Thursday, April 28, 2011

Wedding- Ma & Lie


Ni citer lama...sbb dah lame x update blog, maka terbengkalai la...

Aku pegi wedding ma ni dgn aja...ma kawen on 13 Februari 2011...eh jap, silap...12 Februari la sbb 13 Feb tu birthday die...

So mcm biase ye, layan gambar sbb feel nak bercerita dah yilekkkkkkkkkkkkkkk.

Mase ni dah lepas mkn dah...jumpe juzi (kwn ktorg jgk)...so dia join the korum.. :)


the dais..


Hantaran dr pihak laki..
Hantaran dr pihak perempuan x sempat tgk sbb ma dah siap sanding, rombongan lelaki pon dah balik..


Cake from SR..ma kate die beli cake ni sbb kaler je kena dgn theme die...haha.


Sesi bergambar lg..



Mase ni dah nak balik ni...dah siap2 simpan fon dalam beg dah...tp sbb tgk mcm xde org sgt kat luar n ma pon xde nak layan sape2 lg, fon dikeluarkan dr beg....ambik gmbr lg...hehe. tiga3 mmg kaki bergambar, so mmg fun la everytime nak bergambar..




Wednesday, April 27, 2011

Independent.

Apsal selenge benau muka kamu ni kakak weh???hehe..

Sejak2 die dah besar ni, aku sokmo rindu dgn die...sbb die dah berdikari sejak g skolah ni..baca ABC lak slang org putih benor...haha..almaklumlah sekolah english...

Aritu time balik kg, aku nk bwk alya n ain g birthday party anak jiran aku...pahtu papa die suh bwk adini n adam..cuak gak aku sbb takut dorang nangis nak balik sbb x kenal org...bkn cuak sbb jauh nak anta dorg balik, tp aku jenis x suka anak2 buah aku yg nangis2 bile x kenal org...mcm malu la kan, mentang2 duk kl pahtu balik kg org tegur sket dah nangis apatah lg nak pegang mau meraung 1 kg agaknye....aku x suke.


Tapiiiiiiiiiiii amazingly 2-2 budak kat atas ni langsung x nangis...tp bdk2 kg aku lak yg mcm segan2 dgn dorang...kakak siap pegi salam n wish birthday lagi...pahtu adam pon mkn dgn jayanya...2-2 ni aku suh duduk, pastu aku bagi mihun 1 pinggan sorg, dua2 mkn sambil gurau2...aku bgn g kat tempat lain pun dorg x nangis...kagum jap aku.


Adam pon sama...aritu kezen aku siap blh bwk balik die lg..papa die relax je biar anak camtu...aku plak yg cuak tny 'eh adam x nangis ke kekgi?'....papa die gile cool...tapi lepas kezen aku anta tu, die ckp adam x nangis lgsg...men dgn kucing...kagum owhhhhhhhh..

Sungguh aku rase dorg sgt berdikari...kakak la esp sbb time kecik dl kemain manjanya...pahtu sokmo nangis...geram aku nak picit2 je ok...dah la die tu spesis kelawar, mlm x tido siang plak die tidor...pahtu nak ajar suh tinggal pampers gile ssh....bibik die penah citer, ade skali die train kakak x pakai pampers, seharian die x kencing...dasyat btol bdk ni...

Tp alhamdulillah sgt, lps die skolah segala2nya telah berubah menjadi positif....

Motif buat n3??? mokcik nak suh balik kg...hahahha

Hidup ini kadang2 suka, kadang2 sedih..

Perangai aku ni bile marah or terasa tapi blh tahan lg, aku xkan cakap atau luahkan...aku pendam je...sakit hati sendiri, nangis sendiri sbb geram sgt.

Tapi bile aku luahkan means aku mmg dah x tertahan lg. dan aku mengharapkan bile aku luahkan, org yg sepatutnya harus memahami memujuk menyejukkan hati aku...sbb bkn sokmo2 pun aku mrh...jd sesekali itu layan la aku..

Sekian, luahan aku hari ini..hehe.

Aku ok je...peace yooooo!!

:)



Tuesday, April 26, 2011

Party!!!!!!

Hehe..bkn party saya, tp party org yg saya x kenal pon...

Ahad baru2 ni, kila ajak teman g birthday party anak opismate die...aku yg kebosanan harus la bersetuju dgn jayanya...hehe. location party kat kuarters BNM...

Balik keje ptg tu terus mandi2, siap2 and terus keluar....jumpe kila kat k.t pastu gerak g cari present..tp kila x snap pon gambar present....operasi mencari present sungguh lame sbbnye saya adalah gile window shopping yo!window shoping je la, nak shoping2 gaji x masuk lg..hehe.

Ok, enjoy the pics...xtau nak cite ape dah..almaklumlah dah lame x update...hik3


Penyambut



Birthday boy n parents...

Bdk ni Iqbal nama die....bile org kasi present die ckp "acih" yang memberi maksud terima kasih.hehe..comel.

Bapak die opismate kila..

The cake...

Masa mula2 tgk kek ni aku ckp kat kila,

Aku: Kila, ni mcm cake secret recipe je..
Kila: Ye laa chik, kena cuba ni....hehe


Pahtu kila ambik kek, tgk pon dah tau bkn secret recipe...haha...ok la jgk tp krim die pahit...aku mmg x suke la kek2 ni, kila jgk yang abiskan....haha...tp ktorg ambik sket je sbb kenyang dah mase tu...nasib baik x tamak..hehe.

