Thursday, July 28, 2011

MC

Smlm aku mc. ulser kembali menyerang...xtau kenapa tahun ni, ulser ni mcm nak jd kwn baik aku..b4 ni mmg aku jarang sgt nak kn ulser. mgkn 2 tahun sekali kot..kalau rasa ala2 sakit je, cpt2 aku minum air byk so that die x merebak la..

Tp yg ni aku dh minum byk, still die merebak...huwaaaaaaaaaa. i hate yewwwwwwwww ulser! azab je rasa..pastu sume duk tegur2 apesal muka nmpk bengkak. aku nmpk mcm biase je. eh ke aku dah gemuk??hehe.

Jumpe doc die kate x nmpk pun ulser...aku kate nun jauh di hujung lidah pastu kat belah bawah...sakit sakit sakit.

Ptgnye aku rs mcm x tahan sgt2...makanya aku telah menangis dgn jayanya sampai ke malam sambil merintih di dalam hati 'aku xnak sakit'.... serius sayu masa tu...aku nak bgn nak g mandi nak bg segar skit pun x larat...larat g tandas je, tu pun sbb terpaksa...xkan nak kencing atas tilam kot. dh la byk minum air, kerap la ke tandasnye...tension je.

Aku duk ulang je ayat 'aku xnak sakit' tu kat dlm hati..ye la, sape nak sakit kan tapi dah katenye sakit tu penebus dosa2 kita kan, aku terima je la dgn redha..

Muka org sakit...tapi mcm muka org gemuk je yg lebih sesuai. hehe


Thanks to kila and abg aku sbb hantar bubur mlm tu.

:(



Link

Emel.

Oleh sebab kes emel PTPTN tu tersedar lewat, aku telah berazam (azam je la, ingat bape hari nye xtau la..hehe) setiap hari WAJIB check semua emel. takut tertinggal emel2 penting..nasib la PTPTN ni belum expired. haihhh

Selalu pagi2, perkara pertama yg aku buat lepas on laptop adalah check emel rasmi...itu je la..pastu blogwalking...tapi hari ni, saya terus bukak 3 tab terus...hihi.




Ada emel rasmi, emel yahoo n emel gmail...ni hari pertama ingat la lagi...lepas2 ni wapocitau la.

Haha.




Wednesday, July 27, 2011

Alhamdulillah.

Isnin lepas aku chek emel yahoo sbb liya mntk tlg sesuatu utk buat keje jht....haha.
Kdg2 je aku buka emel ni sbb nye emel keje dah ade kan..biase aku buka dlm 2 minggu sekali tp ni x perasan dah lama x buka rupenye...

Tgk2 je ade 78 emel...pastu bila chek, tgk ade ni



Omaigod!
Happy tak terkata sgt ok..
Terus call kaq nak bgtau tahap kehepian itu..tp cuak gak sbb dah lame die anta emel. 8 Julai x silap..tapi kaq kate kena pos balik 3 bulan after tarikh surat tu.

Syukur.....

Disebabkan terlampau gembira, buat semua benda jadi x kena ok...hehe. haruslah aku over eksaited, penat ok byr bulan2 tapi tgk baki mcm x berkurang pun...tapi ni dah dpt ujrah n tgk amount kena byr pun skit je, rs ok la skit...rase hilang beban selama ni...

Eh tapi die nnti potong gaji ke eh?? mcm x best la pulakkkkkk...sbb kalau tgk die punya jadual bulan kena byr rm200 kot sebulan...mati la hakuuuuuuu.

Anyway, thanks PTPTN. hehe.


Syukran jazilan.

Tuesday, July 26, 2011

Ini adalah sikap saya.

**edited

Eh sikap ke sifat eh?? konpius plak aku perbezaan 2 ni...tp lantak je la kan.

Aku ni jenis yang tak pandai nak buat keputusan..mesti nak kena tny pendapat org2 terdekat dgn aku yg tau keadaan aku...hehe. pastu aku x yakin dgn diri sendiri..bila org tu dah tlg bg pendapat kan, aku mesti rasa nak tny lagi lagi dan lagi...haha.

