Monday, December 31, 2012

Berikanlah kesabaran yang tinggi padaku..

Petang ni sayu rasa hati ni. Terasa sangat dengan kata2 dan tingkah laku orang sekeliling. Mengadu dengan seseorang, baru rasa tenang sikit hati. Takpelah, kalau nak fikirkan hal orang ni, sampai kesudah tak habis. Redha je la dengan apa yang berlaku sambil berdoa yang terbaik untuk semua.

Lepas dah luahkan, nak keluar bilik rasa takut sebab mata bengkak tak hingattt. Nanti ma tanya. Hik3..

Thank you pada tempat mengadu. You know who you are. Million thanks.

:)


Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Good bye 2012, welcome 2013!

Today hari terakhir tahun 2012. Alhamdulillah masih lagi diberi peluang bernafas sehingga sekarang. I'm at home now, menghabiskan sisa2 cuti yang ada. Besok baru start kerja. Nak recap balik cerita2 2012 pun macam takdek benda je berlaku. Semua macam sama je.

Kerjaya still sama jugak, nothing change. Eh tapi projek yang diuruskan je yang berubah. Projek kali ni lebih mencabar. Gaji ada naik sikitttttttt sangat. Environment kerja pun dah berubah. Menjadi bunga di antara2 kumbang di ofis. But sokayyy la, diaorang semua pun ok je except benda2 kecik tu biasa la kan. Anggap sebagai cabaran je la dan bersabar la selagi terdaya.

Love life? Still the same and tak berminat pun nak fikir lebih2. Let's Allah je tentukan semuanya.

Untuk tahun 2013, aku ada satu azam je which is NAK KURANGKAN MAKAN TELUR. Hahahaha. Kelakar but this is serious man! My habit suka makan telur ni sangat teruk sampai kan ma aku panggil aku "mek telur". Sehari wajib aku makan, paling sikit sebiji, paling banyak 3 biji. Che ngah membebel2 sebab dia kate banyak kolestrol. And aku rasa badan aku naik sebab telur ni la. Ye la, everyday breakfast aku wajib telur masak separuh dua biji ye, gred A pulak tu. Mana tak naik badan. Tu belum kira telur dadar yg kadang2 aku ratah gitu je sorang2. Phewww.

So harap2 boleh kurangkan. Breakfast dengan sesuatu yang menyihatkan. Mungkin boleh ganti dgn buah2.

Yang lain2 takda apa la aku rasa. Cuma aku berdoa semoga terus dimurahkan rezeki untuk aku limpahkan kepada kedua ibubapa ku. Amin.

Selamat tahun baru uolzz!!





Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Mau kurusss???

Fellina inchloss lotion.
COD only: Area marang, kuala trg, chendering, kuala berang.

Emel ke iburayyan84@gmail.com untuk info harga.
Stok terhad dan harga terbaik!

Thanks!



Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Saturday, December 29, 2012

Satu lagi penyakit orang tua.

Tadi dah cerita pasal sakit orang tua, ni ada lagi satu sakit orang tua gak ni.

Setiap kali aku bangun tido waktu pagi kan, pinggang aku mesti sakit. WAJIB ok. Tak pernah tak sakit. Bangun je mesti jalan terbongkok2 dulu baru boleh tegakkan badan perlahan2. Ni belum kahwin lagi ni, dah kahwin nanti ntah macam mana la. Dah tua dah aku ni.

Kecuali malamnya sebelum tido kalau aku sapu minyak panas kat perut and pinggang, maka esok tu kurang la sakitnya. Aku memang dari dulu suka sapu minyak panas kat perut everytime after mandi pagi and sebelum tido malam. Tapi sejak setahun ni macam dah malas. Ye la, nak sapu minyak apanya dah kalau baring je lena, baring je lena. Memang takleh buat apa.

So aku nak tanya apa supplement yang sesuai untuk aku makan eh? Aku macam nak try GLA Shaklee sebab untuk sakit tulang gak tu. Tapi hmmm kalau boleh nak try kot2 ada supplement lain.

Kalau sapa2 tau, tlg bagitau plesssssss. This is critical!



Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Pelupa aka nyanyuk.

OMGGGG!!!

Hari yang paling scary dalam hidup aku. Orang2 yang rapat dengan aku tau la kot macam mana kritikal nya sikap pelupa aku. Memang teramat la kritikalnya.

So harini terjadinya perkara kesan daripada sikap pelupa itu. Tadi che ngah suruh aku bawak ain pergi kuala berang beli barang2 kelengkapan sekolah dia yang belum selesai. So pergi la dengan ain kesitu kesini beli itu beli ini. Lepas dah selesai semua, balik la kat rumah che ngah. Duduk2 rehat2 nak tengok hp. Cari hp sony takda. Ahhhh sudah kat mana ni. Aku dah cuak dah.

Joe suruh tengok dalam kereta, aku cari2 takda pun. Aku memang dah cuak tahap kronik tak reti nak cakap dah. Lutut ketar2 dah ni, dah nak menangis bagai. Pastu aku fikir memacam la sebab dalam hp sony ada semua nombor kontek orang, gambar berlambak2 gila, info pasal macam2 ada dalam tu. Bb memang aku takda simpan apa pun. Ada certain2 nombor je aku save kat bb untuk wasap and bbm.

Aku dah terduduk ni, ketar punya pasal. Joe try call tapi takda bunyi kedengaran pun berdekatan sini. Sah! Konfem! Aku dah tertinggal hp tu. Tapi langsung tak ingat kat mana sebab banyak sangat tempat singgah tadi.

Joe call lagi, dannnnnnnnn akhirnya ada jugak orang jawab. Katanya aku tinggal hp tu kat Pasaraya Sakan. Hadoiiiiiiii masa tu leganya tak payah cakap la. Memang lega yang teramat sangat la. Terus aku ajak ain teman aku pergi ambik kat Sakan.

Fuhhhh nasib baik dapat balik. Kalau tak, aku rasa taktau lah aku nak buat apa. Memang aku berkabung sebulan agaknya. Alhamdulillah...

Taktau macam mana nak ubat penyakit pelupa ni.


 Kesayangan.


Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Wednesday, December 26, 2012

Perjalanan mencabar.

Phewwwww.

Perjalanan ke tempat kerja pagi tadi sungguh la mencabar. Mula2 aku ikut jalan biasa je. Sampai kat paya besar (nama tempat), tengok kereta banyak nye hoihhhhhh. Dah agak ni belum lepas nak lalu. U-turn balik, call che ngah aku, dia kata memang takleh lalu lagi. Dia pergi kerja tadi pun naik bulldozer JKR. Kihkihkih.

