Monday, October 31, 2011

Saya nak!

Minggu lepas ada g lepak kat Pantai Batu Buruk ngan kwn aku... pastu tgk la bdk2 duk main mcm2... skali ternampak org tgh ambik2 gambar guna dslr... alahaiiii mcm syok je weh... terus aku simpan impian nak beli 1... hehe.

Tp masa tu aku mcm xde mood skit so nak ckp2 dgn kwn aku pun mls... serius aku rs nak beli kamera weh... aritu aku dah ckp ngan kwn aku mcm nak beli kamera or fon baru... die kate baik beli fon sbb dapat skali kamera.. kalau beli kamera, kamera je la kan... hmmm baiklah. terus aku batalkan niat aku.

Tapi still aku rs aku nak beli kamera. aku xde fon canggih2 pun xpe la asalkan ade kamera, blh ambik gmbar cantik2... dasar gila bergambar kan.. eh tapi tgk fon skrg mcm sadis, kdg2 ade jgk rs nak tkr.. tapi xpe la, biar org lain tkr dl. die lebih memerlukan.. ikut aku gn fon lapanploh hinggit pun xpe.... tapi hari tu skali aku suarakan kat kwn aku, aku nak beli fon yg biase2 je, yg puluh2 ringgit tu je.. nak guna yg tu, pastu fon ni nak simpan sbb takut rosak sbb aku syg fon ni kan... skali die ckp,

"Nanti camna awak nak ambik gambar? awak kan suka bergambar"
  
Hehe. die ni terlebih paham perangai aku la pulak... terus aku "aah btol jugak tu..hehe"..

Aku nak beli dslr jgk! tapi xtau la tahun bila tercapai kan... stakat ni angan2 nak beli kamera compact biase je la... tu pun xtau bile la blh beli... gaji cukup2 makan ajoooo..

Arrrghhhhhhh cepat la kaya. stress pulak aku.







Yuhanis yang happy. Aku?? Tak happy sbb ambik gambar guna fon je, bkn dslr. hahahahahahahahahahaha





Sunday, October 30, 2011

Macam macam adoooo.

Seeeeeeeee aku dah ckp kan trg akan kalah???

Hehe... ntah, instinct aku bgtau trg akan kalah... dakpe lah ganu, org kate dok nelang pung... yg penting masuk final... hik3. pastu manaf hensem. hahahahahaha.

Pg td msg2 dgn kwn aku, crite psl bola... homakaihhhhh berdekah2 aku gelak tgh drive.. begitu excited kwn aku ni bile team die menang... bkn n9 ye.. tp ni ktorg ckp psl EPL... hehe. xtau la smgt ape yg membara benau dlm jiwa die ni, tapiiiiii aishhhh aku mmg x pnh ade kwn yg betul2 sokong team mcm die. mmg penyokong setia!

Kwn aku ni kalau bab ckp psl bola, kereta or politik, jgn kau cuba nak lwn die... silap2 blh bergaduh pjg ni... aku kalau die ckp bab bola n kereta, aku minat lg nak dgr... blh la menyampuk2 gitu... kalau bab2 politik ni aku mls skit. tambah pulak skrg ni mcm2 kan.

Aku gitau die, blh wat modal nak tulis blog ni smgt bebenor ni.. die siap galakkan wei sambil suruh aku letak gambar logo baru team peberet die tuh, gambar coach pastu gambar pemain mane ntah... aku kenal pun hidokkkkk... haha. mmg excited la die sbb team die menang mlm td.. hebat belasah. die ckp lena btol tido mlm td..elehhhhh cuba kalau kalah, bad mood 24 jam ler jwb nye.. aku gurau2 sket pon dah blh gaduh besar kot... haha. comel.

