Friday, February 25, 2011

Keje, keje dan keje!

Helooooooooo,

Sian blog aku terabai..nak update mcm2 crite pon terabai...ni pon aku lepak umah che ngah jap nak update blog..kalau ikutkan diri nak rehat ni, mmg x kemana la blog ni..

Ujung mggu lak mmg bz ddgn mcm2 hal...kalau xde hal pon, mmg aku lepak dpn tv je skrg...sbb mls nak buat ape2...huhu.

Everyday pegi keje skrg ni mmg x sempat nak tgk blog sendiri pon apatah lg nak blogwalking...skrg ni dah kena transfer ke TM Air Jernih...so jauh skit dr umah sewa..dlm 20 minit dgn trafic jam sume...nak kn cr umah sewa baru ni tp kat area k.trg sah2 sewa umah mhl....sighhhh.

Sampai2 opis je terus check emel pastu mmg buat keje je sampai la kul 1, brenti makan2, solat, update report n check emel2 sume..pastu kul 2 dah kena stat keje balik sampai la kul 4.30...pastu kena buat daily report, emelkan kat orang2 atasan...ngam2 kul 5.30 keje siap, balik umah kul 6 baru sampai....solat, mandi manda, cuci baju, mlm lepas isyak aku terus terlena dlm kepenatan...kdg2 tu aku bantai tido lps maghrib tu sampai kul 10, baru bgn mandi n iron baju...mmg penat sgt!

I hope by the end of march boleh setelkan keje2 ni sume...aku nak cuti pjg..nak g berehat ni..tak daya la nak pk hal keje dah...dgn org atasan yg langsung x phm konsep keje nye....adoiiii la..igtkan nak rebut kontrak org tu dah phm siap2 scope keje, ni ape pon xtau...100% bergantung ngan ktorg...gile btol la.

Ok la, aku nak buat auto-publish utk blog ni.

Bye!







Monday, February 21, 2011

Bz! Bz! Bz!

Serius, bz gilerrrrrrrr skrg ni..
Xde mase utk diri sendiri pon!
Bye!














Saturday, February 12, 2011

Cerita sandal dan aku dah tua.. :)

Ari tu borak2 dgn membe aku...aku tegur kasut die cantik...knowing girls, harusla bende tu berlarutan...haha.

Aku ckp dgn die,

"Aku rs aku dah tua na..aku xleh nak trime dah pakai high heels, tahan la 5 minit..pastu mesti rs mls nak jalan..."

Hahahahha...serius weh, aku mmg xleh dah nak pakai yg tggi...aku ni dah la renek, mak aku sokmo suh pakai kasut tggi skit, biar x nmpk kerenekan aku tu...tp what to do mumy, anakmu ini dah tua...badan x larat dah nak menampung kasut tinggi2..kalau blh pon, pakai wedges je la, tu pon kejap je...biase aku pakai g kenduri je la...

So skrg mmg dah x membeli kasut dah...haha. slamat la duit aku..kalau x, pantang nmpk kasut or sandal, sokmo nak beli, padahal pakai sekali dua je...what a waste! :p


Skrg ni 2 sandal kat atas tu je la yg aku pakai...yg kaler merah tu utk g jalan2 g pasar, g jalan2 biase, kedai2 kat kg...tapak die flat je...simple, senang.

Yang pink tu aku pakai g office, kenduri, kdg2 vacation sbb tapak die tggi sket ala2 wedges.... simple gile kan? hahaha... tp best sbb selesa giler...kaki x sakit and x lenguh...sbb lembut je..

gg merah tu crocs punya akan tetapi yg pink tu aku beli yang bata punye je...murah pon murah la asalkan kaki aku x sakit...kang kalu jalan lame2, kaki aku lenguh2, mula la naga berapi aku kuar...sian plak org yg teman aku tu...hehe.

Bagus aku elakkan awal2...bior lerrr org kate aku x melawa pon, ape aku kisahhhhhhhhhhhh asalkan aku selesa... :D






Friday, February 11, 2011

Benefiber..

