Wednesday, September 28, 2011

30 Syawal...



Baru je selesai majlis makan2 kat ofis ni... yuhuuuuuu alhamdulillah berjalan lancar semuanya...

Nah hambik dulu gambar sopan saya sekeping!


Full story later2 okeyyyyyyy... :)

WW


No one else can ever make your choices for you.

Your choices are yours alone. They are as much
a part of you as every breath you will take,
every moment of your life.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
You cannot manage your life if you do not manage
your self. You cannot manage your self if you do
not manage your choices. Manage your choices,

and you will manage your life.



Tuesday, September 27, 2011

Terima kasih lelaki.

Pagi tadi aku tgk 1 peristiwa yang membuatkan aku rasa kagum, rasa sayang kepada lelaki... rasa lelaki penyelamat kepada wanita...

Peristiwa simple je but betul2 meninggalkan kesan kat hati aku.... tak tau lah kenapa... mungkin masa tu tgh dengar lagu jiwang kot.... hahahaha.

Nak msg kawan aku, tp kang die kata buang tebiat plak... lalu aku msg fidah dan bercerita.. fidah jwb:

"Lerr, tu je?"


Hahahaha... kan?? aku dah ckp... benda simple tapi xtau kenapa aku tersentuh tgk... gilo.





Monday, September 26, 2011

Minggu terakhir syawal..

Hi semua.


Mood raya ade lg?? dah abis open house ke?? aku stakat ari ni dah abis... eh tapi rabu ni mungkin ade mkn2 kat opis... mkn lg.. *sigh...

Asyik maka je lately... tak tau la nape kuat bebenor mkn skrg... kejap2 nak makan kejap2 nak makan... dah la open house tiap2 ari...every week ade okey.. penat perut. tapi aku berjaya jugak menghabiskan puasa 6... ye la, kalau nak ikut tekak mkn ni, ntah bile la nak pose kan... makanan tu tiap2 hari blh mkn kotttttt tapi pose ni bukan tiap2 ari pun... at least leh jugak rehat2 kan perut... nak timbang pun takut skrg...

Puasa ganti belum buat lagi ni.. baru setel sehari, ade 6 hari lagi... aku dulukan puasa 6 sbb takut x sempat abih (mmg x sempat pun, asyik pk mkn je), alhamdulillah sempat jugak... lepas ni isnin kamis kena pose ganti lak...

Aku ade byk sgt cerita yg belum kuar kat cni... xde mase la. eh ade mase tapi ralit duk men game n tgk movie korea la pulak.... hehe. cerita yg dr b4 ramadan pun ade lagi x kuar... hihi. ** yuhanis, igt x peristiwa stadium tertutup??? tu x kluar lagi tu... haha.


Tgk la ade mase aku post eh. serius nak mengarang kat opis sgt la x best... idea x kuar... kalau tgh golek2 nak tido tu, kemain idea mencurah2.... tapi tu la kan, xkan nak bukak laptop nak menaip plak... agak2 la.. haha.

Ok lah, xde ape dah nak membebel...

I can't wait nak tunggu next week menjelmaaaaaa!!!!!!!






Friday, September 23, 2011

Renungan

Rasullah s.a.w bersabda maksudnye:

" (Meninggalkan rasa dengki) merupakan sunnahku, barangsiapa yang menghidupkan sunnahku maka sungguhnya ia mencintaiku, dan barangsiapa yang mencintaiku, maka ia bersamaku di dalam syurga "


(Riwayat Tarmizi)




Tak payah la nak dengki2... tak paham aku dgn manusia yg hidup keje nak dengki ngan org je ni... konon ckp org dengki kat die pdhal die x sedar cara die ckp tu pun dah tunjuk dengki dah... insaf la... aku cakap secara random je ni eh. no appoint to sape2 pun.. :)



Thursday, September 22, 2011

W705


Aku skrg pakai hp ni je... sebiji mcm yg dlm gambo.. xde nak pakai smart phone bagai sbb nnti nak kena tukar pakai bill lak... nak pakai bill ape kebende nya kalau dah penggunaan bulanan aku kdg2 rm30 pun x abis... camno tuh? drpd membazir byr bill, baik pakai prepaid je la kan... xkan pakai s

Aku syg giler kot fon ni... beli bulan 7 tahun 2009. ingat lagi punca2 pembelian fon ni... stakat ni still elok lg tapi dah bape kali ntah anta repair, 2 kali kot. tak pun 3 kali... aku mmg jaga la jugak fon ni tapi dlm jaga2 pun still cuai2 jugak... fon aku xde la berkilat mcm dlm gambo tu, dah terkopak2 kulitnya pastu calar situ sini..

Jatuhnye tak payah nak ckp la... dlm air, atas tar, atas tanah... sume tempat la.. ye la, ms drive kan ade sms n call sume, pastu letak je la atas riba kan... mane nak igt dah.. bile dah bangun nak kuar dr kete tu, gedebuk la jatuh nye... kalau duk dlm beg die tu xpe, at least ada alasnye...