Huarghhhhh hari ni bosan giler kat ofis... tenteram je. xde ramai org. tapi aku ngantuk. aku nak tgk citer city hunter ni tapi exec aku ni x puas ati kalau aku duk senang lenang, sokmo la nak bg keje... hoih aku dah nak brenti kot, sudah2 la tu bg keje... nak buat pun xde semangat dah. asyikkkk la nak suh check payment customer, kalau duit tu aku dpt semangat la jugek. ni nan hadoooooooooooo.

Nak edit resume pun xde semangat jugak....kalau ade kwn best jgk ni, leh kuar lepak2... xkan nak kuar sorg kot, mcm x syok je. lain la nak membeli, blh la g sorg. ni nak membuang masa, haruslah perlukan kwn... sape nak temankan aku, meh cni..sighh.

Bile tgk2 gambar, uihhhhhh byk giler kot yg aku x update kat blog.. jamuan raya TM, majlis kesyukuran Gov Sales Trg, majlis kawen kwn2 aku, yg g stadium dgn yuhanis & joe, pastu g KL baru2 ni... haduiiii kenapa la aku ni wei.. xpe lah, nnti aku ade mood nak mengupdate, aku up je la sume tu.. xpe lmbt2 pun kan... mcm ikan pekasam, makin lama diperap, makin sedap. hihi. pandai2 je kau adeq weiii.

Ok dah, itu je aku nak membebel hari ni. 

Me with ajmal comel lote.

Gambar tiada kena mengena dgn n3.. haha.


3-5 Okt 2011

Sory, not 4 showing2 ye... hehe. :))

Show encrypted text

Happy birthday!



Semalam birthday abang aku & anak sulung die kan??

Hari ni plak, birthday kakak aku & anak kedua die, Aqil Raziq... 

Hehe... pandai kan family aku planning. kih3..

So, aku nak ucapkan




Selamat Hari Lahir utk Aqil & Mama..



Aqil sayang mama! :)


Hari ni xde ucapan dari tok ma, sbb mokcik buat auto-published ni... dah post siap2 semalam... hehe. biase lah, mokcik mu ini pemalas orgnye wahai aqil.. alang2 dah rajin, mokcik buat je terus... hehe.









Saturday, October 29, 2011

2 in 1

Good luck utk team trg mlm ni!

Walaupun aku sokong trg, tapi aku rase n9 kot menang mlm ni... hehe.
 Trg sewa 300 buah bus bwk penyokong g s. alam mlm ni... walaweeeiiiiiii semangat tuh.. belum masuk yg g dgn kete lg tuh.... semangat!


Tak lupe jugak, 


Selamat Hari Lahir utk Adini & Papanya... 
  29 Oktober 2011


Dalam circle merah tu  dini & papanya...

Itu je gambar yg ade... gambar dini byk tapi gambar papanya yg xde... hari ni ade birthday bash kat umah dorg tp ktorg kat trg ni x pegi la since br je g kl minggu lepas sbb convo my kezen tu kan...

Tok ma pesan pagi td suh tulis "semoga panjang umur dan murah rezeki"..

 



Monday, October 24, 2011

I'm proud of u!!







Anugerah Pelajar Terbaik Program
&
Anugerah Naib Canselor
Sarjana Muda Pengajian Undang-Undang
Istiadat Konvokesyen UiTM ke-75
22 Oktober 2011




A Big Big Congrats to Yuhanis Mohd Roslan!!!!

 





Friday, October 21, 2011

Supplements.

Aku dah start balik mkn supplement...

Hari mende ntah hari tu, g guardian survey2 supplement yg ok... mula2 tny kakak aku, ape yg ok... die ckp blackmores ok, tapi mhl skit... die suh try 21st century...

Kat guardian tu, aku tny SA die:

aku: vitamin mende yg boleh bagi tenaga untuk lemah2 bdn eh?

SA: akak try multivitamin pun ok..

aku: brand ape yg ok?

SA: pharmaton (dengan nada yakin gile)

aku: try ambik sy nak tgk...kalau 21st century x ok ke?