Tahun lps, ade skali tu aku blk umah tgk ade parcel utk aku...bkk2 tgk dpt ni:

Serius, aku dah lupe bile n kat mane aku mntk sample ni...ms tu byk sgt mntk sample, terus x igt dah ape2 dah...haha.

Aku biar je terdampar kat meja kat umah tu n 1 ari tu terasa la nk mkn...so campur la dgn milo...igtkan rs kenyang la kan sbb dah nama fiber, harus la aku mengharap lebih2....haha. skali aku mkn, xde la kenyang pun...cam biase je..kul 11 dah lapar...haha.



Die bg 2 packet...ade 1 lg aku x mkn2...asyik la lupe...

Thursday, February 10, 2011

Nuffnang oh nuffnang!

Uwaaaaaaaaaaaaaaaa....

Aku nak nangis dulu..huk3.

Why???

Sbb aku dah 'TER'cash out kan duit nuffnang aku!!!!!!!!!!!!!! aku igt nak simpan la bg byk skit tapi dah jd cmni plakkkkkkk..stress wei!

Alkisahnye, total earning aku yg kat atas tu x same dgn yg kat bawah...so aku pon gatai2 la click cash out earning tu, konon nak tgk kalau cash out kuar earning yg mane kan...

Skali die suh konpem nama, aku click 'OK' terus die konpemkan!! aku igt akan kuar la page nak bagi kite tgk amount sblm konpem kan cash out...haihhh nuffnang, not good..not good...kena tukar sistem ni...hehe.

Takpe la, dah 'TER'cash out, nak buat camne kan?redha je la...think positif...anggap je la Tuhan nak bg rezeki mase ni...tp xleh joli2, kena masuk ASB...even ciput je...

Uwaaaaaaaaaaaaaaa....even nak think positif pon, aku tetap berpk2 ni!

Redha, redha, redha... :)





Muzik terbaik tanpa henti!



Sape dgr suria.fm pg td???sumpah lawak ok...benci dorang ni, buat aku jd giler, gelak sorang2...haha.

Pagi2 otw g keje mesti aku dgr suria.fm sbb halim dan zizi (kerinting bro) tu lawak tau...tp starting last week kot syira (sharifah syahira) join the the team, jadi la "the kerinting three"...lagi la bertambah lawak dgn adanye syira tu tp phm2 la kalau dah ramai2 sgt berebut nak ckp tu, mcm serabut pon ade kan...tp ok je dorg ni..acceptable lah...hehe. kdg2 berlaku jugak, sorg tu buat lawak, xde sambutan pon dr yg 2 org lg...haha..


Pg td dorang ni berlakon, buat2 mcm suara artis lak...sumpah jadikkkkk..syira as ELLA, halim as DATO RAHIM RAZALI, zizi as ERIC LEONG...gile la..aku mmg gelakkkkkkkk je nak2 time halim tiru suara rahim razali tu...mmg jd wehhh..

Btw, kalau dgr iklan yg dorang interview syira b4 masuk suriafm tu lawakkk jgk...sgt lawak sbnrnye...aku dgr berkali2 pon terkekeh ketawa...aku igt nak tulis cni dialog dorang sbb aku igt sejibik sejiban ok...tp mcm pjg la pulakkkkkkkkk. so cancel..kalau korang nak tau, dgr sendiri suriafm...aku tlg promote...haha.

Tp skrg mcm dah xde iklan tu kot...aku dah xdgr dah...but i still remember...kata kunci: DARIO...

Hahahahhahaha.







Wednesday, February 9, 2011

Wedding lagi..


Selamat Pengantin baru Fazira...

Aku x g pon majlis die tp fidah g so aku suh die ambik gambar n mms kat aku...hehe..

Fazira kwn aku dr form 1-5...tp ktorg x rapat sgt...mase form 1-3, mak die ajar ktorg sains...sokmo buat kelas...time cuti pon buat kelas smpai ade student yg tulis surat layang...haha.aku mcm tau sape yg tulis tp aku lupe ahh...

Btw, semoga berkekalan hingga ke anak cucu ye fazira... :)







Tuesday, February 8, 2011

Happy Birthday Che Ngah kesayangan!