Che ngah suruh ikut jalan pasir tinggi-bukit payong. Aku pun pergi la tapi aku nak try lalu kat Kg. Jak sebab nak keluar kat bukit perah, nak ikut pengkalan berangan. Sekali dah jalan lama, tengok jalan tutup jugak. Kereta motor semua brenti tak berani nak pergi. Aku tengok ada pakcik tu meredah air masa tu, sampai kat lutut dia. Uihhhh tinggi jugak tu. Idok la ku berani. Patah la balik sambil call che ngah aku lagi. 

Che ngah kata pergi kerja ikut k.trg la. Aishh tak kuasa la daku. Hahahaha. Che ngah suruh try ikut kedai buluh tu sebab kat situ tinggi katanya, tak naik air kot. Maka aku pun ikut la jalan situ. Sebelum sampai kedai buloh, tengok kena meredah air. Tinggi jugak, kat betis kot. Gasak je la. Tak larat dah nak pusing2 balik, jauh dah kot ni. Redah je dengan berdebar2 dan ditemani viva kat depan, nasib selamat. Dan selamat sampai ofis dengan jayanya pada pukul 9.30 pagi. 

Banjir tahun ni adalah yang paling teruk kat rumah aku. Air pun lambat surut. Nanti aku share gambar2 banjir tahun ni. Alhamdulillah semuanya selamat dah. :)

Sunday, December 23, 2012

Marilah menghabiskan cuti!

Pagi ni kan....lepas solat subuh tadi, tetiba rasa nak berbungkus dalam selimut lagi. Sekarang kan musim hujan tak henti2, makanya peratus nak bermalas2 atas katil tu amat tinggi. Lepas tu cakap dengan diri sendiri, pukul 6.30 la bangun mandi siap2 nak pergi kerja.

Tapi tapi tapi......bila tibanya pukul 6.30, peratus malas tu belum berkurang pun. Kejap, fikir2 kat ofis banyak kerja tak. Ermmm
1) Status site survey belum update dalam sistem (banyak gila site pending, matilah kalau bos tahu), tapi harini HQ cuti, moga2 dorang tiada kerajinan nak extract data dan buat report.
2) Attendance belum sign bos. Tapi esok masih ada sebelum bos bercuti panjang.

Rasanya takda dah kerja penting yang melibatkan aku kot. Yang lain2 dorang boleh handle sendiri. Lagipun bos ada kat ofis, so takkan ada masalah.

Jadinya marilah kita membuat keputusan untuk bercuti. Ekekeke. Alang2 cuti ada 4 hari lagi yang wajib dihabiskan sebelum tahun baru.




Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Thursday, December 20, 2012

Kalau tak sedar diri lagi, mungkin bakal menjadi peguin bergerak.


Bukti 1:


Bukti 2:

 Beberapa hari lepas, rumet aku tegur:

"Kak, za nak kabo ni kak jangan marah eh. Kak macam berisi dah".


Bukti 3:

Tadi balik kerja, sepupu aku tegur:

"Chik, chik dah gemuk"

OH MANNNNN!!
Apa yang perlu ku lakukan???



Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Wednesday, December 19, 2012

Musim hujan is otw!

Safely arrived at rumah manis rumah. Perjalanan yang sungguh mencabar harini. Banjir is everywhere! Biasa dalam 40-45minit dah sampai rumah dari marang, tapi harini hampir sejam setengah baru sampai.

Paling laju pun boleh bawak 50km/jam je. Nak bawak laju2 pun tak boleh sebab kereta kat depan bersusun, semua bawak slowwwwww je. Nak meredah air takkan nak bawak laju2 jugok dok? Tu cari nahas la gitu tu.

Ni aku ikut jalan short cut eh sebab kalau ikut main road, penuhhhhh dengan trafic light je. Jalan short cut jarak nya sama tapi cepat sikit la kan sebab takda trafic light. Kena redah hutan2. Sebab tu banjir merata2. Saat meredah air takut giler sebab ku masih tak confident dengan tayarku. Hihi.

Musim hujan dah start nampaknya. Haduiii nak pergi site susah la gini. Besok ada lagi site ni.






Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

105, please be nice to me.


Hahahahahahaha.
Aku nak gelak dulu sebelum bercerita. Nak cerita pun malu tapi dulikkkkk ah. 
Hahahahahahahha. *gelak lagi*

Alkisahnya kan, hari tu (khamis baru ni kot) Joe (my kezen) tegur tayar kereta aku takda angin katanya. Yang sebelah depan bahagian kanan. Aku sudah cuak sebab bab kereta memang aku surrender awal2 ok. Walaupun ianya hanyalah bab mengisi angin. Sepanjang 2 tahun lebih aku guna kereta ni, aku tak pernah pun isi angin tayar kereta aku sendiri ok. Diulang, TAK PERNAH. Wajib aku memaksa orang2 yang bertanggungjawab untuk isi. Hehe. 

Lepas joe bagitau tu, aku cakap dengan dia "aritu chik tanya, joe kate ok je". Pastu dia cakap "haritu ok, ni macam takdok sangat doh ni". Huwaaaaa aku dah stress. So bermula dari hari dia bagitau tu, aku dah ada niat la kan nak pergi pam kat stesen minyak. Tu pun memang dah plan siap2 nak suruh orang yang ada kat stesen minyak tu nak pam. Wakakaka. Tapi sekarang kan musim hujan, tiap kali nak brenti je mesti masa hujan. Tempat isi angin tu kan mana ada bumbung. Takkan aku nak berhujan pulak semata2 nak isi angin, kang orang kata aku nebeng la pulak.

Sehingga lah semalam, aku pergi site. Balik dari site, otw nak ke ofis, kereta aku bunyi2. Bila brek je bunyi nyet nyet nyet gitu. Bukan bunyi macam seret tu, tapi bunyi nyet nyet nyett. Haha aku cerita kat budak ofis aku pun dia gelak. Tapi ku cakap benar dong, emang gitulah bunyinya. Pastu bising pulak tu, semua orang tengok. I is malu tau. Aku bagitau kat kawan ku, pastu dia marah2 kenapa tak pam la, itu la inila. Eh kau ni, aku tengah stres nak buat membebel pulak. Malas la ku nak layan kan. Aku dah start cuakkkkkkkk dah. Aku fikir ada kaitan dengan tayar aku yang kempis ni kot. Duk ofis tak tenang dah hidup aku. Makanya balik kerja tu, gigih aku ke stesen minyak nak pam. 

