Sunday, January 30, 2011

Superb Weekend!

Hi all,

Weekends baru ni terisi dgn jayanya...hehe..sbb aku dah stat keje part time mcm dulu2 which is ngajar tusyen ujung minggu.

Jumaat tu pg n mlm ade kls... pg tu kelas sbb ganti sorg cikgu...mlm plk mmg kelas aku...

Sabtu plak sbnrnye kena ngajar jugak, ganti cikgu pagi tu from 8.30-12.30, dah la aku nak g kenduri syahril (will update later) lps tu, pastu yuhanis nak buat sambutan hari jadi mak die lak ptg tu, pastu mlm plak ade kelas tusyen lagi...

Huarghhhhhhhhhhh...aku dah stress membayangkan kekalutan aku di hari sabtu tu..

Akan tetapi, nasib jugak tusyen yang kena ganti tu cikgu die blh ngajar balik, so aku x pyh ganti ler...slamat la disitu..

So pagi tu kat umah layan korea dulu sedas...haha..pastu kemas umah, siap2 nak g kenduri syahril pastu lps kenduri g ambik kek kat SR...jalan kat k.trg jem giler semalam...stress aku..

Ptg tu buat surprise birthday party che ngah...menjadi jugekkkkk even byk kejadian yg berlaku...haha. lawak ok..nnti kalau aku igt lg aku citer ekkkkkkkkkkk.

Mlm plak gegas2 g tusyen...pack je weekend aku tapi aku sukeeeeeeeeeee sbb xde la terperap kat umah n otak pon x berkembang...at least bdn aku bekerja la jugak kan...harap2 bertahan la mcm ni.semoga dipermudahkan segalanya...aminnnn.

Ok u all, i dah mls nak celoteh...

Tata.






Friday, January 28, 2011

Budak busyuk masyam ni lagi.. :)


Masam.


Senyum.



Beza kan muka die...bile senyum baru nak ensem...ni asyik la masam mencuka je...tgk pon geram tau...kwn2 aku tgk gmbar die sume ckp die muka garang gile..

Nasib baik dah besar ni, die dah tau senyum...manjang je nak senyum....bagus2.

Skrg ni br aku nk layan skit die sbb dulu die duk melekat dgn mamanya a.k.a kakak aku je...aku pun dah nyampah bile ambik je nangis2...la ni, x dah la...asalkan aku umpan die je dgn ape2, ok je la die...blh main2 lg n senyum2 lg....so aku br suke layan. hehe.

Bagus Aqil, keep it up!




**bile nak blk kg, main dgn mokcik ni?????hehe.




Thursday, January 27, 2011

Tolong! Tolong!

Salam sejahtera sekalian,

Saya nak mintak tlg ni, sape2 leh bg opinion...kek secret recipe mane yg best eh???kat umah aku nak ade surprise birthday party ni...

Tapi aku nak tau b4 kul 5 ni la...

Sekian, terima kasih.



**k.na & akaq, khidmat anda diperlukan dgn segera.

Aqil Raziq in da houseeeeeee.


Huh! akhirnye dpt gak aku duduk atas kerusi rehat toki ni..kalau kakak dini ade, die je konker..skrg die dah xde, blh la aku yg konker plakkkkkkkkkkk...hahhahahahaha


Eh ape tu?


Ala, mamat ni pengacau la plak...ape ni, tarik2 kepala baby ni????


Hoih, penjeles btol...x puas tarik muka aku kat bawah, siap naik atas plak dah.....haihhhhhhhh, br je aku nk bersenang lenang...





Wednesday, January 26, 2011

Trying..

video


1st time try upload video...

Lps ni i nak upload video anak2 buah byk2...anak buah je la yg mampu u ollsss, anak sendri blum proses lg...haha.





Tuesday, January 25, 2011

Berita hangat untuk permulaan tahun 2011.

Tak penah2 aku update psl artis b4 ni...haha.

Tp tertarik btol dgn citer ni..

Cekidoutttttttttttttt.....here.










To my other half..