SA: ok tapi lmbat skit tindakbalas die... pharmaton ni cepat.. blackmores pun ok kak..

aku: oooo yeke? xpe, ambik yg pharmaton tu sy nak tgk... blackmores n 21st century ade kat rak kan?

SA: ye kak...


Aku pun belek telek la sume2 tu.... lame gilerrrrr... aku mmg cenggini kalau nak beli brg... aku akan tgk sume brand, survey sume2 sampai leka... sbb aku suke window shopping... sbb tu aku x suke sgt kalau org kuar nak beli brg2, tapi cepat2 je beli... aku bkn jenis mcm tu n aku mmg x suke kelam kabut gitu...

Akhirnye dh lebih sejam duk belek telek sume tu, aku beli ni...

Scotts emulsion & multivitamin blackmores

Yg scott tu aku nk beli original flavour sbnrnye sbb org ckp original punya lagi berkesan dr yg flavour oren ni... tapi takut x lalu plak kan, xpe la beli yg oren pun asalkan x membazir...

Aku harap aku leh smbg utk bulan2 seterusnya lah dua2 ni sbb aku ni bukan jenis yg setia pd satu2 produk... kdg2 tu br mkn separuh aku dah terjebak nak beli produk lain... ntah, aku mmg suke beli2 tapi last2 x guna pun... aku bg fidah je sume2 yg aku x abis... hihi.

Tak pun next month nak try pharmaton tu la plak.... tgk dl yg ni camne... tapi setakat hari, ok je... xde ngantuk2 kat ofis pun... smlm je pening sket...

Satu je masalah aku skrg.... BATUK!

Komengaaaaaaaaaaaaaaa




Thursday, October 20, 2011

Teringin..

Aku tibe2 rasa nak makan nasi goreng yg kaler merah tu la... alaaaa yg letak cili giling tu la... sbb biasa kat umah, mmg aku wat nasi goreng cina je... aku x reti sgt buat nasi goreng biase tu... reti mmg la reti, tp mcm x sedap sgt.. ma aku skrg pun slalu buat nasi goreng cina je sbb kalau die xde kdg2 mkn mlm aku masak nasi goreng cina je kat ayah aku... ayah aku mmg suke sbb tu ma aku pun dah berjinak2 buat nasi goreng cina jg...



Mak aku mane bleh org lebih pandai dr die masak2 ni... haha. kalau org lain dah kata sedap pun, die mmg akan komen2 jugak.

Pastu aku jugak teringin nak makan nasi lemak yg ade telur mata kerbau tuh.... fuhhhh sedap3. skrg byk nasi lemak telur rebus je... x best sgt...



Aritu aku tengok jalan2 cari makan, die tunjuk kedai nasi lemak kat shah alam. x silap Nasi Lemak Cinta Sayang kot... uihhhh sedap bebenor... aku dah suh kezen aku bwk g mkn situ... hihi. ni arini nak g kl utk konvo die, harap2 blh mkn situ...

Yuhanis, i wanttttttttttttttttttttt.



**pics credit to google.

Wednesday, October 19, 2011

Batukkkkk, tlg pergi dr kuuuuuuuu..

Tgh temankan org karaoke ni. Aku nk nyanyi tapi batukk koh koh koh ni camno? Jd aku online je la... Td die kata "cpt ah pilih lagu"... Hamboiii x agak2 nak perli aku.... Mentang2 aku tengah sengau ni kan.... Bile aku kt "batuk2 gane nk nyanyi??"... Pastu die gelakkan aku... Cetttttt

Ehh knape aku batuk teruk giler bile duk dlm kete eh? Ni batuk yg teruk sampan muntah2, aku nk drive pun x blh.. Elokkkk je kuar kete, batuk biase2 je... Takde lah teruk sgt.... Serious wehh.. Tak cy kwn aku... Die tgk pun pelik.... Aku kdg2 drive g keje siap kn brentiii tepi jln lg nak sapu minyak.... Kalau tak, tekan minyak tu mcm kete nk mati je....

Sungguh sesuatu di situ....

