Wednesday, November 30, 2011

Tuesday, November 29, 2011

Malam berinai 11.11.11

Usai je makan2 lepas akad nikah tu, sume balik homestay rehat2... qada tido sbb masing2 bangun awal pg tu kan... tapi aku ikut family che ngah aku g ayer itam... hehe. tu nnti aku citer.. syok jugak ms tuh.

Mlm nye ada majlis berinai pulak. ktorg pakai baju biase je sbb baju kurung bawak 2 psg je.. mummy aku lagi la, sepasang je bwk sbb lupe majlis akad nikah & sanding hari lain2... nasib ms teringat tu k.na aku belum gerak dr KL, so suh die bwk je baju lebih untuk ma.

Aku serius ingatkan majlis berinai ialah pengantin pakai inai, rupa2nya tepung tawar... pastu ade golek2 telur atas hidung... haha. serius wei. org yg tepung tawar tu kena golek telur kat hidung pengantin. aku tny untuk ape tu?? kila jawab "supaya cepat bertelur" .... hahaha. sengal ok. sempat lagi buat lawak atas pelamin. eh2 btw, nama kakak ipar saya adalah kila ye... hehe.

Jom layan gambar kat majlis berinai pulak k.

 Siap2kan pengantin.

 Abg & kakak ku...


 Cheeky Aqil!

 Hoih2 nape chik xdok ni??

 Lovely dad tepung tawar..

 Haaaa tu tgk tu, ayah aku golek telur kat hidung amie... hihi.

 Bahan2 nak tepung tawar..

 Pakcik aku.

 Dear mummy..


 Cousin aku..

 Cousin jugak.. eh ke anak sepupu eh?? hehe.

 Abg & akaq jd pengapit bidan terjun sbb kebetulannya dorang pakai baju ikut tema lak... suke la tewwww glamer2.. hihi.


 Kenapa aku rasa gambar aku sikit je masa majlis kat johor ni eh?? mungkin sbb keadaan sekeliling kot.. aku ni dah la jenis yg suka berfikir... bila dah fikiran terganggu mood nak bergambar pun tadek... so yg ade terselit muka aku, sume aku nak tepek. hehe



 My family. Adam & ayah aku hilang, xnak bergambar..




 Makan. masa ni pun xde gambar aku... apekah menyendiri betul aku ni???

 Sepupu aku. adik kepada yuhanis. tinggi siot.. keturunan abahnye... keturunan aku renek2 je.. hehe.



Ok dah, itu je...
Nnti sambung majlis sanding pulak ye. 
Eh2 baru aku teringat, aku xde pun gambar pelamin proper. cantik! baju2 pun sume superbbbb... me loikeee.
Ok bai.




Monday, November 28, 2011

Down.

Aku kalau tgh down camni, perkara yang paling nak buat sgt ape dia??

Ye, pandai...

Nak baring, pejam mata, nangis.

Sedih.

Pg td fon rosak...

Pegi kedai tny, die cakap kena format.
So, ni baru balik dari format fon.

Hilang sume yang ada dlm fon...
Sedih.. bila tgk sume dah takda rasa down je..

Hilang semua sms kenangan.
Hilang semua sms pembakar semangat.
Hilang semua sms janji-janji.
Hilang semua sms berguna.

Hilang semua benda yang aku simpan.
Mood aku pun hilang mcm semua tu.
Sigh.

Akad nikah 11.11.11

Aku sbnrnya mls nak cite pjg psl majlis kawen abg aku ni... kalau nak cite satu satu, mak aiiiiii 1 page blog aku ni untuk satu majlis agaknya.

Oleh itu, untuk menjimatkan masa, tenaga dan segala2nya marilah kita melihat gambar dan caption nya sahaja.. hehe.

Susunan gambar adalah secara random ye.... tak kuasa aku nak susun2...

Cekidoutttttt...

 Pengantin... segak ko! haha.

 Wahhhh kemain happy siap berpeace2 lagi... 


 Kakak ckp "Yeay!! dah abis..." 

Mmg dah flat gile ms ujung2 ni, dgn lapar la, bosan la... sian budak2. usahkan budak2, org tua pun dah meresah bagai..

 Acara batalkan air sembahyang..