Mesti yg kn tny dgn aku tu, nyampah gile.tp aku fedulik ape...aku nk tny jgk..hehe.

Sometime bile aku tny org tu, aku nak pendapat plus keputusan skali..tlg aku buat keputusan.hehe..sbb kalau dah bg pendapat, aku akan jd konpius2 nak buat keputusan.bila ade org bekap2, br aku rs mcm ok skit la tp stil berbelah bahagi lagi...so bile org dah buat keputusan, aku akan ikut n bersemangat skit la..

Jadi kpd sape2 yg menjadi mangsa sy yang bertny byk2 kali everytime nak buat apa2 kptsan, saya mntk maaf dan silalah jgn marah saya. saya hanya perlukan keyakinan dr anda dan mmg sifat saya begitu. kang kalau anda mrh saya, saya sedih pulak...haha.

Dah la sedih tak tau nak buat keputusan pastu tambah lg sedih kena mrh..

Sila jgn mrh saya hokeyyyyyy.

Tata. :)

**********************************
Ada nak tambah lg ni...hehe.

Aku ni jenis yg tak tetap keputusan....jap buat keputusan camni, pastu jap lagi mesti aku mcm eh kalau mcm tu xleh ke??ni mmg slalu la ni. bila gitau kat org2 yg sepatutnya, mesti kena mrh..huhu...nak buat camno, mmg aku cpt konpius..aku kan suka berfikir. so bila dah pk byk tu, makin bertambah la kekonpiusan itu...huhu.

Ok, dah.. tu je nak kabo.

Babai.




Monday, July 25, 2011

KFC yang kejam.

Biasenya aku g kfc, aku akan mkn snack plate+cheezy wedges je...jarang sgt ambik yg lain2...kalau rase nak lain baru ambik menu nasi ayam tu. pastu kalau kuar menu baru, try skali after dat mesti tune to snack plate smula..

Tapi benda ni selalu terjadi kat aku selepas aku mkn kfc.

Slalu kan aku g mkn kfc, seminggu lepas tu mesti kuar menu baru...cthnye aku g minggu ni, minggu dpn mesti kuar menu baru yg sungguh menggiurkan...dl aku g mkn, seminggu after dat kuar menu yang chicken chop die tu....herghhhh stress ok bile tgk. rasa nak cube je...beberapu minggu lps tu g la mkn chicken chop tu pulak..xde la sdp sgt..jagung tu je yg sedap..hihi.


Pastu baru2 ni g kfc nak mkn pocketful tu sbb mmg dah lame sgt rase nak mkn...skali g kfc die kate xde pocketful tu...hangin je aku ok. kalau ikut perangai aku, mmg aku lari je g branch lain. tapi oleh kerana pegi dgn org yang penyabar dan tak memilih, so ambik je ape yg ade...skali slps beberapa hari, kuar menu baru chicken chop dgn sos lada hitam tu ok..

Huwaaaaaaaaaaaaaaaaa.

Dah la pocketful belum rasa, ni dah kuar menu baru plak.....kfc jgn la kau kejam sgt, apehal byk plak menu kau kuarkan ni...isk3..dah la nak puasa dah. nnti tiap kali aku tgk, mesti terliur je ok..


:(

Sunday, July 24, 2011

Tahi lalat.


Kila shared gambar ni kat YM smlm..gambar ni ambk masa aku temankan die kat majlis mkn2 ofis die baru2 ni...die kate die suka tgk gambar ni.

Aku mcm.... "What the????"

Kalau tgk btol2 kan, sungguh menampakkan tahi lalat yg byk kat muka ni...mcm sharifah aini je..

Kat dahi saje pun dah ade 4...kat pipi ntah brape, pahtu kat mata la...tu baru bhgn belah kanan muka aku tu, belum tgk belah kiri lagi...xtau la bape puluh...xpenah plak aku kira..