Perghhhhhh pestime pegang pam tu menggigil tangan gua. Dah lah nak panggil pekerja dia macam jauh kan, malu pulak aku. Aku pun try2 la pam sendiri. Mula2 aku pam tayar belakang dulu. Sukses! Wahhhhhhh kagum dengan diri sendiri okey bila dengar bunyi tett tett tett tu. Serius aku rasa kagum. Hahaha. Tengah2 pam tu ada pulak kereta menunggu kat belakang. Hadoiii kacau daun betul. Aku baru je nak steady2. Dah siap pam 3 tayar, tibalah masa yang ditunggu2, pam la tayar depan yang bermasalah tu. Tetiba aku cucuk pam tu, angin jadi keluar menembak2 gitu, macam dia tolak2 pam tu. Paham tak? Aku tak reti nak cerita tapi begitu la keadaannnya. Memang macam dia taknak terima ok, aku risau la nak paksa2, kang meletup tayar kat situ, mampoihhhh la guwe. Aku ni kan fikiran sokmo over melampau. Haha. Aku dah menggigil ni. Masuk kereta, call kawan aku cerita2, pastu kena bebel sedas dua, aku letak tepon. Bosan la time tengah stress kau nak bebel2 pehal. Benci benar aku. Aku pun try la pergi kat pam satu lagi, dan keadaan yang sama juga terjadi. Maka ku balik rumah dengan frust dan menggigil.

Dari start aku sampai rumah, aku start tanya semuaaaaaa orang. Aku bbm , wasap, msg, call.. Semua medium aku guna nak tanya orang ok. Pastu aku paksa rumetku tanya kawan laki dia jugak. Haha. Aku stress la sangat2 haih sampai tak lalu nak makan. Nasib tengah hari tu dah makan. Tapi sempat la jugak aku layan cerita Instanbul Aku Datang!. Ekekekeke. Mostly orang yang ku tanya cakap mungkin yang bunyi2 tu pasal brake disc rosak ke haus ntah, ku lupa. Pastu yang tayar tu mungkin bocor atau pin dia tu rosak. Tapi aku tetap la jugak stress. Tido pun macam tak tido sebab tak sabar nak tunggu siang menjelma nak pergi kedai tayar. Ramai nasihat ku suruh pergi check kat kedai tayar je. Masa ni aku wasap dengan kakak aku n liya je sebab 2 orang ni je yang tak tambah stress aku dengan bebelan2 yang ntah hape2. Relaks je deme suh aku bertenang cakap takde mende pun. Haha. Yang lain2 malas ku nak layan, bebel la kau sorang2 kat sana.

Pendek cerita, kul 9 kuar dari rumah nak pergi kedai tayar. Drive berhemah gila ok. Radio pun tak pasang sebab stress. Hahaha. Eh aku memang jenis kalau tengah takut, stres ke hape memang takleh pasang radio dalam kete sebab macam serabut. Kadang2 kalau nak masuk or keluar parking susah pun aku tutup radio sebab rasa mengganggu. Ekekeke. Eh sambung cerita tayar. Lucky me, ada satu kedai tayar yang dah bukak awal. Aku pelanggan pertama dia kot sebab masa aku sampai dorang tengah kemas2 kedai lagi. Hihi. Cerita2 dengan dia masalah, dia pun pam semua tayar aku. Pastu tak sampai 2 minit dah siap katanya. Aku cakap tayar depan tu ok ke? Pin tak rosak ke? Kenapa saya pam tak masuk?. Dia cakap ok je, tak rosak. Kalau rosak kita pam tadi tak masuk sambil tunjuk kat aku alat dia yang tunjuk pasal angin tayar aku cukup. Aku tanya berapa ringgit ni, dia cakap takpe, free je. 

Derrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr!

Buat penat hoihhhh aku stress tak tentu hala sampai tak tido tak makan fikir, padahal takda masalah mende pun tak kena keluar duit pun! Maknanya aku la tu tak reti pam. Hahahahahahaha. Eh tapi apesal aku pam yang lain2 ok je. Ni yang buat aku konpius dan masih rasa tak selamat. Tapi ku rasa macam ringan sikit masa drive tadi, ke imaginasi aku haa?? Bunyi2 tu pun still ada tadi. So aku bawak kete slow2 je tadi and radio still tak buka lagi. Hihi. Dah la apex ada kat radio ERA tadi. Haihhhh la.

Lepas siap, ku wasap kakakku bercerita, dia bantai gelak. Adehhhh.

Otw ofis aku dah borak2 dengan kereta aku, mintak dia baik2 je dengan aku. Lepas tu aku mintak maap sebab aku pernah cakap nak jual dia (wakakaka terbongkar rahsia!). Pastu Maaf sayang, tak berniat pun. 


Ni la haaa orang yang membuatkan daku tak keruan. Ni sebelum pam. Kempis ke u olls??

 


Astaga panjang bebenau cite aku kali ni, pasal tayar kereta je punnnn. Puiiiihhhh.




Saturday, December 15, 2012

Budak domok dah ada IC!

Ni gambar lama. Sekarang hariz sudah tombam tapi belum tahap ketul2 lagi. Masih larat lagi nak dukung. Hihi. Dah la suka benor berborak sekarang. Hariz tomey!




Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Thursday, December 13, 2012

Live update

Adehhhh sakit jantung ku tengok bola ni wey. Mak aku dah surrender, dah g dapur pun kacau lempuk durian. Haha. Kezenku pulak dah tengok running man. Tinggallah daku dan ayah penonton setia. Tapi aku tak setia sangat sebab sambil main game kat hp. Hehe.

Boleh ke dapat 2 gol dalam masa kurang lebih 10minit lagi ni. Hadoiii sakit pale hotak.

Dah la si hensem dah kena red card. Frust guwe. Hensem tuhhhhhh.




Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Oh apek!

Kenapa ku rasa apek ni makin hensem pulak bila dah dekat nak kawin ni haa?? Dulu masa zaman orang tengah gila2 kat die, aku pandang sebelah mata pun tak. Tapiiii sekarang sejak2 tengok gambar dia, rasa aishhhh hensem jugak apek ni. Rasa macam, oloh2 geramnyeeeeeee hensemnyeeee kau ni.

Sampai ku rasa macam nak gamble je pergi kenduri dia even dia tak ajak pun. Nak ajak hapenyeeee, kenal pun idok. Haha. Ni aku duk ulang2 tengok gambar dia. Tak puas2! Gila apa aku ni?? Haha.

Arrrggghhhhhhhh!!

Takpe2, budak2 je tu deq, baru 23 tahun je umur. *ayat sedapkan hati*



Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Tuesday, December 11, 2012

Tenangnya kau.

Ada orang, kalau ada masalah or ada benda yang kena fikir, relaks2 je boleh tidur, boleh buat macam takda apa2.

Tapi kalau aku, masalah sikitttttt je pun dah buat aku serabut. Tak lena tido, tak lalu nak makan. Jadi aku rasa aku nak avoid benda2 yang serabutkan otak aku tapi bapak susahnya. Kadang bukan masalah pun tapi terlampau fikir. Hoihhh macam mana nak ubah diri ini. Tak mampu den.