Tiap kali jatuh aku rs mcm nak hantuk kepala sendiri kat dinding je. aku mmg syg sgt sampai aku rs nak beli fon nokia yg rm80 tu je, nak guna fon tu pastu fon ni nak simpan.. sbb aku takut fon ni rosak nnti, xleh guna... sedih :(

Kenapa aku ckp psl hp ni?? sbb setiap mlm b4 tido mesti aku belek2 fon ni... tgk segala kerosakan die. pastu aritu terpk la nak buat n3 psl fon ni tapi sampai kesudah aku mls... ni je br rajin.. tapi isi die lain la drpd yg aku rangka2 dlm pale aku ms nak tido tu... hehe.

Eh boleh ke nak tukar slide yg kat depan tu pastu penutup die kat belakang tu eh? kalau blh tukar, ok la... nmpk baru skit kan... xde la aku sedih je nengok...


Monday, September 19, 2011

Yuhanis semakin tua!

Yuhanis & makanan kegemaran

Happy birthday yuhanis..

Mahap la, hamba tak menyedari pulak tarikh ini dah dah tiba... muahhahaha.

Thursday, September 15, 2011

Supreme Diet Biodex


Hari ni nak buat jualan2... ade kawan mintak tlg ni. die nak let go barangan seperti gambar di atas. reason? die nak beli yg perisa coklat punya... yg ni perisa fruit..

Dalam kotak ni 20 sachet=rm90... tapi die dah minum 1 sachet... so ada lagi 19 sachet, nak let go dgn harga rm80... tapi kalau betul2 nak, harga blh runding lagi katanya.. apa2 sila kontek i ye, nnti i kasi no fon die.

Korang google la die punya khasiat2 nye ye.. aku x pro dlm biodex2 ni.. bukan kepakaran aku lagi buat mase ni.. muahhahaha.

Tlg beli plessssssssssssssssssssssssss korang...hehe.

Tuesday, September 13, 2011

Sunday, September 11, 2011

Girl's Day Out-Day 2

*Awas! N3 ini mengandungi gambar yang byk.


Our day 2 at KL, started with jalan2 kat ikea.. hehe. ikea ni pun dh lama aku berzikir kat telinga kaq suh die bwk aku g mkn meatballs. aritu kuar kate meatballs ikea x halal, aku kecewa gileee. punah dah harapan nak mkn. tapi nsb gak akhirnye di betulkan... hihi.

Kuar dlm kul 10 pg camtu kot. kali ni k.na n anak2 buah aku ikut jugak.. so agak kepenatan skit dgn perangai ajmal yg ntah hape2 je kalau kuar... nasib aqil behave je. sampai2 je ikea, terus tuju food court terus. tapi ni citer psl jln2 dlm ikea dl ok? citer mkn2 mcm biase, lain n3 punya.

Jom, cekidoutttttttt!


Ajmal dan Aqil

Masa ni aku dah penat giler2 dah. kaki flat dah wei.. bapak besar ikea ni. x sanggup la haku.. last2 aku duk je atas troli ni, yuhanis tolak. tapi aqil x puas ati aku tumpang troli die. die tolak2 pale aku. lantak kamu la, mokcik penat ok.

Disebabkan troli b4 ni kecik (nak lekat bontot aku kat troli tu), maka tukar troli yang lebih besar ni.. hambik kau. sume 3-3 buleh muat. tapi tu pun aqil still x puas ati aku naik jgk. ditolak2nya aku.. hampeh. tp aku maintain je, siap blh berposing bagai lg walaupun dihalau. hehe.

Masa ni proses nak memilih cabinet utk nak letak tv kat umah kaq.. lame gile nak compare2 mana yg elok.. last2 x beli pun. hihi. dorg tny aku, aku mmg la seboleh2nya nak yg murah.. hik3

Ape-ape je la ajmal oii.

Kesian yuhanis.. terlampau penat sampai ambik gambar pun blh tido. hihi..

Kesian aqil. sampai penyek muka disebabkan mama terlampau smgt nak bergambo.

Ni die tgk mama bergambo dgn aqil, die duk ek ek ek.. kunun2 bird die sakit. tapi aku suspek die jeles! haha.


Masa tgh tunggu turn utk byr, aku g belikan aiskrim n karipap. sumpah sedap! omaigodddd kenapa sumenye cedap2 belaka ni??

So kena abiskan aiskrim sebelum masuk kete. kita makan aiskrim sambil bergambo sambil lepak2.



Ok, dah habis gambar2 mkn aiskrim.. skrg kita teruskan penggambaran di parking ok?



Tgk lah, aku nak bergambo sorang2 pun x tenang.

Ok, dah berjaya ambik gambo sorg2..


Dah. itu je.. sory lah kalau korang kt "ek eleh ikea je pon.. pe hal nak ambik gambo byk2 nye??".. hellooooooo, aku ni bkn duk KL ok. ikea tu kalau ade kat trg, hari2 aku pegi. takdenye aku nk ngambik gambo kalau gitu. eh tp mslhnye ade ke org nak kate? emo la kau ni deq.


Ok, pengembaraan di ikea tamat.