 Rombongan kami..

 Solat sunat... 

Ni masa org x ramai lagi, abg aku sampai2 masjid je terus smayang...aku pelik jgk, bukan biasenye org smayang lepas akad ke?? baru ni borak2 br la die kabo die solat sunat tahiyatul masjid rupenye... nak solat sunat lepas akad tu mmg x sempat lgsg. ngam2 majlis abis, org masuk nak solat jumaat.

 Ayah aku bosan menunggu.

Alkisahnya abg aku ckp kul 8.30 kot majlis... makanya kami ni kul 8 dah bertolak dr homestay... last2 tok kadi nak dekat kul 10 kot sampai.. eh ke kul 9 lebih eh?? punya la lama menunggu.. dgn lapar nye x makan lagi... dorg2 ni siap g beli makanan kat kedai makan depan masjid, tapau makan je kat masjid... kongsi ramai2. nasib sedap.


 Pengantin perempuan dah sampai. suka aku dgn gambar atas ni... cantik!



 5 of us.

 Yg baju itam tu photographer dorang...

 Gambor lagi... org lain dah bosan. hehe.


 Hantaran.

Kami bawak 3 dulang ni je since pengantin request xnak wat hantaran sbb masa tunang aritu dah bagi sume... ada sireh junjung, cincin & kuih manis. 



 Masih lagi menunggu tok kadi..

 Akhirnye yang ditunggu2 dah tiba... the tok kadi.

Tok kadi yg byk ckp tapi asyik la kata "kita x blh lambat2 ni, kejap lagi nak solat jumaat"... mslhnya die yang byk ckp, benda skit pun nak elaborate pjg2 pastu ckp benda yg sama berulang kali.. fuhhh serius mengundang emosi yg tak stabil..

 11 pasangan.

Yup, sebelas pasangan sumenye yg kawen aritu... mula2 amie aku cakap die psgn yg 1st kena akad, lega la skit kan sbb ingat lepas siap tu terus chow nak mkan (mkn je yang kau ingat). skaliiiiiiiiiiii amie aku psgn yang ke 9 pulakk... dah la lepas siap tu bukan leh terus balik, kena tunggu sume siap, pastu acara batalkan air smayang sama2, pastu dgr tok kadi ceramah lagi.... 

Uiiihhhhh mmg aku x penah wei tgk acara mcm ni. pengalaman btol ni.

Aku & yuhanis duk belek aje sume psgn2 ni... and aku kagum sebab sumenye muka nak hampir same weiii dgn psgn masing2.... org kata kalau muka hampir sama mmg jodoh eh?? wallahualam. tapi muka abg ipar n kakak ipar aku sepesen je sume... ni mak aku ckp la. hehe.

My brother & my SIL


Lepas siap sume ni, ktorg terus chow umah kila sbb nak mkn.. dah kebulur sgt2 dah.. tu pun nak kuar dr masjid punya lame, dgn kete rombongan nye lagi kan, dgn org nak masuk solat jumaat nye lagi... mmg penuh kete kat masjid. hoih panas2 ni blh membakar hati semua org.

Btw, aku teringat plak jiran aku citer ms lepak ramai2 kat homestay, dl mase amie aku g majlis kawen abg aku (pun kat johor), amie aku ckp "xleh cr org johor ni, byk kos keluar.. dah la jauh"... sekaliiiiiiiiiiiiiiii hahahaha. org johor jugekkkkkk. 

Biasanya yang kita taknak tu tuhan bagi tu sbb tuhan nak tgk hambanya tabah tak dengan ujian tu.

Ok, dah. nnti aku sambung lg untuk majlis seterusnya k.



Sunday, November 27, 2011

Thursday, November 24, 2011

Adam Khalish.


Rindu rasanya kat Adam Khalish...
Tak sabar nak tunggu die balik kampung...
Rindu the way die panggil aku tu... hihi.




  Melekat je dgn aku... lega mama dan papanya.. hehe.



 Gurau senda dgn chik.




Adam & pacifier



Adam,
Meh la duk ngan chik kat kg... chik brenti keje jaga adam okeyyy? :)
Nanti adam besor, adam tlg la byr kete chik, tu pun kalau bank tak tarik lg la... hahaha.






LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...