Bulan ni bulan sibuk. Sibuk sampai takda masa nak bernafas rasanya. Serabut fikir hal ofis. Minggu ni bos takda so mungkin sebab tu terlebih serabut kot. Nanti bos dah balik, ok lah tu KOT.




Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Wednesday, December 5, 2012

Cik ted..

Kat bilik kite pun ada Cik Ted jugak. Hihi. Tapi kita bukan ain hawani, kite adeq madiani.

Hahaha puuiiiii. Geli dengan diri sendiri sebab cakap begitu.






Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Tuesday, December 4, 2012

Belum habis lagi rupenya...

Hahaha.
Aku ingatkan dah habis cerita pasal durian crepe ni. Since aku bgtau hosmet aku, durian crepe tu rasanya takdelah awesome sgt, dia tak puas hati. Sebab masa hari aku beli tu, dia pun ada beli jugak tapi dengan penjual yang berlainan la. Orang ni glamer siap ada brand sendiri la kan. Bukan setakat durian crepe dia buat, pavlova pun ada dia buat. Kawan aku cakap memang sedap, best gile ape semua la kan. Tu yang dia tak puas hati bila aku kata takda la sedap sangat pun.

Maka semalam dia beli lagi semata2 nak bagi aku rasa yang orang ni pulak. Kot2 la sebenarnya penjual aku aritu tak sedap kan. Aku pun semangat nak balik kerja nak makan durian crepe ni. Sekali makan, hampeh jugak. Takda la rasa "best gile" die tu. Hahahahaha kecewa member.

Yang kaler pink tu strawberry crepe. Pun tak sedap mana jugak. Ada strawberry slice kat dalam.

So durian crepe ni memang not my taste la kot. Harap2 takda dah orang nak bagi aku makan durian crepe.

Officially tutup cerita. Hehe.




Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Monday, December 3, 2012

Bola bola dan bola..

Tengok bola dan pakai jersi. Hihi sungguh semangat. Nasib menang. Sepupu aku pun pakai jersi sama tapi aishh lupa pulak nak capture gambar. Nanti game dengan thailand, pakai lagi. Kekeke.

Rumah aku memang semangat bola. Kalau ade badminton and bola, kau jangan berangan la nak tengok chanel lain. Memang takkan dapat punye. Mak aku orang pertama yang menentang. Dia ingat je ade match apa lawan apa. Lebih dari bapakku pulak. Hahaha. Pastu dia yang excited lebey dari orang lain, jerit2. Marah bapak aku. Hihi.

Siapa yang tak suka sukan, jangan datang rumah aku time ada match apa2 esp bola and badminton. Harus kebosanan.



Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Sunday, December 2, 2012

Dah habis demam durian crepe.

Akhirnya....

Yang ni aku beli la, bukan buat sendiri. Sebab musabab beli adalah kerana nak rasa dulu, then dah tau rasa dia macam mana baru boleh buat.

Tapiiiiiiii after makan ni, nafsu nak mencrepe takda dah membuak2. Hahaha.

Review yang aku nak buat ni adalah mengikut TEKAK AKU ok. Pendapat aku kan, takda la sedap mana punnnnnnn. Hahahaha sumpah kalau aku tau macam ni rasa dia, baik aku buat je. Aku beli ni dari penjual yang dapat review bagus2 dah dari pembeli2 kat area kuala trg ni. So takkan la kualiti tak ok kan. So aku anggap durian crepe ni bukan citarasa aku la kot. Sampai aku heran bebenor awat review orang makan macam sedap over sangat. Again, citarasa orang lain2 kan.

So kesudahannya, aku makan 2, amie aku makan 1, 3 lagi tong sampah makan.

Hihi.


Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Friday, November 30, 2012

Sabun susu beras






Sabun 3 ketul - RM10
1 tube (180ml) - RM18

Memang terbaik!


Berminat sila tinggal comment. Thanks!





Thursday, November 29, 2012

Bosan..

Aku kebosanan kat ofis, sekarang site dah tak kencang macam dulu. Tunggu untuk tahun 2013 plak. Plus aku risaukan seseorang yang tak dapat dihubungi. Tak tenteram hidup aku. :(







Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Tuesday, November 27, 2012

Durian crepe

Erghhhhh aku dah stress tengok orang duk post pasal durian crepe tiap2 hari. Sumpah aku stress sgt2.

Nak tunggu che ngah balik dari KL, hujung minggu ni nak ajak dia pergi dusun cari durian. Kat dusun kitaorg banyak gilerrrrrrrrr durian wei. Hari jumaat lepas kitaorang pergi cari, dapat 50++ biji ok. Tu hasil waktu pagi sahaja. Tengahari che ngah aku pergi dapat lagi. Hari sabtu pergi dapat 30++ biji. Bawak pergi KL tapi banyakkkkkkkk lagi terbengkalai kat rumah tu. Mesti dah buruk, kesian pulak.

Eh tadi cerita pasal durian crepe kan? Hehe. Nak ajak che ngah cari durian, pastu nak buat durian crepe. Harap2 jadi la. Aminnnnn.

Mood: tak sabarrrrrrrrrr




Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Monday, November 26, 2012

Random



  • Rasa nak tengok movie Instanbul Aku Datang! Tapi takda geng. Sapa la yang rajin nak temankan aku sampai ke puncak mesra mall sana. Harus aku ambik cuti rabu ni pastu pergi layan movie sorang2. Hehe.

  • Teringin gilerrrrrrr nak makan durian crepe. Tapi yang kat terengganu ni asyik full je order. takda rezeki lagi. Sabar sabar. Tapi macam tak sabar dah. Haahahahahha.

  • Lepas tu rasa nak pergi MAHA. Aku pun tak paham apa motif aku tentiba rasa nak pergi kat sini. Haha. Tapi mungkin sebab tengok gambar gerai2 yang banyak, aku bukan boleh kalau tengok banyak makanan yang murah. Mula la tergedik2 nak makan. Dah la family ada kat KL sekarang. Huwaaaaa menyesal tak ikut.

Nak tengok Instanbul Aku Datang! Nak durian crepe! Nak pergi MAHA!

Help! Help!



Sunday, November 25, 2012

Breakfast hari ini

Murtabak maggi.
Milo panas.
Terbahekkkk yo.

Aku kalau tinggal sorang, mula la nak masak macam2. Sebab ikut tekak sendiri kan, jadi tak payah susah2 nak fikir sedap ke tak. Ni nanti kang kalau dah kawen suami taknak makan nasi tapi mengadu perut lapar, aku masak murtabak megi ni je bagi makan. 5 minit je duduk dapur, dah siap. Sodap pun sodap. Jangan ngengada tak makan megi. Hehe.





Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Saturday, November 24, 2012

I miss my family..

Baru beberapa jam family aku bertolak ke KL, aku dah rasa sebak nak menangis sebab rindu mereka. Haha. Mungkin sebab duduk sorang, esok dah mula kerja takdanya aku nak ingat2 dah. Seminggu ok dorang duduk sana berholiday. Hampeh sungguh. Aku kalau banyak cuti memang wajibalrunnah aku ikut sebab sekarang memang dalam fasa takda kerja sangat kat ofis. Tapi oleh sebab sedar diri takda cuti, maka aku pun tinggal sorang.

Baby hariz pulak dah balik rumah dia. Tu yang aku tinggal sorang ni. Amie aku ajak tidur rumah dia je malam ni tapi malas la aku. Aku rasa renyah sangat. Lawan je la rasa takut tu sambil berharap pagi esok cepat menjelma. Hehe. Tadi dia nak tinggal, banyak sungguh pesanan penaja. Jangan lupa itu, jangan lupa ini. Macammmmmm macammmmm. Ada 4 perkara aku kena ingat b4 tinggal rumah esok. Harap2 ingat la. Hehe.

Yang paling aku rindu ialah alya, ain n baby hariz. Sob3





Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Tuesday, November 20, 2012

Akibat mata mengantuk...

Tengah msg2 kat hp sony sambil baring dan mata ngantuk (ye, aku memang pentido awal), sekali hp terlepas dari genggaman, pelepuk jatuh atas muka. Hadoiiiii sakit. Hp sony ni dah la berat. Rasa benjol jap mata sebelah.

Lepas habis bls msg, ambik bb nak balas bbm, sekali pelepuk bb pulak jatuh. Huwaaaaaa ape dua2 hp ni boikot tuan dia ke ape.

Bengkak muka kejap.



Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Monday, November 19, 2012

Perangai pelik..

Aku baru balik dari beli belah dengan rumet ku. Salah satu barang yang ku berjaya beli adalah seperti gambar di atas. Aku dah lama mengimpikan nak ada screwdriver ni. Tapi asyik lupa nak beli or nak rembat yang bf aku or nak rembat kat rumah. Jadi, bila impian tercapai utk memiliki barang di atas, tahap keeksaitedan aku sedikit melampaui batas. Haha.

Lepas je keluar dari kedai, aku terus keluarkan screwdriver tu. Dari kedai sampai lah ke rumah aku duk pegang and belek2 screwdriver tu. And aku asyik la ulang cakap "za, sukenye kak dapat screwdriver ni". Hahaha. Rumet aku pelik sebab aku happy semacam. Screwdriver je kot. Dia kata aku macam kanak2 dapat gula2, senyum memanjang sambil belek2 screwdriver. Hahaha aku pun taktau kenapa. Tapi yang aku tau aku memang happy and puas hati sangat2. Suka suka suka!!

Aku dah ada screwdriver, tapi yang kepala bunga tu. Ni yang lurus depan. Aku memang nak sangat sebab selama ni aku buat kerja pulas2 dengan tangan je. Sakit siot, rasa nak nangis je. Bila tengok ofismate aku guna screwdriver ni, aku macam kagum2 je ok. Sebab senang and sekejap je. Aku ni sampai berpeluh2 ok nak pulas2 bagi ketat. Kadang kalau aku geram sangat rasa nak hempas equipment tu.

Tak sabar sangat nak pergi site.

Mood: Happy kuasa seribu.



Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Sunday, November 18, 2012

Dulu dan sekarang.....

Tiba2 malam ni aku rasa sunyi je. Rasa kosong. Dan airmata berjujuran la. Huhu.

Aku rasa sejak aku berhenti kerja dengan jana dulu, hidup aku dah tak ceria dah. Aku rasa takda life. Takda kawan. Kosong.

Dulu walaupun environment kerja tak best tapi aku dikelilingi orang2 yang best. Happening. So aku tak rasa bosan. Aku gelak je sentiasa.

Tapi sekarang........



Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Congrats Yong!!


Semalam majlis sambut menantu kezen aku kat manir. Tapi satu gambar pun aku takda kerana hidup dilanda kekalutan. 

Semalam juga majlis sambut menantu kawan aku. Kawan masa UMS. Kawan yang boleh dikatakan rapat jugak. Walaupun kitaorang berlainan geng, tapi rapat sebab satu course. Aku suka kawan dengan dia sebab aku rasa dia simple. Lepas tu dia pun jenis kuat ketawa macam aku. Hahaha. Ada orang cakap jugak muka kami ada iras sikit. Dah la dua2 pun rendah tapi dia tinggi sikit la dari aku. Badan pun lebih kurang je. Lepas tu dua2 anak bongsu. +_____+

Banyak jugak perangai dia macam aku, sebab tu aku boleh masuk kot. Aku susah nak berkawan dengan orang ok walaupun aku ni dikatakan peramah. Aku still ingat sampai sekarang, ada sekali tu kitaorang baru balik dari cuti semester kot. Balik2 je ada exam. Tapi ketahuan la aku ni kan jenis manja, so haruslah homesick. Maka bila homesick aku macam takleh nak buat apa2. Rasa nak nangis je, dada rasa macam ada benda tersekat2 gitu tapi tak keluar. Ni kalau orang pernah alami, tau lah kot. Hehe. So dah tentu2 lah tak boleh nak study tapi aku tengok orang lain takda pun yang sedih. Semua macam rilex rilex je study. Aku pun pergilah kat bilik Yong sebab masa tu aku nak ambik nota ke apa ntah. Dah alang2 tu aku borak la dengan dia and bercerita aku homesick, rasa nak nangis ape semua la kan. Sekali rupanyaaaaaaaaaaaaa dia homesick jugak dan perasaan yang dia tengah alami sama macam yang aku alami. Haahahahaha. Aku masa tu happy tak terkata sebab aku tak sangka ada jugak orang yang sama macam aku. Aku ingat semua orang macam tak kisah sebab semua pun boleh study kan. Maka lepas tu, aku tau la rupanya aku ada geng sebab dia kata setiap kali balik dari cuti dia memang homesick, sama macam aku. Serius aku happy sangat masa tu. Hahahaha. Cerita ni aku ingat sampai sekarang sebab aku rasa benda ni la yang membuatkan aku rasa rapat dengan dia sebab rasa macam banyak plak persamaan aku dengan dia.

Maka kenduri Yong ni adalah kategori wajib pergi sebab lepas je grad, kitaorang memang dah tak jumpa. Dia pun cakap dia teringin nak jumpa aku. Lagi la aku eksaited nak pergi. Hehe. 

