiri.

Biar apa pun yang berlaku, terima kasih kawan2 untuk segalanya selama ini..

Tanpa doa kalian, siapalah aku….




Wednesday, December 14, 2011

Diari hari ini..

Allah Maha Mengetahui.....

Hari ni sebenarnya aku dah set autopublished entry untuk xtvt mlm ni...
Sebab xtvt yang aku tunggu sgt2 dari minggu lepas.
Aku excited sgt2 untuk xtvt ni.
Tapi nmpknya xtvt dah cancel and aku dah tarik balik entry tu jd draft je la...
Untuk kenangan aku.
Memang biasanya kalau aku terlalu excited sgt, biasanya aku takkan dapat pun ape yg aku nak tu. Kecewa?
kalau nak ikut perasan kecewa, setinggi gunung seluas lautan rasanya.
Tapi macam kawan aku cakap "siapa kita untuk lawan takdir"...
So, aku redha. aku pasrah.



Awak ok tak?

Tuesday, December 13, 2011

Facebook.

Aku kan dah lame bersara dari alam facebook. kwn2 bising je suh bukak, tapi biar lah dulu... belum sampai seru.. kalau aku bukan dan memakan diri sendri, baik tak payah la kan?

Tapi aku selalu je intai kwn2 aku kat fb tu... haha. aku ada 3 account facebook kwn2 aku yg aku guna utk tgk kwn2... 1 account sepupu aku yg aku guna utk tgk family, 1 account liya utk tgk kwn2 masa ums dan untuk shopping online pastu 1 account lagi ermmmm yg kwn aku takleh reveal. hehe.

Terima kasih kalian. syg kamu semua sbb bg pinjam fb.. muahhh!

Aku buka pun bukan komen2 sgt juz nak tgk ape aktiviti kat ctu kan.. ade tak kwn2 aku ngumpat aku... hehe. so aku mmg tak tau perubahan2 kat fb ni, camne nak setting tu la, setting ni la... dulu ade skali aku nk komen ape ntah, tak jumpa button "enter"... mengigau tny liya ke yuhanis mase tu... rupanya tekan enter kat laptop je. haha.. kesian gile..
 
Pastu td pun ade terjadi 1 adegan gak... 

*boleh klik gambar untuk tumbesaran*


Kesian aku kan? pdhal keje dlm bidang IT tuhhhhhhhhh.
Hahahahahahaha.



Monday, December 12, 2011

Running Man.



Aku skrg tgh kegilaan tgk ni... entertainment show korea.
Serius blh gelak terbahak2 tgk ni... setiap episod mmg ade yg nak gelak.. ni lebih kelakar dr show 2 days 1 night.

Yang kat atas tu artis tetap dlm show tu, biase dorang akan invite 2 or 3 org lagi artis jemputan. pompuan yang 2 dari kanan tu Lizzy nama die.. asalnya die artis jemputan je, tapi sbb die tersangat la ceria, terus jadi artis tetap dah dlm show tu. dorang ni setiap episod akan dibahagikan pada 2 team, blue and red. Sume artis kat dlm show tu kelakar. mmg tak tertahan2 ok. hehe.

Tapi aku rs kalau yg tak minat korea, tak payah tgk la kot... sbb takkan membawa apa2 erti pun buat korang... hehe. kalau yang minat korea, WAJIB tgk sbb mmg kelakar habis la...

Tiap kali aku tgk, mesti aku gelak berdekah2... rumet aku hairan je ape yg aku gelak.. die penah join gak tgk same dgn aku sbb die tgk aku gelak beria btol... tapi die tgk, die  tak gelak pun sbb tak paham... haha. dat's y aku kata kalau yang tak minat korea tak payah tgk, gitu ler jadinya... yang betul2 suka korea je yang akan paham.

So korean's fan, sila lah download ok. konfem tak rugi. aku ambik dgn yuhanis je, die pembekal. hehe.



Sunday, December 11, 2011

Akibat malas...



Tgk aku punya blog post... awal tahun aritu aku punya la berazam nak kuarkan post lebih dr tahun2 sebelumnya....

Sekali hampeh... 200 posts pun belum tentu leh capai... ni dah masuk bulan 12 dah pun... apesal la mls bebenor tahun ni haihhhh...



Thursday, December 8, 2011

Inai merah di jari lalalalalala






Hari yang sama pegi stadium tertutup tu, singgah mydin...

Tgk ada org buat inai2 ni... setelah berbelah bahagi nak buat ke x, maka aku pun menadah tangan kat aunty tu... hehe...