I praise Allah for sending me you my love
You found me home and sail with me
And I`m here with you

Now let me let you know
You`ve opened my heart
I was always thinking that love was wrong
But everything was changed when you came along

And theres a couple words I want to say
For the rest of my life
I`ll be with you
I`ll stay by your side honest and true
Till the end of my time
I`ll be loving you
For the rest of my life
Thru days and night
I`ll thank Allah for open my eyes
Now and forever I`ll be there for you
I know that deep in my heart
I feel so blessed when I think of you
And I ask Allah to bless all we do






Monday, January 24, 2011

Another day of kebosanan.. :(

Aku bosan tahap cipan kat opis...xtau nak buat ape dah..minggu ni bos xde, mmg bosan la...aku bantai balik awal je...

YM plak x blh install..biase aku chat thru emel je, ni dah bape hari buat hal xleh chat plak...nak on skype, dah lupe terus username n password ape...dah berkurun x gune..

Aku duk men game Chuzzle Deluxe sampai nak muntah...mlm tido pon duk mimpi game bulu2 tuh...bkn time tido je, time mkn ke mandi ke even buat ape pon, duk igt game tu jeee.......haihhhh








Ponteng ke?

Hari ni aku masuk opis kul 10.45am...hahaha..syiokkkkkkkkkk..tp kalau nk kira ktorg mmg x strict pon...sesuka ati je bile nak masuk nak balik...cuma time ade bos kena behave sket la...hihi.

Sbnrnye pg td g JPJ, ade hal nak setelkan..pastu dah alang2 kuar tu, aku n kwn aku terus g merendek ntah ke mana2...tp byk kedai x bukak lg sbbnye still awal...kedai kan byk bk kul 10...mase tu br 9 lebih...nyesal plak g awal2.

So jalan2 je la kat kedai yg dah bukak...tibe2 *ting dtg idea....nak mkn kfc..hehe.lgpon kwn aku ni dah lame nak mkn kfc...so tggu la kfc tu bkk sambil jalan2...dah kul 10 tu pegi la kat kfc, skali die kt kul 10.30 br bukak...hampassssssssssss.penat ok tggu..

So ktorg decide nak pegi kfc kat pantai batu burok sbb situ 24hours...skali pegi die ckp ade set utk bekpes je, yg biase punya start kul 11..wth??????????

Mmg aku lari je kuar...x kuasa aku nk mkn yg bekpes punya...lgsg x menarik minat ok..

Kesimpulannye kami pon balik opis dlm keadaan yg sungguh kecewa..aku rase maybe Tuhan x bg kenankan hajat kami nk makan kfc sbb melalui cara yg slh kot which is PONTENG KEJE!!

Haahahhahahhahha...

Eh tp kami bukan ponteng, kuar pg td mntk permission...dah alang2 kuar, kami g la nk lepaskan hajat...hehehe..ade hati lg nak bg alasan tu..dah ponteng tu, ponteng la....hahha.

Sekian, n3 x bermakna dr i...adiossssssssssssss.






Sunday, January 23, 2011

Ofis

Aku rase kalau lama2 aku keje kat sini, aku blh mati cepat ni..

Mana tak nye, tiap 10 saat kot aku duk hidu asap rokok...ater kt depan aku ni dua2 penghisap rokok tegar...

Haihhhhh....dah pening aku.

Monday, January 17, 2011

Adam.





Adam the cutest & Mok Kaq


Depan umah baru abang n my SIL aku...
Tapi br 2 weeks duk umah baru dah jd insiden menyedihkan...
Sian abg n my SIL...





*gmbr no 2 tu aku mls nak selamatkan..i know kenapa jd camtu tp dah tersilap transfer dr hp ke laptop camni...so, sila la sengetkan kepala anda. hehe..


**adam sgt comel...mcm girl je...dah suke main dgn aku, lg la aku syg! hehe...tp time nangis den tak dapek nak nolong...nyaring giler suara, same adini jugak...fuhhh








Sunday, January 16, 2011

Piknik @ Sekayu Waterfall.

Ok, untuk kesekian kalinya crite yg akan dipaparkan adalah dah tamat tarikh...haha.