Actually Yong ni orang Sri Kembangan, tapi dia kahwin dengan orang Trg. Tu yang aku boleh attend kenduri dia tu. Gambar takda sangat pun sebab aku lebih eksaited nak berborak. Kesimpulannnya aku happy sangat dapat jumpa dia. Memang tak sangka. Hehe.







Selamat Pengantin Baru Yong!
Semoga berbahagia.
Aku happy sangat dapat jumpa ko!!





Saturday, November 3, 2012

Mata oh mata

Mata ni waktu hari2 bekerja, lepas bangun subuh tu bagai digam2 suruh tidur balik.
Tapi masa hari minggu ni segar bugar la pulak.
Tak paham aku. Dah la hujan ni. Tidur sodap. Tapi dia taknak tidur pulak. Stress guwe.



Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Friday, November 2, 2012

You make my day.. ;)

Adini Sofiyya.
Cucu sulung ma ayah aku.
The only princess dalam kalangan cucu2 ma ayah aku.

Dah besar dah. Tahun depan darjah 1. Dulu masa kecik2 ya rabbi kuat nangis nya sampai aku terfikir macam mana la adini ni nak sekolah nanti. Tapi sungguh amazing bila besar, perangai terus berubah hampir 99%. Sangat la berdikari. Dulu susu kena papa je yang buat, sekarang tak kisah dah sapa2. Tidur malam pun dah tak bangun mintak susu. Balik haritu memang setiap malam tidur dengan aku sebab dia taknak tidur kat bilik. Maka tidur la luar dengan mokcik. Yang penting boleh diharap untuk ambik itu ini buat itu ini untuk mokcik nya yang pemalas. Hehe.

Aku buat cerita pasal dia ni sebab aku teringat masa dia balik cuti raya haji baru ni. Kalau teringat kisah ni, sampai skrg aku tergelak sorang2. Haha sabar je lah.

Cerita dia macam ni, aku tengah berus kain baju kat bilik air. Tetiba dia masuk lari2 nak kencing. Aku cakap 'Jangan la lari kakak, licin ni, kang jatuh'. Belum pun perkataan jatuh tu sempat aku cakap "bedebuk", dia jatuh betul2 depan aku. Haha aku kaget jap lepas tu aku apa lagi, terus meledak ketawa dalam bilik air. Dia tak nangis. Tapi dia terus bangun sambil membebel "Sape yang letak air kat sini ni, licin la". Dengar dia cakap tu aku lagi la bertambah kuat gelak. Ye la, bilik air kot, haruslah ada air. Mana ada orang letak2nya. Pulak tu aku tengah memberus, ada la sabun2 tu.

Aku cakap kat dia "Bilik air memang la ada air. Amende la kakak ni. Yang kakak tu lari2 kenapa. Kan dah tau dalam ni licin". Dia jawab "Kakak tak tahan nak kencing la". Hahahaha sungguh la lawak ok. Memang masa dia bangun dari jatuh tu, dia dah terkencing pun. Bercucuran dah air kencing dia masa dia bangun and jalan. Tapi gigih gak bangun pergi sambung kencing kat tandas. Dah la dia pakai baju kurung masa tu. Habis basah baju dia tapi dia macam tak peduli pun. Serius, kelakar sangat.

Tadi aku berus kain baju kat bilik air pun aku gelak sorang2 sebab aku macam ternampak2 die jatuh.

Papa dia kata memang dia selalu tahan kencing. Bila dah nak kencing sangat2 baru hegeh2 nak pergi tandas. Tu yang berlari2 tu takut tak sempat.

Sabar je lah awak ni kakak. Macam-macam.


Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Sunday, October 28, 2012

Nyum nyum nyum!

Megi ketam. Sedap!
Baru 1st time aku makan. Hihi kesian kan? Ni kat Kuala Besut masa aku pergi site minggu lepas.
Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Thursday, October 25, 2012

Salam Aidiladha..

Salam aidiladha kepada semua umat islam.
Maaf zahir batin.

Rumahku meriah sebab semua ada and tambah baby baru. Hari sabtu insyaallah nak buat cukur rambut and akikah baby baru. Semoga segalanya baik2 saja. Amin.




Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Sehari sebelum raya haji

Sepatutnya aku cuti hari ni. Tapi sehingga ke saat ini, aku masih lagi stuck kat ofis dengan keje yang menimbun. Site pun ada baru masuk 4 tapi opkos la tak sempat dah. User mesti nak balik cepat harini.

Sepatutnya aku kena pergi ketengah jaya harini tapi aku surrender. Banyak sangat long journey minggu ni. Dari kuala berang ke marang ke kemaman ke besut ke setiu. Phewwwwww dasyat sangat aku rasa. Drive sorang2 ok. Penat sangat. So pagi td ofismate call, aku cakap taknak pergi. Keh3. Nasib dia nak cover.

Semalam sampai dari besut pukul 10 lebih kot. Tanpa mempedulikan apa2, aku cuci kaki tukar baju terus baring tidur. Ohhhhh nikmat tak terkata. Lepas bangun subuh, sambung tidur sebab bajet nak masuk ofis pukul 9 harini. So sambung tido sambil doa2 je terjaga pukul 8 sebab malas nak set alarm. Tak larat nak tengok hp, fikir nak tidur je. Haha.

Sekali tak terjaga pun. Aku bangun pun sebab ofismate call tu la. Kalau tak, memang tak sedar dah aku rasa. Tengok2 jam pukul 8.35. Hahahaha terus kelam kabut bangun mandi siap2. Sampai ofis tepat jam 9.45pg. Hik3..

Nak balik dah kejap lagi ni. Sian ma kat rumah takda orang tolong.



Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Monday, October 22, 2012

Assalamualaikum..


Hakimi junior

Adik beradik sepupu sepapat aku cakap muka dia macam ayah aku. Hik3. Suka la toki tu. Tapi aku tengok macam muka mak dia je ni.


Aku pergi melawat dia masa dia berumur 2 hari. Elok je nak tidur atas orang. Lepas tu kalau aku letak, dia nangis. Hamboiiii jangan begitu nak. Nanti penat la omak mu.

Aku pergi petang tu, my SIL dah boleh keluar hospital. Tunggu abang aku datang ambik je.

Selamat menempuh kehidupan yang penuh pancaroba baby...

Mokcik love u! ;)

**indahnya bau baby.. :)




Sunday, October 21, 2012

Newborn :)



Tahniah untuk abang and kakak iparku atas kelahiran boboiboy mereka.

Alhamdulillah baby sihat. Lahir normal, pada 20/10/2012, jam 2.50 petang.