29 January ari tu birthday che ngah...anak2 die (joe n anis) balik hari yg sama and dorang nak buat surprise utk mak dorang...so aku la yg kat cni yg tlg booked kek kat SR...

Nak buat pilihan nak kek ape punya la ssh sbb xnak la yg biase mkn kan....aku berkenan yg cheese sbb aku kureng dgn coklat2 ni tp yuhanis xnak plak sbb die kate takut muak tp mslhnye bg aku kek SR sume cepat muak je (ke sbb aku bkn penggemar kek???)... last2 aku ajak kila, g pilih n booked je kat SR...

Chocolate Fudge from SR

Sabtu tu, lps g kendurii umah syahril, bergegas g ambik kek sbb dorang dah sampai dr k.l. bising2 dah tny bile aku nak balik..aku ni dah la traffic jam, bile org push2 mcm tu harus la aku gabra...aku speed laju gle...nasib ah kalau kena speed track, aku suh je yuhanis bayarkan...muahhahahha.

Ms kat traffic light kat k.b aku nmpk kete che ngah aku...kete die nak menghala ke k.brg tp aku nak membelok balik umah...aku tekan minyak laju2 sbb takut die sampai same2 dgn aku, x jd la surprise ktorg...haha.

Skali fon aku bunyi....ahhhh sudah, mesti che ngah ni,...haha.

Aku: Helo

Che Ngah: Owoh, nak g mane laju2 tu??

Aku: Muahahhaha...nape?

Che Ngah: G ambik adik (alya n ain) jap kat pustaka...che ngah nak g ambik basikal kat k.brg...beli basikal ke ain..

Aku: Adik balik kul 4.30...ni baru 4.20...lambat agi...chik mls nak tgu...haha. (terpaksa buat2 kejam ckp mls..huhu)

Che Ngah: Doh g ambik basikal, biar che ngah ambik adik...

Aku: Uwaaaaaaaaaaa....mane chik tau kedai mane....

Che Ngah: Pusing la dulu....ikut che ngah ni.. (dalam hati: habis la akuuuuuuu...konpem2 dah die nmpk kek ni kekgi)

Aku: Muahahhahah...ye laaaaaaaaa..benci tau...haha

Aku u-turn, ikut die sampai kat kedai tu...pastu aku tggu kat tepi jalan, die mai kat kete aku...ms ni aku pasrah je la kalau die nmpk pon kek tu....haha.mase letak basikal tu, aku tgk die mcm jeling2 je kek kat seat blakang tu...muahahha.aku dah gelak dalam ati...haha.


Aku pon nak inteprem dgn kek...hehe.

So aku balik kat umah, bukak kek kat tgh2 ruang dapur tu, tggu die datang....ms die masuk kat pintu, ktorg jerit kat die "SURPRISE!!!!"....hehe...tersipu2 die...pastu tny die nmpk ke kek dlm kete aku td, die kate x pon...eleh, pentipuuuuuuuuuuu la tu...haha.

Ok mcm biase, layan gambar ye anak2... :)

Mcm kau pulak yg sambut birthday wahai si joe...haha.

Wif Joe yg gile nak bergambar...


Wif her anak2...i love them so muchhhh!!!!
Yang kat depan dorg tu, hadiah kaq bagi...satu utk my mum, satu utk che ngah..


Kaq tgh setting2 hadiah...haha.

Mase hari kejadian, aku buat la ice blended laici...tp dorang sume ckp muak, aku sorg je abih kan satu jag besar giler....hahaha. eleh, dorang tu pdhal mkn kek byk, pastu nak slhkan air aku x best...muahaha.


Best ape air tu...aku ni kau bagi la air ape pon asalkan yang ade susu, mmg aku akan bedal laa....aku penggemar susu dan telur.sekiannnnnnnnnn....muahahaha.







Monday, February 7, 2011

Selamat Pengantin Baru!



Fuhhhhhhhhh...bersiaran kembali setelah bercuti pjg..hehe..cuti2 kali ni xde g mane2, juz stay at home je...

