Monday, August 29, 2011

Ucapan Raya


Salam Aidilfitri

Maaf Zahir & Batin





Dah bape tahun x buat kad raya digital...mls nak edit2 bagai.. so aku minta bantu cik google je lah...

Maaf kalau ade salah silap selama menulis ke, berkawan ke, berbual ke dah hape2 lagi lah...

Selamat berhari raya dgn meriah u olls.... raya aku tahun ni meriah sbb sume ada..hihi.




Saturday, August 27, 2011

Hati hati di jalan raya.

Hai.

Hari ni sure jalan jem kan? org dah start balik kg ni.. aku plak dah 2 hari berturut2 g k.trg ni... muahahahha. aku kalau bab2 window shoping, bg la kat aku... sure aku beres je dgn syarat kalau aku letih sila bagi ruang aku nak mkn minum... kalau tak mesti muncung je aku.... haha.

Ok lah, aku nk gerak g k.trg lak ni.

Bye!

Friday, August 26, 2011

Makan-Day 1 (AP)

**Nak sambung kisah pengembaraan ke Kl.. :)

Ayam Penyet


Ni mmg dah lama aku nak suh kaq bwk g mkn... ye la, blogger lain duk kecoh2 je kata best kan.. harus lah aku pun nak menerai nye...hehe.

Kesimpulannya, mmg best! sambal pedas gile. ayam n daging lembut sgt. mmg puas hati la... aku x igt ah nama menu2 ni.. lagipun resit ada dgn kaq kot.. ktorg g ayam penyet wangsa walk. masa ni mmg flat giler dah.. aku xde la lpr sgt masa ni sbb dah makan kfc kan..jom layan gambar okey...

Muka aku separa ceria sbb kepenatan dah!

Comel kan kembar aku bile die senyum?? miahahahaha senget puji kembar sendiri.

Ayam & daging penyet

Tak igt nama air ni, ada bubble. kila punya. sedap tapi manis sgt!

Aku punya 3 layer tea. Yuhanis cappucino kot. pun ade bubble jgk. sedap!



Ok, dah kisah di ayam penyet. igt nak sekalikan dgn n3 johnny's punya tapi mcm dah pjg je ni.

Next n3 Johnny's ok!

:)





Thursday, August 25, 2011

Bebelan tentang hari hari terakhir puasa & kerja

Hai.

Smlm berbuka mkn byk sgt... eh tapi x la byk sbb aku buat hal...hehe. cuma nya byk jenis la.. big apple, rasamas pastu a&w... *pitam. a&w tu minum float je sbb aku teringin.

Tapi aku kecewa je dgn rasamas tu ok... sbnrnye nak mkn chicken rice shop tapi blh x dia kata nasi kena tunggu setengah jam lagi?? aduhhhh laa... aku mmg la blh tggu tapi kwn aku ni kalau lapar mula la perangai die tu walaupun sblm tu dah mkn big apple. lapar je buat perangai, lapar je buat perangai. sabar x blh ke?? eh tapi aku pun sama. pastu aku kdg2 mknan x kena selera pun hamuk gak.. hihi.

Pastu die blah pegi rasamas. dah la org tny x jwb. benci. nasib kat rasamas x pyh tggu2, kalau x hamukan puaka dah aku rasa. aku pakai pilih je mknan yg sama sbb ms tuh terjadi kejadian yg mengecikkan hati aku....

Sekali tuh mknan yg sampai sungguh mengecewakan aku... aku dah la ms mkn donut tu x sabar sgt nak mkn nasi ayam... skali yg sampai sungguh hampeh. aku mkn nasi ngan sup je tu pun x abis.. memberontak hirup sup je. hehe.

Dah nak akhir2 ramadan ni sedih sgt rasanya sbb tahun ni adalah tahun paling sikit buat ibadah... sedih + menyesal... :( tapi makan pun sikit jugak.... hehe. kalau mkn byk tapi ibadat sikit, mesti lagi sedih. makan sampai lupa ibadah.

Hari ni plak adalah hari terakhir kerja... ahad ni bos aku telah mewajibkan kami semua bercuti hingga ahad 4hb.. :)) best gilak kan?? utk pengetahuan semua, warga T* ni mmg suka bercuti weh... syurga cuti la kalau duk cni... sikit2 cuti, sikit2 kosong ofis... jarang la nak tgk sume staff ade kat department ni... kalau org gila cuti, best la... kalau aku, x de la suka sgt sbb aku cuti pun xde nak buat kat umah... sorg2 kan, bosan... KECUALI ade org nak bwk aku jalan2... hahahaha.