The foods...

Ade mihun, mee goreng, keropok, satay ayam daging, bubur jagung, dadih jagung, karipap bulat, air-sirap-sejuk-yg-sedap, air-teh-tarik-manis-tapi-sedap-jugak dan lain-lain makanan yang aku dah lupa....

Aku ambik mihun n mee byk gile sbb lapar...tp bg kat cik kila akhirnye sbb x abih...tamak sgt. Nasib kila-si-penghabis-makanan ni ada....hehe. ktorg expect ade nuget n sosej tp xde lak...sedikit hampa...haha.


Kami pon nak posing jugak...hehe.



Aku suka tgk husband-wifey ni....hehe.
Yg lelaki tu muda dr aku lg tp auditor ok!






Sekitar majlis..


Tuan rumah yg kutip sampah sendiri...hehe.


Bdk yg hisap puting tuh garang okeh...jeling je kila ambik gambo die...bad mood katanye...kat blakang tu adik die..


Diakhiri dgn gambar tuan blog yg hepi dpt buah tgn untuk kanak2....haha


* sume gambar cdt to kamera mahal kila...hehe.

** dan sila abaikan muka aku yg sungguh sememeh itu...kalau kuar mlm mmg mustahil la aku akan tempek segala jenis mak nenek krim kat muka aku...mmg kosong gitu je waima bedak pon aku x letak...tp bwh mata aku sungguh ketara lebam tu...sape tau camne nak ilangkan eh??






Sunday, April 24, 2011

PB


Tiap kali blogwalking, mesti terbaca psl Premium Beautiful.

Erghhhhhhhhhhh stress ok...

Dah la mmg nak ni, tp fulusss je x mengizinkan lg ni...

Gaji sebulan same dgn harga PB dah...kang kalu beli, kete x byr, saving x blh...nak mkn megi pon x lepas....minum air masak je, tu pon yg ambik kat umah.....hahaha

Ada x yg willing nak byr untuk saya??

Hahahaha.

Sunday, April 10, 2011

Thanks Nuffnang!



My 1st cheque from Nuffnang..
Dah selamat masuk Tabung Haji pun... :)
Ciput je sbb kes ni, tapi blh la utk topup2 saving...
Thanks Nuffnang!! :)
Saya harap lepas ni saya bertambah rajin update blog...hihi.

Tuesday, April 5, 2011

5 April 1984


Selamat Hari Lahir Liya Syg!




Semoga sentiasa dimurahkan rezeki..
Dikurniakan kesihatan..
Diberikan kebahagiaan..
Dianugerahkan apa yang sgt diidam2kan.. :)
Never stop pray ok!


**aku suh die mms gambar sbb aku xde gmbar latest die...dah lame x jumpe.. :( tapi kecik cinonet je la kalau die mms....






Monday, April 4, 2011

Topik Suria Pagi hari ini.

Pg td dgr Suriafm....zizi sorg2 je...x meriah sgt jd nye...topik yang discuss pg td "AF9 vs MAHARAJA LAWAK vs ABPBH2010, mane yg paling best"...



Aku tgk AF9..tp tgk pon dah nak dekat2 habis sbb mlm tu kan ade tusyen...aku sempat tgk 4 org je perform kot...pastu terbungkang tido, tv tgk aku plak...hehe.



Pastu yg MAHARAJA LAWAK aku sungguh frusttttttttttttttt. dah la ramai yg kate nak pecah perut gelak, lg la aku frust...aku mmg plan lame dah nak tgk..aku budget hari sabtu rancangan tu tp rupe2nye hari jumaat...dah la kul 10pm plak tuuu...ngam2 aku balik tusyen...benci sgt..balik mlm tu relax je aku bukak channel korean...hehe. rancangan tu mmg aku layan sokmo every week...siap happy2 lg sbb biasenya rancangan tu tayang kul 11.23pm...jenuh nak nunggu...ni die dah awalkan, tayang kul 10.13pm....best gilerr..

Tp rupenye dlm kebestan itu, aku dah tertinggal nak tgk Maharaja Lawak...isk3..dah la chanel korean tu xde iklan kan, so mmg xde la nak nengok2 channel lain jgk...mmg straight je tgk cite tu sampai tertido dgn sendirinye....bangun2 tgk kaq n amie pon dah tertido dpn tv...aku kejut dua2 org suh tido tmpat masing2...hehe.

Nk tgk dlm youtube, aku x suke sgt...sbb rase mcm x real mcm dlm tv..huhu.



Yang ABP plak aku balik umah semalam semata2 nak tgk ABP...hehe.. sampai2 tu dah remind kaq siap2, "chik nak tgk ABP mlm ni..jgn kaco"....hehe.mmg terbaikkkkkkkkkkkk ah pilih zizan, kak engku n syera as pengacara majlis...awal2 aku dah gelak2 sakan dah (tu belum tgk maharaja lawak lagi...isk3)...

Tp x sempat tgk sampai habis pon...akhirnye tv tgk aku jugak...itu mmg perangai aku..hehe.




LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...