Wednesday, June 22, 2011

Another day in life.

Arghhhhhhhhhhh what a challenge day...smlm n ari ni..stress gua tapi sumenye telah berjalan dgn baik..

Mula2 smlm menyedari beg hp yg ada segala mak nenek IC, lesen, kad2 atm hilang..tapi hp ade je aku pegang kat tgn...pastu mula meroyan citu cni cari...last place x cari adalah kat opis je sbb mase sedar tu dah balik opis...so pk2 kot2 tinggal kat opis tapi aku rs mmg aku x tinggal...aku dah tgk atas meja sume b4 balik...gile stress mlm tu dgn mslh2 lain lg nye...

Pastu redha je la, g ambik abg n adini kat k.t sbb abg OS kat jpj trg, tumpang kwn die yg sama2 OS dgn die balik cni..pastu aku kena la bwk die balik kg...balik umah, adini mensurprisekan (ape punya bahasa ni???hehe) toki n tok ma die...suke gembira hepi lompat2 la 2 org tu....tok ma die siap bgn tido terpisat2 gitu...

Adini Sofiyya @ Riyaz Heritage

Kwn abg aku stay kat Riyaz..so g anta die dl n mcm biase, kami (aku n kila) telah memaksa adini menjadi model kami...hihi

Tgh meneran berak.

Ape la kakak ni, sampai2 je berak la plak umah toki....camne la agaknye dini bangun tido pg ni tgk papa die xde...harap2 ok la...biar toki die bwk g mandi sungai, tgk baby lembu n naik moto...

Arini plak aku g keje dgn kete ayah sbb abg nak guna kete nak g keje...time aku nak guna, berpenyakit la pulak kete ni..penyakit lame, bile slow2 je die mati...kat trafic lite la sokmo jadinya...tapi aku gamble jd wanita besi arini, drive je sampai opis...

Dah sampai opis, pertkara pertama yg aku buat sudah tentu cari beg hp aku tu...hihi. dan terbukti mmg ade...fuhhhhhhhhh lega mengalahkan br lepas interview..ok, aku mmg dah nyanyuk agaknye..

Dtg opis plak, call HQ untuk setelkan problem hal sekolah yang dah berlanjutan 6 bulan, dgn emel segala bagai tapi x setel2 jugak..so call org yg in charge, setel dlm mase 5 minit. tak ke hangin???????? dah yg emel berpuluh2 selama ni tu what the use????

So kesimpulannya, hari ini sume berjalan lancar.

Hihi.



**aku ade bykkkkkkkkkkkk sgt crite utk buat n3 tapi tgh tggu rajin dtg.







Friday, June 17, 2011

Congrats!


**click for larger view**

A big big big congrats to my dear kezen for ur Anugerah Naib Canselor!






Thursday, June 16, 2011

Random

Nak update blog ni tapi oleh kerana keadaan dan suasana yang sungguh serabut, so nnti2 la...update random je la..

  • Apsal sume org tgh gilakan cite nora elena eh skrg? Aku tgk mcm biase je...xde pun rase nak tgk lagi dan lagi dan lagi dan lagi...aku tgk episod 13 dah tp mcm biaseeeeeeeeee je...tak teruja ok.
  • Bile tgk org kesayangan sakit, mcm hancur luluh je hati...jd nak buat ape2 pun xde mood..nak crite2 pun xde mood..mcm seorg ibu yg anaknya sakit, gitu la gayanya walaupun aku xtau camne...hehe.
  • Tiba2 rasa nak mkn piza....herghhhhhhhhh.
  • Berat terkini 50kg....haha. kalau boleh turun 5kg ni mmg aku la manusia paling gembira dlm dunia..aku tgk org lain turun 4-5kg dlm ms 2 weeks je...aku nk turun gile susah..jog pun dah hampir sebulan kot tinggal...aishhhh, xleh jd ni..

Td rase byk je nak tulis, ni dah ilang dah sume...ok lah, sampai ketemu lagi.

Babai.

Tuesday, June 14, 2011

Kenangan

Sejak akhir2 ni, aku rindu dgn kwn2 kat pdg kubu....hehe.