Mood raya x da dtg pun, aku cuma x sabar nak tunggu anak2 buah aku balik jee... hehe.




Wednesday, August 24, 2011

Insaf.

Hai,

Bertemu kembali...nak update blog lah sbb td tgk status kat nuffnang dah non-glitteri dah...aishhh br bape hari je tau menyepi...nuffnang ni x sporting hokeyyy...hehe.

Eh kejap2, kalau dah stat update ni die akan jd glitteri balik ke eh? ke nak kena gitau admin nuffnang?

Oh my...camno ni?

Tuesday, August 9, 2011

Random!

Kita berehat seketika dari pengembaraan ke KL. aku xde idea la...hehe. baru day 1 dah xde idea, camno tuh??

Okey, random jom!

  • aku skrg ni batuk2... sgt x suke. kdg2 semput pun ade, mungkin aku akan kena sma kot sbb sejarah family... aku lebih rela selsema dari batuk sbb batuk ni sgt x selesa kalau kat public kan? sampai org tgk2 kita.. ye la, mcm kita ni tgh menyebarkan virus.. abih tu nak buat cmne, dah nak batuk. bukan leh tahan2, nnti kan tersembur plak.. kalau selsema, at least kita leh la g tandas utk buang apa2 yg patut ni kan.. kalau batuk, xkan la everytime nak batuk, kita nak g tandas kot.. sungguh x logik ok.
  • dah masuk minggu kedua berpuasa, tapi aku rs mcm berat bdn aku x turun2 pun lg.. mkn xde la beria sgt.. mkn nasi time berbuka je. tu pun byk lauk dr nasi.. time sahur lak minum milo je.. xkan x turun2 kot. nk timbang takut nak tgk, agak2 berat berdasarkan pakaian ketat ke x je.. hehehe. berjayakah aku nak turun 5kg ni??? plesssssssssssss.
  • bulan puasa ni sungguh kerap 'membuang'... rs lawas sgt. kalau sebelum ni, sgt ssh nak membuang. pelik ni.. mmg x penah terjadi. tapi bersyukur sbb rs ringan je bdn.. tp lapar la sbb everytime masuk mknan, dan dan tu jugak kuar.... +__________+
  • bulan puasa tahun ni aku bersyukur sgt sbb dpt lalui dgn org2 tersyg... sebak je rs bila memikirkan ramadhan lepas yg penuh kesedihan.. sampai kdg2 berbuka dgn air masak je sbb xde selera.. lps minum air masak, terus baring... sedih. *mode: terharu*...
  • tahun lepas sbb berpuasa dlm kesedihan, berat turun dgn jayanya. sume org tegur nmpk slim..hik3.. tapi sekejap je naik balik. nyesal gile x maintain.. kali ni kalau berjaya turun, mmg berazam nak maintain je.. :)





Monday, August 8, 2011

Aku kan............

..........

  • kalau buat keje penat2 pastu ada org dtg tenangkan aku sambil tepuk2 bahu, aku mesti terharu..
  • kalau tengah sedih, org tarik peluk aku mesti aku terharu..
  • kalau blh bercerita sambil baring2 kat pasir pantai, mesti aku sgt happy..


:)

Sunday, August 7, 2011

Girl's Day Out-Day 1

Ok, mari kita memulakan pengembaraan ke KL.

Hehe.

Ktorg sampai pagi jumaat dlm kul 4 lebih camtu..kat KL ni mmg fully duk umah kaq je...thanks to kaq yg menaja tempat penginapan, pengangkutan, makan minum kami...terima kasih sesangat kerana merealisasikan impian adikmu ini..

Aku g KL ni tujuan utama nak mkn2 apa yg takda kat trg je b4 puasa. shoping tu xde la sgt dlm fikiran. tapi time kami pegi ni, ada sogo member's day... sale mmg menggila la.. kaq mmg dah ade member card tu, so mmg blh shoping la ktorg..tapi aku x sgt pun. hihi.

Pagi tu kaq kate nak kuar dlm kul 8.30 camtu sbb nak elak jem n nak dapat parking cpt.... tapi dah kate sampai kul 4 pagi, ktorg bgn subuh pun kul 7 dah...hahahha. pastu lps subuh, tido balik. last2 kuar g sogo kul 10.30...bagus kan? haha. haruslah jem menggunung. tapi parking x pyh risau sbb my kakak always ada solution dgn menggunakan kuasanya. hahahaha. aku rs sungguh bahagia. tp kena jalan skit la... x kisah pun..