**auto-publish post.






Friday, September 9, 2011

Aidilfitri 2011

Hi.

Aku tgk org lain dah berduyun2 update psl raya kan...
Aku plak mcm mls bebenor nak tepek gambo raya sbb gambar tak semeriah thn lepas tapi raya meriah dr tahun lepas... hehe. ater anak2 buah sume ade ade kan, makanye sibuk dgn deme je la.. nak ngambik gambo mane la sempat.

1st day raya je sempat ambik gambar, tu pun gambar2 wajib je sbb after dat ktorg mmg bertungkus lumus kat dapur je la.. kalau tgk tahun lps punye, mmg terbaekkkkkkkkkkk lah punya byk gambar. lgpun thn ni che ngah dtg lambat kat umah aku, ms die dtg pun aku dh kuar g beraya kot....

Aku pun tahun ni raya pertama je yang pakai baju raya, raya ke dua dan seterusnya sarung shirt n jeans je...

Ok, jom kita memulakan cerita raya.

Raya Pertama

Bila sume dah balik dr smayang, salam2 pastu bergambar kejap... pastu sume sibuk sinsing lengan kat dapur dah. mmg tak menang tgn la.. camni la umah aku tiap2 thn.. thn ni ok la sikit sbb ade sume so ramai la sikit tukang buat air nye... thn lps aku, kaq n abg mie je... jenuh ler jugok.

Tahun ni akaq buat nasi tomato.. best! pastu ade lemang (hidangan wajib). rendang pun ade.. ni pun akaq yg masak thn ni. caya lahhhhh akaq..... hehe. dlm kul 1 camtu aku lari jap g umah member baik sekampung aku, die nak kawen raya ke 5.. so aku g jenguk2 la sambil beraya.

Ptg dlm kul 5 g umah pakcik aku kat kg sebelah... pastu balik lepak umah je sampai mlm..

Raya kedua

Ni mmg x g mana2 kot... sbnrnye nak ikut abg aku g umah arwah mak long kat manir, tp sbb ramai yg x nak g, aku pun jd mls... mandi pun dah nk dkt kul 1 kot aritu... muahahaha. lepak2 je kat umah dgn berpakaian t-shirt. hahaha.

Raya ketiga

K.na nak buat open house kecik2 utk pggl kwn2 lame die... die masak lasagna, spageti n nasi minyak... pastu tgh hari skit kezen2 aku dr manir serbu rumah... ptg skit kwn aku aja, imah n munirah dtg plak.. lame gak lepak2 sbb dah lame x jumpe (aja tiap2 minggu je jumpe)...wahhaaa licin sume makanan. syukur alhamdulillah. sesungguhnya tetamu itu membawa rezeki. sbb tu aku suka org dtg umah aku.. :)

Pastu mlm tu terbongkang kepenatan sumenye.... aku pk cian ma aku, maka aku pun telah mengemas dapur sambil ditemani amie yang lapor pastu masak megi... sedih gile... haha. aku kemas2 dgn harapan ma bgn tgh2 mlm nak kemas dapur tapi tgk dapur dah kemas, sejuk hati die... hehe. aku kalau mls2 mesti kena pk susah ma aku, br dtg rajin tu haaa.

Raya keempat

Lupa dah buat ape.. hahahahahah. ah mostly mmg main dgn anak2 buahku itewwww je la..

Raya kelima

Lepas abg tolak balik KL, aku kuar g kenduri... rsnye arini paling byk kenduri kt mana2 kan? mula2 g seberang takir, pastu bukit diman pastu singgah umah kwn yg sekampung tuh.. ni sume nnti aku citer next n3 ok? :)

Raya keenam

Lepak2, rehat2 n bersihkan rumah yg dah tak nampak rupa rumah. haha. pastu kuar g k.brg, jem nye masyaallah... pastu aja ajak g beraya umah kakak2 cleaner ms kat SATU dulu... ktorg mmg rapat dgn deme ni.. balik umah pukul 8.. ayah cal berkali2 tny bile nak balik... haha.

Raya ketujuh

Keje la pulok, asyik beraya je! haha.


Itu je lah kisah raya aku... xde yg menarik pun... kepenatan melayan anak2 buah je... tapi aku suka sbb bukan slalu aku dgn dorang kan... paling aku suka kalau dorg x buat perangai... syok je main... nak2 dgn aqil ms mlm b4 die balik... hamboiiiii bukan main kejor mok kaq n mokcik nak gigit2 ye...aqil ni ssh nk main dgn org sbb die asyik dgn mama nye aje... so bile die bergurau senda mlm tu, mmg aku suke sgt. cheeky aqil!

Ok jom layan gambar plak..

Sesi salam2..

Adam dan 'best fren'..

Double chin! :(
And lastly adalah






Me familia..

Abg's family... adini buat perangai tak nak bergambar. terselak2 kainnya.. hehe

K.na's family..

Family che ngah kesayangan.

Eh drpd xde smgt nak buat post psl raya, ni pjg bebenor la pulaknye... ok dah, bai.

:)



LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...