Sempat ambik gambar aku dr belakang je sbb bile yuhanis nak ambik gambar aku dr depan, aunty tu tak bagi... kononnye PNC la die punya lukisan tu... die kata kalau nak tgk, blh tgk kat youtube.. ape kes?? hehe. 

Nk tgk inai kita tak? ;))



 Taraaaaaaaa!!!!!
 Byk ni kena rm7...



Tantik tak inai kiteeee??? haha.

Excited bebbb... ingatkan tahan lama la skali 2 hari dah hilang dah... hampeh... nak raya dgn inai baru pun tak sempat... keciwa i.



Wednesday, December 7, 2011

Movie on the row..

 Ombak rindu

Twilight saga

Hope blh tgk 2 movie ni..

Tapi tgk kat site tgv, twilight takda plak kat tgv mesra mall... frust.



Tuesday, December 6, 2011

Cerita lama..

Oleh sbb tiba2 mood rajin aku melanda, maka aku akan update cerita2 yg dah berkurunnnnnn lamanya terbengkalai ok... hihi.

Ni cite masa 2,3 hari sebelum raya kot... g teman yuhanis nak ambik duit bantuan utk rakyat2 trg yg dpt ke ipt dr yayasan trg... ada la dapat dlm rm1000... mcm2 dah berangan nak beli lepas dapat duit ni... hahha. majlis kat stadium tertutup... dlm surat tu die kata kul 8.30pg kot.. aku punya la semangat pegi umah che ngah aku awal2 sekali aku tgk joe baru bgn tido.... sbb joe yang akan bawak aku and anis.. bad pun g skali masa ni sbb nak pegi beli kasut raya die.

Cissss dah la masa tu dah nak dekat pukul 7.30am... aku mcm biase la, mana blh lambat2 mula la aku cuak... aku bebel2 la.. sudahnye pukul nak dekat pukul 8.30 jugak la gerak.. aku suh die drive laju2, yang yuhanis ni relax je pdhal die yg nak kena g ambik duit tu... serius aku berdebar2 ok..

Sekaliiiiiiiiiiii sampai tu ya rabbal alamin punya la ramai umat manusia... sampai nampak halus2 je sume org... and ramai je yang baru sampai la, tgh check nama la, itu la ini la... mcm2 la.. buat penat je aku risau melampau2 td. 

Dipendekkan cerita yuhanis tak dapat pun duit tu. hahahahahahahaha. masalah teknikal and berlambak2 org tak dapat. cian ok yang dtg jauh2 dt kemaman, besut, setiu sume tu... balik hampa camtu je. dorg ni buat keje x sistematik lgsg.... so kami pun balik la dgn tgn kosong.... mood shoping pun lari... hihi.

Sementara tunggu joe pegi ambik kete kat parking, ktorg pun ambik2 gambar... hehe. dasar keturunan suka bergambar kan...












 Hehe sume gambar aku... yuhanis dah sedih2 mana nak bergambar... tukang ambik gambar je la...

Bersedih... hehe.


 Tapi masuk kereta je dah happy... mana bleh sedih lama kalau bersama sepupu die ni... hihi


Ni tgh tunggu joe pegi pasar ramadan... kawan aku tgk gambar ni die gelak... nampak benor kesiannye org tak dapat duit, duduk mencangkung je.. hehe.. jahat tau.


Ok, dah habis cerita. bai.



Monday, December 5, 2011

Moh ke Ayer Hitam...

Ok, spt yang aku gitau lepas acara nikah tu aku ikut family che ngah g ayer itam kan... bersempit jugak la dlm kete tu sbb sepupu aku yg lain ade ikut jugak plus anak die sorg...

A.ngah lan aku ckp dlm sejam camtu blh sampai... pastu mcm biase la nak memulakan perjalanan taip la tempat nak dituju tu kat gps... tapi psl hangin xjumpe2 akhirnya ktorg tutup je gps tu.... eh gps aku and a.ngah lan aku same je, ssh gile nak jumpe jalan... slalu bwk ktorg g ntah ke mana2... mungkin x berupdate kot... sape tau camne nak update eh???

Ok, sambung cerita. ms tu hujan lebat gile kot... ktorg dah la ngantuk sbb bgn awal kan... so bermula la acara tido... sume org tido tinggal a.ngah lan aku drive sorg2... hihi. joe duk depan pun tido kot. ntah la, tak perasan pulak aku sbb aku mmg penat gile, aku tido je....