Pegi tu kat luar sogo pun dh ramai gile org... masuk dlm lagi la..berhimpit2. tapi yg sungguh memelikkan aku, aku langsung xde nafsu untuk shoping ok. langsung xda! amazing gile. hahaha. tapi mungkin sbb aku lapar kot. aku dah ngaji2 kat telinga dorang ni 'lapar, lapar, lapar'.... hahaha.


Yuhanis dgn kila gila gigih shoping... cr memacam la.. pastu aku x tahan, aku ajak kaq g beli air. tapi kaq ajak aku g mkn kfc. sbb die kate nak bwk aku mkn yg aku x sempat mkn tuh.. ape ntah, lupa la pulak aku namanya. mls nak belek.

Pastu aku n kaq kuar la g beli kfc, tggl 2 org lg yg semangat shoping tuh.. aku x peduli, janji aku dpt mkn. hahahha. sekali sampai sana, xde la pulak mende yg aku nk tuh.... sedih ok. mungkin xde jodoh aku dgn die. huk3... mkn yg lain. x igt la mkn ape.. kaq blh x tlg igtkan chik, kite mkn mende??? hehe. pastu beli nugget utk 2 budak itam, pastu cheezy wedges wajib ade.

Dah kenyang tu br la g balik kat sogo.... mereka2 dah berjaya shoping mcm2 nmpknye.. aku still x beli pape pun... tapi at last ambik la jugak 1 dress sbb mcm 'eh xkan x beli pape kot'... lgpun 70% kot die punya less. aku pun x igt... tp yg pasti murah la.

Then kuar sogo, off to wangsa walk sbb kaq nak bwk mkn ayam penyet. ni mmg dah lame aku kepingin. sbb baca kat blog org duk kate sedap je kan, haruslah aku berzikir kat telinga kaq...hehe. tapi mmg ternyata sedap la. eh ke sbb ktorg lapar?? ape2 je la, yg pntg mmg sedap dan pedassssssss. psl mkn aku buat n3 lain ok. hehe.

Pastu jln2 kejap, then balik umah. mase ni kul nak dekat kul 6 kot.

Pastu kul 7pm ktorg kuar lagi, pegi jusco wangsa maju sbb nak mkn johnnys pulak... jln2 sume, shoping lite2 pastu g mkn. mmg terbaikkkkk ye. sedap! tapi kekenyangan melampau, ade la x abis sikit2...


Pastu balik umah dlm kul 10++ kot... aku pun dh lupa.. smayang jamak qasar pastu sume terlentang keletihan.

Fuhhhhhhhhhhhhh. Sungguh gigih. Penat tapi aku suka.

Tamat pengembaraan hari pertama. nntikan kemunculan hari kedua ye.

:)




Friday, August 5, 2011

Saya adalah cheapskate.

Last week i pegi berjimba-jimba kat KL selama 3 hari. dgn sepupu n my future SIL. best gilerrrrrrrrrr. yang ni nnti aku citer hokey. ada 400++ gambar yg nk kena pilih. baru g KL, gambar dah byk tu..ko mampu??? hahaha inilah jd nye kalau outing wif org2 yg 1 kepala yang suka bergambar. tp nasib gambar2 tu sume x pyh resize dah sbb future SIL dah resize...sonang koreje eden..haha. cumanya harap2 mood rajin ade la nk update blog.

Mase kemas2 nak balik trg tu, aku dah mcm rs ade bende tertinggal. tp tak pk sgt pun.. so mcm melupakan gitu je la. skali pg nak g keje tu, br perasan toner n krim muka tertinggal kat umah kaq..huwaaaaaaa. rs mcm nak ketuk2 kepala sendiri sbb toner tu aku br je beli, x sampai suku pun lg guna. mhl lak tuh! xkan nak beli lg kan? muka aku ni kalau x pakai toner, aku rs kusam je...so toner adalah benda paling penting utk muka aku..

Aku dh la br je buang krim safi aku sbb mcm dh lame x guna. safi tu byk lg tp sbb kaq bg krim yg lebih ok (krim olay), so x guna la..guna kdg2 je time krim olay tuh tertinggal kat mane2.

Tu haaa..dah rupe camtu, wajar la kan aku buang??

Dah kuar dah minyak2 die tu sbb aku slalu tinggal dlm kete, panas so minyak die pun kuar la...so bagi aku since minyak dah kuar tu rasenye krim tu pun kalau pakai mesti xde efek kan.. ada je lg kat dlm tong sampah tapi xkan nak ambik guna balik kot....aishhhh. tu pun ambik kejap sbb nak nk tangkkap gambar. muahahahhaha.