Ni ntah bile la wei tp yg pastinya time trg hujan x brenti2 aritu....tp mcm biase la, oleh sbb piknik ni dirancang bersama sepupu yg kepala ting tong, makanya piknik ttp berjalan spt biase wpun ujan...hihi.

Mase nak g tu, ujan xde la lebat...renyai2 je...che ngah aku dah membebel2 ckp x pyh pegi...yuhanis ckp mlm b4 ktorg nak g ni pon die dah membebel...haha..ms anta anak2 die kat umah aku pon, terus balik je lps anak2 turun kete..memberontak la tu.hik3..

Mak aku pon ckp xpyh pegi...bile dh sume ckp x pyh pegi, risau jgk jd ape2 kan..ye la, biasenye jgn dilawan ckp org tua ni, nnti ade lah balasannye tu...huhu. Tapi aku ckp kat diri aku, "tggu ayah balik (solat jumaat), kalau ayah larang gak, so xpyh pegi"..

Aku dh siap ckp kat yuhanis, mkn kat sungai blakang umah je laaaaaaaa...hihi. Ayah aku balik tu, die tny nak g mane sbb tgk bakul2 mknan n beg2 pkaian sume, aku kate nak g sekayu...ayah aku gelak je...sambil tny ade org ke ujan2 ni...hehe.

Oleh sbb ayah aku gelak n x larang, maka kami pon pegi laaaaaaaaa...hehe. serius, mmg xde org pon...hik3. oh ye, kami pegi berempat je, mcm biase... :)

Ok, skrg blh layan gambar!

Mknan yg ada: Spageti (yuhanis), cocktail (me), jus oren (yuhanis), buah2 (yuhanis) and kekacang...sbnrnye aku nak wat sandwich tp dah lewat mase tu, x sempat...hehe

Kami2 je yg ade, tgk kat blakang tu kosong ke...kalau hr biase, mesti penuh sume tmpat..

Mase ni dah tukar tempat, turun bawah skit yg tempat ade org...tp xde la rami, ade 1 family je ms tu..

Asyik makannnnnnnn je sbb sejuk kannnn...nak mandi pun ketar2...haha. gatal lg nak piknik!

Cubaan utk turun mandi...sejukkkkkkkk..

Aku sampai kesudah mkn kacang atas batu...haha.

Mase ni tgh tgk family yg ade kat situ...annoying gilerrrrrrrr anak2 dorg. benci!

Cubaan ambik gmbr sendiri. hihi.

Ni tmpat parking aku snap mase ktorg nak balik...lengang gilerrrrrrrrrrrr...x penah aku g time gni. Haha..tp mase ktorg sampai lg skit, ade sebuan van and 2 buah kete include us..hahaha.

Wpun berpiknik dlm ujan tp adalah best..


**p/s: sepupu, nnti u balik next 2 weeks kite g piknik lg mau????hihi..






Wednesday, January 12, 2011

Bosan bosan dan bosan

Kebosanan tahap melampauuuuuuuuuuu...


Teramat la bosannye...xtau nak buat hape dah...tgk blog2 mcm xde yg berupdate je arini...dah abih bace sume dah...

Kat opis ni duk pakat layan movie je...tp aku ni kalau bukan movie korea, aku kureng skit nak layan2 kat laptop...

So, mmg terbaik punye bosannnnnnnnnnnnn ni..........

Monday, January 10, 2011

Penat.

A little bit bz la dis week..penat..

Smlm sakit pale, denyut2, senak mata...mcm migrain je...so lps maghrib telan ubat tahan sakit n ubatt migrain, lepas isyak terus tido x igt dunia la...AJL pon x tgk....huwaaaaa..sedar2 dah pukul 5 pagi....

Post auto pulished aku sempat siapkan sampai yg arini je...so esok x berupdate la blog aku...br feeling2 nak jd blogger tegar...haha...igt nak buat jgk ptg tp mcm xde mood nak menaip ni, ade mood nak membaca jeeeeee...hehe.

Ok la, i nak teruskan membaca ni...hihi.

Ntah la ape motif n3 ni... :)

Tata.