Tahi lalat kat tgh2 bibir tu menunjukkan byk bercakap. haha. tapi tu dulu la...skrg aku rs aku dah x sama mcm dl dah...mgkn keadaan persekitaran n faktor umur yg membuatkan aku x byk ckp dah...x suka buat lawak mcm dulu..ntah la, dah tua kot. pastu xtau nak buat lawak dgn sape...kalau nk buat lawak dgn org yg x 'in' dgn kita pun x best jgk kan??

Dl zaman muda remaja mmg la, sume bengong2 je...so lawak pun mcm la...tu yg jd byk bercakap tuh...x renti2...pahtu gelak mcm nak luruh je dunia ni...aku rs dah lama sgt aku x gelak kuat2 mase kat ofis lame dl...

Someone, ples buat aku gelak kuat2 plesssssssssssssssssssss.......


:)


Friday, July 22, 2011

Puasa.

Semalam puasa. Sampai umah kul 6.45pm pastu g tandas sekaliiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii PERIOD kauuuuuuu!!

Huwaaaaaaaaaaa. terus minum air masak seteguk pastu g sambung berkepochi dgn sepupu sepapat...haha.

Takda la rase stress sgt. xtau nape. maybe sebab puasa sunat kot...kalau puasa ganti harus lah mak meroyan u olls..so biase2 je, nak kt stress sgt pun x jugak, x stress pun x jugak...ahhhhh biase2 je la..

Sbnrnye dh rase mcm nak period tp gatal jgk puasa..biase la, aku ni time kwn baik nak mai mesti rajin je buat ibadah..time tu la rajin nak smayang sunat, mengaji berhelai2 muka surat, smayang tepat waktu, wirid lepas smayang pjg je....haha. tu yg rasa rajin nak puasa tu kot...

Tp xpe lah, yg pasti menyambut puasa kali ini tanpa period la di awal puasa. hehe.

Pastu kan hari tu aku dgr radio, tajuk cerita2 waktu ptg "dah abis ganti puasa ke belum"...

Byk la caller yg call cerita2....ade sorg kakak tu kan die cerita, puasa die ade dlm 7 or 8 hari lg camtu belum ganti. die kate xtau nak puasa camne sbb anak die jenis yg kalau lunch, nk kena die mkn skali...pastu ade sorg ni pun x abis lg puasa ganti sbb die kate dugaan byk sgt kat ofis..mkn tu la, mkn ni la, org ajak mkn la...

Aku hangin je dgr. eh helooooooooooooooo, kau ni budak kecik ke ape. benda tu pun x tahan ke???makanan tu hari2 lain blh mkn lagi kotttttttttt, puasa kau tu blh postpone2 ke??yg ade anak tu pun, pandai2 la wat alasan kat anak...hamboi alasan je sume tu ok.

Pastu DJ tu pun ckp la


"Nak seribu daya, tak nak seribu dalih"

Haaa betul la tu. kalau aku jd DJ pun aku ckp camtu...alasan je.

Pastu leh plak dorang gelak2 je..

Eeeiiiiiiiiii aku rase nak potong je kepala dorang ok! geram sangat!

Eh apesal aku emo ni?? hehe.

Ok bye.

Thursday, July 21, 2011

Peaceful Thursday.

Hai.

Hari ni takda sape2 kat opis...eh bkn takda sape2 langsung, juz me, ati (practical student), en rosli n en mat.....yang lain2 sume cuti since semalam trg public holiday....alang2 ambik cuti sehari, dpt la 4 hari terus kan...

Tapi aku memilih utk tidak bercuti sbb mungkin mase2 akan dtg aku memerlukan cuti lagi...kalau cuti juz nak duk umah, baik x pyh la kan....dtg je la keje.mula2 nak cuti jugak sbb nak g KL b4 puasa ni, tapi kaq pulak ade hal, so plan postpone to next 2 weeks. so next 2 weeks i cuti yo! hehehe...

Igt nnti nak cuti sehari je tapi tadi company yg uruskan ktorg call aku merayu2 suh aku abiskan cuti selama 2 hari b4 25hb ni blh?? sbb aritu die ada bgtau aku slh info, so die mntak jgk aku cuti...aku ckp ahad aku x blh cuti sbb ade meeting, tp siap paksa2 aku postpone lagi meeting tu....haha. sungguh lawak ok anda ni...mcm aku plak yg handle meeting tuh...bile aku tny,

"I nak buat ape cuti sampai 2 hari...i dun have any plan at all la miss.."