Semalam aku tak ikut ma and ayah pergi tengok baby sebab nak kemas rumah. Lagipun jumaat tu kan dah pergi hospital. Maka aku suruh la abang aku mms gambar since adik beradik pun semua tanya aku mana gambar. Boleh dia jawab "dok dang nk amik lg. hehehhe". Heh. aku rasa mak pak lain semua excited ambik gambar anak masa baru lahir. 

Maka hari ni kalau sempat aku nak pergi hospital la tengok anak buah baru. Hoyeahhhhh. Tapi entah sempat ke tidok sebab nak kena pergi site la pulak.

Tak sabar nak tunggu baby balik rumah. Rindunya bau baby. Yummy yummy!

Friday, October 19, 2012

Hari minggu..

Menunggu ibu-ibu di HSNZ. Kami yang muda2 mls nak masuk. Hikhikhik. Lagipun yang nak dilawat nya ada kat ICU, so kalau naik pun tak boleh masuk jugak. Dah la parking susah nak dapat. Menunggu je lah kat dalam kereta sambil makan2 dan melayan loyar buruk adikku 2 orang ni. Makin besar makin loyar buruk ye. Penat nak melayan.

They are my precious.

Love love love ;)

Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Wednesday, October 17, 2012

Perihal kawan..

Kalau hidup asyik meminta2 dgn org, sampai bila rezeki nak masuk? Kalau susah, buat cara susah. Ni hidup susah tapi nk hidup cara senang mcm org lain. Apa kau ingat org kerja sebab nak bagi duit kat kau ke?

Orang nasihat taknak dengar. Padahal untuk kebaikan sendiri jugak. Kalau dah ramai org nasihat tu, ngaku je la kesalahan sendiri tu. Berubah. Bukan org suruh berubah serta merta, perlahan2 la.

Org pun phm jugak, bukan senang nak berubah terus. Tapi usaha lah. Ni tak, orang tegur, mula la nak naik angin. Sabar je lah.

Ya allah, kau tabahkan lah hati aku menghadapi perangai kawan2ku ini. Amin.



Sent by Maxis from my BlackBerry®

Tuesday, October 16, 2012

Perkara wajib tiap2 ptg hari bekerja...

Kat ofis download, balik rumah tengok.
Layan 1-2 episod, lepas tu adam hawa pulak tgk aku.
Haha.
Skrg tiap2 mlm rumet yg tlg shutdown laptop. Aku dah belayar kemana2 dah.
Dia selalu kata aku cepat betol tido.
Hehe nak buat camno nak, makcik dah tuo.

Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Monday, October 15, 2012

Penat

Penat dgn mcm2.
Penat dgn perangai org.
Penat dgn keje.
Penat dgn keputusan yg diri sendiri buat.



Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Tuesday, October 9, 2012

Saturday, October 6, 2012

Hari ini saya......


 ...........ingin mengucapkan Selamat Hari Lahir kepada:

*
*
*
*
*
*
*
*


*
*
*
*
*
*
*
*


*
*
*
*
*
*
*
*


*
*
*
*
*
*
*
*

 Sila fokus pada baby kat belakang. Hik3

*
*
*
*
*
*
*
*

Tapi bukan baby itu yang diraikan. Inilah birthday boy. Keh3. 


Selamat Hari Lahir Ayah.
We love you. :)







Wednesday, September 26, 2012

26 Sept




Happy birthday fidah.
May God bless u.
Semoga berjaya habiskan study.
Semoga dapat kerja besar2 dan bolehlah belanja aku hehe.
Semoga cepat ketemuan jodohnya kihkihkih.
Dan terima kasih sebab menjadi sahabatku.


Happy birthday sayang.
Semoga sentiasa murah rezeki.
Semoga semuanya dipermudahkan untuk kita.
Terima kasih sebab tolong saya bangkit di saat saya rasa saya takkan bangun2 dah.
Terima kasih sebab bersabar dengan perangai saya.
Terima kasih sebab sayang saya.
Love u. 









Monday, September 24, 2012

Adam dan Hawa

Mengapa Hawa tercipta saat Adam tidur dan mengapa Hawa melahirkan di saat dirinya terjaga??

Seorang laki-laki jika dia kesakitan, maka dia akan membenci. Sebaliknya wanita, saat dia kesakitan, maka semakin bertambah sayang dan cintanya. Seandainya Hawa diciptakan dari Adam As saat Adam terjaga, pastilah Adam akan merasakan sakit keluarnya Hawa dari sulbinya, hingga dia membenci Hawa. Akan tetapi Hawa diciptakan dari Adam saat dia tertidur, agar Adam tidak merasakan sakit dan tidak membenci Hawa. 

Sementara seorang wanita akan melahirkan dalam keadaan terjaga, melihat kematian dihadapannya, namun semakin sayang dan cinta nya kepada anak yang dilahirkan bahkan ia akan menebus nya dengan kehidupannya.

Sesungguhnya Allah menciptakan Hawa dari tulang rusuk yang bengkok yang tugasnya adalah melindungi Qalbu(jantung, hati nurani). Oleh kerana itu, tugas Hawa adalah menjaga qalbu. Kemudian Allah menjadikannya bengkok untuk melindungi qalbu dari sisi yang kedua. Sementara Adam diciptakan dari tanah, dia akan menjadi petani, tukang batu, tukang besi, dan tukang kayu. Wanita selalu berinteraksi dengan perasaaan, dengan hati, dan wanita akan menjadi seorang ibu yang penuh kasih sayang, seorang saudari yang penyayang, seorang puteri yang manja, dan seorang isteri yang penurut.

Dan wajib bagi Adam untuk tidak berusaha meluruskan tulang yang bengkok tersebut, seperti yang dikabarkan oleh Nabi Muhammad SAW, “jika seorang lelaki meluruskan yang bengkok tersebut dengan serta merta, maka dia akan mematahkannya.” Maksudnya adalah dengan kebengkokan tersebut adalah perasaan yang ada pada diri seorang wanita yang mengalahkan perasaan seorang lelaki.

Maka wahai Adam janganlah merendahkan perasaan Hawa, dia memang diciptakan seperti itu. Apabila seseorang wanita mengatakan dia sedang bersedih, tetapi dia tidak menitikkan airmata, itu bererti dia sedang menangis di dalam hatinya. Apabila dia tidak menghiraukan kamu setelah kamu menyakiti hatinya, lebih baik beri dia waktu untuk menenangkan hatinya sebelum kamu meminta maaf. Dan wanita sulit untuk mencari sesuatu yang dia benci untuk orang yang paling dia sayang..

Thursday, September 20, 2012

Kelantan trip.

Hoyeahhhhh trip kelantan dengan yuhanis adalah sungguh awesome! Tapi keawesomeman itu terganggu dengan panggilan2 yang asyikkkkkkkkkkkk la tanya bila nak balik. Huwaaaaaaaa sungguh la aku rasa seperti budak umur 17 tahun.