Dl bkn main la kan, x suke duk situ...tp tgk2 balik gambar lame, i realized that i really miss them...

Zura, k.nor, k.la, k.jie, k.lah...dalam ramai2 k.la yang paling aku rindu sbb nak kontek die pun aku rasa serba slh..she's a working mum...so after balik skolah, takut die bz dgn anak2 plak kan...nak sms mlm, sgt x sesuai bagi aku...so aku pendam je..ngan k.nor lak, baru2 ni dah jumpe ms g wedding zura (ni nnti aku cite)...so ok la skit..lgpun slalu jgk sms tny kabar...

Me wif k.la

I miss u kakak :(

Td mase tgh bz2 keje, terima sms dari k.la,


"Slm ma i miss u"



Simple but it's too meaningful for me..

Monday, June 13, 2011

Kagum!

Wahhhhhh!!

Menjadi nmpknya ni...hihi.
I try update guna emel ok...org lain dah lame tau guna tapi biar laaaaa...sy ni jakun. 

Sungguh best rasanya....hihi.

Lalalallaallalala

Hai,

Hari ni saya rajin...jd saya pun explore2...hihi.

Tata.

Sunday, June 12, 2011

Sila bangga menjadi rakyat Trg! :)

Congrats Team Terengganu!


Org kata kalau dah mmg rezeki tu, dlm ms 1 saat pun ape2 blh jadi kan...alaaaaaaaaaa, kalau bdk tu x masukkan gol sendri pun, still blh gol jgk rasanya since ade pemain ganu gak kat blakang tu kan n keeper pun xde...hehe.

Untuk menambahkan kemanisan lagi, hari ni jgk maybe Trg akan jd juara Sukma 2011!!

Kemenangan berganda!!

Ooooo yeahhh!!!

Gile hebat rakyat ganu..hihi.





**ehem ehem, sape2 yang bet dgn saya tu, bawak2 la sedar diri ye..u know who u are...hik hik hik.. :D

Thursday, June 9, 2011

Ulser.

Aku kena ulser kat lidah...belah tepi...ssh nak tgk camne rupenye...nak ckp pun rs nak terbelit2 lidah...hurup L ssh gile nak sebut....huwaaaaaa...

Sakit okeh.

Nak mkn la paling seksa...hilang nikmat...sedih gile...isk3 :(

Kwn aku ckp ambik masa 1 minggu lebih nak baik...gilerrrrrr la, biar benar wei....x sanggup eden...die suh letak bonjela tapi kalau sekali or 2 kali letak blh terus baik, nak jugak aku beli...tp kalau ambik mase jugak nak baik, baik x pyh beli kan?

Tgu je la die ok sendiri...tp lameeeeeeee tu nak tggu baik...nikmat mkn ni yg penting...aku dah la jarang2 mkn, ni time merasa nak mkn mcm2, sakit ler pulakkkkkkk...

Cepat lah baik.... :(



Thursday, June 2, 2011

Aku skrg...

Lately bdn rasa x sihat sgt...pastu perut pun rase x sedap semacam je...tiap2 ari lak tu...heran jgk apehal..nak kate x mkn, elok je aku mkn...lebih byk dr biase lak tu...

Pastu pg ni baru la aku terpk, rupenye sbb aku minum kopi la....kat pantry skrg tiap2 ari buat nescafe...aku pun bedal la sbb nye nescafe+susu kan...so mmg peberet aku la tu yg susu2 tu...sbb tu aku minum beria je...bdn n perut aku mmg x blh terima nescafe or kopi..kalau minum mesti pening kepala n skrg sindrom perut plak...hmmm nampaknye mmg xleh minum la pasni..

Blog dah lame x berupdate...bahan nak mengupdate ade je tapi xde mood la nak nulih2...jenis aku ni, kalau ade mood nak nulih aku akan buat skali harung je....kalau tgk blog aku ade update tiap2 ari tu, means di hari n3 pertama tu kuar mmg mood nulih dtg la tu...

Lgpun bz skit la skrg...x sempat nak pk untuk nulih pun...menulis ni perlukan ketenangan...haha.

Ok lah, xde idea dah..duk pk keje je ni.

Babai..





LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...