Die blh reply,
"Cik tido la kat umah, rehat2 ke...plesssssssss.."

Hahahahha....siap "plesssssss" yang aku tak tahan tu....mcm2 la kau ni. tak penah ok org paksa2 aku cuti....hihi.tgk la camne....aku ni bangsa yg kalau xde plan, mmg mls nak cuti...so i have to think about another way.....muahahahaha.

Since takda sape2 kat ofis arini, sudah semestinya misi aku adalah menonton cerita korea....hahaha.


Tgk la tu ade bape byk lagi korean movies yang tgh on row....ni sume aku belum tgk lagi...skrg tgk cerita Oh My Lady...ko byg la setiap satu movie tu ade belas2 episod, satu episod 1 jam...ntah bile la tu br nak abih....tahun depan belum tentu lagi ni....haha.time limitation ok...bkn slalu dpt tgk ni...kat ofis x feel nak tgk, ujung minggu mmg lgsg x sempat, mlm plak tido awal....so xtau bile masenye nak tgk....haha.

Tapi, demimu korean apa jua sanggup kuredahhhhhhhhhhh.

Hahahahahahaha.

Kwn aku ckp "Korea, korea, korea...tamil xmboh???"

Hahahaha. Senget.



Tuesday, July 19, 2011

O to the R to the E to the O.



Breakfast with putar-jilat-celup dan makan (read: biskut oreo with susu) adalah sungguh awesome!!






**pics adalah google-ed sbb sungguh remeh rasa nak ambik gambar, nak transfer, nak resize... owhhhhh no, google lagi bagussssss..thanks google!



Friday, July 15, 2011

Gendang gendut tali kecapi lalalalala

For the 1st time in my life, i dah berjaya masak asam pedas yo!

Hihi haruslah gembira berganda2 walaupun masakan tu senang gileeeeeeeeeeeeee ok!

Next on the row, masak lemak cili api...hehe.

Even org lain dah berzaman masak, tapi aku ttp jgk nak meriak kat cni...hehe.

Tata!





Thursday, July 14, 2011

Takde mood, rase nak menangis laaaaaaaaaaaaa.

Hari ni rase xde mood sgt...bgn pagi2 je dah rs xde mood sbb pk kan 1 benda...suka ok berfikir tapi last2 memudaratkan diri je..ofis pun sunyi sepi je hari ni..pg td ade 4 org je, ni dah ptg tggl 3 org je...penyakit hape ntah org tm ni, slalu je xde kat ofis...kalau kami2 ni yg xde, tau plak bising...senget.

Bile dah xde mood, nak borak2 dgn org pun mls. bile org buat lawak pun mls nak gelak..apatah lg nak buat keje, lagiiiiiiiii la mls. kalau ade org suh buat keje, rs nak hempuk je, blh? time2 gini aku juz rase nak baring, ttp mata je..ym pun aku off sbb mls nak layan rasenye...

Damn!






Tuesday, July 12, 2011

Selamat Pengantin Baru Mirul & Zura


Ok, ni pun citer lama gak...hehe.

Zura kwn aku masa kat pdg kubu..yg byk berjasa kat aku....yg aku pegi ni majlis kat belah hubby die sbb time majlis umah die tu aku g tunang amie aku...hubby die org Kg Semanyor kat Kemaman...aku dah penah pegi b4 ni sbb teman zura hantar kuih kot...

Aku pegi ni same2 dgn k.nor...mmg dh janji dgn k.nor.aku gitau k.nor jgn g yg majlis umah zura, g same2 ngan aku majlis kat kemaman. harus la k.nor iyakan je sbb mesti die rindu nak jumpe aku...hehe.

Ok, straight to the point...jum layan gambar.



Majlis ni buat same2 dgn majlis tunang adik ipar zura...so kongsi pelamin...hehe.





Lame jugak kami lepak umah die...borak2, ambik gambar...biase la sume gile bergambar kan...