Pastu aku terjaga sbb aku rs dah lame giler jalan ni... sekali tgk jam eh mcm dah nak dekat 3jam je jalan ni... apesal tak sampai lagi??? maka bising la mulut aku bertanya... rupa2nya td sesat nak masuk hiway.. dgn hujan nye kan, dgn tak tau jalannye, sejam sesat cari hiway.... hahahaha. sume org sedar masa sesat tapi kenapa aku tak sedar??? wahhhh khelas aku tido, awal gile dr org lain.... haha.

Pastu berenti solat kat hentian mana ntah, byk lalat gile... aku ckp "lmbat lg ke nak smpai? chik penat doh.."..... hahahaha tu lah gatal nak ikut sgt... tapi che ngah aku ckp jap je lagi... dlm 10 minit gitu... phewwww lega rasanya.

Dah sampai pekan tu, aku mcm "eh camni je ke pekannya??? mcm pekan koboi je??  tapi kenapa kah sume org mcm excited je nak pegi sini?? 

Hahahaha. dah sampai tu shoping kerepek skit2 pastu beli jeruk asam... pastu xde dah... ye la, xde ape pun kan... aku mcm blur sekejap. perjalanan 3 jam tapi ktorg duk ctu 30 minit sajo! lepas tu masing2 dah rimas ajak balik...hahahaha.

Masa jalan2 ctu, ade sorg aunty cina dah tua jual kailan.. kailan tu die packing rm1 ke rm5 eh ke 1 plastik? aku pun dah lupe... die jinjing kat bahu die... byk jugak.. pastu ada la lagi sayur2 lain. yang che ngah aku ni bp kali ntah suh pegi beli sayur kat aunty tu sbb kesian katanya... haha. cepat bebenor kesian kat org, tu yg duit die cepat abis tu... tapi kami sume kata xpyh.. last2 x beli pun...

Ok, dah xde cerita. jommmmmmmmm pictures time!

 Mcm biase... insan2 kesayanganssss...


 Deretan gerai2 kat situ...


 Cikgu Joe... ni aku rs kalau jadi cikgu sekolah menengah, anak murid tak belajar mane la, ralit tgk cikgu... hihi.

 Sepupu terbaekkkk.



 Masa ni dah masuk kedai kraftangan sebab dah tak tau nak g mana... main2 je la kat dlm kedai ni.. nasib tuan die tak marah.

Aku nampak katak ni, terus aku ambik gambar and sms kat liya sbb die penah ade satu kaler hijau camni masa kat UMS dulu... hehe. kenangan..


Ok, tu je cite jalan2 kat ayer hitam...
Adios amigos.







Sunday, December 4, 2011

Majlis persandingan 12.11.11

Majlis bersanding pukul 2 ptg. jd pagi2 tu blh bangun lambat2, golek2 atas katil, beramah mesra bersama anak saudara tersayang... best sgt xde kalut2... hehe.

Mcm biase, layan gambar ok?



 Ni ms otw nak g umah pengantin perempuan.. aku naik kete c.ngah aku. aku paksa sume org bergambar dlm kete... hehe.

 Saya sayang mereka.

 Saya dan pengantin. masa ni nak balik dah ni..

 Pengantin dan pengapit.



 Berarak..



 Ngam2 je sampai bawah khemah, hujan lebat turun mencurah2... khemah plak kat luar, makanya ramai yang x masuk.. duk luar je..

 Aku hilang lagi.. :(

 Tol... byk giler tol... td kat pintu gerbang pun ade tol... masa ni aku mls sgt nak ambik tau sbb hujan kan... basah kain baju.

 Saya di celah2 kehidupan... hehe.

 Tol kat pelamin.. lama gile..

 Ni tol paling mahal. mak andam.




 Mak ayah kesayangan..

 Me familia..

 Haha. muka sedih giler... aku masa ni x larat dah.. tgh tunggu sape2 nak bergambar... mls nak ambik pusing.

 Family again..

 Aku menyendiri je kat tepi pintu masa mula2 masuk... hehe. masa ni aku dah rasa penat sgt..


 Kami kembar! :)

 Makan beradap... che ngah aku kena paksa sekali duk cni... haha. pdhal die xnak sbb die lapar, kat cni kena kontrol2 mkn katanya... cian die mkn x puas...

 Coklat..



 Tiba2 abg aku terselit kat blakang... hihi.. kelakar je..







Masa ni nak balik dah...


Kila lawak gila, ms nak balik salam2 ma blh die cakap  "terima kasih MAKCIK" .... hahahahahaha apakah?? mak mentua pun die panggil makcik lagi... SIL aku ckp "potong sepuluh markah"... haha.

Ok, dah selesai sume... 
3hb ni majlis kat umah aku plak... harap2 jgn la hujan..
Semua2 kenalan saya, jemput hadir ok? :)





LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...