Trip ni tak dirancang pun. Pergi hari jumaat, raya ke 6, Yuhanis ajak beraya rumah kawan dia kat bachok. Aku nak pergi rumah liya tapi malangnya liya dah balik penang pun malam sebelumnya. Mek pulak pergi kenduri. So takda jodoh nak bertemu. So jumpa anis je kat rumah mentua dia kat pasir puteh then jumpa kawan aku jugak kat pasir puteh. 

Bertolak pukul 8.30 pagi kot. Jalan adalah sungguh smooth. Tak sangka ye, ingatkan jem teruk. Sampai kat bachok pukul 10.30 pagi tanpa sesat barat. Kagum jap dengan diri sendiri. Haha. Eh ada jugak sesat tapi tu boleh salahkan yuhanis sebabbbbbbbbbbbbbbb dia lupa jalan nak masuk rumah kawan dia dan asyik la suruh aku berpusing2 tempat yang sama. Boleh? +_______+

Lepak rumah kawan dia sampai petang. Dalam pukul 2 jugak la kot baru keluar. Aku siap dah tidur lagi ye, ngantuk sangat. Best sebab rumah dia ni takda orang pun. Dia bagi makan nasi dagang ke nasi minyak ntah, lupa pulak aku, yang akhirnya membawa bencana kepada yuhanis. Hahahahaha. Ada koktel jugak, satay 2 cucuk haha.

Tidur. Yuhanis snap.

Haha sungguh la buruk perangai. Sebelum tu aku baring2, tapi tak lelap pulak. Masa tengah duduk ni, boleh pulak terlelap. Lena pulak tu. Sedar-sedar mak ayah kawan yuhanis ni balik dari kenduri. Terus aku bangun. Nasib tak pening kepala.

Lepas keluar dari rumah dia tu terus gerak ke pasir puteh. Punnnnnn tak sesat ok. Sila kagum. Haha. Hanya berpandukan signboard semata, kalau dia tunjuk jalan jauh, jauh la jalan kami ikut tu. Tapi masa kat dalam bandar pasir puteh tu boleh pulak aku menentang arus, jalan sehala rupanyaaaaaaaaa. Mana la mak nak tau. Sedar pun ada kereta hon. Cepat2 masuk simpang, phewwwwwwwwwww nasib ada simpang. Pastu gelak2. Hahaha.

Jumpa anis kat rumah mentua dia, duduk situ sampai pukul 4 lebih kot, ke 3 lebih camtu. Pastu gerak jumpa kawan aku, pastu gerak ke kota bharu. Keh3. Yuhanis la nak sangat pergi KB mall. Sesat sikit sampai jalan mati, tapi berhenti tanya orang. Nasib tak jauh sesatnya. Otw ke KB mall adalah hujannnnn pastu jem light2 gitu. Cari KB mall pun berpandukan signboard dan jumpa KB mall adalah secara tak sengaja. Tetibe "eh kak nis, ni la KB mall, tepi kita" Haha. Tak cam pulak aku sebab dulu aku pergi, fly over tu tak siap lagi. Sekarang dah cantik. Thumbs up!




Ni 3 gambar ni hape ntah. Yuhanis snap semua. Oh aku rasa ni yang masa sesat nak pergi KB tu kot. Haah ye la, tu kolam ikan keli, jalan mati dah ni.


Haha ni yuhanis jugak snap. Ahh memang semua gambar ni dia snap la kan, sebab aku drive. Ni dia kagum sebab kita orang asyik la terjumpa stesen minyak ni. Nama dia BURAQ OIL. Kat trg takda nih, harusla dia kagum. Dah la nama pelik.


 Ni tak tau apa.




 Ni semua kat pekan pasir puteh.




Kawan aku belanja makan satay. Aku suruh camerawoman snap gambar satay, tapi rupanya bila dah tengok, dia snap gambar tisu rupanya. +_____+

Tapi masa dia belanja ni still kenyang lagi. So makan pun agak terpaksa. Sekarang baru rasa nyesal tak nikmati satay tu dan rasa nak lagi je. Hehe.


 Ni otw nak pergi KB. Gambar SMK Kok Lanas ke apa ntah.












Semua di atas adalah bukti pergi kelantan. Hehe.

Aku cakap kat kawan aku, ada kat kok lanas. Dia dah bising2 kenapa pergi sana. Dah signboard bagitau itu jalan nak pergi KB, aku ikut je la. Rupanya tu jalan jauh ye. Cisss mana la nak tau kan. Kitaorang ni siap nampak restoran ayam penyet, politeknik, kolej komunti kok lanas bagai lagi. Membebel2 dah dia.


 Aktiviti di waktu jem. 






Dalam toilet KB mall. 

Masa ni perut yuhanis dah start buat hal. Haha.



Ni dalam FOS ke eh? Eh brands outlet kot?


 Time ni cuak sebab sesat. Haha.





Geram sangat sebab tunggu kawan aku datang ambik lambat giler. Aku dah stress2 dah. Rupanya dia pergi petronas lain, aku tunggu petronas lain. Ape kemain banyak betul petronas kat pasir puteh ni. Geram aku.




Jem otw ke KB. Masa ni flat sangat rasa tapi gigih kan jugak nak pergi sebab sian dengan yuhanis kan. Bukan selalu. 

Jalan2 jap je kat KB sebab che ngah aku asyik call je. Yuhanis relax je sebab dia dah biasa, tapi aku ni mana boleh, terus tertekan je aku. Dalam pukul 9 macam tu kot kitaorang tolak balik. Kalau ikutkan aku, nak je balik lewat lagi. Tapi apakan dayooooo. Sampai rumah pukul 1 ke pukul 2 pagi ntah. 

Lewat sebabbbbbbbbbbbbbbbbbbbb yuhanis tu semua stesen minyak yang kitaorg jumpa masa otw balik tu, semuaaaaaaaaaaaaaaaaaaa dia nak berhenti ok. Perut meragam. Kejap2 kang, "chik, caltex 500m lagi la depan tu", "alaaaa chik,  shell tu nampak macam baru je. mesti tandas dia lawa"... Hahahahaha sungguh sesuatu ok. Cakap je lah nak brenti, ni siap tandas lawa ape bagai. Tersirat betul. Lawak je bila ingat balik. Tapi lepas aku sogok dia dengan cerita aku, terus perut dia diam tak buat hal. Sayang nak tinggal cerita ler tewwwww. Sungguh kak nam ok.

Apa pun, syukur sebab semua nya selamat.



**kak nis, jom kita g makan ayam penyet? hehe.










LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...