Kawen, kawen dan kawen.

Ni majlis kawen kwn aku ms form 1-3...dorg ms skolah dl kapel...tup2 skrg ni kawen tarikh same tp dgn lain2 psgn but psgn dorg tu same2 org melaka...hehe. kebetulan btol...

Pg tu aku g majlis idah dl sbb umah idah satu jalan je dgn umah aku...dah setel majlis umah idah, terus gegas g umah sala sbb sala kat kemaman...so lps majlis umah sala tu aku trus balik umah sewa la...

Akaq, aku, aja, naa, acik..

Hujan time ktorg sampai ni...abih basah2...huk3.

Gossiping...

Mase ni tgh tggu idah mekap2...duk bergosip la kejenye...byk gile topik kuar...aku la yg sibuk duk tny mcm2 sbb aku kan xde fb so mcm x up to date la..haha. cian i..




Idah yg sgt gorjes!






Lps sesi bergambar kat umah idah, sume gegas2 g umah sala lak sbb dah lewat mase ni...ujan plak tu...

So layan gmbar kat umah en salawadi lak k! :)

Sala yg sentiasa hepi.. aku x penah tgk die ni serius wei...sokmo ckp main2 je...hehe.

Ok, 2 keping je gmbr kat umah sala..hehe.

Gambar2 ni sume aku dpt dr naa...harap maklum.

Sunday, January 9, 2011

KL Trip Nov 2010.

Ni kejadian bulan 11 tahun lps...

Ktorg (ma, ayah, aku & yuhanis) g kl sbb kaq konvo...amie aku xdpt pegi ms ni sbb bz dgn monsun cup so xleh nak cuti...so aku n ayah je yg silih ganti drive.. :)

Lengan aku gedabak gile ok besar....huwaaaaa...time ni berat dah naik balik sbb raya haji tu mkn x hengat punyeeeeeeeeeee....

Ambik berkat...ngeh3. mane la tau angin nak further study dtg plak kan... :)

Yuhanis si paparazzi yang captured gmbr2 ni...


Ni mase nak g cr makanan...serius lapar wei..dah la nak cr kafeteria ssh gile...dah nmpk org jual2 tp xtau celah mane jalan nak g tmpt tu...jauh ok pusing2 situ sini...nmpk je word 'food' ktorh terjah je pdhal ntah kemana2 peginya...siap leh naik bangunan yg x org dah guna lg...haha.

Mase ni mmg aku ngan yuhanis je...mak ayah aku masuk dewan sbb ade 2 pass masuk je...later on br abg aku dtg wif my SIL n anak2 and kakak aku dtg wif BIL n anak2...

Ni sume yuhanis capturedkan....die mmg suke snap2 gambar...mmg ngam sgt la tu dgn aku yg suke bergambar ni..jd aku mmg menyayanginye sepenuh hatiku....hihi.

Dengan makcik kesayangan...hihi. :)

Gambar ni abg aku yg mms...tp aku nak bkk mms ni punye la ssh gile...byk kali jgk aku download...bile dah blh download aku sms abg aku,

Me: Ptt la lmbt gle nak download gmbr ni, rupenye ade 3 org bdk comel dlm gmbr tu...hehe


Bro: 2 org budak comel, sorang nenek cute!


Caitttttttt...penjelesssss la tu kate aku nenek...haha. nasib ade word CUTE kat blakang...sejuk hati i....hahahha.

Ni sorg lagi makcik sepupu yg suke melayan anak2 buah...ajmal pggl "kakak" anis..kakak la sgt.haha...mak aku cakap ajmal pelat...hehe. die pggl mak aku "omma"...bagus kan???aku suh die pggl omma je sampai besar sbb nak feeling2 korean gituuuuuuuuuuuu...hehe. dini pon aku nak ajar die pggl mak aku "omma"....hahahahaha.

Si comel Adam Khalish.

Berat ok budak ni...nmpk kurus je..

Disudahkan dgn gmbr budak ni,




























Tetibe gmbar budak ni sesat...cmne ntah blh terupload skali...hehe.



LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...