To Zura & Mirul,



Semoga berbahagia selamanya......

Monday, July 11, 2011

Selamat Bertunang Kimi & Kila- version Hantaran

Oleh sbb n3 sebelum ini terlampau la pjgnye, maka saya telah separatekan n3 untuk hantaran....haha gaya mcm kawen dah..pdhl bape sgt pun ade hantaran. ni belum lagi tuan punya blog yg tunang, agaknye kalau aku yg tunang mau sume gambar aku letak dlm ni..eh tapi aku xnak tunang...hehe.

Even skit je bilangan hantaran, tp kita mesti letak as a rujukan dan kenangan...hehe.sbb tu lame mane pun dah berlalu peristiwa tu, aku ttp jugak blogkan sbb sume tu kenangan kan..mane mungkin akan berulang lagi....ecececcecece. :D

Kami bwk 5 dulang je, kila balas 7 dulang..hantaran utk belah kami, k.na and kaq aku yg buat...yg utk kain pasang dgn brg kemas amie aku final touch up mlm mase sampai tu....semangat ok die touch up2, org lain dah give up tapi die still menten ubah itu ini...biaselah mr perfect..pening nengoknye.

Ok, jom kita tgk hantaran dari pihak lelaki dulu.

Sireh

Sireh ni je yg beli sbb xsmpat nak dapatkan sireh...amie tempah kat atas stesen bus...cantik. very nice, berpadanan dgn harga!

Cincin merisik, gelang tunang

Pelik kan tunang bg gelang???haha. sbnrnye cincin tu utk tunang tapi ms kami g habib beli cincin tu, gelang tu harga die murah sgt. so kami paksa amie ambik gelang jugak...hahaha.

Coklat

Ni k.na aku tempah..kami xde merasa pun tapi kila kata sedap sgt...family members die berebut coklat ni..haiyaaaaa puan nor raihana, blh tempah utk mkn2 ka??hehe.

Kain pasang

Buah-buahan

Ok, ni plak dari pihak pompuan..


Sireh menjunjung adat

Kek

Aku x rasa pun kek ni sbb tido je mlm tu kan.. bile tgk gambar ni rase terliur la plak..haha.tapi anak2 che ngah aku kata best....dorang mkn mase dlm kete lagi, otw balik...bab2 mknan sila serahkan pada dorang la...sedap ke x sedap ke, konpem akan abis jugak punya!


Coklat

Byk giler coklat...mcm2 ade..tapi sume ni pun aku x sentuh jugak..sedihhhhhh huk3.

Buah

Sampin

Kasut

Songkok


Dah, itu je..


**Sume gmbar cdt to kila..





Sunday, July 10, 2011

Selamat Bertunang Kimi & Kila.



Ok, majlis ni dah lame sbnrnye...sebulan yang lepas...muahahahaha.

Serius aku terlampau la mls nak update blog sbb skrg ni ade deretan citer2 korea yang best utk ditonton, makanya benda2 lain mmg aku ketepikan...hehe.

Tarikh majlis: 4 Jun 2011
Tempat: Pasir Gudang, Johor

Ktorg dr trg tolak jumaat 3hb, g 2 kete dgn family che ngah..pastu mlm tu tido umah abg sumenye...adam demam mase ktorg sampai tu tp bile bwk g kuar mkn, bukan main lagi tgk fish...lari2 citu cni, aku plak yg x larat nak kejar...balik umah je, ngamuk2 demam...adam2.


Esoknye bertolak x igt kul bape...hehe. Pegi 4 kete sumenye. jauhnye perjalanan ya allah, mmg xtau nak buat ape dlm kete tu wehhhh.even 4 jam je tapi aku rase perjalanan trg-kl xde la sejauh ni walaupun realitinya 8jam....mmg x sanggup la.aku ni jap2 tny amie "mie, lame lagi ke".."mie, bile nak sapa ni"......haha.bosan ok.pastu sampai kat r&r mane ntah, ktorg brenti....sume duk pakat turun cr mknan....byk gile beli mknan pdhal mase tu nak sampai umah mak dah (kami singgah umah MIL abg aku dulu kat jb)..