Maka isnin aritu aku g la watson nak cr keperluan muka ni..terpaksa hokey. sedih nak keluarkan duit ni bila teringat toner yg bykkkkkk gile lg tuh.. of cos la aku nk cr yg palimg murah kat watson tuh, lantak la brand ape pun kan..kate cheapskate, mmg la camni...haha. luckily muka aku ni x sensitip. so pakai ape pun, jalannnnnnn je...cuma jerawat tu wajib tumbuh 2 kali sebulan..nak mai period n nak abis period..

Setelah sekian lama aku menilik harga kat watson tu, aku telah memilih ini:





Toner aiken

Krim safi penutup kuning.

Dua2 adalah keperluan muka yg paling murah kat watson tu. dua ni aku beli dlm rm11++ je....hahaha. cheapskate kan aku?? memang pun!

Tapi stakat hari ni pakai okey je kat muka aku...xde pun tumbuh bintat2 ke, pedih2 ke. puas hati la.. brg murah x semestinya x elok ye anak anak. krim safi kuning tu aku suka sgt sbb bau dia wangi! b4 ni aku slalu pakai yg penutup hijau je...xde bau. tp yg kuning ni serius best! muka pun x berminyak sgt.

Mula2 igt nak ambik loreal punya travel kit (sbb aku guna loreal) tapi SA tu ckp xde pulak. pastu nak ambik starter kit olay, mhl. rm29.90. xde maknanye aku nk beli. pastu aku nk ambik fair n lovely sbb harga die sama je dgn safi ni. lgpun F&L tu kalau aku ade jerawat, aku letak krim tu skit atas jerawat ms nak tido, esok pg tu konpem jerawat aku akan kering. korang leh cuba ye. kalau kat muka aku mmg menjadi. tp aku decide nak ambik safi since aku dh ade stok krim F&L ni yg x diguna2. juz guna bile ade jerawat je..

Kesimpulannya, sy mmg puas ati dgn brg2 ini walaupun murah. hihi.


To my lovely twin, tlg jgn lupa bwk balik toner n krim chik yang tersayang masa balik raya kekgi hokeh!


:)




Thursday, August 4, 2011

Biar betik??!!

Eh ade org lain masuk dashboard aku ke?? td masa aku publish auto post, kuar page blogger ckp kena cuba lagi sbb mungkin aku terclick button publish 2 kali or ada org lain yang tgh update blog aku pd ms yg sama.

Mcm pelik pulak sbb aku rs aku click sekali je. pastu mcm mustahil je org lain masuk dashboard aku kan.

Skali aku bkk blog, tgk tulisan sume dah berubah. apakah???? ada org menceroboh blog aku ke???

KOMENGAAAAAAAAAAAAAAAAAAA.

Bulan Puasa

Hai sume.

Hari ni dah masuk hari ke 4 bulan ramadan. bagi aku biase je kot. xde beza sgt dgn masa x puasa since aku dah puasa sunat b4 ramadan sbb nak biasakan diri. so far ok la cuma smlm je lapar mcm hape je. perut keriuk2 je bunyi. mungkin sbb masa sahur tu aku mkn kot. aku ni pelik skit, kalau aku mkn ms sahur mesti siang tu rs lapar je. kalau x mkn, ok la skit..

Harapnye bulan puasa ni, blh turunkan berat badan jugak.. dah berat sgt rs badan ni.. ade org tegur jgk perut aku dah buncit. mmg buncit pun.. huwaaaaaaa. lps puasa ni nak kena mula joging balik pastu nak buat sit up. saya mesti mencapai berat 45kg!

Di bulan puasa ni, setiap hari ini lah keje aku,



YM dgn liya..most of the time ktorg ym. tapi lately liya dah blh webcam, so haruslah ber webcam je setiap hari...haha. dl sokmo je x blh, nyampah gile.

Tgk la muka aku berkerut2 sbb baca yg liya tulis...tgh mengumpat masa ni..mmg xde keje lain la budak liya ni, hari2 nak ajak aku mengumpat..tak psl2 dosa aku bertambah tau..menci mak.

Jgn kt ktorg ni mkn gaji buta lak hoih, skrg ni makin kurang keje, bosan kot..tapi kalau ade keje, dan dan tu jugak melambak dtg...huru hara jap nak setelkan.

Liya ni sejak kawen makin suka mengumpat la pulak.

Muahahahahahaha.

Wednesday, August 3, 2011

WW


Senyum senyum...mal buat apa kat tutti frutti??
Memalukan makcik je tau!
Hehe.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...