G kenduri yg melambak2 tapi gmbr sume ade kat kamera kaq...yg dlm fon ni kabur2 la plak...ermmm...kaq, blh x tlg emel gmbr2 itu????hehe.

Ni gambar psl kenduri syahril...ari tu aku dah citer yg aku g kenduri die (b4 ambik kek che ngah) tp aku mls plak nak kelebet2 buat link psl cite tu...hehhe

Aku g same2 dgn sha....janji jumpe kat umah syahril...mula2 plan asal janji nak jumpe k.nor tp mcm ssh je sbb die g setiu dl...so aku try kontek sya n sya kate die pon g sorg...so apalagi, berjanji2an la kami..

Masa kami sampai tu, gerombolan padang kubu dah nak balik...and syahril pon dah nak siap sanding...tp sempat gak la tgk die sanding....muka lucu gile...hihi.

Ada la ambik gambar sekeping dua je..

Sya, Syahril, the wifey, me yang makin gemukssssss!



Selamat Pengantin Baru Syahril!
Semoga bahagia n berkekalan hendakNya..
Kena byk2 sabar dalam apa jua masalah ok!
Darah muda jgn diikutkan sgt...






Wednesday, February 2, 2011

Sory.

Smlm aku smgt2 wei nak update blog ari ni tp nye tgh ngantuk giler ni...mmg x dpt ditahan2 ahhh. nak tido segan plak sbb sume laki kat opis ni....aku sorg je pompuan...

Aku ni dah la jenis tido tersentak2...kang tido, terkejut plak budak2 ni...nak g tido kat surau mmg kem slm je la...bangunan TM disini adalah berpenunggu ok esp my floor...so nak suh aku g tandas or jalan kemana time org2 xde ni, harap maaf ler...mmg aku tarik diri awal2 lg..

Td aku masuk keje kul 9 lebih sbb aku tau kalau aku dtg sharp kul 8.30, konpem aku yg 1st sampai..xde maknanye aku nak tadah muka kat hantu2 ni....hahha.nasib ms aku dtg azim (T.A) dah ade....parking pon kosong je...xpyh nak round2 cari parking...yg ade guard and cleaner je...nak naik lift pon takut je.giler la....dgr bunyi angin je berdesir2..serammmmmmmmmm.

Serius x mampu nak teruskan...ngantuk sgt.

Bye!





Tuesday, February 1, 2011

Me rite now.

Hai...slamat bersiaran sume..hehe.

Ikutkan aku skrg ni mood nak update blog ade tiap2 ari but kat opis aku ni riuh rendah...suke benar dorg berborak pastu men game perang2 networking, so riuh la opis..aku ni bile bising2 gtu mmg xde la nak bulih...blank otak aku..kena suasana tenang br ade feel...hehe.

Nak update selain kat opis, broadband aku dah kemana2 dah...huhu. so bergantung harap dgn tenet kat opis ni je la..ni aku leh nulis sbb sume kuar mkn, tggl aku sensorang...nikmat giler...laju je aku menaip sbb takut dorg balik...muaahhaha.

Byk nak update ni tp xtau nak mula dr mane sbb sume pon aku rs nak cite cepat2...hehe. oh esok blh mengupdate dgn tenangnye sbb mostly dorg cuti..hehe.

Aku pon xtau ape kejadahnye tetibe cuti...TM skrg ni kerap benor bg cuti free kat staff die...aku rs nak bankrup dah kot...yg jd mangsa ktorg la...haihhh..sbnrnye esok ktorg pon cuti (warga TM cuti esok), sbb kena standby so sape2 nak cuti kena gn annual leave...yg cuti free hari ahad ni...so lame la blh cuti.......yabedabeduuuuuuuuuuuuuu!!!!

Tp esok pon dtg keje kejap je...tgh hari bos aku dah suh balik sbb mmg xde org pon kat cni..hehe. best2...

Ok la, aku nak transfer gmbr jap...esok leh update ape2 yg patut...arini igt nak kuarkan cite jugak tp tibe2 n3 ni terpjg plak...so x jd la nak campur aduk..hahaha.

Ok, bye geng.

C ya!





LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...