Sbb bosan dlm kete, mcm2 pesen gambar aku ambik...

Dah sampai kat umah mak, ade mknan la pulakkkk...byk plak tu mak buat...so mkn2 lagi..mmg pale otak aku duk pk berat bdn je mase mkn ni, tp mulut menten je suap2...haha.pastu solat2 zohor dl dah alang2 ms nak gerak tu org azan....lps sume solat baru la gerak.adam kena tinggal sbb demam..hihi.

Nasib ler perjalanan dr umah mak ke umah kila kejap je...xde la kematu punggung dah...mase nak cr umah pun satu hal gak...haha. amie kate umah kila alamat kat jalan 15/5...so kami pun pusing la...ok 15/1, pastu 15/2, 15/3, 15/4..dah eksaited ni tap tgk jln seterusnya 15/6...blh???pastu jalan lagi depan, tgk 15/7, 15/8.......ahhh sudah, apehal la pulak kan no yg kite nak tu ler yg xde.pelik hokeyyy...dah puas pusing, last2 amie call kila suh anta org mai ambik kami kat masjid....hahaha.

Tapi masa ni kete k.na aku xde, ntah mane pegi ntah...amie n kak aku ni jenis panas skit ok..mula la hangin x tentu psl..dah sampai budak yg nak ambik ktorg tu, gerak la kami...tapiiiiiiiiii kete che ngah aku plakkkkkk x gerak2...lagi ler tambah hangin 2 org tu. call byk kali dorang ckp org tu g tandas la, org tu kencing la..mcm2 la pulak...family che ngah aku ni kan, pantang kete brenti tau, dorang sume dlm tu konpem kuar dr kete. brenti kat petrol pump pun mesti kuar beli mcm2...dah puas tggu dorng, kami gerak je dl ikut budak tu...pastu bg arahan je kat dorang suh ikut jln mane nnti.

Sampai2 je kat kwsn umah kila, tgk k.na aku dah ade...rupenye die dah jumpe dl..kena sedebik ngan amie n kak aku sbb x kabo ikut jln mane...hahaha. pastu nak berarak ni punya la lame tunggu kete che ngah aku tu....sampai2 je dorang, adini sofiyya terus sound "lambat la abg joe ni!".....hahahha. pdn muka. adini mmg rapat dgn abg joe die...pape hal mesti abg joe..oh btw, joe ni sepupu aku, anak che ngah aku.

Ok, skrg sudah sampai ke majlisnya....mari kita saksikan gambar2 yg dicilok dr sume org..hehe. nak sampai ke kemuncak citer tu, punye la lame perjalanannye tu. haha.




Food on that day..

Family kila ade bekalkan makanan (lupa nama nasi) ni utk kami bwk balik....mlm tu sampai kl, mmg mkn ni je..tapi aku mmg x mkn la..tau sbb ape???sbb sampai2 je umah abg mlm tu, aku terus baring kat sofa, terus terlena sampai pagi.dgn jam nye x bukak, baju tak tukar.tido pakai kebaya tu je..haha.nsib tudung dh bukak dr dlm kete lagi, kalau x dgn tudung2 aku bwk tido je.. sila bayangkan betapa penatnya aku..kul 7 br terjaga, kalut2 bgn smayang subuh..aku ni kalau penat gitu la, x peduli dah keliling...


Tgk la adini sofiyya tu..melekat je dgn abg joe die..

Mase ni aku cam konpius je...rasenye sume org tgh tadah doa, tapi apesal joe tu rilex je x tadah pun...konpius2.. Eh tapi bkn aku sorg je konpius, ari tu ms tgk gmbar ni ramai2 kat umh che ngah, aku tny bakpe die x tadah doa, rupenye die pun konpius bile tgk gambar ni..die cam pelik nape die x tadah doa..haha. senget.

Yours truly...

Adini with her aunty in da future...

And lastly,







Family aku..
Yang xde dlm gambar my dad (sbb dh penat sgt) n adam..


Semoga berkekalan hendakNya...





LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...