Nyaman!

Smlm tido awal gilerrrrrrrr... hahahaha.

Ni kesan peristiwa ni la ni... mmg aku x tido lgsg ok kat ofis smlm... lgsg x ngantuk!

Tapi mlm tu lepas smayang maghrib, golek2 atas tilam, by 8pm lebih sket kot aku dah lena... x sedar pun bile terlena... tapi kejap2 sedar jgk sbb x smayang isyak lagi kan.... aku ni mmg camni.. selagi x smayang isyak, mmg tido aku asyik terjaga la... tapi oleh sbb jaga pun mata bukak x bukak je, makanya kul 4.16pg br kuat semangat nak bgn smayang isyak!

Lepas tu gedebushhhhhhhh sambung tido balik... kul 6 bgn, setelkan ape2 yg x setel smlm sbb tido awal... pastu off g keje... kalau ikut ati nak je tido lg, sbb hujan skrg ni pagi2... so nyaman je nak tido... tapi sedar diri dah tido awal, maka bgn pun awal la..

Alhamdulillah, pg ni rs segar je... xde la ngantuk2 pun...

Aku suka dgn umah sewa aku skrg, nyaman giler bgn pagi!





Tuesday, October 18, 2011

Kena jauhkan diri dari kafein...

Dah cukup 27 jam aku tak tido....tapi tetap segar hingga ke saat ni..

Mcm biase, mlm2 buka laptop layan citer korea dl... tapi dah kul 11.20 mase tu, x ngantuk2 lagi... aikkk pelik jgk ni.. biase kul 9, korea dah start tgk aku dah... ade rs ngantuk tu tapi xleh nak tido... so off je laptop sbb mcm penat bdn la pulak...

Paksa diri tido... guling2, pusing sana pusing sini tertido la dlm kul 12 camtu kot... pastu x lama terjaga. tgk jam kul 1.06... try la nak lelap lg tapi mmg x de rs ngantuk pun.... aiseyymannn ape kehainya pulak kan...

Pk punya pk rupanye ni sume gara2 minum kopi dcl la pagi semalam ni... hadoi la.. apesal la blh lupe plak ni.. mata aku ni haa kalau ko minum kopi siap la die berjaga mlm karang... walaupun minum tu di waktu pagi, kesan die sampai ke mlm...

Dah la skrg ni batuk... kalau x tido mmg batuk kohh kohh kohh la... kalau tido xde la batuk... penat perut, penat dada...

Mmg nyesal x sudah la... duk dgr radio nak bg ngantuk, men game kat hp la sampai penat tgn.. rs nak baling je hp sbb stress x ngantuk.... pastu mula la pk lepas ni nak mntk ubat tido kat klinik... tu nyaris2 nak minum ubat batuk tp sbb pk kesan2 die, cancel je la... lg pun ms terpk nak minum ubat batuk tu dah kul 4 lebih... karang kalau minum ade yg terlajak tido sampai kul doblas tgh hari esok nih...

Last choice, kul 3.30 camtu bk laptop, layan game zuma... nak layan korea mcm xde mood la pulak... aishhh mmg aku nyesal giler minum kopi! tapi aku sokmo lupe aku xleh minum kopi...aduiyaaaaaaaaaaaa




Monday, October 17, 2011

Episod kesakitan

Dah 3 minggu demam.. igtkan minggu ni dah ok... tapi smlm dtg keje, bdn jd x larat terus... kul 1 balik, mkn panadol rehat2 je... pelik betul, dah lama dmm x baik2... kalau x demam pun, bdn jd x larat sgt2... knape ni?

Ke sbb dah brenti mkn supplement? start bulan pose aritu dah brenti segala mak nenek supplement... dl aku ni hantu supplement... rsnye nak kena start balik dah ni... btol2 x larat bdn.. tiap kali lepas smayang mesti aku nangis doa bg aku kesihatan sbb mmg dh lama sgt x sakit camni..

:(






LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...